Follow my blog with Bloglovin

Veckans krönika

Jag skriver krönika i tidningen idag. Men helt ärligt så vet jag inte om jag vill lägga ut den här. Är liksom inte så sugen på att bli hatad idag. Solen skiner. Jag är stressad och ömtålig.

 

Äh.

 

Jag skiter i att läsa kommentarerna bara. Så får ni hata mig bäst ni vill.

 

 

 

 

 

Svar på tre frågor innan ni ställer dem:

 

1) Nej, jag skäms inte över mitt namn.

2) Jag vet att om England hade fått kvittera (2-2) så hade inget haft övertaget och yadayadayada. Men JAG tror inte det hade gjort någon skillnad.

3) Jag vet att det är lite tråkigt om man har tippat på resultatet 4-2. Men det är inte riktigt den frågan jag berör.

 

Gå ut och sola era bleka kroppar nu Loverz.

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (74)

 • LillaSoffiaah

  |

  Jag älskar din blogg!!
  Pussar från lilla mig^^

  Svara

 • Viktoria

  |

  Riktigt bra krönika och jag håller helt med dig!

  Svara

 • LP

  |

  Du ska kunna tycka precis vad du vill, din blogg! bry dig inte om dom som trotsar.

  Svara

 • NERIKSSON

  |

  riktigt bra skrivet !

  Svara

 • Gaymasen

  |

  Haha, jag håller då med dig och blir inte sur. Bravo, säger jag! ^^

  Svara

 • ida :)

  |

  Bra Egget! 😀
  Ditt nya smeknamn :D:D
  nejdå,…..skoja

  KRAM

  Svara

 • yrla virvla virvelflicka

  |

  Dina krönikor är verkligen asbra! Hade jag fått hem tidningen så hade jag klippt ut krönikan varje vecka och satt upp på kylskåpet!

  Svara

 • Sarah

  |

  Hahaha, jag håller helt klart med dig.
  Kul med någon som kan stå för sina åsikter. 😉

  Svara

 • Ajlin

  |

  Vad sägs om att du bloggar och skriver krönikor om sådant som du faktiskt har koll på. Typ… Ingenting och sånt fånigt som du brukar skriva om.

  Svara

 • Hääna Banääna

  |

  Skitbra skrivet, jag håller helt och hållet med dig! Visst hade kanske engelsmännen blivit lite piggare om de hade fått ett mål till, men så bra som tyskarna spelade så hade de ändå vunnit. Inget att tjafsa om helt enkelt!

  Och öl varje dag is the shit 😉

  Svara

 • Martina

  |

  Du är underbar, allt du skriver är så.. rätt!

  Svara

 • Cecilia

  |

  Inte hatar jag dig för den här krönikan. Tvärtom, fotbollsdårarna behöver plockas ner på jorden.

  Svara

 • emmaa

  |

  Braaa! 😀 (Du är det alltså 😉 )

  Svara

 • Malin

  |

  Du och dina krönikor är bäst!!

  Svara

 • tobys.se - En släng av ADHD oc

  |

  Bra skrivet!

  As USUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAL!

  Svara

 • Carro

  |

  Jo du får tycka vad du vill men BARA för att matchen slutade 4-1 betyder det inte att dte blivit 4-2 om England fått sitt mål godkänt.. shitt 😛 Inte för att vara elak, men om man sett mycket fotboll/spelat själv märker man hur ett ynka mål kan göra mycket. England kunde gått från 2-0 till 2-2 på bara några minuter, tyskland hade blivit mer skakade, nervösa och mer press då England ser stora chanser att ta över matchen och vinna helt plötsligt. Som vilket annat lag som helst. Sen kan man såklart aldrig förutspå hur matchen skulle ha slutat ifal det blivit 2-2..men jag vet bara att får man många chanser i fotboll och missar osv, blir man tillslut frustrerad och slutar nästan kämpa om man ligger under. Ingenting går ens väg.

  Annat är det väl i hockeyn då man kan ligga under med 3-0 utan att vara orolig egentligen att man faktiskt KAN komma tillbaka… i fotbollen är 1 mål däremot mycket.. Skriv om nått annat än fotboll nästa gång så kanske man kan hålla med dig =P

  Svara

 • Robin Söderlund

  |

  Jag ska inte kommentera.
  Då får du ett helt uppslagsverk 🙂

  Svara

 • irmastenson

  |

  hur fick du det temat? 😀

  Svara

 • Lajke

  |

  Kunde inte sagt det bättre själv. Perfekt som vanligt, sötnos!

  /Lajke

  Svara

 • Emelie

  |

  Jag tror man inte förstår grejen om man själv inte har spelat fotboll, så jag får utgå från det. Men jag vet att det är mest sarkastiskt, men det känns lite hånaktigt ändå. Aja, du har inte spelat fotboll, I forgive you 😉

  Svara

 • Simon

  |

  Bra skrivet! Du har helt rätt 😀

  Svara

 • Rebecca

  |

  (Vet inte om kommentaren kom fram så skickar igen + en sak).

  Funderat på att bli fotbollskommentator? Med tanke på de fancy orden som ”mittback” och ”centerspelare”. Känner vi varandra? 😛

  Bra krönika bruden även om jag nog inte riktigt håller med, men du och jag är kanske inte direkt rätt personer att diskutera fotboll med varandra haha! Min tanke dock är att tyskarna känt sig mer stressade och pressade om England fått även det målet, och England hade känt sig mer säkra. Och det är klart att det spelar roll, men det hade lika väl kunnat sluta som du säger. Bara en tanke, rent psykologiskt spelar det ju liksom ganska stor roll men om fotboll i övrigt kan jag inte ett skit. As you know.

  Tror tusan bara det är du som skriver BoIS som Bois 😛 tosse!

  Svara

 • Anneli

  |

  Jag tycker att den här krönikan var superbra!

  Svara

 • Jennifer

  |

  hahah åh du är skrattretande för man märker klart och tydligt att du inte kan sport, man kan visst spela bra även fast man förlorar, det skulle du veta om du kunde nånting om sport.
  Skriv om sånt du kan i stället, så slipper du bli hatat..

  Svara

 • Annica

  |

  Oj, du ska nog inte skriva om fotboll om du inte är bättre insatt. Tyvärr är du helt fel ute..

  Svara

 • Linn

  |

  Fy fan de va bland de bättre krönikorna jag läst på länge! Det är din åsikt och den ska du stå för. Folk som tycker annorlunda kan hata din åsikt men inte dig!
  Åter igen, Superbra!

  Svara

 • malin

  |

  håller med dig totallt. Blir själv ifrågasatt när jag säger samma sak till de jag känner. Tycker själv att den där dommar missen borde motiverat england till att spela bättre men istället spelade de bara skit. Synd, när de kunnat gjort något stort utav missen! haha 🙂

  Svara

 • Tina

  |

  Så jävla bra!!!
  HEJJJJJAAAA!!!!

  Svara

 • sakermanser

  |

  haha grymdu är

  Svara

 • izabelle

  |

  hahah jag håller med ^^

  Svara

 • Ebba

  |

  Jag gillar den som fan!

  stör mig på alla som kommenterar att du inte ska skriva om fotboll för att du kanske inte är så insatt, fattar dom inte att det är en krönika du skriver och ingen jävla faktauppsats. Det är liksom typ meningen att du ska skriva om saker ur din synvinkel, och gärna med en touch av sarkasm..

  Svara

 • Egoinas mamma

  |

  Klockan är 15.42, jag har fler kommentarer på mitt morgoninlägg än vad du har. Loooooooooooooooser!!!

  Svara

 • Lisa

  |

  Haha, så himla klockren! 😛

  Har hört talas om din blogg länge, men aldrig tittat in, förrän igår. Jag är FAST!! 😉

  Svara

 • Idah

  |

  I like! Det är tråkigt att människor inte tål lite sarkasm. Man kan förstå att det blir en massa ståhej över en sådan dommarmiss men psykologiskt sätt kunde väl engelskmännen tänt till istället när det fick målet bortdömt och tagit i ännu mera för att vinna? Det handlar väl om inställning.. Men du vet hur det är, man måste alltid ha något att skylla på när det inte går som man tänkt .. 🙂
  Jag gillade krönikan, tycker det är en av dina bättre!

  Svara

 • Nancy

  |

  Svar till Sarah:
  Håller med dig, trots att jag spelat i olika lag. Och visst man kan spela bra men då måste man ju se helheten. Hur förra matchen gick, hur laget ligger till i gruppen osv. För om man spelar jävligt bra gick troligen förra matchen sämre spelmässigt och då är en förbättring alltid bra.

  Allt är svart och vit i min värld. Vinner man spelar man bra, förlorar man spelade man dåligt. That’s it. Hihi lite rörig kommentar 🙂

  Svara

 • Mejlin

  |

  Jag hååller med dig !
  Seriöst fotbollen är helt överskattad, vi är ju som sagt inte ens med själva!

  Svara

 • Rebecca

  |

  Svar till egoina:
  Haha ja, tråkigt på jobbet! Vad gör du? När jag kommer hem ska jag packa lite inför Gotland men om du är sugen på att ses kanske vi kan ta en runda på Maddes eller 261 uteservering lite senare. Lugnt om du inte kan dock, mår lite segt i hjärnan. Feel no pressure. Kommer hem igen på saturday ändå.

  Fast nu låter det som om jag egentligen inte vill, och så är det inte. Fattaru man?

  Svara

 • Egoinas mamma

  |

  Ups! Just det! Krönikan är bra, men att fotbollsdomare kan få göra så uppenbara fel sucks. Klart du får många kommentarer från de som menar att spelarna kanske hade gjort helt annorlunda (bättre) ifrån sig om målet hade godkänts, men det räknade du väl med? Svårt för de som är riktigt engagerade att bortse från den faktorn.

  Svara

 • Sanna

  |

  Jag tycker inte att det är nåt fel med krönikan! Hur folk än vänder på det så spelade faktiskt England skitdåligt den matchen och en sådan sak borde bara gjort dom mer taggade enligt mig. Så av mig är du inte hatad ^^

  Svara

 • Sofia

  |

  Krönikan är riktigt bra och jag håller med dig MEN! ordet ”snackisen” fick mig att grina illa. :/
  Det är lite för mycket Aftonbladet över det ordet.
  Keep up the good work annars.

  Svara

 • emmelie

  |

  Jag tycker exakt likadant! De hade ju ändå förlorat liksom… :p

  Svara

 • erica

  |

  SANT 🙂 smart du!

  Svara

 • Martina

  |

  Jag tycker att du är grym, Egoina! Som gammal fotbollsspelare håller jag både med och inte. Dock är det ju så att fotboll är en sport där domaren dömer. Kan man inte tåla det är fotboll kanske inte rätt sport. Vissa verkar inte heller kunna begripa att domaren är en helt vanlig människa som gör fel. Jag beundrar verkligen de som vågar ställa sig på planen med pipan eller flaggan i hand och veta att de inom kort kan vara världens mest hatade män.

  Jag tycker dessutom att de som säger att du inte ska uttrycka dig om någonting du inte har full koll på är löjliga. Din blogg, dina regler. Passar det inte så kan de ju dra.

  Du är i alla fall min idol!

  Svara

 • julia

  |

  hahahhajag älskar dina skämt, min humor mitt i prick ;D

  Svara

 • Ally

  |

  Jag tror inte du förstår dig på spelet riktigt. Hade England kvitterat hade de inte varit tvungna att pressa uppåt så otroligt mycket och det hade varit ett helt annat spelsystem. De hade kunnat backa och spela mycket bättre försvar vilket gör att de förmodligen inte släppt in lika många mål. Hade blivit en helt annan match helt enkelt.

  Tror de flesta blir upprörda eftersom du uttalar dig utan att riktigt förstå sporten och spelet, och det gillar inte vi riktiga fotbollsfans 🙂

  Svara

 • Jag

  |

  DU ÄR GRYM!

  Kunde inte sagt det bättre själv.
  Denna krönika var riktigt bra skriven. Det är alla du skriver, men denna var något extra!

  Svara

 • Rebecka

  |

  håller med dig till viss del om att det är väldigt tjatigt och det är alltid någon annans fel, men jag håller absolut inte med om det att det inte spelar någon roll om det står lika eller om man ligger under, jag spelar själv fotboll och vet att man spelar inte lika bra om man ligger under, det stämmer faktiskt tro det eller ej hejsvej

  Svara

 • Matilda Sjöblom

  |

  haha 😉 fast jag som spelar fotboll vet hur jävla sämst det är med en dålig domare, och hur det är när man ligger under och när man leder, man spelar alltid bättre om man leder, men nu är det som det är med den där matchen. så länge det inte är djurgården som får ett mål bortdömt så skiter jag i resten 😉

  Svara

 • Hanna :)

  |

  Klockren krönika! 😀
  Det roliga med kommentarerna nedan är att du snackar precis som en riktig sportfåne, jag tycker likadant och följer nästan varje minut av VM, Keep up the good work 😀

  Svara

 • Hanna igen

  |

  Svar till Matilda Sjöblom:
  Gillar btw kommentaren ovan om djurgården 😉

  Svara

 • Christian

  |

  Vi tar ett exempel. Vi säger att du ska möta Rebecca i en löpduell. Ni ska båda springa i en slinga på 1 km och den som orkar springa flest varv vinner.
  Vi har en domare som står stax efter startlinjen och markerar på en tavla hur många varv var och en har sprungit. Rebecca får ett litet försprång och tar ledningen efter första varvet. Du hinner ta igen på hennes ledning och när ni båda sprungit två varv är ni jämsides in över startlinjen. Men till din förvåning står det två varv på Rebecca och bara ett på dig. Du stannar upp och förklarar för domaren att ni har sprungit lika många varv men domaren vägrar ge med sig. Nu tycker du att allt är orättvist och avbryter tävlingen. Rebecca forstätter att springa och orkar fyra varv innan hon avbryter.

  Vem är den bästa löparen av er två? Kollar man på tavlan så är Rebecca det för hon vann med 4-1, eller vi kan väl säga 4-2 då för du avbröt ju ändå efter två varv.

  Det du inte tar med i beräkningarna är att om det hade stått 2-2 på tavlan så kanske du hade forsatt loppet. Jag säger inte att du hade vunnit över Rebecca men du hade förmodligen inte gett upp efter två varv.

  Enligt ditt resonemang spelar det ingen roll att domaren gjorde fel, Rebecca är ju ändå bäst för hon orkade ju 4 varv mot 1 eller 2. Det vi andra menar är att det visst spelar roll om det står 2-1 eller 2-2 på tavlan. Förstår du nu?

  Svara

 • Josefine

  |

  Du skriver fantastiskt bra, men jag har mycket svårt att efter denna krönika tro att du sysslat med sport på någon högre nivå tidigare

  Svara

 • josefin

  |

  men blablabla på alla som fortfarande hävdar att englang hade haft nån chans om målet hade blitt godkänt. Sure, dom hade blivit mer offensiva och taggade men det förändrar inte det faktum att tyskland var och är SJUKT mycket bättre. Inse att england har varit kassa detta VM.

  Bra skrivet förresten egoina 😉

  Svara

 • Sarah

  |

  kul att någon inte skriver om fotboll som om det gällde liv och död 😉

  Svara

 • Emelie Ohlsson

  |

  WOOOOOOOORD UP! Ditt bästa inlägg någonsin. Jag och min sambo hejade på Tyskland som spelade bäst, också blir Tysklands spel och vinst helt skymd bara för att stackars England blev psykade, bullshiiiiiiiiiit.

  Puss på dig!

  Svara

 • Olivia

  |

  Fortsätt publicera dina krönikor. Den var riktigt nice att läsa istället för alla andra, där de bara maler på om hur det KUNDE ha gått. Ignorera alla nutheads som kräver fotbollstermer och som vill fortsätta tänka inside the box 🙂

  Svara

 • Christian igen

  |

  Nu börjar jag undra vad det är för folk som följer din blogg. Hade du skrivit att avföring är gott så hade dessa människor skrivit ”Skitbra tips, ska prova det till middag imorgon!” ”Du äger Egoina!” ”Den bästa krönikan ever!” ”Keep up the good work.” Okej lite överdrivet kanske, men du fattar poängen hoppas jag. Förövrigt förstår jag att du inte är direkt sportintresserad och jag har överseende med det. Det är roligt att följa din blogg/krönika men denna gången var du ute på djupt vatten. 🙂

  Svara

 • Toffe

  |

  Klart som FAN att det skulle ha gjort en skillnad! Det är riktiga människor på plan med känslor och inte några jävla robotar. Såklart de påverkas psykologiskt av ett felbedömt mål som skulle ha gjort att ställningen blev jämnt igen.

  Då vi alla vet att du inte är särskillt sportintresserad skall man inte kanske börja yttra sej om saker man inte vet speciellt mycket om. Dessutom är det otroligt skrattretande att jämföra ett felbedömt mål på VM-nivå med lyckokalsonger… Bra där!

  Svara

 • BoelBitar

  |

  Ibland tycker jag att det kan vara lite uppfriskande att någon skriver om en sak man egentligen inte kan så mycket om. Det ger en bild av hur en mindre fotbollsintresserad person ser på saken. Alltså en mer objektiv syn än subjektiv. Detta var liksom inte menat att bli någon jäkla proffs-sport-krönika och då ska man inte läsa den som en sådan heller. Varsågod och svälj bara.

  Svara

 • effi

  |

  jag tycker att du skriver skitbra! bra och rolig krönika!

  Svara

 • ellen

  |

  Svar till Ajlin:
  men BUHU! läs inte hennes blogg då om det är så jävla hemskt? Tror du älskar hennes blogg egentligen. Varför läser du den annars?

  Svara

 • el gato

  |

  Svar till Toffe:
  Men herregud! Det är fotboll, inte världskrig haha 😛

  Svara

 • natalie.

  |

  Läste kommentarerna till din krönika där det stod att man måste vara fotbollsintresserad och ha spelat fotboll för att förstå. Jag har spelat i många år och är såklart då fotbollsintresserad, ändå tycker jag att du har rätt Egoina. Klart som fan Tyskland var bättre när de vann med tre mål!

  Svara

 • Deniz

  |

  Svar till Ajlin:
  får man inte ha en åsikt bara för man inte är expert på området eller ?!

  Svara

 • Sara

  |

  EXAKT! 🙂

  Svara

 • Sara

  |

  Svar till Christian:
  EXAKT! 🙂

  Svara

 • cottan

  |

  Riktigt, RIKTIGT bra skrivet, dessa ord ska jag ta med mig hem och använda när jag argumenterar med gubben, som naturligtvis hängde läpp av den sk dommarskandalen:)
  Åsså vill jag säga att du har en riktigt bra, rolig och fyndig blogg, Me Like!!!

  Svara

 • Jennifer

  |

  Svar till egoina:
  man går ut från matchen med ett gott samvete istället, den där känslan att man vet att man har spelat bra, den är ruskigt viktig.
  det spelar faktiskt roll om man spelar bra eller dåligt, har man spelar bra men ändå förlorat så vet man ju att man verkligen gjorde sitt bästa men man hade inte bara turen på sin sida, för i fotboll och i alla sporter så handlar det om tur också. har man spelat dåligt så känns det mycket jobbigare och förlora på nåt sätt.

  förstår du hur jag menar?

  och du ska veta att jag älskar din blogg jämt annars, det här är var faktiskt den första saken som störde mig och jag har läst din blogg ett bra tag.

  Svara

 • Julia

  |

  Mycket bra skriven krönika, även om jag inte håller med dig. I andra halvlek när det stod 2-1 till tyskarna var engelsmännen tvungna att anfalla och komma upp med mycket folk på hörnor, frisparkar och diverse, det gjorde att det skapades mycket ytor bakåt i Englands försvar, och tyskarna gör faktiskt både 3-1 och 4-1 på kontringar i och med att England flyttade upp folk. Hade det stått 2-2 hade engelsmännen säkrat mer bakåt och det hade blivit en helt annan match. Sedan säger jag inte att tyskarna inte hade vunnit ändå, Tyskland var mycket bättre och förtjänade att vinna och tog vara på sina chanser, men det var fanimej ingen rättvis seger. Och det uteblivna målet fick tyvärr stor betydelse, även om Tyskland vann med 2 mål. Men som sagt, bra krönika och jag förstår ditt resonemang, men jag kan inte hålla med dig här =)

  Svara

 • julia

  |

  Svar till Julia:
  *3 mål menade jag givetvis i sista meningen.

  Svara

 • louise

  |

  hej egoina! jag håller med dig lite och är emot dig lite ( kanske beror på att jag hejade på england i den matchen 😉 )
  Det var synd att dommaren dömde fel men england hade ju kanske ändå inte vunnit, som du sa. MEN som många säger här så kunde det ju också ha gjort att england vann. anyways, det jag skulle komma till var att en gång när jag spelade en fotbollsmatch ( jag tror de andra ledde med 1-0) så gjorde min lagkamrat mål. Dommaren blåste att det var mål och vi blev jätteglada. Sen ser vi att bollen ligger utanför nätet.jag kollar på nätet och ser att det är ett hål i det ( bollen har alltså åkt ut på andra sidan). Dommaren ändrar sig och säger att det inte var mål. jag försöker förklara och visa för dommaren men han vägrade att lyssna. sånt gör mig förbannad och det gjorde så att vårt lag ” gav upp” lite. visst vi kanske skulle ha kämpat ännu hårdare för att visa att vi förtjänade att vinna… men där ser man hur ett domslut kan påverka 😉 tack för en bra blogg !

  Svara

 • mikaela

  |

  Svar till Deniz:
  Ha en åsikt du, men du behöver inte berätta den och säga att du tycker att hon inte kan någonting. Det finns ju faktiskt en anledning till varför hon har fått jobbet som krönikör och har väldigt många läsare som gillar henne.

  Svara

 • Agnes

  |

  Svar till Christian:
  Om hon ger upp efter 1 eller 2 varv får hon ju skylla sig själv för att hon förlorar. Istället ska hon ju fortsätta springa och kämpa för det varv som domaren inte dömde, om hon ger upp är det ju inte mer än rätt att den andre vinner. Alltså är det England som är dåliga på att ta igen ett förlorat mål, att bygga upp psyket igen och starta om och kämpa. Och om de inte kan det är de sannerligen inte världens bästa fotbollslag, och då var det ju inte mer än rätt att Tyskland vann! 😀

  Svara

 • Sofia

  |

  Håller med dig fullständigt! Tyskland var så mycket bättre. Dock måste jag säga att det var domarens fel att tyskland förlorade mot spanien =P.. Dom skulle ju vunnit hela skiten =D..
  Haha jag vet att vm e slut o jag e lite efter, men var bara tvungen =D

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv