Follow my blog with Bloglovin

Det är ingen självklarhet

Jag och kusinen var uppe halva natten och sjöng singstar och nu ska vi snart bege oss hem till mamma för att äta frukost.

 

Jag kan nästan bli arg på mina vänner när de suckar över att de måste gå på olika släktkalas och så vidare. Jag hade gjort allt för att ha familjen en dagsutflykt bort. (Norge är inte på andra sidan jorden förvisso, men det krävs ändå en del planering).

 

Tänk på det. Det är inte alla som har familj runtomkring sig, eller ens familj som bryr sig. Kanske mormors egenstickade strumpor som du får i julklapp varje år är en aning irriterande. Men jag lovar att du kommer att sakna dem när du inte får dem längre.

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (38)

 • Em

  |

  Word!

  Svara

 • Kristina

  |

  Min släkt är i Sibirien, Ryssland.
  och FYFAN.
  jag har inte träffat min mormor och morbror och .. alla, på över 2,5 år.
  Super. Jag bara önskar att någon fixade någon slags supermegaduperresemaskin.

  Svara

 • mejlinpejlin

  |

  Du e så klok när du behöver Egoina. Blir nästan rörd asså.. (OBS: detta lätt kanske ironiskt, men jag är inte ironisk) Hihihi fruuukooooost tiime!

  Svara

 • Johanna

  |

  Jag träffar nästan aldrig min släkt pga att de bor så långt bort. Hade ju varit kul att lära känna sina kusiner en aning iallafall istället för att se dem ca 1 ggr/år (:

  Svara

 • Julia

  |

  Dom som har sin släkt nära blir väl trötta på dom för att dom träffar dom så ofta och dom som har dom långt bort längtar efter dom. Jag har mina över hela världen… Jag ska inte flytta långt från min mamma och pappa med mina barn!

  Svara

 • alma

  |

  åh, så sant.
  jag hade mina kusiner i luxenberg i 5 år.
  Det var inte så ”bara” att åka och hälsa på. Det tog fanimej två dagar att åka, med färja.

  Svara

 • Pernilla

  |

  Så sant så. Jag har så många sockor och vantar så jag skulle kunna livnära mig ett år genom att sälja dem (okej, hehe…) men ändå uppskattar jag att få nya par varje jul av mommo! 🙂

  Svara

 • Hanna

  |

  Jag har inte heller släkten så nära..de flesta bor i Halmstad eller Göteborg (Jag bor i Sundsvall)..resten bor i Polen..

  Svara

 • klara

  |

  True.

  Svara

 • Lina -Zooda-

  |

  Så sant så sant.

  Svara

 • poppelknopp

  |

  Sant
  Älskar släckten och vi bor hyfsat nära varandra och träffas ganska ofta:)

  Svara

 • Annicka

  |

  Det är ju olika…jag gillar inte ens min släkt, kommer inte överens med dom. Så nej jag skulle inte sakna nånting men ja.. alla är ju olika 🙂 bara för att det är ens släkt betyder det inte att man älskar dom.

  Svara

 • nataliepatzer

  |

  LYSSNA NU PÅ DIKTATOR EGOINA!!

  Nej men seriöst, man måste uppskatta det man har 🙂

  Svara

 • Mårten

  |

  Träffar min stora släkt några gånger per år i samband med födelsedagar och andra högtider

  Svara

 • Becca

  |

  Det är verkligen något man ska vara tacksam över, att ha sin släkt nära! Det måste vara jättejobbigt att bo så långt ifrån dem!

  På gatan där jag växte upp (flyttade hemifrån för ett halvår sen) och där min mamma och syskon fortfarande bor, bor också halva min släkt.

  I ett hus bor min moster med familj, fyra hus bort bor min mormor och morfar och i huset bredvid bor min mormors syster med familj! Skitcoolt, och härligt, speciellt när man är barn! Jag är väldigt nära min släkt, troligtvis för att det tar en halv minut att gå till alla! 🙂

  Nu väntar alla på att jag också ska köpa ett hus på gatan! 😛

  Svara

 • linnnnnea

  |

  Jag blir irriterad på folk som klagar på sina kusiner, jag har inga kusiner. Våra släktträffar, som inte inträffar särsilt ofta, är sjukt spännande. Medelåldern ligger på ungefär 70 år. Otacksamma svin.

  Svara

 • Zanna

  |

  Bra skrivet! Synd bara att det inte är fler som tänker så!

  Svara

 • Ywe

  |

  Jag måste säga att det finns många som är riktigt bortskämda med släkten nära sig, jag skulle önska att jag hade det lika lätt att träffa min släkt. Själv har man 90% av släkten i Sydamerika(Uruguay) och har träffat min mormor 2 gånger, lite avundsjuk blir man på folk som är på släktkalas titt som tätt då.

  Svara

 • stubby

  |

  Haha hitta en låt om dig på youtube, vet inte om du redan sätt den. Men ialla fall liksom!

  Svara

 • malinelinaa

  |

  Jätte fin blogg. Kommentera gärna min blogg! 🙂

  Svara

 • Anni

  |

  Alldeles rätt! Jag bor x antal mil ifrån hela min familj och släkt och har så gjort de senaste fem åren. Men snart, om något år ska jag lura med sambon att flytta tillbaka till älskade Skåne!

  Och ja, gud vilka hemlängtar dagar jag kan få. Det krävs planering, så det är inte så att man åker hem över en dag bara!

  Svara

 • Sylvia

  |

  Jag håller fullständigt med dig! När jag var liten var jag så fruktansvärt avundsjuk på ALLA som fick spendera jul och högtider överhuvudtaget med sin släkt. Jag har bara min mamma här i sverige. Resten bor i Ungern. Det är några mil bort ;D

  Svara

 • Emelie

  |

  Så sant, jag har ungefär en halv släkt, varav hälften typ ignorerar varandra ungefär. Fattar inte riktigt, men men!

  Svara

 • LillaMirre

  |

  shit vad djup du är 😀

  Svara

 • tobys.se - En släng av ADHD oc

  |

  Såå sant så sant! Saknar min mormor som fan!

  Svara

 • Hannah

  |

  Min favoritmoster och kusin bor i australien, var snart 4 år sen jag träffade dom:(

  Svara

 • Paulina

  |

  Kloka ord. Det är lyx att kunna få träffa familj och vänner ofta, men som man brukar säga; man vet inte vad man har förens det är borta.

  Svara

 • J.

  |

  Vad är det jag ser … ?
  Egoinas första S E R I Ö S A blogginlägg?
  Oj…
  Skämt åsido, du har rätt.

  Svara

 • Sara

  |

  Jag håller fullständigt med dig! Jag befinner mig just nu i Canada (tillsammans med min man och mina två barn) medan resten av min familj är kvar i Sverige. Jag hoppas att mina barn och deras kusin (och förhoppningsvis framtida kusiner) ska bli bra vänner, nästan som syskon! Familjen är så mycket värd!

  Svara

 • Lovisa

  |

  Jag håller med dig. Även om jag har släktingar nära mig. Sådär nära så vi helt spontant kan hitta på något. Men jag tröttnar aldrig på dem! Älskar dem. Förstår inte mina vänner som tycker det är jobbigt med släktingarna.

  Svara

 • cece

  |

  min familj bor på andra sidan jorden. Jag vet precis vad du menar. Jag bor i USA dom bor i Sverige …

  Svara

 • Joanna

  |

  bra inlägg!
  själv har jag min släkt nere i portugal och vi är här varje sommar (även i år – just nu). Men mitt problem blir då även att jag inte kan Prata med dem. Jag är inte jättebra på språket, så det blir hackigt eller inget alls. Känns väldigt sorgligt. Jag har massa släktingar men hur ska man kunna lära känna någon när man inte ens kan deras språk?! :S
  (jag skrev faktiskt ett inlägg om just det här alldeles nyss :P)

  Svara

 • lisa

  |

  min pappa bryr sej inte tt skit..kan sakna att ha en pappa ibland,men klarar mej fint med mamma å mina underbara syskon!

  Svara

 • Elin

  |

  Du kan säga riktigt bra och fina saker, det blir en härlig kontrast till dina lite mer ironiska inlägg. Älskar din blogg, behöver jag mig ett gott skratt så vet jag vart jag hittar det! Jag har i princip hela min släkt i samma stad som jag bor (ganska liten stad) och jag är fruktansvärt glad för det! Många som kommer till mig blir jättesnopna när min mormor& morfar hälsar på nästan varje dag för en fika, medans jag inte kan förstå folk som bara träffar sina mor/farföräldrar bara vid jul eller liknande.

  Man ska vara glad för det man har, och ännu gladare om man har det nära 🙂

  Svara

 • maja

  |

  träffar inte mina släkt så ofta, fast alla bor ganska nära.. tråkigt när man tänker efter.

  Svara

 • isabella l .

  |

  Jo så är det ju, jag har halva min släkt i Montenegro och de träffar jag ju nästan aldrig.

  Svara

 • Elin

  |

  Det låter på dig som att man måste tycka om sin familj bara för att de bor nära. Så fel du har. Somliga har inte så tur och får föräldrar som inte bryr sig ett piss 🙂

  Svara

 • JENNY HSU ♥

  |

  Vilket fint inlägg 🙂 Jag håller med dig, speciellt nu när man blivit liiite äldre och faktiskt insett att man uppskattar sin familj och släkt.. det måste tas vara på

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv