Follow my blog with Bloglovin

Saker som stör mig idag

1) Att jag inte har handlat hem mat. Man kan inte äta choklad till frukost i all evighet.

2) Att jag struntade i att hämta min cykel hos Jacob igår för att jag ville ha något att göra idag.

3) Att jag inte har bil. (Vill verkligen, verkligen hämta en hylla).

4) Att mina nya gardiner är för långa och att jag inte äger en symaskin.

5) DETTA.

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (51)

 • elisabeth

  |

  hehe. jag förstår bara inte vad som är så störande med 5:an? 😀

  Reply

 • bloggläsare

  |

  Hej! 😀 jag är en av dina nyare bloggläsare så jag har int riktigt hängt med var du bor men iallafall så skall vår familj snart komma till sverige på kryssning :D( mer exakt till Stockholm) Jag vet inga bra shopping ställen där så jag tänkte om du vet fast du kanske inte bor där? kanske kan du skriva ett inlägg ;)?btw så är du en av de mer underhållande bloggarna så fortsätt så XD hälsningar

  Reply

 • Em

  |

  Stackars dig! 😀

  Reply

 • Emma Brandmyr

  |

  Mamma fick syn på det jag läste och hälsar dig att du kan köpra havregryn och äta havregrynsgröt ^^

  Reply

 • Popruta

  |

  Ja herregud. "Stog"?!
  Visst att man inte kan styra hur folk pratar (tänk om man fick slå alla med en käpp när de uttalar ord dialektalt! :D), men någonstans kan man ju dra gränsen. Skulle människor plötsligt börja skriva "stog" överallt tror jag att jag ärligt talat inte skulle förstå vad de ville ha sagt.

  Åm man helt plösslitt ska få skriva såm man pratar så kanche vi ska ta bårt allt va skrivreglär hetär iställät. Vilkät säkärt skullä underlätta för dåm såm intä årkar tänka på de och däm.

  Å andra sidan kanske särskrivningarna skulle sluta existera, eftersom man säger orden ihop. Kanske skulle vara värt det trots allt.

  Reply

 • TinA

  |

  Hehehe håller så med dig på punkt 5. Och så dessa som säger "ändån". varför säger dom med N!??!?!? Vilka barndomstrauman jag har upplevt när mina EGNA SYSKON började säga så, buhu!

  Reply

 • jonas

  |

  finns klistertejp-grejs som man stryker fast på gardinerna för att kunna vika upp dom. tips tips. din din lokala sy- och tygaffär har säkert..

  Reply

 • Gabriella

  |

  Ja, det heter verkligen "stod"!! 🙂

  Reply

 • Linnea

  |

  Stackarrnn.. xD Hoppas du får en fortsatt mega trega trevlig dag <3 PUSS!

  Reply

 • yrla

  |

  gardinerna kan jag hjälpa dig med, det andra får du klara dig med ändå.

  Mina gardiner är också för långa, men jag har satt upp dom på baksidan med några knappnålan (och när knappnålarna inte räckte till så finns ett stygn, sen 10 cm vidare -ett stygn till. Haha ah du fattar 😉

  Reply

 • tord

  |

  ett jobb vid sidan om bloggen kanske?

  Reply

 • Anna

  |

  Hahaha jag har aldrig ens tänkt på det där med stog och stod 😛

  Reply

 • Popruta

  |

  Hm. Nu funderar jag på om jag kvalar in under kategorin "no-lifer", eftersom jag med spänning följer utvecklingen av nya kommentarer (F5 är min bästis!).

  Men jag inbillar mig att det är fullkomligt normalt.

  Reply

 • Girly

  |

  Va kan man inte äta choklad till frukost för all framtid?;P
  Nu måste jag tänka om!

  Puss Girly

  Reply

 • Frida

  |

  Precis som "Jonas" skrev så finns det klisterremsor, typ. Snabbfållningsband (eller nått) heter det och det finns även på ica maxi. Har för mig att ibland kan de följa med när man köper gardiner på ikea också. Men det är bra till allt. Likaså knappnålar. 🙂
  Dessutom borde det vara nackskott på dem som använder "stog". Och särskrivningar. Mina ögon blöder av sådant! =)

  Reply

 • TOWE

  |

  Jag åt B&J till middag igår, det funkar längre än man tror. 😉

  Reply

 • jenny

  |

  hehe, man kan visst äta choklad till frulle ju 🙂
  why not? 🙂

  Jag sitter med 4 veckors dregelbebis på bröstet och har knappt tid att äta frukost ens, =) Så lite choklad skulle sitta fint 😀

  Reply

 • Lia ☆ Keep it real

  |

  Punkt 4: Textil-limm, enkelt sätt att göra gardinerna kortare 🙂

  …annars brukar ju silvertejp kunna lösa det mesta ;D

  Reply

 • Tant Louise

  |

  Som de andra har påpekat – strykband till gardinerna är toppen. Det finns på Åhléns och kostar några tior. Man viker gardinerna till önskad längd, lägger bandet emellan och stryker fast allt, bandet blir som lim när det smälter. Akta så att det inte kommer i direktkontakt med strykjärnet bara, jättesvårt att få bort.

  Lycka till! (och skaffa dig ett jobb, du kommer bli alldeles deppig annars!)

  Reply

 • Madde

  |

  Hehe, det där med språk är så roligt. Lingvister (som Lasse Granestrand och jag själv) förstår mycket väl vad meningen är med den där artikeln om "stod/stog", nämligen att det handlar om språkförändring och inte "missbruk" av språket. Men men, så har det väl alltid varit…Gillar din blogg Egoina! Kram

  Reply

 • diggar bloggen :D<3

  |

  HAHAHH ååh jag diggar din blogg!!! SÅÅÅÅ JÄVLA BÄST ASSÅ!!! HAHAH den e skitrolig o det är bra att du vågar vara dej själv ^^ hihi <3<3<3 ett ora bara BÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄST!!! :D:D

  Reply

 • Myaraq

  |

  punkt fem – håller med. som fan.

  Reply

 • Anonym

  |

  haha word på sista!
  och skön komentar bild 😉

  Reply

 • Francesca

  |

  jag skickar en varm tanke åt dig, hoppas att allt reder ut sig. kan inte vara lätt att gå igenom all den skiten, tänker på dig!

  Reply

 • Sofie

  |

  Köp såna klister remser som man stryker på så är de upplagda på ett naffs

  Reply

 • Thilda

  |

  Nu har jag följt din blogg länge utan att ha kommenterat, fast den är så cool och underhållande 🙂
  Men nu när punkt fem kom upp kände jag mig som den språkpolis jag är tvungen: stog?!sluta våldta svenska språket!!

  Reply

 • Emma

  |

  … och om du inte orkar springa iväg och köpa speciella gardinuppklistrare så fungerar vanlig tejp precis lika bra!

  Reply

 • Diana

  |

  Det finns nån typ av klisterremsa som du kan stryka på gardinen och på så sätt lägger man upp den. Finns säkert på ikea eller nåt annat välsorterat ställe! Stogde, nice…

  Reply

 • FISSY

  |

  HAHA, DÅ HAR MAN INTE MYCKET ATT GÖRA OM MAN STÖR SIG PÅ SÅDANT. . .

  Reply

 • Lina -Zooda-

  |

  Men gör som jag gjorde med mina gardiner som också är för långa (äger inte heller en symaskin), jag nålade upp dem! Jag vek dem helt enkelt till den längden jag ville ha och sedan så satta jag bara en nål. Enkelt och ingen som märker något ;D

  Reply

 • sofie

  |

  nä, man kan inte äta choklad till frukost i all evighet. hur mkt jag än skulle vilja!!

  kolla in min blogg =)

  Reply

 • Nike

  |

  Jag trodde gardinerna var för korta?

  Reply

 • Jessica

  |

  "Att jag struntade i att hämta min cykel hos Jacob igår för att jag ville ha något att göra idag."

  HAHAH! Känner igen mig. Man har så lite att göra att man måste planera in en "aktivitet" varje dag. Oavsett om det är att shoppa, gå på bio eller… hämta sin cykel. xD

  Reply

 • Linnéa

  |

  Saker som stör mig idag: Trångsynta ordpoliser som inte kan acceptera att språket är i ständig förändring. Är ni lika konservativa när det gäller allt? Har ni någonsin tänkt tanken att det finns fler perspektiv till saker och ting annat än de ni är vana att se världen i…?

  Reply

 • Jennü

  |

  Håller med dig.

  Jag stör mig så otroligt mycket på folk som inte kan stava! Jag menar visst, dyslexi är en ursäkt, men det finns ingen annan än just den! En 14-åring ska veta att det heter stod och inte stog, att det bara heter en med e när man pratar om antal. Att väl stavas väl och inte vell.

  Kram♥

  Reply

 • sanna

  |

  något mer som stör är väl sej dej mej, det heter sig dig mig! jag blir galen, nu tillåter ju lärare att eleverna skriver mej exempelvis, avrt är vi påväg??? och författare skriver så i sina böcker, jag blir rädd!

  Reply

 • F

  |

  Min första tanke är att du måste vara en sjukt störig människa att umgås med, ifall du går runt och rättar små tal- och stavfel hela tiden. Min andra är att du borde bli språkvetare (eller stavningshitler). I vilket fall kan du göra karriär där! Du verkar ju vara väldigt intresserad av ämnet 🙂

  Reply

 • Mmm.´...Marabou

  |

  Usch hatar det ordet. Stog alltså. HATAR DET!

  Reply

 • J V H

  |

  Jag hatar när folk inte skriver grammatiskt rätt, som "mej" "dom" "stog" osv. Men värre är det när folk skriver "dem" hela tiden. Som "Dem var bästa vänner" eller "dem såg ut så". Om folk inte kan De/dem-reglen, då ska man fan skriva "dom".

  Reply

 • Alina

  |

  neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej! femte punkten: helvete heller?!

  Reply

 • Cicci

  |

  Hahahaha… Förstod inte vad "stog" betydde först när jag läste artikeln. Trodde det var nått nytt blogg-ord. Förstod dock sen att dom ju menade "stod".. Hahah.. Stör mig också på det där!!!

  Reply

 • Lisa

  |

  Popruta got it

  Reply

 • Sofie

  |

  Gardiner är inte min kopp te. Köpte ett par gardiner som var för långa och fick med klister-remsor man stryker fast. Så jag klippte av dem och fixade dem lagom långa. Efter användning slängde jag in dem i tvättmaskinen och sedan var de inte fina längre. Klistret var halvlöst och alla gardiner hade fransat upp sig. Jag sydde upp dem efter att ha rivit isär klistret och nu hänger de för korta i sovrummet. Haha! 😛

  Reply

 • Isa

  |

  Du kan ju korta gardinerna genom att köpa ett sk "fliselinband" på sybehörsaffären. Då behöver du bara ett strykjärn. Du viker bara gardinen så kort du vill ha den och sen lägger du bandet emellan och stryker på. Fliselinet är liksom klibbigt på bägge sidor och på så sätt kan du tillfälligt korta gardinen.

  Reply

 • sara

  |

  Är det inte du som har skrivit den där stod, stog grejen? Jag har iaf sett den förr…

  Reply

 • Siggi

  |

  Hlr med på punkt 5 där! (Och alla andra men ändå;P)
  Hatar när man ska göra om saker bara för att det ska vara så himla bekvämt för en… Man skriver ju stod och så är det bara! ;P
  Ska vi ändra alla ord då kanske eller vad? Helt konstigt med sånt tkr jag, slöseri med tid…

  Reply

Lämna en kommentar

Arkiv