Follow my blog with Bloglovin

Dagens fråga

Egoina, du har aldrig tänkt på hur ditt drickande påverkar dina unga läsare? Du är ju så skämtsam om allting (de kanske tror att det inte är en sån BIG DEAL), unga hjärnor är så lätt manipulerade… jag bara undrar du vet… jag bryr mig inte, för mig får du dricka hur mycket du vill, jag påverkas inte. Men de yngre liksom?

Jag förstår vad du menar. Men samtidigt, skulle jag censurera saker i min blogg som kan påverka negativt så skulle det inte längre vara jag. Meningen med min blogg är att visa mitt liv – precis som det är. Jag utger inte mig för att vara en förebild. Jag är bara människa.

Jag hade kunnat vara en moraltant och endast skriva om powerwalks och nyttiga dieter. När jag började blogga var det nästan det enda som fanns och jag minns hur jag läste bloggar med rosafluffiga liv och fick en ångestklump i magen. Jag kände mig så misslyckad.

Jag bestämde mig för att visa upp en annan sida. Verkligheten. Men jag hoppas att min skämtsamma inställning lyser igenom och att även unga förstår att jag inte är helt seriös alltid. Jag super inte ner mig varje helg, men det är klart det händer att jag får ett glas för mycket. Precis som med de allra flesta.

0

Trackback from your site.

Comments (40)

 • absolutjohan

  |

  Bra svarat Egoina. Jag tror inte på censur i bloggar eller andra medier heller. Bättre att visa sanningen som den är, hur man är och om folk inte emellanåt kan förstå att man inte alltid är seriös så kan de väl läsa en annan blogg om de blir uppretade.

  Reply

 • Camilla

  |

  Hela grejen med din blogg är ju att du säger vad du tycker och är lite ironisk om saker och ting! Med censur skulle det bli en helt annan blogg!

  Reply

 • Mikaela

  |

  Men shit, du är liksom 20år och "normal", kan ju dock diskuteras om det..
  Alla över 13år vet att många äldre dricker.
  Det hade varit en HELT annan sak om Egoina var 14-15. Då hade sådana kommentarer varit lite mer okej, men inte då hon är över 18år.
  Låt henne dricka så mycket hon vill, hon bestämmer själv. Dessutom, enligt min mening, är hon inte i farozonen direkt.
  Hon njuter av livet, keep going liksom.

  Reply

 • Denise

  |

  bra svar! man måste kunna få vara sig själv! 🙂

  Reply

 • Luucy

  |

  Bara för att man bloggar så är man ingen förebild? Jag förstår inte det alls, man bloggar om vad man vill, när man vill och hur man vill! Sen får man välja att läsa det eller ej, det är faktiskt valfritt.

  Ja jag är småsur, förebild hit och förebild dit, palla.

  Reply

 • johäänna

  |

  tycker sånt är lite onödigt ( alltså att säga till folk att man påverkas blablabla)
  man kan väl tänka själv? visst vissa är väl lättpåverkade men dom får ju nästan skylla sig själva om de måste göra som alla andra.
  blir irriterad.

  Reply

 • Marie (Elsa och Greta)

  |

  Bra svarat! Tycker inte att du ska börja ändra bloggen ifall vissa blir negativt påverkade av det ena eller det andra. Skriv det du vill helt enkelt. Det finns alltid folk som kan bli påverkade, missuppfattar eller tar illa vid sig hur man än uttrycker sig så få inget dåligt samvete för hur eller vad du skriver. Din blogg är ju väldigt uppskattad av väldigt många!

  Reply

 • Em

  |

  När man läser de "rosafluffiga" så kan man tappa modet och tro att man aldrig kan bli som de ändå, när man läser din blogg kan man istället tänka att "jag kan i varje fall bli bättre än henne!!". Bra va?

  Puss! You rock!! Och du har helt rätt. Va dig själv och blogga från hjärtat, det är det som är du. Det blir lika många nykterister utav de som läser din blogg som alkoholister, eller det vet jag inte, men du förstår vad jag menar.

  Reply

 • FISSY

  |

  INGET FEL MED ATT VARA ALKOHOLIST EGOINA 🙂

  Reply

 • Gabriella

  |

  Usch, kan vi aldrig få slippa alla dessa moralpredikningar och "tänk på vilket budskap du sänder ut"?! Herregud, du är 20 år, det måste yngre läsare förstå också! Om jag hade varit 15 och läst din blogg så fan hade jag fattat att jag inte kan göra som du och gå ut och festa till det. You just go, Eggan! 🙂

  Reply

 • Nike

  |

  Åh, det är så deprimerande att läsa såna där perfekta bloggar. Jag vill typ gå och kräkas för att mitt eget liv är så pissigt då.
  Men grejen med en blogg är ju att man kan välja vilka sidor av sig själv man visar. Och såklart väljer man ju att, för det mesta, visa de bra sidorna. Det måste man ju tänka på.

  Reply

 • Gabriella

  |

  Ursäkta mitt fula språk, men jag blir upprörd över all förebildshets.

  Reply

 • hanna

  |

  Jag tycker nästan det var lite löjligt av personen som kommenterade från första början att ta upp dedär med att unga påverkas..
  Kolla i veckotidningar överallt i butikerna?
  Eller på tv?
  Där festar ju kändisarna stup i kvarten, och man läser ständigt om vem som har fel förhållande eller skandaler hit och dit.
  Det borde väl påverka "oss unga" lika mycket det också?
  Och de som nu är tillräckligt gamla för att över huvud taget vara medvetna om att bloggar finns, och därför kunna läsa de..
  De är inte helt omedvetna om att folk dricker?
  De har väl varit med sina föräldrar på nyår eller liknande och sett att folk dricker?
  Det är ju inte direkt så att det är en riktigt stor nyhet att det finns alkohol..
  Och det är inte heller så att "vi unga" kommer börjar dricka mycket mer bara för att Egoina gör det.
  Ni har väl också varit ungdomar?
  Var ni verkligen så blåsta att ni inte visste vad alkohol var då?
  Nej.. Det tror jag knappast.
  Egoina är inte mer människa än vad ni är, så sluta klaga på småsaker…

  Reply

 • LINNEA

  |

  helt rätt. du är så jävla grym!

  Reply

 • Caroline

  |

  Man bloggar ju knappast för att vara en bra förebild. Snarare för att visa sitt liv och sina åsikter och för att det är kul att blogga. Tycker snarare att de som är yngre påverkas mer av media såsom filmer, tv-serier och alla magasin med mode- skönhet och hälsotips överallt som de bombas med. Och man kan ju undra vilken uppväxt de hade om de påverkas av något så enkelt som en blogg?

  Reply

 • Liebling

  |

  älskar din blogg:)! Man får känslan av att " ta inte livet för allvarligt, annars hinner du inte leva! du är så bäst<3

  Reply

 • Hanna

  |

  Bra där Egoina! Helt rätt

  Reply

 • marre

  |

  Jag flyttar snart till Alanya där jag ska jobba som bartender och dansare. Hoppas ni vill följa mitt liv genom de varma dagarna och fartfyllda nätterna!

  Reply

 • Beelz

  |

  Stupid.
  "DUUUH, om Egoina inte dricker alkohol ska inte jag heller göra det!".
  Right…

  Reply

 • Sofie

  |

  men egoina har väll knappast något ansvar i denna fråga.. kanske är barnens föräldrar som ska ha kolla på vad de surfar på istället…

  Reply

 • JEEEESI!

  |

  egentligen, jag har aldrig reagerat på att du dricker. du ska ju inte behöva censurera något och du skriver om det på ett "bra sätt". inte typ ååååh jag mår så dåligt så jag ska dricka vodka..

  Reply

 • Diana

  |

  Vilken dum fråga på sätt och vis! Jag menar, alla vet ju eventuella risker med att dricka och de flesta dricker ju. Varför skulle du inte lägga ut det? Det hade varit en annan grej om du var fjorton år och la ut bilder där du däckat i en buske.

  Reply

 • mimmi

  |

  waay to go egoina, vi behöver inga fler moralkärringar i bloggvärlden.

  Reply

 • Anonymous

  |

  jätte bra svar! jag ääääälskar dig blogg:D

  Reply

 • Cheyenne

  |

  Jag håller verkligen inte med att du skickar ut ''fel''signaler,tvärt om! Jag tycker att det är as härligt att det finns någon i denna ytliga bloggvärld som faktiskt ''vågar'' skriva att du är bakfull eller har minnesluckor,medans allas våran blondinbella hävdar att hon aldrig har varit packad.
  Det är ju blondinbella,Kenza och alla de andra som sänder ut signaler om att man måste antingen vara tok snygg(kenza)eller rik (bb) för att komma någon vart…Okej jag kanske överdrev lite,men är du med?

  Jag menar,hey,du är 20 och gillar sprit,precis som oss vanliga dödliga som äter choklad till frukost 😉

  Reply

 • kitty ♥

  |

  Jag kan nog räknas som en av dina "minderåriga läsare". Jag tänker ärligt inte talat på att du dricker mycket 😉 Mina föräldrar dricker ju också, jag dricker inte för det. Bara i Italien, haha 😉

  Reply

 • Therese Turesson

  |

  Men då vill jag gärna säga en sak. De unga läsarna, vilka åldrar kan de vara i? Jag har ingen aning, men under 18 i alla fall. Det hade varit en helt annan femma om du varit under 18 och visat öppet och tydligt i din blogg att du dricker alkohol. Nu är du över 18, får dricka alkohol så varför skulle man ljuga eller dölja något om det? Ville bara nämna det.
  Tack åter igen för att du lyser upp ens dag med förbaskat många skrattanfall! You go girl! 😀

  Reply

 • Emelie Nilsson

  |

  Brukar inte gilla att läsa massa bloggar, gillar verkligen inte modebloggar, helt värdelöst.

  Stör sig folk på att du dricker på helgerna så kan de ju glo runder på andra bloggar som verkligen inte påverkar människor bra. Dessa ideal av hur människor ska se ut och vara är dock något att tänka på. Du visar däremot på att man får vara sig själv. Därför läser jag din blogg=) Ha det gott.

  Reply

 • Viktoria

  |

  Dessutom är du ju 20 år,om nu de småflickorna börjar dricka för att en tjugoårig bloggerska skriver att hon festat och så, är de ju riktigt borta…

  Reply

 • (t)

  |

  det är gött, moraltanter har vi redan så det räcker och blir över.

  Reply

 • Anonymous

  |

  Du super ju visst ner dig varje helg. Förnekelse. Alkoholist -javisst.

  Reply

 • PetraM

  |

  Kör på. skriv om det som är du! Det är ju det som gör din blogg värd att läsa…

  Ha en bra tisdag.

  P.

  Reply

 • Knyttsak

  |

  Jag tror att det alltid kommer att finnas folk som gnäller över ungdomars dekadenta livsstil, men man kan inte ta ansvar för alla hela tiden. Om man tar ansvar för alla ungdomar – hur ska de då lära sig att ta ansvar själva?

  Jag tycker det är bra att du visar upp en mänsklig sida av dig själv i bloggen =)

  Reply

 • chanette

  |

  va ung och lek av dig medans du kna.. det gör dig till en stabil människa sen då du skaffar familj.. då har du liksom inget behov längre av att festa för det har du redan avklarat

  BEEN THERE DONE THAT

  Reply

 • beccy

  |

  Jag älskar detta inlägget.. så bra

  Reply

 • Jenny

  |

  Blir man påverkad av att du dricker alkohol som vilken normal 20-åring som helst kommer man inte få det lätt i livet.

  Reply

 • kakan

  |

  haha började fnissa när jagh läste frågan, komiskt att någon tror att "unga" inte kan tänka själva och inte dricker alkohol för att bloggare göra det utan för att det faktiskt är roligt? Och dom som nu "påverkas" av att någon bloggar på ett lätt sätt om alkohol borde skaffa sig lite distans till livet och sluta tänka på allt som om det vore en ungdomsbok -.-

  Reply

Leave a comment

Arkiv