Follow my blog with Bloglovin

Brandgul

Finns det människor som fortfarande säger ”brandgul”?

 

Eller dog det med uttrycket ”femtioelfte gången”?

 

 

 

Jag bjuder på den bilden.

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (45)

 • Sofia

  |

  Finns det folk som ens har använt ordet ”brandgul” på riktigt?

  Svara

 • ma

  |

  Haha jag har nog aldrig hört det ordet ens 🙂

  Svara

 • Alice

  |

  Gah haha älskar din blogg ! :’D
  så gaaaalet bra!

  Svara

 • Emelie

  |

  Brandgul har jag använt ett flertal gånger då jag har skrivit någon novell eller likande. Använder det dock aldrig i talspråk.

  Och ”femtioelfte gången” är ju ett stencoolt uttryck!

  Svara

 • Emelie

  |

  Nää, brandgul passar inte, det kan inte riktigt bli synonymt med orange i mitt huvud =)

  Svara

 • Patrik

  |

  Det heter ju mellanröd

  Svara

 • Carpe Punktum

  |

  Haha jag säger alltid ”sjuttioelfte”.

  Svara

 • Ebba

  |

  Min pappa hävdar bestämt att det heter brandgul och rättar gärna folk som säger orange. 😛

  Svara

 • Mirre

  |

  Njaaa, men hur kom du att tänka på det??

  Svara

 • Sandra.

  |

  Jag brukar säga brandgul ibland, och femtioelfte gången också. Jag kanske är lite efter 😉

  Svara

 • jennie

  |

  gräddelin?

  ”jag köpte ett så snyggt gräddelinfärgat linne idag”

  Svara

 • issa

  |

  det heter brandgul! 😮
  orange är ett vuxet ord, sånt sysslar väl inte du med!? 😉

  Svara

 • Robert

  |

  Säger hellre orange än brandgul. 😀

  Svara

 • nillus

  |

  HAHA har en vän som ALLTID ska rätta mig om jag säger orange.
  Men Nilla det heter BRANDGUL!! Garvar lika mycke varje gång 😀

  Svara

 • Viktoria

  |

  Jag säger fortfarande femtioelfte gången haha

  Svara

 • Hanna

  |

  min kusin (24 år) har och säger fortfarande alltid brandgul och gredelin.

  Svara

 • michelle

  |

  Jag använder både brandgult och femtioelfte gången… Dock inte dagligen men det händer 🙂 Kan kanske vara en skåne grej 😛

  Svara

 • Johanna

  |

  alltså jag säger för femtioelfte gången, borde jag skämmas eller?

  Svara

 • Mathilda

  |

  Femtioelfte säger jag, men inte brandgult =)

  Svara

 • Isabelle

  |

  HAHHAHAHAHHAHHHA! Jag fattar inte ens hur du kom att tänka på det. På tal om konstiga namn på färger: Jag hade en kompis för länge sen som blandade vinrött och vitt och kallade det för VINVITT.Det är inte en riktig färg och vi är inte kompisar längre.

  Svara

 • Ronja

  |

  Min pappa säger brandgul ibland och hävdar bestämt att det är en anna färg än orange… Vad skillnaden är har jag dock inte den blekaste aning om.. ^^

  Svara

 • em

  |

  Haha min mamma säger brandgul..

  Svara

 • Linn

  |

  HAHA, när jag var ett litet knytt på cirka 4 eller 5 år hade jag ett Pingu-spel till datorn (WINDOWS 95 FUCK YEAH!) där en del av spelet var att trycka på olika färger. De sa Brandgul, istället för orange. Det tog mig minst 10 gånger innan jag förstod att det var orange de syftade på. Liksom. Brandgul. Heeeeeelloooooo? ”Åh, vad fin bil, är den luftblå eller?” Makes. No. Sense.

  Svara

 • Sofia

  |

  Min mamma säger brandgul. Hon får höra det av mig och min syster varje gång också. Sjukt kul!

  Svara

 • ..^^

  |

  hahah min morsa och lite av hennes släkt säger aalltid det 😉 x)

  Svara

 • anndrea

  |

  Min pappa säger brandgul hela tiden ist för orange ;p

  Svara

 • Dennis Widmark

  |

  Brandgul. Använder folk det?

  Svara

 • Miss Grinch

  |

  Ehm, dog med uttrycket femtioelfte gången? :O Stryk, frågetecken? Haha.
  Nä, är inte sur, tycker bara det är sjukt att jag fortfarande säger så; ”Men herregud, för sjuhundraelftifjärde gången..”
  (ja, kanske inte ordagrant femtioelfte, men det säger jag med ibland)
  Har faktiskt fått klagomål att ”men hallå, säger jag allting för femtioelfte gången eller? Borde det inte vara femtiotolve snart?”

  Svara

 • Amanda \\\\\\\'s k a n d a l i

  |

  femtioelfte dör aldrig..

  Svara

 • amanda

  |

  Min mamma säger brandgul HELA tiden! Hon älskar verkligen allt orange typ också, hon äter bara de ”brandgula” fiskarna tex, allt godis hon äter är rött eller oranget. Hon äter apelsiner hela tiden och hon har massa oranga halsband och armband och ringar och kläder. Och alltid säger hon… brandgult.

  Svara

 • martina

  |

  Jag har alltid trott att det bara var gamla som sa brandgul framtills jag upptäckte att en av mina nära vänner alltid har sagt brandgul och säger aldrig orange.

  Svara

 • Nelly

  |

  Brandmännen där jag bor säger att de kör runt i sina brandgula bilar och släcker bränder…

  Svara

 • Veronica

  |

  Brandgul är ett lite gammal uttryck ja, men ibland passar de bara bättre istället för orange när man ska beskriva saker. Och femioelfte och sjuttioelfte är ju tecken på att personen som berättar hur mycket folk som kom på en fest eller sysslor de har att göra är stressad och hjärnan graspar efter halmstrån i vokabulärområdet 😉

  Svara

 • Julia

  |

  Jag är starkt troende vid uttrycket ”tjugoelfte gången” i alla fall…

  Svara

 • tove

  |

  ORANGE! Min favoritfärg, och jag blir vansinnig på mormor som säger brandgul…. -.- 😉

  Svara

 • nathalie

  |

  vafaan, femtoelfte gången kör jag fortfarande stenhård med!

  Svara

 • tove

  |

  femtioelfte är inget dött uttryck 😉

  Svara

 • Julia

  |

  Min mamma lärde mig att säga brandgult när jag var liten, fast jag trodde det hette branggult. Inte logiskt någonstans men jag var lite okej. Tror aldrig att jag fattade vad orange var för något. Men visst känns det som att brandgult är någon ljusare nyans än orange eller är det bara jag som ser det framför mig?

  Svara

 • Julia

  |

  Svar till Linn:
  Verkar ju konstigt att säga luftblå eftersom att luften är färglös??? It makes no sense. Däremot kan man ju säga himmelsblå. Typ som när man säger att man kastar upp bollen i luften. Den är ju i luften hela tiden. Också lite lustigt.

  Svara

 • Josse

  |

  Jag gillar ordet barndgula. När jag var liten hade jag en bok som handlade om en tjej som hade brandgula gummistövlar. Det var faktiskt det som var handlingen, för hon växte ur dem, tror jag… bra bok!

  Svara

  • Ellinor

   |

   Hej! Kan du minnas vad boken hette?
   Den triggade ett sådant minne

   /ellinor

   Svara

 • Mattias

  |

  Skulle snarare säga att jag använder ordet: sjuttioelfte, oftare!

  Svara

 • johanna

  |

  ”Klädd i BRANDGUL valtröja för den borgerliga Alliansen var treåriga dvärgschnauzern Tyra från Brunflo en av åhörarna när ”Ung Allians Jämtland” i dag efter lunch hade kampanjmöte på Stjärntorget i Östersund.”
  Går idag att läsa på op.se

  BRANDGUL heter det tydligen även i media…

  Svara

 • Sofia

  |

  Jag som säger bägge… ^^

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv