Svar på tal

Jag fick ett mail från en tjej vid namn Sara som jag gärna vill svara på:

 

Hej Egoina!

Kanske ska börja med att säga grattis för att det har gått så bra och roligt att det uppmärksammades.

 

Men jag måste enda säga att personligen har jag varit tveksam till det hela från början.. Jag har själv haft lår som går ihop nästan hela livet fram till för några månader sedan då jag lyckats gå ner så pass mycket att mina lår ungefär inte sitter ihop längre. Och jag har aldrig mått bättre!

 

Det enda jag tänker på när jag ser dessa bilder på lår som sitter ihop är att det verkligen inte är snyggt. Jag tycker inte detta hjälper på något sätt utan bara visar en verklighet, svart på vitt.

 
Nu säger jag inte att det är någon fel på din kropp för det tycker jag absolut inte men vissa som är alldeles för överviktiga, ska dom uppmuntras till detta? Det är ju självklart inte så att de ska gå och må dåligt och känna sig mindre värda, nejnej, men de kan väl i alla fall försöka göra någonting åt det?

 

Hoppas inte folk blir allt för upprörda över detta inlägg, menar egentligen ingenting illa.

 

Forsätt rocka som du göra, din blogg är bäst!
Kram

 

 

 

Hej!

 

Tack så mycket!

 

Jag kan lova dig att du inte mår bättre just för det faktumet att dina lår inte sitter ihop. Jag har tjejkompisar som är jättesmala vars lår ändå går ihop. Det är inte en måttstock på om man är tjock eller inte. Att du inte tycker att det är snyggt för stå för dig. Det är en smaksak, men inte “rätt och fel”. Hur menar du med att bilderna inte hjälper på något sätt utan endast visar en verklighet? Det är precis det jag vill. Att visa verkligheten. Alla ser vi ju olika ut och det är inget konstigt med det.

 

Jag försöker inte uppmuntra någon till att vara överviktig. Man ska äta mat man mår bra av och röra sig i viss mängd. Men det betyder inte att man ska sluta leva. Man ska inte behöva leva med ångest. Man ska kunna äta den där kakan utan att fundera på om man ska spy upp den sen. Jag vill att man ska älska sin kropp, oavsett hur den ser ut. Inget blir bra av att hata sig själv och bli illamående av sin egen spegelbild. Här i min blogg kommer jag aldrig att uppmuntra någon att gå ner i vikt. Detta är en paus från allt det. Tro mig, med hjälp av samhällets signaler, reklamer och bloggar får man redan nog av det budskapet. Jag vill att mina läsare ska må bra. Steg ett, och enligt mig det viktigaste av allt, är att älska sig själv.

 

Jag tror att det är mycket mer skadligt att hålla stenkoll på dagens intag av mat, känna sig som en värdelös människa för att man inte gymmar och gå med en ständig ångestklump i magen – än att äta en snickerschoklad för mycket.

 

Tack för din uppriktighet, och jag vill att du ska veta att inte jag heller menar något illa med mitt svar. Kram!

0

Trackback from your site.

Comments (97)

 • rebecca

  |

  håller med dig till 100 procent egoina!
  känslorna eller lycka sitter inte i glappet mellan låren utan i hjärtat.
  You go girl!:)

  Reply

 • T

  |

  Åh, herregud vad du är klok, och får mig att må bra och känna mig lättad!

  Reply

  • Julia

   |

   Jag håller verkligen med!

   Reply

 • Rebecca - den egensinniga

  |

  Jag gillade den “kampanj” du hade med låren, skickade in mitt eget bidrag också! Jag har haft stora komplex, även när jag var smal (som jag inser nu att jag faktiskt var). Nu är jag lite överviktig, men jag tänker inte gå ned i vikt förens jag lärt mig tycka om min kropp 🙂

  Missnöjet med min kropp sitter i mitt psyke, det handlar mer om att jag inte tycker om mig själv! Jag tror att många kan relatera, och att det är lika för mååånga, bara det att de inte insett det ännu.

  Kör på Egoina! Du gör något bra!

  Reply

 • Matilda v

  |

  helt rätt egoina! du peppar verkligen med dina ord! Fortsätt så! 😀 kram

  Reply

 • Annica

  |

  Du är så klok och så underbar, så omtänksam och så uppmuntrande! =)

  Reply

 • Ullis

  |

  Du är så bra Egoina. 🙂

  Reply

 • Liebling

  |

  älskar dig! du får en alltid att må bättre 🙂

  Reply

 • Johanna i Lund

  |

  Jag är rätt mycket äldre än dig (som om nu det skulle spela någon roll, jag vet alltså inte varför jag poängterar detta) men åh vad jag tycker du är bra!
  Hade jag haft en dotter hade jag önskat att hon var precis som du. Men nu har jag en son och får helt enkelt hoppas på att han hittar någon som du.
  Keep going, du är skitbra!
  /Johanna i Lund

  Reply

 • Gun

  |

  Så himla rätt Egoina, du är så bra.:)

  Reply

 • Svorskan

  |

  Jag håller med er bägge. Jag tycker att det du gör är riktigt och bra, men det är riktigt och bra för att det är en motvikt till resten av blogg-världen. Om alla bloggade om pommes, ostbågar, glass och att låren går ihop, så hade det behövts en motvikt där man pratar om en sund livsstil. Men ALDRIG om size zero eller bantning, det är inte så jag menar.

  Själv har jag mer energi när jag ligger på min trivselvikt (som ligger mitt på normalvikten för BMI). Väger jag för mycket blir jag seg och trött. Så för mig är det en poäng i att inte överäta och du känner mig, du vet att jag kan. (Och mina lår går ihop när jag ligger på trivselvikten ;)).

  Som sagt, i din blogg är det bra att du gör som du gör i och med att resten av bloggvärlden ser ut som DEN gör.

  Reply

 • Everlasting

  |

  Jag kan inget annat än att hålla med i allt du skriver. Men det visste du nog redan, så smart som du är.

  Reply

 • Elinor

  |

  Bra svar :)Och även en bra fundering av damen 🙂

  Reply

 • Maja

  |

  du är så jävla bra egoina.

  Reply

 • Lina

  |

  Håller helt med dej Egoina du är grym! 😀

  Hade inte fattat hur stort det här var innan du började skriva om det, jag har oxå komplex men att mina lår går ihop har jag aldrig haft problem med. O det har verkligen inget med att vara överviktig och göra, jag är nästan underviktig och mina lår går ihop ändå 🙂 Alla lår e snygga! 😀

  Reply

 • Mickis

  |

  Ursäkta men bara för att ens lår går ihop betyder det ju inte att man är överviktig och/eller tjock för det!
  Bra “svar på tal”.
  I övrigt blir jag alltid lika uppåt av att gå in på din blogg Egoina. Keep up the good work!

  Reply

 • Carolina

  |

  Du har rätt “Egoina”! Jag var själv djupt deprimerad trots en läcker kropp som så många killar trånade efter för några år sedan. Hatade mig själv och min kropp och mådde piss.

  Idag mår jag bra trots att jag väger sisådär 30kg (!!!) mer. Vill gå ner i vikt av hälsoskäl, men finns ingen anledning att fokusera vid det för mycket.

  Lycka och självförtroende sitter INTE i vad vågen visar. Det sitter i hjärnan och sättet vi tänker på kring annat, men främst – oss själva.

  Reply

 • Alexandra

  |

  Du är så himla fantastikst klok och smart.. Du är bara dig själv och det är så himla roligt att läsa och ta del av… Du gör ditt bloggande till något fint och roligt och det är så det borde vara tycker jag..

  Mer pepp och stötande till världen!

  Reply

 • lovisa

  |

  du är så jävla bra egoina. Jag håller med dig i vartenda ord!
  Förresten, det du visar med dina bilder, ang de överviktiga tjejernas lår, för mig visar de att det inte alls är fult. Jag blev förvånad över hur snyggt det faktiskt var med lår som går ihop.
  puss & kram!

  Reply

 • Emma Brandmyr

  |

  Jag har alltid betraktas som smal, MEN konstigt nog så går ändå mina lår ihop trots att jag har smal midja och små bröst!

  Desstom kan du skriva Egoina att folk som är vältränade, har tvättbrädor till mage – dem brukar ha ihop sittande lår pga muskler, så därför kan man verkligen inte påstå att man är tjock för ens lår går ihop? Pff. Det hadlar om muskler, gener och fett!

  Reply

 • gurl

  |

  fan va fint svar egoina. du har verkligen hjärtat på rätt ställe <3

  Reply

 • Cecilia

  |

  Hej bästa Egoina!

  Jag följer din blogg dagligen och har gjort det i flera år. Jag har läst varenda inlägg om vikt, självkänsla och att älska sig själv.
  För ungefär ett år sedan hade jag en ätstörning. Jag åt så lite som jag kunde, och om jag kände att jag åt för mycket försökte jag spy upp det. Jag tränade oftare än vanligt och vägde mig flera gånger per dag. Som tur var förstod folk vad som hände redan efter några veckor och hjälpte mig direkt, innan det blev värre. Nu äter jag ordentligt, men tanken på min vikt finns alltid långt bak i huvudet. När jag är hungrig eller sugen på något nu för tiden så struntar jag i den där jobbiga och dumma tanken, och säger istället till mig själv “Du är lika vacker oavsett om du äter den där chokladbollen eller inte”. Detta är ett stort framsteg för mig och jag är jätteglad att jag kommit igenom det så bra. Men det är ändå någonting kvar, ibland när jag ligger i sängen på kvällen, ibland när jag står framför spegeln, ibland när jag sitter på bussen och ser mina egna lår – som gör att jag inte är helt nöjd med mig själv.
  Varje gång jag har läst något av dina inlägg om självkänsla så har jag haft ett enormt hopp om att jag skulle tycka om mig själv lite mer när jag läst klart. Men ingenting har någonsin hänt.
  Men nu. Nu när jag precis har duschat och ligger med handduken runt kroppen, luktar gott och känner mig fräsch. Nu inser jag hur mycket varenda inlägg har hjälpt, utan att jag märkt det själv.
  Jag känner mig sjuukt sexig just nu. För det är det jag är. Sexig, snygg, fin. Och jag ska göra allt jag kan för att behålla den här känslan.
  Tack!

  Reply

 • Josefine

  |

  Måste hålla med Sara till en liten del här. DESSUTOM så kanske du Egoina kan tänka på dem som är underviktiga? Hur tror du de känner sig när de ser en massa lår som går ihop, men deras gör inte det? Kan du inte se att det är samma sak som att be alla skicka in bilder på sina smala lår? Alltid är det uppmuntran (inte bara från ditt håll såklart) om att man ska vara nöjd med sig själv, men framför allt “stor”.
  Det är och kommer alltid vara tabu att säga till en person att den inte bör äta “det där” för att den är lite större. Men det är tydligen helt okej att säga till en flicka med lite mindre kött på benen att den BÖR äta “det där” för att hon är smal!

  Känner att det är för stor hets FÖR de lite större. Vad har hänt med de som är lite för smala då?

  Du har absolut gjort ett bra jobb med det här, tolka inte mig fel. Men man kanske kan göra det åt det andra hållet också?
  Samt det Sara nog menar med att hon aldig mått bättre efter att hennes lår inte går ihop nå mer, är att hon mår bättre pysiskt och är hälsosammare nu! Och hon är nöjd med sin kropp. Var det inte det du Egoina ville få fram från början med din kampanj? Med tanke på ditt svar till det.

  Det är inte bara de lite större som har komplex, tänk på det.

  Kram Josefine

  Reply

  • egoina

   |

   Jag tror inte att du har läst och tittat så noga. Kolla i arkivet. Jag lade upp både “stora” och “små” lår. Alla är lika fina. Inget är rätt eller fel. Jag var väldigt smal när jag var yngre, så jag vet hur det är att vara på den sidan också. Så snälla läs på innan du skriver såhärt 🙂

   Reply

   • Josefine

    |

    Som svar på ditt svar Egoina: Du själv kanske ska läsa vad jag skrev. Det jag skrev och menade var att mycket riktas mot de lite större. Det jag reagerade på i ditt “Svar på tal” till Sara var att du skrev att du lovade henne att hon inte mår bättre för att hennes lår går i hop. Hur kan du veta det? Som jag skrev så handlar det om psyket, och om hon nu äntligen mår bättre (!) ska väl inte du komma och säga nej till det?

    Sen kan jag tycka det är trist att du tyvärr inte kan inse att du inte gett se de lite smalare mer plats.

    Reply

    • egoina

     |

     Jag ger alla precis lika mycket plats. Jag säger inte att något är bättre än något annat? Det jag menade i mitt svar till henne var att om hon nu har gått ner i vikt, eller ändrat på kosten och mår bättre är det ju bra för henne. Men det har inte med lårens mellanrum att göra. Hon kan vara byggd på det sättet att hennes lår går ihop när hon är större och inte gör det om hon går ner några kilo. Men så är det inte för alla! Min tjejkompis till exempel är jättesmal, men har ändå lår som går ihop. Så just ihopsittande lår eller inte är inte en måttstock på om du är tjock eller inte. Jag tycker att det är jättebra om hon mår bra. Det är precis vad jag vill att hon ska! Jag vill bara ha bort stämplen att luft eller inte luft mellan lårna är en regel. Typ “Du väger 20 kilo, men du är ändå fet för att du inte har mellanrum mellan dina lår”.

     Jag blir ganska irriterad över att du säger att ag vinklar detta till att det skulle vara bättre att vara “större”. Det gör jag inte! Alla är olika och det är så det ska vara. Läs alla inlägg i kategorin tack!

     Reply

     • Josefine

      |

      Okej ville bara framföra en åsikt.
      Tack för din tid Egoina 🙂

      Ber även om ursäkt ifall du blivit upprörd då det aldrig var min mening med detta inlägg!

      Du är duktig med det här, precis som jag skrivit innan 🙂

 • Maria

  |

  Jag tycker att det är kanon att du vågar visa upp bilder på lår. Mina går ihop och har alltid gjort. Även när jag var för smal. att få höra sånt som denna tjej säger kan göra så tjejer bantar o bantar men låren sitter ändå ihop, ja då kan man ju gissa vad de tänker. Har haft en kompis som har annorexia och ja hon grät när hon inte fick på sig byxor för barn

  Reply

 • H

  |

  Du är så bra och klok! Tack för det du gör, verkligen tack!
  Jag har börjat laga mat och äta varje dag, tack vare din blogg. Jag har inte varit såhär sund vad det gäller mat sen jag var barn.
  Fortsätt med det du gör, du är grym!

  Reply

 • Therese

  |

  Jag håller med om att vara smal eller åtminstone målet att bli det är ett budskap som på många sätt missbrukas men samtidigt får vi inte glömma att människor idag äter mycket mer än vad de borde göra.

  Självklart är det inte bra att räkna kalorier i allt man äter och gå efter en strikt diet men det är heller inte bra att bara slänga i sig massor med mat för att det är “gott”. (Det är tyvärr ett problem idag). Det finns forskning som visar att människor idag äter alldeles för mycket för sitt eget bästa och tränar alldeles för lite och det är ingenting någon kan bortse ifrån. För SÅ ÄR verkligheten, självklart samtidigt som andra hälften är så rädda för att bli överviktiga så att de svälter sig själva. Men människor mår bäst utav att äta med måtta – varken för mycket eller för lite och att röra sig, dvs. träna.

  När du därför skriver, “jag kommer aldrig att uppmuntra någon att gå ner i vikt” tycker jag att du bara speglar ena sidan av allt som handlar om vikt. Det finns vissa som kanske verkligen behöver gå ned i vikt för att må bra och därför är det inte en enbart en fråga om att uppmuntra någon att gå ned i vikt eller gå upp i vikt. Det är en fråga om att äta rätt och att röra på sig. (Vilket jag vet att du också tagit upp). I grund och botten handlar det om självkänsla.

  Reply

  • egoina

   |

   Ja, jag speglar “bara den ena sidan” och jag gör det medvetet. Här i min blogg läser man inte om träning och dieter. Så är det bara. Jag försöker vara en motvikt till allt annat. Det finns människor som behöver gå ner i vikt på grund av deras hälsa, men det är ju inte det jag skriver om. Jag skriver om komplex och att man har ångest över hur sin kropp ser ut. Det ska man aldrig ha. Men hälsan ska man såklart ta hand om. Det är viktigt att må bra. På alla sätt! 🙂

   Reply

   • Therese

    |

    Jo och det förstår jag men min åsikt är att ska man spegla “verkligheten” så är det väl inte mer än rätt att spegla båda sidor. Annars bygger ju allt på dina åsikter och inte på hur verkligheten ser ut. Det går liksom inte att säga såhär ser verkligheten ut när det finns en motsatt sida av den också, om du förstår vad jag menar?

    Reply

   • Therese

    |

    Det jag menar är att det är svårt att bara prata om en del av detta problem då de olika delarna går i varandra. Det funkar liksom inte i längden. Det går inte att prata om mat utan att prata om hälsa, eller att prata om hälsa utan träning. När du skriver “äta en snickerschoklad för mycket..” så har du redan dragit in hälsa även fast du kanske försöker hålla dig ifrån det. Det är så mycket mer än bara komplex och det är därför svårt att minimera det till endast det. Varför ska du behöva vara en motvikt? Varför inte bara spegla verkligheten som den är och inte ifrån någon sida? Då skulle du hjälpa ännu fler än du hjälper nu. Misstolka mig inte, det du gör nu är jättebra. Jag tror bara att du skulle kunna göra det ännu bättre.

    Reply

    • egoina

     |

     Jag bloggar om mitt liv, mina åsikter och hur jag lever. Jag har aldrig gått in för att hjälpa någon. Men när jag märkte att jag gjorde det blev jag jätteglad och engagerade mig mer. Men jag kan inte välja en annan sida än den jag har. För det är den som är min verklighet. Allt annat hade varit falskt. Jag hade gärna velat ha förmågan att göra LLT och göra det perfekt. Men jag kan tyvärr inte det.

     Reply

  • matilda

   |

   Vad trött jag blir på denna besatthet av “hälsa”. Inget får mig att må sämre än hälsobloggar. De där perfekta smala tjejerna som är duktiga och tränar varje morgon och unnar sig frukt och nötter varje fredag. Det är svårt att hålla sig inom den där perfekta gränsen mellan att inte äta för mycket godis och att inte svälta sig själv. Jag är så oerhört trött på detta tjat om mat och att man ständigt ska balansera inom gränsen. Och jag vet inte om du pratar om folk med allvarlig fetma eller tjejer vars magar inte är helt platta. Om du pratar om fetma är det här helt fel forum. Det är inte vanligt med sjuklig fetma bland unga tjejer, faktum är att jag kan räkna de jag har sett i hela mitt liv på en hand. Vad skönt det vore om vi slutade vara så fixerade vid mat, vem bryr sig om någon är lite överviktig? Det skadar ju inte dig.

   Reply

 • Emelie

  |

  Blir så trött på folk som tänker i svart och vitt. “Ska du uppmuntra folk att vara tjocka?” Vad är det för jävla slutsats och lägga saker i munnen på andra? Var tog sunt förnuft vägen och varför kan inte folk förstå att Egoina menar precis det hon skriver i sitt inlägg här: att lårens storlek är ett hälsoverktyg. Är alla elitidrottare överviktiga helt plötsligt då? De har ju i många fall gigantiska lår och de går säkert ihop.

  Reply

 • julia

  |

  du är bara så awesome! Blir alltid så glad när jag går in på din blogg, hihi fortsätt så! 😀

  Reply

 • Evelina

  |

  “Jag kan lova dig att du inte mår bättre just för det faktumet att dina lår inte sitter ihop”. ????? Alltså, hur kan du lova det? Du vet väl inte vad som gör henne lycklig. Man kan väl visst må bättre om man lyckas gå ner i vikt om man inte varit nöjd med sin kropp?

  Reply

  • egoina

   |

   Absolut, men det har inte med om låren går ihop eller inte att göra. Man kan vara pinnsmal och ändå ha tättsittande lår. Det där mellanrummet är ingen måttstock på hurvida man är tjock eller inte.

   Reply

 • em aka 'warthog'

  |

  varför ska ett media inte få lov till att visa verkligheten? måste all media vara retucherad och falsk? för mig känn det litt olustigt att läsa ‘uppmuntra till övervikt’, är det verkligen någon som sagt att de ‘vill väga 80 kilo till sina 160 cm’?

  Reply

 • Jessica

  |

  Vad arg jag blir på personer som kan med och skriva något sådant. Vem har sagt att överviktiga “måste” gå ner i vikt och måste göra något åt det? De kanske trivs otroligt bra med sina extra kilon. Huvudsaken är ju att man själv mår bra!

  Reply

 • Klara

  |

  Du rockar verkligen, och ta åt dig av alla fina kommentarer för de stämmer verkligen. kram <3

  Reply

 • Em

  |

  Du är verkligen en underbar människa, om jag nu kan säga så bara genom att läsa din blogg. Du har så bra värderingar. Själv tycker jag inte det är fint att ha en decimeter mellan låren, det har jag aldrig gjort. Men det står för mig.

  Själv kämpar jag mot min kraftiga övervikt, och det är skönt att läsa din blogg som inte tar upp en massa vikttjafs! Det är bra för mig att se att folk unnar sig goda saker och att jag inte är dålig för att jag inte orkar äts nyttigt varje dag. Vissa dagar får man äta den där kakan utan att behöva få dåligt samvete.

  Tack för ett bra inlägg. Kram

  Reply

 • Lobster

  |

  Jag tror att Sverige och svenskar generellt har en valdigt knasig uppfattning om vad som ar tjockt och smalt. Sa fort man har lite fett sa ska det bort? Snap out of it, Sweden! 🙂 Bra att du visar ungdomar att pinnsmal inte behover vara en norm langre, jag mar bast nar jag har lite curves! Alla har vi olika kroppar och olika gener! 🙂

  Reply

 • joe

  |

  Word! Du säger det så bra!! Att säga att det är okej att ha lår som går ihop är inte samma sak som att uppmuntra övervikt.

  *Älskar mina lår som går ihop*

  Reply

 • Josäfin :>

  |

  GO EGOINA!

  (Och ehhh??? Till den andra muppen!)

  Reply

 • M

  |

  Men Egoina, hur är det med naturligt smala tjejer då? Jag tycker att detta är precis lika fel som förut, iställer för att bryta ner idealet så bygger vi bara upp ett nytt, och det är att vara kurvig, ha rumpa osv. Men tänk då alla som har slitit med att gå ner? Och nu helt plötsligt så vänder det? För vi kan ju inte skylla på tjejerna att de går ner, de är ju inte deras fel utan medias fel. Och de normalt smala, för dem är det inte heller kul. Nu säger jag inte att du vänder på idealet för jag har sett smala lår i dina inlägg också, nu syftar jag mer på alla andra som säger att ”det är sjukt fult att vara smal, ät så mycket ni vill!” De stödjer de större och hatar de smala, men de har väl också ett hjärta?

  Din blogg är sjukt bäst, älskar din humor!

  Reply

  • egoina

   |

   Jag har påpekat detta innan. Det finna inte rätt och fel. När jag var yngre var jag alltid “för smal”. Sjuksystern gav mig tomma plastflaskor att fylla med sand och träna med där hemma eftersom mina armar enligt henne var för smala (sjukt att hon gjorde så…). Personligen tycker jag att det är minst lika hett att vara smal som att vara större. Lycka sitter inte i vikten, och det är den vi ska uppnå. Lyckan alltså 😀 vi ska sluta noja och ha ångest. Oavsett hur vi ser ut!

   Reply

   • M

    |

    Precis! Men jag tycker faktiskt att många, även media lite, har vänt och gått åt det andra hållet. Har en kompis som går i min klass och hon berättade att skolsköterskan hade sagt till henne att hon var lite för stor? Asså va? Hon är inte alls för stor, och inte alls ”överviktig”? Knappt. Det är sjukt det med, borde inte skolsköterskor vara snälla och göra att elever trivs? Haha..

    Reply

 • Alina

  |

  WORD Egoina! Du är så bra!!

  Reply

 • M

  |

  Du är fan bäst !
  Hela jag ryste när jag läste ditt svar. Det är viktigt att lyfta fram det som inte lyfts fram i media – dvs verkligheten.

  Det handlar inte om att vara tjock eller smal – det handlar om att må fysiskt och psykiskt bra.

  Egoina du äger !

  Reply

 • evlin

  |

  Enligt size zero hysterin är jag väl inte överviktig utan rena elefanten… ni vet enorm!! Å mina lår! de går ju ihop (herregud att jag vågar visa mig bland folk, borde inte jag låsa in mig själv i en liten stuga någonstans och tappa bort nyckeln?)
  Och vet ni vad som är det värsta ? jag bryr mig inte och vill inte göra något åt det. Jag har inte lust eller engergin att lägga på ångest och hetsträning samtidigt som jag bara äter salladsblad, för att tappa ett par kilo, vilka inte gör så mycket till eller från för min hälsa eller mitt välbefinnande.
  Mycket hellre lägger jag den energin på att älska mig själv och min kropp och samtidigt uträtta något varje dag.
  Så NEJ man är inte en bättre, smartare, vackrer, mer kreativ, roligare peron bara för att ens lår inte går ihop !
  Du kommer inte att må bättre av det.

  Reply

  • evlin

   |

   Sen kan jag helt klart inte stava heller, måste hitta den där stugan illa kvickt : P

   Reply

 • AMEERA

  |

  Jisses vad det är enkelt att lura sig själv. Bra svar av dig. Lagom är bäst!

  Reply

 • tjofftjoff

  |

  Sjukt bra svar! Så jäkla sant. Hoppas att folk tar åt sig. Du är så klok!

  Reply

 • Emma

  |

  Du skriver att du inte vill uppmuntra någon att gå ner i vikt. Sjukt klokt och allt men mina lår går inte ihop och jag vill att dom ska göra det så jag känner mig lite “utanför” för det känns som alla har ihopsittande lår 🙁 haha nu vet jag att det inte är så men det skulle va skönt att höra bara någon gång att det inte är fel att ha mellanrum mellan låren heller. Kram.

  Reply

  • egoina

   |

   Det är inget fel i det heller. Alla människor ser olika ut. Tänk vad tråkigt det vore annars 🙂 Dina lår är asgrymma. Precis som mina!

   Reply

 • Beatrice

  |

  Jag är en tjej som har haft anorexia och vägt 45 kg. Till mina 175 cm är detta tokigt lite, men ändå så var mina lår väldigt nära varandra. Det visade mig bara att låren är det absolut svåraste att banta ner, iallafall på mig. Och jag tränade då två timmar om dagen på gym. jag tyckte detta var tokigt jobbigt efter allt snack om lår överallt.

  Nu har jag gått upp till över 50 kg och mår mycket bättre och försöker gå upp mer. Och nuförtiden skiter jag fullständigt i om mina lår går ihop eller inte!

  Reply

  • M

   |

   Hur lyckades du gå upp?? Låren och benen är också – enligt mig – det svåraste och få kött på!! Herregud jag äter och äter men händer inget!Allt lägger sig på magen 🙁 haha håller på och tränar lite smått för att få upp mina jäkla vader som är som pinnar, men inget verkar hända..

   Reply

   • Marie

    |

    Alla är olika. Vissa har lätt att gå ner i vikt, vissa har “fett” som sätter sig runt magen andra “fett” som sätter sig runt rumpan/lår.

    Alla är olika och var glad för det! Hade man sett lika dan ut hade ingen varit speciell eller vacker på nått sätt tycker jag.

    Reply

 • Amelia

  |

  Det finns ju även de människor som inte kan gå ner i vikt, vad de än gör.

  Bara för att ens lår gå ihop betyder det inte att man är överviktig. Man kan ha små höfter eller mycket muskler. Vi är olika och det är så det ska vara. Om man mår bra över sin kropp och är stolt när man visar upp den så kvittar det hur den ser ut. Så länge man själv är nöjd, eller hur?

  Reply

 • Anna

  |

  Människor är bygga olika. Vi kvinnor är begåvade med HÖFTER. Den bredare delen på nedre hälften av vår kropp alltså. Ur ett rent fysiologiskt perspektiv så börjar “anlagen” för lår som “går ihop” redan där. I höfterna alltså, för det är där lårbenen sitter fast. Det finns tjejer som är helt otroligt vältränade och muskulösa, och i stort sett helt utan underhudsfett som har lår som går ihop. Och sen när blev det fult att vara vältränad? Huruvida låren går ihop eller inte har att göra med din benställning och muskelbyggnad (på en normalviktig kvinna). Jag tycker det är kanon att vi alla är olika, och ingen ska skämmas för sig själv. Mina lår går ihop högst upptill, men det är inget jag har mått dåligt över, jag har ju en skitsnygg mage och en rumpa som är fast, rund, snygg och vältränad. Fokusera på det som är bra med er själva och lägg av med att snöa in på komplexen. Erkänn att det faktiskt inte ger er EN ENDA fördel?

  Mycket kärlek! / Anna

  Reply

 • Sandra

  |

  Jag är jätteintresserad av träning, kost och hälsa och ska snart utbilda mig inom detta område och gillar därför att läsa t.ex. bloggar om detta för att få inspiration. Men en av de bloggar jag blir mest inspirerad av är din just av den anledning att du inte förespråkar många sjuka ideal som framställs på andra ställen i media och tyvärr många unga tjejers bloggar. Hälsa är inte att leva slaviskt efter dieter, aldrig äta något onyttigt och träna stenhårt. Hälsa är att leva på ett sätt så att man mår bra! Att tänka på vad man äter och att träna är enligt mig viktigt, men inte av den anledningen att man ska vara smal! Utan frisk, pigg och välmående! Ha aldrig förbud från att äta något, det gör oftast bara att man mår sämre och får större sug efter saker. Är man sugen på något så ät! Istället kan man tänka på mängden av det man stoppar i sig. Jag älskar din blogg och den lättsamhet du skriver med som ofta får mig att asgarva för mig själv. Du är en riktigt bra förebild för tjejer och den här lår-idéen tycker jag är kanon. Om lår går ihop eller inte kommer aldrig vara ett svar på hur du mår eller är som person. Vacker vilket som!
  Lång kommentar de här blev men detta är något jag brinner för och vill att även andra ska kunna ta del av det och må bra för den man är. Hälsa är att må bra och ta hand om sig själv, sen hur man väljer att göra det är upp till var och en! 🙂
  Jag tror du har hjälpt många tjejer med sin inställning till sig själva med ditt lättsamma sätt att vara och skriva. För många peppar du troligtvis mycket mer än en träningsblogg eller liknande. Fortsätt med det, det du gör är grymt!
  Kram 🙂

  Reply

 • Amanda

  |

  Du är så sjukt bra Egoina.
  Du som skickade in: Du mår som sagt inte bättre av faktumet att låren går ihop, du mår bättre pga av träning/kosten isf.

  och snälla, kan folk försöka LETA fel i just hennes lår-kampanj. So what om hon skulle skriva ETT LITET FEL, Egoinas mening och det hon vill få fram är så sjukt mkt bättre än vad Kissie skriver om i sin blogg! Kan inte alla bara sluta klaga.

  Reply

 • karin

  |

  hej! Du är underbart bra!

  Jag tittade på tvshop härom dagen, där dom gjorde reklam för en träningsmaskin, och såhär utspelas reklamen en stund:
  En tjej står i bikini och tröja på stranden med en biffig vältränad brun kille. En röst säger “Plötsligt behöver du inte skämmas för att ta av dig tröjan längre” och så tar hon av sig tröjan och är piiiiiinigt smal, och killen ger henne uppmuntrande blickar.

  Hur ska vi kunna inse att vi är fina som vi är, när reklamen går emot oss sådär pass brutalt? Det är helt sjukt vad reklamen sätter för ideal på oss.

  men du har förändrat img, fått mig att må bättre, och att du fortsätter med det du gör gör världen lite bättre!

  Reply

 • Gabriella

  |

  Bra svarat! Man behöver få en bild av verkligheten, det är så många som visar “fel” bild av hur man “ske se ut” Fortsätt med det du gör, du gör det riktigt bra!!
  Tack för en superbra blogg!!

  Reply

 • Viktor

  |

  Det är mycket diskussion om vad som äts, hur man ser ut osv. En del är fanatiker när det gäller vikt och utseende och andra är väl precis tvärtom (anti vikt, anti utseende?). Jag tycker inte att det spelar någon roll om låren går ihop, om öronen står ut eller är slimmade längs huvudet eller om man har en rund eller platt rumpa. Men det är inte bra med övervikt rent fysiskt och det är viktigt att äta rätt så man får i sig det som kroppen behöver. Och ibland behöver kroppen en bakelse, en chokladbit osv. Här tycks övervikt ha blivit en diskussion om utseende istället för det som är viktigt, att inte kroppen tar “stryk” pga att man väger för mycket/äter fel. Övervikt är individuellt och har inget med att göra hur man ser ut. Ät onyttiga saker, men se till att du får i dig det kroppen behöver också, känner du att du har dålig “ork” pga lite övervikt så drar du ned på onyttigheter, tränar litet (en promenad då o då kan räcka gott). Och en liten hälsokontroll då och då är bra så att man får koll på blodsockervärden (diabetes ökar kraftigt, lite synd eftersom det kan undvikas och i värsta fall hållas under kontroll) etc. Och så hänger fysiskt välbefinnande ihop med psykiskt välbefinnande. Och så finns det faktiskt människor som ser överviktiga ut men har en god kondition, bra “värden” osv precis som det finns “klenisar” som har urdåliga “värden”. Diskussionen bör handla om fysiskt och psykiskt välbefinnande, inte utseendemässiga diskussioner, det förstärker ju bara…..usch…orkar inte ens skriva mer, blir så trött av diskussionen 🙂 Ät gott, ät onyttigt, slappa och slöa men se till att kroppen inte tar “stryk” 🙂 /Viktor

  Reply

 • Lesthi

  |

  Ja det där stämmer sannerligen inte, jag väger 50 kilo och folk påpekar jämt hur undernärd jag ser ut men nog går mina lår ihop ändå 🙂

  Reply

 • Signe

  |

  Fyfan vad du är bra! Tänkte ungefär samma sak som du skrev när jag läste hennes kommentarer och du svarade så otroligt bra och bara av att läsa det du skrev känner jag att jag får en puff på vägen till att älska min kropp. Du träffar mitt i varje gång du uttalar dig om hur tjejer påverkas av idealen (det är vidrigt) och det känns verkligen i det du skriver att du menar det. Wow. TACK!

  Reply

 • Sara

  |

  Den här tjejen har så fel. Visst, det visar verkligheten, men det hjälper också andra med dåligt självförtroende, det ger ett budskap om att man duger som man är! Jag är 173 cm lång, väger 65 kilo och mitt BMI ligger på 21-22. Alltså lågt normalt. Ändå går mina lår ihop. Känner mig inte ett dugg fet. Det handlar om att människan utgår från samma anatomi men att vi är långt ifrån stöpta ur samma form. Ekvationen lår som går ihop är likamed fet går INTE ihop.

  Reply

 • Cecilia

  |

  Åh, du är bara så… bra. Jag har världens sämsta självkänsla, men av att läsa dina texter mår jag lite bättre. Tack!

  Reply

 • Wavelin

  |

  Man är ju inte överviktig, enligt BMI, bara för att man har lår som går ihop. Det finns ingen hälsovinst mellan BMI 24 och BMI 18..

  Men det finns ju alltid en hälsovinst i att äta bra mat och att röra på sig OAVSETT om man går ner i vikt eller inte.

  Reply

 • anonym

  |

  Jag måste säga att innan denna hysteri i bloggvärlden om låren så tänkte jag inte ens tanken på detta. Mina lår sitter ihop men har aldrig mått dåligt av det. Utan det är mera nu efter att bloggvärlden tagit upp detta som jag har börjat tänka på det här. sjukt tycker jag..

  Reply

  • Johanna

   |

   Jag håller med. Jag tänkte inte det minsta på hur låren satt på folk innan de glammiga storbloggarna berättade att det var äckligt när de nuddade varandra.

   Reply

 • isabelle

  |

  Måste ändå säga att tjejen har rätt. Enda sedan du började med den här lår-går-ihop-grejen så har jag nästan fått komplex för att inte få lår som går ihop. Allt med detta är inte positivt.
  Jag kan kolla på tjejers lår på stan och tänka “hennes lår går ihop” eller “hennes lår går inte ihop, vad fint”, det gjorde jag aldrig innan du började med detta.
  Men det är bra för dom som har stärkt sitt självförtroende pga dig, men lite sämre för dom andra om det nu är någon mer än jag som har det såhär.

  Reply

  • Amanda

   |

   Amen seriöst. Egoina skriver ingenstans att det är normalAST att ha lår som går ihop. Låren hon la upp, inte gick alla dom låren ihop? Hon menar att man ska älska sin kropp precis som den är, anorektisk kropp som överviktig kropp. Smal som kurvig. osv.
   Sluta_hitta_fel_i_egoinas_texter

   Reply

  • Moa

   |

   Så du påstår alltså att Egoina har get dig komplex genom ett enda inlägg… men du har inte blivit påverkad alls av åratals tryck från tidningar och media?

   Ursäkta mig, men det är bara ren BS.

   Reply

 • emilia

  |

  Egoina, jag älskar dig och dina åsikter. Vackraste och klokaste tjejen i sveri.. världen!

  Reply

 • Anna

  |

  Jag förstar inte denna hets runt vikten och hur vissa kroppsdelar ser ut. Vem har sagt att bara en kroppstyp ser bra ut? Alla människor gillar ju olika och det vore bra om man kunde sluta upp med att hjärntvätta folk. Jag har aldrig nagonsin hört talas om att man skulle vara tjock om ens lar gar ihop, det var först när bloggarna började skriva om det som jag fick reda pa detta. Mina ben är smala, snygga och de gar ihop. Betyder det att jag ska ga runt och ma daligt nu helt plötsligt? Nej skulle inte tro det. Vore det inte trevligt om folk började fokusera pa hjärnan istället för hur stort mellanrum man har mellan laren? Egoina jag tycker det är sa skönt att du finns i bloggvärlden, du verkar ha en sadan sund inställning till saker och ting.

  Reply

 • Amelia

  |

  Angående detta så läste jag något HELT UNDERBART i SOLO igår kväll..
  “I USA är det vackert att vara smal, men på Barbados är det tjocka tjejer med stora rumpor som är vackrast” – Rihanna.

  Så det finns verkligen ingen som kan säga vad som är snyggt eller fult, för alla tycker olika.

  Reply

 • josephine

  |

  Hur kan man bry sig så mycket om sina lår? Om dom sitter ihop eller inte?? Det är två lår.. Som ska sitta där.. Ihop eller inte kvittar väl? Tänk på dom stackars männsikorna som inte ens har sina lår kvar??!! Give yourself a break för faan!

  Reply

 • Sara

  |

  Jag älskar dig Egoina!

  Reply

 • Amanda

  |

  Mycket bra skrivet. Och dessutom, har man riktigt vältränade lår sitter de också ihop. Jag menar, vem säger att man är tjock bara för att låren går ihop? Hur många ser man på stan en dag med lår isär? Inte brukar jag se många i alla fall!

  Reply

 • Moa

  |

  Det jag ofta reagerar på är när människor alltid säger att feta “borde göra något åt det”. Varför måste man göra något åt det? Varför anser folk att andras övervikt är DERAS ensak och varför tycker de här människorna att de har rätt att påpeka vad överviktiga borde göra, för ingen överviktig person är väl lycklig. Lycklig är väl lika med smal, right?

  Att kraftig övervikt kan vara en hälsorisk har inte undgått någon, men MIN kropp är MIN kropp, bara jag har rätt att ha åsikter om den. Ingen annan. Eller, om du nu måste tycka något, så håll det för dig själv.

  Jag håller absolut med dig Egoina, varför ska man inte visa upp verkligheten? Det är ju själva grejen! Att visa att det man ser i tidningarna och i tv INTE visar människor rätta jag.

  Reply

 • mia

  |

  Håller också med dej Egoina, och hallå…. vafan. människor som är lyckliga kan väl bara få vara det, och äta? Folk kommenterar så jävla ofta på hur mycket jag äter eller hur ofta, men om jag inte äter mår jag skit, så vad är viktigast?
  Och tänk alla som tränar och äter nyttigt men som ändå inte är pinnsmala? Som har lår som går ihop. Gener, liksom. Snälla.
  Det är så tråkigt med människors alla åsikter om sådant som inte har med dem att göra. Vart är allas engagemang och omsorg när det gäller andras välmående och lycka? Tänk om alla brydde sig lika mycket om att vara snälla och omtänksamma som att kritisera andras utseende, vad bra vi alla skulle komma överens och tycka om varandra då.
  Vi kunde dela ett äpple, som i den där Äppelmelodi-låten.

  Reply

 • tuija

  |

  samhället verkar ju uppmana till anorexia, och då känns hopgående lår som ett mycket vackrare alternativ!!!

  Reply

 • liv

  |

  vilken idiot kommentar, sara kan inte ha mkt i hjärnan

  Reply

 • moa

  |

  du har iallafall hjälp mig grymt mycket med att tycka om sin kropp. för några år sedan led jag av anorexia nervosa, klart att det sitter kvar i bakhuvudet. men nu är jag ‘frisk’. och när jag läser din blogg, jag blir så jävla glad! så peppad själv! kan tycka att “nej det är inget fel på min kropp. jag äter det jag vill så länge jag mår bra”.
  du är grym, egoina. tack för allt 🙂

  Reply

 • Lisa

  |

  Håller verkligen med dig!! Jag är själv smal men kurvig, jag har en bred rumpa och breda lår som går ihop, men jag är glad ändå!

  Reply

 • Lena

  |

  Jag förstår inte var all den här stressen kom ifrån.
  Jag hade typ inte tränat alls under hela mitt liv och hade ingen ångest alls för vad jag åt.
  För ett år sedan började jag på en artistutbildning där det ingår väldigt mycket dans. Mina lår och rumpa växte enormt mycket och jag kunde inte komma i mina gamla jeans längre.

  För de som inte förstår så berodde det inte på att jag blev tjock utan för att jag skapade nya muskler. Mina lår går ihop och jag är smal så det är inte ovanligt alls. Faktum är att låren är mest muskler och om man har lår som inte går ihop betyder det antagligen att man är svag. Och är man svag har man större risk att drabbas av att till exempel knäskålen går ur led. Det är inte så jättekul och man behöver inte vara idrottare för att nåt sånt ska hända.

  Reply

 • fegf

  |

  Du är då lika klok som skalman, Du. Har ett hjärta stort som bamse och är snällare än farmor på höga berget. (förlåt farmor, som tröst kan Du få lite pannkakor av mig någpn dag)

  Reply

 • rebecka

  |

  ville nästan gråta när jag läste ditt svar, du är bäst. blir så jävla glad av dig och din blogg! när jag känner mig lite nere då går jag in på din blogg 🙂

  Reply

Leave a comment

Arkiv