Det finns en annan sida också

Ni kanske har märkt att jag inte har vinklat mina viktinlägg till att det skulle vara något negativt i att vara smal. För det är det inte. Alla ser olika ut och har olika förutsättningar.

 

Saken är att jag var väldigt smal när jag växte upp. Åtminstone periodvis. Jag fick höra kommentarer som att “får du ingen mat hemma” och vid ett tillfälle sa skolsjuksköterskan åt mig att gå ut i sandlådan och fylla tomma petflaskor med sand för att sedan lyfta dem (alltså träna armarna) för att mina armar enligt henne var “små stickor” och så kunde man ju inte se ut.

  

Undrar vad som gav henne rätten att bestämma vad som är rätt och fel.

0

Trackback from your site.

Comments (61)

 • Linnea

  |

  Du hjälper många vill jag lova! Tack!

  Reply

 • Everlasting

  |

  Naturligtvis är det inte fel att vara smal och att ha “lår som går isär”. Vad som ÄR fel är att säga att lår som går isär är det enda rätta och att man måste banta för att uppnå det.

  Som motvikt behövs fler bilder (i storbloggar och modetidningar) på alla sorters människor, lår som går isär eller lår som går ihop, det kvittar! Så länge man äter hälsosamt och rör sig lagom mycket.

  Reply

 • Jenny

  |

  Du hjälper jätte många! Mitt ideal har ändrats sen jag såg det där inlägget!

  Reply

 • Lovisa

  |

  du har faktiskt redan hjälpt mig, so keep up the good work. (:

  Reply

 • ellen

  |

  egoina – du är min största idol.
  det borde finnas fler personer som du!

  Reply

 • julia

  |

  Du är awesome! Stencool :’) du är en perfekt förebild och jag är säker på att du hjälper väldigt många!

  Reply

 • linnea

  |

  du verkar så himla vettig! måste bara säga det;)

  Reply

 • Johanna

  |

  du är helt underbar!

  Reply

 • Isa

  |

  You go, girl!
  Huvudsaken är inte att man har lår som går isär eller lår som går ihop – huvudsaken är att man mår bra i själen!

  Reply

 • Audrey

  |

  Du e verkligen en fin person!

  Reply

 • Linnea

  |

  Helt sjukt vad du är en fin människa, omtänksam.

  Reply

 • amanda

  |

  de spelar ju ingen roll hur man ser ut , de är ju insidan som räknas inte utsidan.

  Reply

 • LISA

  |

  Du är så jävla bra ska du veta. Det är många många många tjejer du hjälper!!!! Älskar btw att inlägget “mina lår går ihop” har fått så många gillningar (heter det så?) på bloglovin så fler kan se och läsa!

  (jag är en av dom som gillar btw, hehe ^^)

  Reply

 • Olivia

  |

  sjukt vad glad jag blev nu. har i hela mitt liv blivit näst intill mobbad av diverse skolsköterskor som haft problem med min vikt.

  jag är 17 år och äter hälsosamt men mitt bmi ligger just nu på 16 och det känns inte som att någon kan se förbi den siffran.

  Reply

 • elin | flickanirandigpyjamas.blogg.se

  |

  Åh så himla rar du är Egoina! Det är verkligen fint att läsa sådanthär. Du kommer hjälpa många eftersom du är en sådan stor förebild. Du sticker ut ut bloggvärlden och är dig själv och får på så sätt så mycket posetiv uppmärksamhet. (Det är iallafall vad det låter som när jag och mitt umgänge pratar bloggar.) Fortsätt såhär som du gör. Så himla fint ♥

  Reply

 • Emma L

  |

  Du är en skitbra förebild Egoina! Keep up the good work säger jag bara och fortsätt vara så grym som du är!

  Reply

 • Kristina

  |

  ÅH. Du. Du. Tack.

  Reply

 • linnea

  |

  du är underbar !

  Reply

 • Emma

  |

  Egoina, eller jag kanske ska säga Regina eftersom det känns som det passar bättre pga det här är mer personligt (hoppas verkligen du heter så för annars blir det bara fel men äh), du är en bra människa!

  Reply

  • terre p

   |

   men avslöja det inte då dumprutt. där fick du på nöten.

   Reply

 • .

  |

  Du är en stor förebild. Du ger mig inspiration och jag känner mig inte lika osäker längre faktiskt.

  Reply

 • isa

  |

  Du är så fin! Är själv sådär “pinnsmal” och har alltid kämpat för att gå upp i vikt (har flera gånger varit nära på att bli inlagd). Mat och jag är inte vänner (om den inte är riktigt jävla god). Drömmer om att ha lår som går ihop kan jag säga!

  Reply

 • Josefin

  |

  Kom ihåg att du får en att må helt underbar bra av dig. Du stärker ens självförtroende till topp verkligen. Och jag pratar inte bara om andra, utan även mig själv. Kom ihåg att du är bäst, och att du är helt jävla suverän. (Ursäkta svordomen) Kramar (:

  Reply

 • Sandra

  |

  Tack för att du finns! Har tagit bort alla skeva bloggar som bara bidrar till dåligt självförtroende på bloglovin. Läser bara sådana som inspirerar och får mig att må bra nu! Fick tårar i ögonen av ditt inlägg med mailet från flickan. Ska försöka ta en bra bild på mina lår som gårihop och skicka in. Tack för att du gör det här fina du!<3

  Reply

 • maya

  |

  du är bäst egoina och du kommer alltid vara det!

  Reply

 • Emelie

  |

  Du är en bra kontrast till allt annat. Du känns tusen gånger mer ärlig än Blondinbella. Du gör ingenting för att tjäna pengar på det du gör. Du visar att du är nere på jorden av alla bloggare. Det kan bara vara genom att skriva att du ska laga mat som antingen blir misslyckad eller helt fantastisk, eller att du ska städa ditt rum. Du är som alla andra människor och svävar inte på något moln likt en gud som inte fattar hur det verkliga livet är.
  Du framstår som väldigt empatisk person och det antar jag att du verkligen är också.
  Fortsätt med det du gör. Bloggvärlden behöver denna kontrast.
  Jag uppskattar även när du ger tips på kläder, för du köper inga svindyra grejer 😉 Hehe.

  Reply

 • Ida

  |

  Spela roll hur vi ser ut på utsidan när vi endå ser likadana ut på insidan 🙂

  Reply

 • Alexandra

  |

  Det är så härligt att faktiskt läsa om en riktig människa, istället för de sjukligt smala idealen som dominerar bloggvärlden.
  Känns som om att det är fel bloggare som driver Egoboost?

  Reply

 • Emma

  |

  <3

  Reply

 • rebecka

  |

  Något jag tror är viktigt är att du inte öppnar dig för mycket, så att det gör ont. Om man skriver något som ligger så varmt om hjärtat är det lätt hänt att man tar illa upp när folk kommenterar. Jag tycker du ska skriva så öppet så att du själv mår bra. Sjukt modigt av dig, då jag själv aldrig skulle skriva saker om vad som hänt mig (väldigt tunga grejer om man säger så). Fortsätt så länge du själv mår bra! KRAM!

  Reply

 • Karin

  |

  Du hjälper mig varje dag. Världen är ett fucked up ställe, men med bl.a. din hjälp så kan jag behålla mina värderingar och skita i att tänka på den där extra bullen. Jag älskar mat, jag älskar din blogg och framför allt hur du försöker hjälpa människor. Du gör skillnad, och jag skäms iaf inte för att älska mat!

  Reply

 • Åsa

  |

  Tycker att ditt inlägg var vettigt och att du tydligt förmedlade att det är ok oavsett för att vi är alla olika byggda. Tråkigt dock med de som drar det ett varv till som i sin iver att peppa de som mår dåligt över att se ut på ett visst sätt går över till att skuldbelägga de som naturligt ser ut på ett annat sätt. Jag ser det i kommentarer och även i inlägg som det här: http://chipswallin.wordpress.com/2011/05/29/ja-laren-ska-ga-ihop-inget-annat-nej/
  Målet borde vara att så många som möjligt ska älska och trivas i sina kroppar, naturligt smal eller ej, lårmellanrum eller ej etc. Synd att fler inte fattar att det är det som är poängen. Och att fler inte fattar att anatomin varierar, vi må ha lika många ben i kroppen men vinklar och bredd på dem varierar.

  Reply

 • emelie

  |

  du är grym !!

  Reply

 • Jonesy

  |

  Jag har alltid varit smal jag med… Blev anklagad för att ha ätstörningar flera gånger under uppväxten, både av vuxna och barn. Ändå har jag aldrig bantat. Jag har alltid försökt gå upp i vikt, men det är först nu jag lyckats. Kan säga att det inte är kul när man får en utskällning av en främmande människa för att den tycker att man borde äta mer.. Fan vet han om det liksom? Nej, det är inget kul.

  Reply

 • Elin

  |

  Du är sjuuuukt bäst, verkligen någon att se upp till ^^

  Reply

 • Fotograf MIssJeni

  |

  Jag är väldigt liten till storleken, så när jag var liten var jag väldigt smal och blev oftad retat för precis samma sak som dig. Att jag inte fick någon mat hemma, att jag var en planka o.s.v.

  oavsett om man är smal eller tjock, kort eller lång. Människan blir aldrig nöjd och hittar ständigt nya saker att reta folk för.

  Reply

 • Sandra

  |

  En jobbig sak med lår som går ihop är att man sliter på sina byxor så sjukt mycket där xD

  Annars är jag väldigt stolt över mina lår med celluliter som går ihop! Jag visar mig mer än gärna i bikini, och efter ditt inlägg är jag bara ännu stoltare!

  Jag VET att du kommer hjälpa måååååånga människor ute i hela Sverige!

  Reply

 • Hanna

  |

  Egoina, du är helt jävla fucking underbar! Om alla kunde vara så självsäkra och ha inlägg (som inspirerar) som dig!

  Reply

 • johanna

  |

  du är den vettigaste bloggerskan i sverige! fortsätt så!

  Reply

 • Hanna

  |

  Du är en sån fantastisk människa, verkligen en otrolig förebild!

  Reply

 • Paulina

  |

  Bäste Egoina,
  Sluta aldrig blogga! <3

  Reply

 • jess

  |

  Du är så himla himla bra! Jag önskar att din blogg funnits när jag var “ung och osäker” men jag hoppas och tror att du hjälper många, unga som gamla, som behöver lite stöttning på vägen mot en bra självbild. Tack för att du sprider både glädje och vettiga åsikter, det behövs!

  Reply

 • Vicktoriia

  |

  Du är fantastisk. Stora kramar till dig!!

  Reply

 • tjofftjoff

  |

  Vad modigt av dig Egoina!
  Du är bäst, jag bara älskar din blogg.
  Ville bara säga det!

  Reply

 • Maria

  |

  Fan vad du är bra, jag älskar dig! Jag är bara 16, har redan genomlidit anorexi i ca 2 år och håller på att bli frisk (om man kan säga så). Jag har väldigt mycket komplex över magen och att låren har gått ihop igen efter min vikt ökning. Du är så stark och en riktig förebild vad gäller kvinnokroppen. Jag vet inte hur många gånger jag har läst dina inlägg liknande detta: http://egoinas.devote.se/blogs/6107759/jag-aer-gravid.htm . Du är en verklig förebild och de två gångerna jag har sett dig i Landskrona har jag stelnat till och fått lite panik. Varför? Jo, för att jag tycker att du är så jävla cool, och jag kommer ihåg att en av de jag tränar med fällde en kommentar om din rumpa och dina lår, jag kommer ihåg att jag bokstavligt talat slog henne. Jag önskar verkligen att jag kunde tänka som dig vad gäller kroppen. För att avsluta detta, tack för att du är du (jag skiter i att det låter smörigt för det är sant). You go girl, for every single insecure woman out there.

  Reply

 • Angelina

  |

  Shit vad jag ska proppa i mig en chipspåse nu. Eller vafan, två till och med. Du är underbar och hjälper många! Och vacker är du också. Sexig som fan ju! Puss

  Reply

 • ellen

  |

  Du har hjälpt mig otroligt mycket! Åt första glassen på långe utan att få dåligt samvete för det. Och fy fan vad härligt det kändes! Fler borde vara som du. Du är otroligt bra

  Reply

 • Linnéa

  |

  Alltså… Jag var så grymt smal under min uppväxt, var kräsen i maten och gick i en sport då man tränade varje dag. Så jag kom i puberteten mycket senare än andra och minns flera gånger då jag hörde eller fick kommentarer om min smalhet och att jag var ett “anorexiabarn” (fastän jag aldrig varit sjuk). Grejen är att inte många förstår att säga att någon är “för smal” kan såra lika mycket som att säga att någon är “för tjock”. Men folk verkar inte förstå att vissa är smala mot sin vilja. Tack för dina senaste inlägg!

  Reply

 • Alexsandra

  |

  Ditt engagemang är fantastiskt, jag är övertygad om att ditt sett att se på saker hjälper många, så keep up the good work, som någon skrev ! 😀

  Reply

 • tamy

  |

  Jag hatar att höra om tjatet från båda hållen, för tjock, för smal, herregud vem fan bryr sig så länge man är FRISK och LYCKLIG!

  Jag är jättesmal, ligger under i BMI men vet du vad? Jag orkar inte bry mig längre. Efter år och år av hårda ord, mobbning & fått höra från både lärare & elever om att jag har anorexia & borde äta upp mig lite så har jag nu äntligen släppt det där. Det jävligaste var nog inte barnen, det var tamigfan skolsköterskorna. Deras ständiga jävla tjat om vikt och längdkurvan jag SPYR på dom!!!

  12 jävla år fick jag höra hur jag ligger under & hur jag inte följer kurvan. Alltså, när ska ledningen fatta att det är en så jävla uråldrig metod att gå efter & förstå att ALLA ser OLIKA ut? Det var skolsköterskorna som gjorde skolåren till ett helvete egentligen, trots alla andra människor som gnällde.

  Men idag, jag är medveten om min vikt, om min längd och om mitt BMI. Jag gör så gott jag kan, men jag orkar inte gråta & bli ledsen längre över att jag är som jag är. Jag har en fullt normal syn på mat, har ett kaloriintag som ligger ÖVER gränsen för det dagliga behovet men går ändå inte upp i vikt, trots att jag egentligen borde vara fet som ett hus pga allt skit jag stoppar i mig.

  Men som jag sa ovan, så länge man är frisk & lycklig så ska man inte bry sig om nåt annat!

  Reply

 • Frida

  |

  Fyihelvete vad bra du är. Åh, vill bara krama dig, haha. *web-hug*

  Reply

 • Sara

  |

  Jag har alltid varit naturligt smal så jag har aldrig haft “problem” med lår som går ihop, men jag är nog ganska säker på att du hjälper många med dom här inläggen!:) Och det är så skönt att åtminstone en stor bloggare bryr sig!

  Reply

 • Alma

  |

  Du är bäst!

  Reply

 • milla

  |

  Du är helt fantastisk.

  Reply

 • anna

  |

  du är så himla fin egoina, tack för att du gör allt detta! du är verkligen till hjälp för många vill jag lova!

  Reply

 • Emma

  |

  Hej=)
  ville bara säga att ja känner ingen mig i det att “få skit” för att man .. är för smal, när ja va omkring vi säger 6 -16 så va ja som en sticka och min skolsköterska sa samma sak faktiskt till mig haha .. och att jag inte skulle kunna gå den utbildningen ja ville för att jag skulle vara för klen. ja ville gå transport/anläggning men de tyckte inte hon.nu e ja 18 och nu e ja en aning större eller ja normal och går på min utbildning!
  men klart finns de folk som säger nu tvärtom “hur kunde hon den smala tjejen bli så tjock snabbt” hrm.

  å så ville ja bara säga att man blir så glad av att läsa din blogg de får en så peppad:D!
  och ja har börjat acceptera mig själv mer faktiskt sen ja börja läsa din blogg. :)!
  DU ÄR GRYM! keep up the good work! :D!

  Reply

Leave a comment

Arkiv