Den var ju söt ändå

När jag var yngre hatade jag min näsa. Jag tyckte att jag hade en grisnäsa. På kvällarna innan jag somnade brukade jag ligga och trycka ner min näsa. Jag trodde väl att om jag tryckte tillräckligt mycket så skulle den ändra form.

 

Men så en dag satt jag och mamma och tittade på tv. Jag minns inte vad vi tittade på, men jag minns tydligt att tjejen i programmet hette Tess och jag tyckte att hon var hur söt som helst. “Åh, jag önskar att jag hade hennes näsa”, sa jag till mamma. Sekunden efteråt skulle till att ändra hela min syn på mig själv. “Men din näsa ser ju ut precis som hennes”, sa mamma och tittade på mig förvånat.

 

Sedan dess har jag varit stolt.

 

  

 

Inget mer tryckande.

 

 

…för jag är ju söt!

 

0

Trackback from your site.

Comments (46)

 • josefin

  |

  dina tänder kvinna.. give me!

  Reply

  • Linn

   |

   Lite jobbigt kanske att du vill ha hennes tänder, kändes inte alltför fräscht. Likadana kanske?

   Reply

 • Svorskan

  |

  Naw! Det kommer jag inte ihåg, men vad bra. För du HAR en gullig näsa. Jättefin näsa har du. Man skall vara lite “uppnosig”. Jag kommer däremot ihåg att jag lekte “hoppbacke” med dig, för att du skulle se det charmiga med din näsa, men det tror jag du kommer ihåg. Tror du även har sagt en gång att just den leken inte var något du uppskattade. 😀

  Reply

 • Jag

  |

  Tror du tänker på Tess Bylund i Bachelor? 🙂

  Reply

  • egoina

   |

   Jaaaa jag tror det 🙂

   Reply

   • Lilla jag

    |

    Coolt att jag listade ut det hehe. Kom ihåg att det var en tjej i bachelor som jag tyckte va skitsöt o hade för mig att hon hette tess så jag googlade fram henne och se där…egoinas näsa!

    Reply

    • egoina

     |

     Haha! Skickligt!!

     Reply

 • Ann-Sofie

  |

  Jag tryckte också ner min näsa som yngre. 😀 Trodde bara det var jag som höll på med sånna saker…

  Reply

 • Hanna

  |

  Hahahahahaha, jag hade en kompis som satt och tryckte upp sin näsa istället, för hon tyckte att hennes näsa pekade för mycket nedåt. Minns att jag tyckte hon var dum i huvudet som på allvar trodde att det skulle hända något ;D

  Reply

 • Shotiie

  |

  Sveriges svar på bridget jones!
  haha vet inte varför 😛

  Reply

 • Gaymasen

  |

  Jag drog alltid in näsan förut. För jag ville ha en spiksmal näsa. Jag tänkte lite som dig. Drar jag in tillräckligt länge och ofta kommer den tillslut att se ut så… Haha.

  Reply

 • Jenny

  |

  Jag har alltid velat ha en uppåtnäsa, det e mye sötare. Ibland trycker jag upp min näsa i smyg, när ingen ser… 🙂 Hihihihi

  Reply

  • AMANDAFOTO♥

   |

   Jenny, det är du inte ensam om. Det gör faktiskt jag med ^^

   Reply

 • frida J

  |

  Jag har en sån konstig tvångstanke, om jag ser någon mer en grov uppåtnäsa så får jag en känsla av att min egna näsa åker upp, så jag måste dra ner den och “fixa” till den!! Det allra värsta är när någon drar upp näsan sådär som du gjort, då måste jag fixa till extra mycket, haha 🙂

  Reply

 • milla

  |

  haha din näsa är awesome!

  Reply

 • jawna

  |

  Haha, åååh. Jag med min sneda näsa brukade alltid trycka den från sidan som yngre och hoppades att den skulle bli rak någon gång!

  Reply

 • Ina

  |

  Bloggare som du får nog faktiskt folk att inse att de är bra som de är. Keep up the good work!

  Reply

 • alice

  |

  Hej!

  Jag läser dina krönikor varje gång de är med i Landskrona city och de är sjukt roliga! Nu undrar jag, om du skulle beskriva vad en krönika är för en som inte vet, hur skulle du beskriva den då? 🙂

  Reply

 • Hanna

  |

  Hell yeah att du är! Och så gör du en glad med vartenda inlägg du gör 🙂 tack för det!

  Reply

 • Emma

  |

  Varje gång jag ser dina tänder så tänker jag att jag ska beställa den där förbaskade tandblekningen men icke. Minne som en guldfisk…

  Reply

 • Alexander

  |

  Det känns igen. När jag var liten brukade jag trycka in mina öron mot huvudet, eftersom jag trodde att de med tiden skulle bli mindre utåtstående. Idag förstår jag inte hur jag tänkte. Men just då var de apöron. Baby, I was born this way!

  Reply

 • Robert

  |

  Ja, det är du. 😀

  Reply

 • anna

  |

  Jag är 22 år gammal och trycker fortfarande ner min näsa, so I know where you’re coming from.

  Reply

 • Josse

  |

  inte bara jag som haft sånt för mig alltså =P haha mer sånt här.. jag mår bara bättre och bättre av det =)
  själv tryckte (host – trycker) jag ner näsan också… – fast jag egentligen vet att det inte hjälper ett dugg… men man kunde ju alltid hoppas.. men efter detta inlägg ska jag vara stolt över den! =)

  Reply

 • Julia

  |

  Hej !

  Jag tycker du är jätte söt 😀

  Och jag tycker att du ska kolla min blogg !!!!

  Reply

 • Josse

  |

  kan du inte skriva om öron också? det är något jag verkligen har komplex över… kände mig som liten verkligen som att se dumbo i spegeln… även om han var söt kändes det hemskt… klart det blivit enklare med åren men ibland kommer hjärnspökena fram – spec i icke smickrande bilder med öron som sticker fram! =o (alltså de är inte stora bara utåtstickande…) =P

  Reply

 • bEllen

  |

  du är ju charmigast, egoina!

  Reply

 • Lotta

  |

  Du är alltid söt 😀

  Reply

 • anna

  |

  inte för att det har med inlägget att göra men vad använder du för mascara? dina ögonfransar är alltid väldigt jämna och fiiina:D

  kram!

  Reply

  • egoina

   |

   Lash effect från Max Factor 🙂

   Reply

 • Johanna

  |

  Konstigt, jag har haft precis samma komplex. Det var tom en tjej i min brors klass som hittade på en sång om mig för att hon hatade min grisnäsa. Komplexet blir ju inte direkt mindre då. Nu har jag lärt mig att leva med den. Det var nämligen ingen som höll med henne.. 😛

  Reply

 • Erica

  |

  Jag är 20 år och använder ett pannband i ansiktet och en klädnypa när jag är ensam hemma för att min näsa ska peka nedåt och bli smalare.
  På bilder ser du ut som en stor jävla pung ligger i mitt fejs, inte snyggt!

  Reply

 • Marie

  |

  Haha, så gjorde jag också när jag var yngre! Jag började faktiskt läsa din blogg för att det kom fram människor till mig och sa att jag var lik dig. Bra blogg och kul att veta att man inte är den enda som försökt trycka ner sin näsa 🙂

  Reply

 • Ida

  |

  hahah så söt. när jag va liten gjorde jag samma sak fast tvärt om, jag tryckte upp den istället för jag ville ha uppåtnäsa, och så vek jag mina öron när jag låg på kudden för jag ville att dom skulle stå rakt ut. hehehhe.

  Reply

 • menime

  |

  vet inte varför.. men jag blir så himla glad av att läsa din blogg. jag mår bättre liksom.

  Reply

 • lisa

  |

  Haha! Jag är 19 år och trycker fortfarande ner min näsa på kvällarna!! Får hoppas på att någon ger den en komplimang snart så jag kan sluta upp med det 😉

  Reply

 • josephine

  |

  wooh you go girl!, jag hade också detta problem tills än dag då en random tjej sa till mig “shit va lik du är elisha cuthbert” jag, som är en obildad tjej kollade upp henne på google (the source of the unknown) och tänkte “damn, jag är förjävla snygg” och hon har en uppåtnäsa!

  Reply

 • Anna

  |

  När jag var liten var uppnäsa det finaste jag visste typ. Kunde stå jättelänge framför spegeln och trycka upp näsan. Tyckte munnen fick sån fin form då, och det var ju så gulligt med näsan hihi.

  Reply

 • Louise

  |

  åh vad jag känner igen mig!!!

  tycker förresten du är hur härlig som helst. hejja!

  Reply

 • Emmy

  |

  Okej det här är läskigt…
  Hade PRECIS samma komplex om min näsa när jag var liten.
  Nu är jag inte precis stor med mina femton år, men ändå.
  Jag växte ifrån det sen. Min näsa stod upp lite mer
  när jag var liten, men nu kan jag inte förstå varför jag var så
  ledsen för det, jag var ju ganska gullig ändå 😉

  Reply

 • Emmy

  |

  Och jag tryckte ner min näsa också, det blev en tvångstanke nästan. Jag gjorde det innan jag somnade, i skolan, framför
  tv:n, hela tiden xD

  Reply

 • Vanja

  |

  åhh , samma här! bara tvärt om, har värsta stora näsan som jag brukade (brukar..:P ) putta uppåt som på bild 2, men funderar på plastikoperation, asså jag gör ju det ändå för min skull, inte för någon annans..

  Reply

 • plue

  |

  åååååh, shit!
  känner igen mig till 100%! tycker också att min näsa står för mycket upp och brukade gå och trycka ned den hela tiden så att den skulle börja “växa nedåt” eller något.
  men sedan insåg jag att det finns massor med människor med uppnäsor som ser ut som min, och nu är jag nöjd med min näsa. 🙂

  Reply

Leave a comment

Arkiv