Follow my blog with Bloglovin

To cool for school

Jag fick en fråga:

 

”Går du inte i skolan längre?”

 

Som ni kanske minns så började jag en skrivarkurs i september. Men ja, jag har hoppat av skolan. En stor anledning till varför jag började var för att ha mer att göra på dagarna, få ett lite mer socialt liv och såklart för att bli bättre på att skriva. Men någonstans på vägen förstod jag att fler deadlines verkligen inte var det jag behöver.

 

Jag vet inte vad som händer med min ”karriär” om ett år och tänker därför rida denna våg så långt det går. Att plugga kan jag faktiskt göra när jag vill. Så nu får jag väl söka ett deltidsjobb eller vad som helst. Jag blir knäpp i huvudet av att endast jobba hemifrån (jobbar halvtid på Devote).

 

Om ni är intresserade av att läsa en av texterna var det här den sista jag skickade in. Ämnet var ”plats” och kategorin var ”kreativt skrivande”. Here we go:

 

”Jag har svårt att veta var jag ska titta någonstans. Det kvittar var jag vilar blicken, jag verkar ändå störd. Tjejen framför mig är ett huvud längre och tittar jag rakt fram ser jag ner i hennes klyfta. Tittar jag i golvet ser jag skor. Bröst i all ära, men måste jag välja väljer jag skor. Vilket jag har gjort nu i tre minuter. Tre minuter känns som en evighet, stirrar jag i golvet mycket längre till kommer folk att undra var det är för fel på mig. Eller vad det är för fel på deras skor.

 

08.32 nu. 8 minuter sedan jag skickade. Fortfarande inget svar. Skulle jag låtit bli att skriva ”puss” på slutet? Jag plockar upp tidningen som jag redan har läst tre gånger och läser hans stjärntecken. Som att det skulle hjälpa. Det står att han måste ta stora beslut idag. Undrar vad det är för beslut. Jag skulle inte ha skrivit puss. Det står att jag får bruk för udda talanger idag. Jag tror inte att jag har några udda talanger. Jag skulle inte ha skrivit puss. Symbolen för stjärntecknet kräftan i tidningen ser faktiskt inte ut som en kräfta. Det ser ut som en krabba. Vem var det som valde den symbolen? Undrar om någon annan har tänkt på det.

 

Tillbaka till golvet. Jag vet hur allas skor ser ut nu. Vem fan har flipflops i september? Kille till vänster om mig har ätit vitlök. Det märks tydligt och vitlöksvindpustarna gör mig lite yr emellanåt. Undrar om det var pizza han åt? Det är trots allt måndag, på söndagar äter man pizza. En gång beställde jag chips på en pizzeria. De hade det. Små påsar. Sådana som de alltid har på barer. Jag kunde inte öppna den och tryckte på påsen så att den sprängdes som en ballong. Alla chips trillade ut i botten. Det var ingen bra dag.

 

”Nya resande?”, ekar högt från andra sidan vagnen. Konduktören kommer knappast genom denna enorma folkmassa. Jag kan bland folkbruset urskilja några ord från en man som berättar det för honom också. Mannen är arg. ”Vagnbrist”, svarar konduktören tror jag. Det är alltid vagnbrist. Ingen plockar fram sina biljetter, konduktören vill inte leka mänsklig hinderbana och går igen. Kollar mobilen. Jag låtsas för mig själv att jag tar upp mobilen för att titta efter vad klockan är, trots att det finns en stor digital på andra sidan väggen som skrattar åt mig. Fortfarande inget svar. Jag har definitivt skrämt honom. Han kommer inte att svara. Jag skulle inte ha skrivit puss.

 

Tjejen med klyftan viftar med sin gratistidning. Det är varmt, och kvavt. Vi andas varandras luft. Jag vill titta efter om hon har svett mellan brösten, det brukar bli svettigt där. Men jag tittar inte. Faktiskt så tittar jag ingenstans just nu, jag flackar med blicken. Det börjar bli jobbigt. Jag bestämmer mig för att blunda efter att ha tittat ner i min väska en stund, det finns en tidsgräns på hur länge man kan göra det utan att vara störd också nämligen.

 

Att blunda ståendes på ett tåg känns inte heller normalt. Det är lite som att vara full och lägga sig i sängen när världen inte vill sluta snurra. Vissa säger att man ska sätta ett ben i golvet, så slutar det snurra. Det gör det inte. Varje liten sväng och gungning tåget gör känns mer när man blundar. Jag undrar om folk tittar på mig. Kanske de undrar varför mina ögon är stängda? Ögonlocken skakar, så som de kan göra när man låtsassover. Detta fungerar inte, jag måste titta igen.

 

Klyftan är borta. Den har numera en lila halsduk på sig. Det betyder att det snart är dags att gå av. Snart startar kriget. Alla vill av samtidigt. Alla vill av först. Ingen förstår att alla faktiskt kommer av. Det vibrerar. Jag letar fram mobilen. Det var han. Han skrev puss”.

 

Vad tyckte ni? Förutom att texten är lila då.

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (156)

 • liisa

  |

  SJUKT BRA!

  Svara

 • Anders Nyman

  |

  Du skriver bra tjejen. Snappy och kallt men samtidigt fängslande och intressant.

  Svara

 • emma

  |

  den är riktigt bra skriven, precis som dina krönikor. men det är något… lite många meningar som börjar med ”jag”, och kanske lite rörigt ibland. annars gillar jag skarpt att ”klyftan” finns med i hela texten, och ”jag skulle inte ha skrivit puss”. hhaha vet inte om man förstår vad jag menar, men du skriver väldigt bra i alla fall 🙂

  Svara

 • Gaymasen

  |

  Haha, du är så ofantligt duktig på att fånga intresse i dina texter. Du knyter ihop småsaker till något stort i slutet. Som att hela texten bara rörde sig kring ett litet puss.

  Du är bra. Nej, du är bättre.

  Svara

 • Diana

  |

  bra skrivet! =)

  Svara

 • Martina

  |

  Nej men kära hjärtanes vad fint skrivet Egoina. Verkligen jättefint. Hög igenkänningsfaktor! 😀

  Svara

 • Jessica

  |

  Riktigt bra, mycket sanning den. Jag vet aldrig heller var man ska kolla, man vill ju inte stirra på nån.

  Svara

 • Cecilia

  |

  Sjukt bra text, jag ville läsa mer 😀

  Svara

 • Louisa

  |

  den var riktigt bra! Man kunde inte sluta och läsa, det skulle vara kul om du la ut fler texter 🙂

  Svara

 • Hanna

  |

  Alltså, verkligen, verkligen bra! Det är sådant här jag letar efter när jag letar efter texter på internet!

  Svara

 • Louisa

  |

  Man fick liksom som en röst i huvudet som en som här tankeröst när man läste, jag vet inte om du förstår vad jag menar, haha 😉

  Svara

 • johanna

  |

  riktigt bra skrivet egoina. verkligen grymt!! hade varit jättekul att få läsa fler texter! 🙂

  Svara

 • Elin

  |

  Underbar text, blev löjligt rörd när jag läste… Kan verkligen relatera till den. Älskar ditt sätt att skriva och tkr som någon annan skrev att du ska visa oss fler av dina texter =)du är jätteduktig!

  Svara

 • Caroline

  |

  Grymt bra! Ville läsa mer, haha (:

  Svara

 • nbmjo

  |

  riktigt, riktigt bra! 🙂

  Svara

 • Pontus

  |

  Riktigt bra skrivet! Blev lite konfunderad i början var du egentligen befann dig, men som sagt sjukt bra! Du är en cool tjej

  Svara

 • Ida K

  |

  Jättebra skrivet! Jag är sjukt kräsen men jag fastnade verkligen. Gillar’t!

  Svara

 • Alma

  |

  Verkligen bra Egoina! Du är riktigt duktig. meeeeraaa tack!

  Svara

 • Svorskan

  |

  Naw! Jag gillade och jag tyckte det var en gullig text. En sån där direkt inblick i ditt huvud. Undrar vem du skickade puss till. 😉 (Skojar) Det var jättebra!

  Svara

 • evve

  |

  åh, va bra!

  Svara

 • lie

  |

  verkligen en söt text som jag tror många känner igen sig lite i. Du är begåvad! 🙂

  Svara

 • Marty

  |

  Superdupermegabra skrivet! En sak jag skulle tycka va roligt är om du gör texten mer typ.. Obekväm. När man läser den. Du vet, när man läser något som bara känns fel att någon yttrar för att det egentligen inte är så tillåtet att prata om såna saker? Saker alla tänker men aldrig säger högt liksom.
  Svårt att förklara, ehehehe 😀

  Svara

 • Anna

  |

  Riktiga bra! Lika som med alla dina texter så fastnar man och vill läsa mer! Du får en att känna igen sej och skratta åt sånt man inte normalt lägger så mycke tanke på. I slutändan är vi alla lite störda och det är fantastiskt!

  Du är grym i alla fall, fortsätt med det du gör!
  Kramar

  Svara

 • Gun

  |

  Vilken jättebra text! Jag kan egentligen inte alls sånt här, men min personliga åsikt är att du kanske, möjligtvis kunde ta bort något ”jag”. Det räcker om det står ”Bestämmer mig för att blunda” till exempel. Jag gillar de korta meningarna, och jag tycker att man riktigt lever sig in i hur det är att stå där på tåget och trängas i vitlökslukten, och vänta på sms:et. Duktig du är!:)

  Svara

 • Carro

  |

  Verkligen jättebra! Önskar du la ut fler texter på din blogg, älskar dina krönikor och dessa typen av texter! 🙂

  Svara

 • Mikka

  |

  Har aldrig tyckt att dina krönikor var något särskilt, lite småroliga kanske men inte mer. Tycker mycket MYCKET bättre om den här texten. Den känns inte forcerat rolig, mycket igenkännande och jag personligen älskar när det är sådär ”rörigt” och hoppar från ämne till ämne. Du borde verkligen fortsätta att lägga ut texter, och satsa på det överhuvudtaget. Jag gillar din blogg men tycker du visar så mycket större talang när du skriver såna här mer seriösa texter. 🙂

  Svara

 • Gun

  |

  Jättebra text! Jag kan egentligen inte sånt här, men min personliga åsikt är att du möjligtvis kan ta bort något ”jag”. Det räcker om det står ”Bestämmer mig för att blunda” tex. Jag gillar de korta meningarna, och lever mig verkligen in i hur det är att stå där på tåget och trängas i vitlökslukten, med den där klyftan alldeles för nära, och vänta lite oroligt på ett sms. Duktig du är! 🙂

  Svara

 • My Ventilation

  |

  Riktigt grymt Egoina! :)) Gillart skarpt!

  Svara

 • emma

  |

  BRAAA EGOINA!

  Svara

 • sandra

  |

  den var as bra! 😀 vill gärna läsa mer! 🙂

  Svara

 • copywritern

  |

  Tjejen, du skriver bra. Kort och koncist och detta utan att tappa mig. Funderat på jobba med reklam? Tror du kan ha en grym framtid där.

  Svara

 • Karin

  |

  Riktigt bra! 😀

  Svara

 • Ina

  |

  Jag gillar’t! Väldigt fängslande i sin ”enkelhet”. Du kan verkligen skriva!

  Svara

 • Charlotte

  |

  Wow, grymt imponerande. Du har verkligen en språklig talang och använder den på ett bra sätt. Jag tycker själv mycket om att skriva och dina texter och krönikor inspirerar mig stundtals, det är ju sådär jag vill kunna skriva! Sluta aldrig med vad du gör! 🙂

  Svara

 • Mikkan

  |

  Jätte, jätte bra ! Efter ett tag ser man hela situationen framför sig ! 🙂 Jag själv går journalistik på gymnasiet! Och tycker det är jätte kul att skriva! 😀 Man kan säga att du är lite av en förebild 😀

  Svara

 • linn

  |

  åh vad härligt skrivet! det känns verkligen som om man var på platsen, jag ”var du” om du förstår.. läser gärna nåt mer från dig, du är superduktig!

  Svara

 • Julia

  |

  Jag köper din bok direkt när du har skrivit den! 😉

  Svara

 • Moa

  |

  Sjukt bra, tack för att du delade med dig av den! 😀

  Svara

 • Johantoan

  |

  I like. Ironisk vardagssituation men ändå fängslande

  Svara

 • johanna

  |

  Asbra. Hade köpt en bok av dig på sekunden. Start writing! 🙂

  Svara

 • Ida

  |

  Om du skriver en bok så skulle jag läsa den utan och innan, framlänges och baklänges. You rock Egoina! 🙂 Ha en bra dag!

  Svara

 • lisen

  |

  SKITBRAAA!

  Svara

 • thesswester - inte som alla an

  |

  JÄÄÄÄVLIGT BRA! du är sjukt duktig på att skriva! och att förklara saker och ting 😀

  Svara

 • linn

  |

  Gud va bra! Jag känner igen mej som fan i det där med puss måste jag säga hahaha, hinner ofta tänka massssaa gånger varför jag skrev det eller det för det tar så lång tid innan ”han” svarar. Riktigt jobbigt det där och ett problem jag inte har tänkt på att många har! Du är grym på att skriva!

  Svara

 • Sofie

  |

  Galet bra!! 😀 duktig du är 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Skall läsa igenom sen. Har du lila text? ;D

  Svara

 • Linnea

  |

  Åh jisses vad man känner igen sig! Älskar sånna här texter som bara träffar en sådär klockrent 🙂

  Svara

 • jubelidioten

  |

  Aaaaaaaah, så galet bra!

  Svara

 • Jenny

  |

  Skit bra!

  Svara

 • Matilda

  |

  Så jävla grym du äääääääär!

  Svara

 • rebecca_asman

  |

  Helt underbar text!!!

  Svara

 • Hanna

  |

  Så sjukt bra text! :O
  Jag skulle definitivt läsa en bok av dig om du nån gång skulle få för dig att ge ut en! Texten fångde mig verkligen!
  Gooo Egoina 😛

  Svara

 • Ebba

  |

  Du skriver jättebra! Man blir verkligen fångad direkt och det är hög igenkänningsfaktor. Det var en gullig text och hoppas att du lägger ut flera 🙂

  Svara

 • sodergrensandra

  |

  Riktigt riktigt bra Egoina! Jag brukar hata att läsa igenom så mycket text men gud va du är duktig! Kunde inte slita mig (så får jag fyrkantiga ögon av att sitta vid datorn så är det ditt fel). Har du inget för dig så tycker jag att du ska börja skriva en ungdomsbok… Tror den hade sålt som smör, och alla kritiker hade skrivit ”puss”.

  Svara

 • azra

  |

  Du har verkligen talang, ta vara på den!

  Svara

 • Sarah

  |

  Sååå j*****************vlaaa braa!

  Svara

 • alwaysuniqe

  |

  Du kan din grej, väldigt bra!

  Svara

 • Anna

  |

  Väldigt bra, en så larvig grejj som ett puss i ett sms kan göra en nervös som tusan, du fångadekänslan.

  Att skriva korta meningar är enligt mig en talang få behärskar. Många jag känner anser att ju längre meningar, ju mer ”vuxet” och advancerat låter det. Det ändå jag reagerade på var att du använda ordet ”jag” lite för många gånger.

  Svara

 • Madde

  |

  Du är verkligen grym! Jag älskar hur du använder dig av korta meningar för att få fram en ”tanke-effekt”. Du har talang. På riktigt.

  Svara

 • Emilie

  |

  Skitbra ju! Du är grym på att skriva 🙂

  Svara

 • Elin

  |

  Tycker du skriver jättebra! Fortsätt med det ;D

  Svara

 • Ninni

  |

  JÄTTEBRA JU! Sådär spännande med lite komik.
  Jag hittade iallafall lite komedi mellan raderna.

  Svara

 • sandra

  |

  Bra skrivet! Brukar tänka exakt likadant

  Svara

 • Sofia

  |

  MER! Skriv en bok underbara människa! Jag tänker då leta upp den och läsa iaf 😀

  Svara

 • Carin

  |

  Vet inte varför men jag får samma känsla som när jag läste Jonathan safran foers- extremt högt och otroligt nära.
  Du är fantastiskt duktig på att skriva! När gör du en blondinbella och släpper en bok? 😀

  Svara

 • Paulina

  |

  SKIT BRA! 😀
  Lägg gärna upp mer av dina texter, gillar den starkt och jag inspireras! 🙂

  Svara

 • anton

  |

  Väldigt bra 😀 Älskar sättet du skriver på!

  Svara

 • Sara

  |

  Vad duktig du är! 🙂 Du får gärna lägga upp fler texter, åtminstone jag blir då inspirerad till att skriva själv. (vilket passar ganska bra nu då jag måste skriva en uppsats om att leva som eremit, haha)

  Svara

 • amanda

  |

  Väldigt bra! Men jag fattar inte ämnet, vadå plats? e det jag som e trög?

  Svara

 • Sara

  |

  Den där var ju megajättebra! 🙂 MER SÅNT! 🙂

  Svara

 • Charlotte

  |

  Texten var ju så simpel egentligen, men bara så sjukt jävla bra! En sån man kan läsa om, och om, och om, och om igen utan att tröttna. Bara för att man känner igen sig i varenda ord.
  Små texter om kärlek lockar sällan fram rysningar hos mig, men det gjorde definitivt den här.

  Svara

 • Kenneth

  |

  Det var jättebra skrivet! Men det visste du förstås redan. Du visste det första gången du läste igenom det. Kanske till och med innan dess.

  Svara

 • Kenneth

  |

  Det var jättebra skrivet! Men det visste du förstås redan. Du visste det första gången du läste igenom det. Kanske till och med innan dess.

  Svara

 • eee

  |

  jag fattar inte riktigt. väldigt all over the place.

  Svara

 • Olivia

  |

  Jag tror aldrig jag stött på en så personligt skriven text. Det känns som att det riktigt andas ”Egoina”, både vad gäller ordval, formuleringar men även det lite skruvande upplagget.

  Man måste kunna skrivreglerna för att kunna bryta mot dem, och det framgår tydligt att det är ett medvetet val du gör.

  (Förresten satt jag som på nålar och undrade om den fördömda killen kunde svara någon gång! Inte för att jag känner igen mig eller så, alltså. Nej då.)

  Svara

 • helen

  |

  Du är sjukt duktig ju!!

  Svara

 • flori

  |

  DU ÄR FAN SKIT GRYMT!
  Skit bra skriveeeeeeeeeeeeeeet !:)

  Svara

 • Fia

  |

  BRA!

  Svara

 • anna

  |

  asbra! interessant att läsa,, brukar aldrig läsa hela walls of text, men blev fast efter första stycket! klockrent och asbra egoina, precis sådär man tänker! keep up the good work 🙂

  Svara

 • Jessika

  |

  Jävligt bra! Blev verkligen helt inne i situationen, och snyggt slut. 🙂

  Svara

 • maja

  |

  Gud va du skriver, verkligen!!
  Vill gärna läsa mer såna här!

  Svara

 • rebeckanobbelin

  |

  OMG vad den var bra 🙂 Riktigt nice, den var intressant och när man läst klart ville man veta hela historien på ngt sätt och jag älskar ordvalen 🙂

  Svara

 • Mikaela

  |

  Väldigt bra, fem av fem toasters. 🙂
  Lägg ut fler, vore kul att läsa.

  Svara

 • Matte

  |

  Jag hade köpt din bok 🙂

  Do I have to say more?

  Svara

 • ps

  |

  skön text alltså! så härligt när man följer med i nåns tankar och vet precis hur den personen känner 🙂

  Svara

 • tobys

  |

  Jättebra baby. Som alltid då iofs! 😀

  Svara

 • Linda

  |

  gillar den! 🙂

  Svara

 • Jessie

  |

  jag tycker verkligen det var jätte jätte jätte bra!! 😀

  Svara

 • Lis

  |

  Ha! Galet bra skrivit! Älskar att du har din egen stil. Korta men beskrivande meningar.
  Texten vasr sjukt intressant att läsa, och låter nästan lite som en dikt.. Aja,helt underbart!

  Svara

 • Ida

  |

  Du är verkligen bra på att skriva!:)

  Svara

 • Milla

  |

  Oj, vad bra skrivet 😛 väldigt bra ju.

  Svara

 • Angelica

  |

  Den var riktigt bra! Jag gillar när det är korta meningar, det blir mycket bättre då 🙂

  Svara

 • fingladmarmelad

  |

  Mysig är nog rätta ordet 🙂 om jag hade sett den någon annanstans hade jag nog gissat att det var du som skrivit den. Kändes som något som du skulle skriva, liksom 😉

  Svara

 • Viktoria

  |

  Skitbra, väldigt levande. Känns som är där! 🙂

  Svara

 • kajsawestman

  |

  Har frågestund på bloggen, och den som ställer den bästa frågan blir länkad. Så in och ställ frågor!

  Svara

 • Veronica

  |

  Jag brukar aldrig kommentera på någonting men nu kände jag mig tvungen 🙂 Din text är sjukt bra och jag skulle gärna se dig som den nya ”Katarina von Bedrow” – den som vågar skriva ungdomsromaner som faktiskt är realistiska och ”lite vågade”. En roman nästa tack, och jag skall personligen försöka få den som klassuppsättning till mina elever!

  Tack för en kul blogg 🙂

  Svara

 • Evelina

  |

  Jag tkr det var väldigt bra. Man ville hela tiden läsa vidare. Kanske ska arbeta på en bok..? Jag skulle definitvit läsa den:)

  Svara

 • Örhängen

  |

  Riktigt bra måste jag säga!

  Svara

 • emmaasjogren

  |

  Du är så underbart bra!

  Svara

 • Alexiz

  |

  Jätte bra! Kan du inte lägga upp fler texter? =)

  Svara

 • helenw

  |

  Du är ju jättebra ju. Fast det visste vi ju redan. Och ajg ville verkligen veta ifall han skulle messa tillbaks =)

  Svara

 • Jenny

  |

  Skriv en bok! Jag vill ha mer 🙂

  Svara

 • Mella

  |

  Jättebra! Låter som början på en bok.

  Svara

 • vera

  |

  åh vad bra du skriver! allt stämmer in så bra och du får så vardagliga saker att bli så kul att läsa om!

  Svara

 • cecilia

  |

  lite rörigt samtidigt som du följer tråden. det är asbra!

  Svara

 • Lisa

  |

  Jag känner sååå igen mig!
  Riktigt bra skrivet!
  Första tanken ”oj, vad långt, jag orkar inte läsa”
  Sista meningen läst ”va?! är den slut, jag vill ju läsa meeer”

  Du borde lägga upp fler såna här texter! 🙂

  Svara

 • Frida H

  |

  Grymt bra! När man hade läst den ville man bara läsa mer, det var som ett kapitel i en bok eller något. Jag gillar hur du knöt ihop den i slutet, att allt handlade om ett sms 🙂

  Svara

 • Emelie

  |

  Jäkligt bra, grymt imponerad, jag gillade den skarpt!

  Svara

 • emma

  |

  Svar till egoina:
  hmmm… nej, det är inte det jag menar. det tycker jag är jättebra gjort! var tvungen att läsa igen, och jag tror att jag har hakat mig upp på stycket med konduktören båda gångerna. fan, jag kan ju inte ens beskriva vad jag menar, skit i mitt svammel och ta åt dig av alla bra kommentarer istället 😀 hoppas du skriver något stort någon dag, då är jag först att läsa 🙂

  Svara

 • Mici

  |

  Jag tyckte texten var helt fantastisk faktiskt. Man kände igen sig, det var målande men samtidigt kortfattat med snabba växlingar och snygga återblickar.
  Jättebra, lägg gärna ut fler!

  Svara

 • Amanda

  |

  Galet bra! Och snygg färg på texten med 😉

  Svara

 • Petra

  |

  För att komma med konstruktiv kritik (jag sysslar med skrivande): det blir lite märkligt när du vill förmedla jag-personens tankar, men samtidgt använder dig av ett målande beskrivande språk. Din röst som författare hörs då tydligare än jagpersonens röst, vilket jag inte alls tror är meningen – eftersom du säger att du vill förmedla jagets tankar.

  Ex ”vitlöksvindpustar” och ”konduktören kommer knappast genom denna enorma folkmassa”. Bra förstås att få in lite miljöbeskrivning så att man kan se det hela framför sig, men igen, efersom du har valt att ge berättarjaget en särskild ton i texten blir det ganska ryckigt med de tydliga författarinhoppen. Var konsekvent!

  Svara

 • Louise Olsson

  |

  KUL! BRA! MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!

  Svara

 • Linn

  |

  Jag tyckte jättemycket om den här texten och (inte för att det spelar någon roll då du inte har någon aning om vem jag är) jag är kräsen! Satsa på en liten bok! 🙂 Kram på dig!

  Svara

 • rebecca

  |

  asbraaaaaaaa. stört bra. bättre än krönikorna om jag får säga det själv. gillar uppbyggnaden av texten och tankegångarna. kul att man verkligen ser din personliga stil i texten

  Svara

 • michaela

  |

  oj, vad bra! Kände igen mig så väl i detta! kändes som jag var där, dör i tåget.. du fängslade mig 🙂 kram

  Svara

 • Frida

  |

  Riktigt bra skrivet, fängslande!

  Svara

 • Emmy

  |

  du är duktig! Det enda jag tänker på är att meningarna är lite för korta. Det är en snygg effekt att ha korta meningar, men använd det inte för ofta! Snabb text låter bättre i små portioner, blanda ut det med lite längre meningar! Annars; You go girl!

  Svara

 • Vanja

  |

  Kanonbra! Jag gilla att ”höra andras tankar” när man läser böcker och dylikt, allt blir så levande då. Hur bra som helst!

  Svara

 • amanda

  |

  tre ord, DU ÄR GRYM!

  Svara

 • bitterfittan

  |

  riktigt jävla bra!

  tummen upp säger jag

  Svara

 • bitterfittan

  |

  riktigt jävla bra!

  tummen upp säger jag

  Svara

 • kerstin

  |

  Svar till Petra:
  hum. märklig kommentar. Omgivningsbeskrivningarna är helt nödvändiga för att man ska få en bild av situationen. Jag tycker att de är bra då man både känner igen sig och kan sätta sig in i situationen även om man inte varit i den. Meningen, vad jag förstår, är att vi ska se det som egoina ser. det tycker jag hon lyckats bra med.

  Svara

 • sara

  |

  jättebra!!!!

  Svara

 • Emma

  |

  Detta ar bra.

  Svara

 • Anna

  |

  Att få en så simpel text bra är det svåra o du lyckas 🙂 Riktigt bra! Du får skriva mer sånt där på bloggen tycker jag..

  Svara

 • Helen

  |

  Fängslande läsning!
  Gör en följetong i bloggen och skriv en fortsättning. Jag kommer följa den! //H

  Svara

 • Emma

  |

  Grymt bra Egoina!!!

  Svara

 • scorpellio

  |

  Hur bra som helst. Jag gillar detta skarpt! 🙂

  Svara

 • Linna

  |

  fasen det är ju precis så det ääär. U rokk. men att du kunde skriva visste jag redan ^^

  Svara

 • Anna

  |

  Hade det där varit början på en bok så hade jag inte släppt den utan att läsa vidare till slutet, sjukt bra skrivet och intressefångande.

  Svara

 • mimi

  |

  Wow, du är grym flicka. Äälskar hur du fångar känslan, det är sällan man läser det 🙂
  Tänkte fråga, hade du någon plan när du hoppade av? Eller chansade du? Står i det valet nu, men enda problemet är att jag inte har möjligheten att göra det jag vill, Än. Det kanske tar någon månad, men förberedelserna är viktiga. Så min fråga är, är det värt att hoppa av för att ens drömmar kanske slår in?

  Tack

  Svara

 • kicki

  |

  Du skriver bra tjejen.

  Svara

 • Lotta

  |

  Du formulerar dina tankar och iakttagelser så att man dras med, nästan som i en film. Läckert!

  Svara

 • Alexandra

  |

  Riktigt bra skrivet! 😀

  Svara

 • Helen

  |

  Fängslande läsning!
  Gör en följetong i bloggen och skriv en fortsättning. Jag kommer följa den! //H

  Svara

 • copywritern

  |

  Svar till Petra:
  Petra, du får nog syssla med skrivandet ett tag till.

  Svara

 • Myllenberg

  |

  Jättebra text Egoina! Du är verkligen duktig på att fånga läsaren med dina ord. Jag hade gärna velat läsa fler texter av den här typen, det är jätteintressant och det här var skrämmande likt mina egna tankegångar.

  Svara

 • Amandha

  |

  Superbra skrivet. Om du skulle skriva en bok skulle jag lätt köpa den. Eller hundra stycken! 😀

  Svara

 • jenny

  |

  här blir man impap ju!
  du borde skriva en bok. slutet på texten gjorde mig jätteglad. man är en bra skrivare om man kan få fram starka känslor av den som läser ens text

  Svara

 • becca

  |

  jätte bra! verkligen!
  och jag känner igen mig så otroligt mycket! med det där ”jag skulle inte ha skrivit puss, det var 8 min sen” sånt händer mig HELA TIDEN! och att jag tar upp mobilen för att kolla på klockan trots att det finns en på väggen & att jag försöker komma på någonstans att titta! stämmmer in så otroligt bra och älskar att man får hänga med i dina tankar i nuet,, alltså inte att du bara tänker tillbaka på massa (något jag själv borde tänka lite mer på när jag skriver). kort sagt; sjukt bra!
  en enda grej är att i början så kommer två ”jag skulle inte ha skrivit puss” liite för nära. det är en bra tanke, att det upprepas med jämna mellan rum men jag tycker att det skulle ha varit minst en mening till emellan iallafall. men jag vet inte, det var bara något som fick mig att stanna upp när jag läste och fick börja om igen haha.

  Svara

 • tea

  |

  asbra! det är det jag verkligen gillar med din blogg, du skriver på ett så ledigt och roligt sätt! din text var jätte bra, jag kunde känna igen mig själv i den när jag åker buss… hehe. lägg gärna ut fler sådana texter du skrivit, jätte intressanta att läsa! puss

  Svara

 • Juliet&Pumipojken

  |

  Jättebra text, fängslande och intressant!
  Vad hette kursen du läste? Är jättesugen på något liknande! 🙂

  Svara

 • sara

  |

  tycker att den var kanon, du borde helt klart skriva en bok, jag skulle lätt köpa den!

  Svara

 • paulina

  |

  SKIT BRA! 😀

  Svara

 • nathalie

  |

  Om du skriver en bok vill jag ha det första exemplaret!

  Svara

 • anna olsson

  |

  du är bättre än bäst. min förebild!
  du är fett ball och alltid glad!
  ÄLSKAR DIN BLOGG OCH DIG SOM FAAAAN!
  på tal om puss? PUSS och kram ;d
  / Anna

  Svara

 • emma

  |

  hahaha shit vad jag känner igen mig!

  Svara

 • photonica

  |

  Bor du kvar i Landskorna än? Kul att stan får lite positiv pr ibland.. = ) Jag som pressenterar mig som landskronabo på stockholmska gör positiv reklam nästan varje dag för vår lilla stad. = )

  Svara

 • fashionated

  |

  Hallå? nu får du fan ta och fortsätta, jag vill köpa boken. Men hallå? vad hände, kom hon av tåget, vad hände resten av dagen!!!! JAG VILL FAKTISKT VETA!!! :@

  Svara

 • anneli

  |

  Riktigt riktigt bra!! Jag blev berörd, du är grym på att skriva :):) lägg gärna upp fler texter 😀

  Svara

 • amanda

  |

  Det är TOO cool for school

  Svara

 • Anders

  |

  Den var cool!

  Svara

 • ChipsEllen

  |

  Väldigt bra skrivet! Jättebra! Bra med detaljerat. O, ja, allt var bra! Superbra!

  Svara

 • Cassandra

  |

  kan inte säga annat än att dskriver grymt bra, rolig och lättsam text!

  Svara

 • rebeckajoahnsson;*

  |

  BRA SKRIVET! 😀

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv