Follow my blog with Bloglovin

Räddaren i nöden

Jag har funderat på hur jag ska lösa det här spindel-problemet i badrummet.

Ett alternativ som inte alls är ett alternativ är att ta den med ett papper och slänga ut den, eller eventuellt spola ner den. No way att jag kommer röra den förstår ni.

Ett annat alternativ som faktiskt är ett alternativ är att dammsuga upp den. Men jag är livrädd för att den då ska sitta och spela ball i min dammsugspåse (heter det så?) i städskåpet. Tänk om den till och med lägger ägg. Hemska tanke!

Fick en kommentar som löd: “Dammsug upp spindeln, och sedan dammsuger du upp makaroner. Skjut ihjäl den!”

Hur frestande det än låter så har jag fixat problemet. Hur?, undrar ni.

Jacob är på väg.

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (105)

 • ayti

  |

  haha hatar spindlar!! :(((

  Reply

 • Madeleine

  |

  Men det lät onekligen mycket mer actionfyllt att skjuta ihjäl den med makaroner D:

  Reply

 • Ellinor

  |

  Haha, jag måste också skaffa mig en person jag kan ringa vid insektsincidenter när jag flyttar!

  Reply

 • Rebecka

  |

  Skjuta ihjäl den med makaroner, det var nog det bästa tipset på länge. det ska jag testa nästa gång 🙂

  Reply

 • Daniel

  |

  Må spindelmannen hjälpa dej.

  De är livsfarliga. Dessutom ger de mycket regn om man dödar dom har jag hört.

  Så ge regn och blöta fötter till Jacob!

  Reply

 • Helena

  |

  Jag ställer alltid ett glas över spindeln.
  Efter några dagar, ibland en vecka för de segdödade så kan man dammsuga upp den.

  Men inte dammsuga den när den lever, då finns risken att den skriker på hjälp och vips så har du hela spindelns familj i lägenheten.

  Reply

 • Hanna

  |

  Det känns nästan som att Jacob är din "in case of emergency"-person typ. Har han alltid jour? =)

  Reply

 • *Chowie*

  |

  Haha ibland är det ju bara för tur att man har vänner ;D

  Reply

 • Anonym

  |

  Jag brukar på ett oerhört sadistiskt sätt lösa spindelproblem med hårspray och ett glas.
  1. Spraya spindeln tills den stelnar (haha usch vad elakt det låter, men jag har fobi)
  2. Sätt glaset ovanpå och ta den när du vågar

  Reply

 • kim

  |

  Snälla Älskade Egoina frågestund snart eller?! 😀

  Reply

 • Sandie - Life as you know it

  |

  Räddaren i nöden! Jag är också livrädd för spindlar. när ja var aupair i london så hade vi äckligt stora spindlar i huset (och myror som blev flygmyror.. kom in från ett hål i väggen o gjorde invasion över hela min säng!! :S:S:S) jag brukade ställa mig på en stol, och droppa mitt engelska lexikon över spindel helvetet. sedan typ låta boken ligga över natten och kliva på den på morgonen… "spindlar har inte gjort mig något" In my ass! de räcker med att de existerar. fy farao! :/

  Reply

 • kim

  |

  Snälla Älskade Egoina frågestund snart eller?! 😀

  Reply

 • Miss Grinch

  |

  Nu börjar jag se fördelar med att bo med pappa. Jag brukar ställa något över spindeln, locket på en sprayflaska, ett glas, whatever, sen när pappa kommer hem meddelar jag storleken på spindeln, vad han försökte göra (döda mig!) och att han måste ut ur huset innan han äter upp hundarna.

  Reply

 • Egoina

  |

  Hanna: Ja.. Han har alltid jour. Kostar extra på helgerna 😛

  Reply

 • eм!

  |

  Usch.. spindlar är det värsta som finns alltså.
  Tur man har så bra vänner som du!

  Reply

 • Felicia

  |

  Usch, jag hatar spindlar.. Jag brukar slå på dem (om varken bror, vän eller pappa finns i närheten) tills det bara ett enda kladd. Sen kan jag torka upp det med flera lager papper. Jag har lite fobi, om man säger så. 😛

  Reply

 • pia

  |

  Du kan ju dammsuga upp den och byta dammsugarpåse med en gång! Nästa gång om jouren får förhinder..

  Reply

 • Gabriella

  |

  Haha vad snällt av honom. 🙂 Jag tänkte på en grej idag… äter du inte på McDonalds lika ofta nuförtiden? Eller säger du bara inte det? 😛

  Reply

 • LarsS

  |

  Ja, man undrar ju hur! 🙂

  ha det färtjusande

  Reply

 • Emma

  |

  Om du bara dammsuger upp den utan att döda den så kan den ju krypa ur dammsugaren när du stängt av. Spruta typ fönsterputs på den (eller är det ens giftigt?). Eller ring din mamma.

  Reply

 • Carro

  |

  Spraya den med massor med hårspray (då kan man stå på betryggande avstånd). Sen dammsuger du upp den eller spolar ner den i toaletten, alternativt tänder en liten brasa! 🙂

  Reply

 • Olle

  |

  Jag antar att Super-Jacob gör allt från att döda spindlar till att förvandla sig till en jättestor varg … eller?

  Reply

 • NOUVEAU

  |

  Att dammsuga upp kryp är ju inte direkt smart. dom överlever i måander där i dammsugaren. det finns massa mat åt dom där och gratis bo. och lite makaroner skulle inte döda den hahaha. en spindel dör inte så lätt 😉

  Reply

 • NOUVEAU

  |

  mitt ex skulle driva med mig en gång och plockade en bukett blommor till mig som han lagt en spindel i som inte jag såg! och den la ju såklart ägg i blomman och spred tusentals små spindelbebisar i mitt rum!!! så dammsug för fan inte upp den!!!! den dör inte. du snarare hjälper den!

  Reply

 • fanny jakobsson

  |

  Hej, om du har tid någon gång kan du jö besöka min blogg om du vill sen kan du ju gjärna kommentera 😀
  Efter ett det kommer jag kolla din blogg varje dag 😀

  Reply

 • linnea

  |

  döda inte den för då blir det regn i morgon, men i för sig, bättre än snö… så döda den jäveln!!!

  Reply

 • Kenneth

  |

  Dammsugarpåse.

  Reply

 • E

  |

  Låt dammsugaren ligga på en stund efter att du sugit upp skiten så "sugs" den ut av lufttrycket. Hur bra som helst.

  Reply

 • Nanna

  |

  usch, men ta pappersalternativet 🙂

  Reply

 • Dessi

  |

  Hmm.. SMART EGOINA 😀

  Reply

 • Sabina

  |

  HAHAHA skjuuuut ihjäl den bara XD hade aaalrdig rört den med papper, tänkt så hoppar den till liksom ;O heeeemska tanka var det ja!!!!!!!!! (sjukt konstigt hur man kan vara så rädd för en liten sak som man kan mosa med fingret . haha -.- )

  Reply

 • Hisa

  |

  Var snäll mot stackars spindern! :O

  Reply

 • Anonym

  |

  haha, det där med makaroner låter ju faktiskt sjukt smart! jag agerar alltid i ren panik och sprayar den med massa hårspray och andra trevliga (otrevliga för spindeln) saker som finns i badrummet!

  Reply

 • Rebecca

  |

  Jag hatar spindlar!!!!!!!!!!!!!!!<33

  Reply

 • Emelie

  |

  Haha jag fattar inte vad folk har emot spindlar så förbannat, trampa på den med en sko eller låt den bara va 😛 Behöva stänga dörrn och allt…. 😛

  Reply

 • Non

  |

  Angående ett tidiagre inlägg; VARFÖR säljs inte Smash i Sverige? Det är det bästaste som finns!!!
  Se nu till att fixa det…:)
  Hade!

  Reply

 • Elisabeth

  |

  UUUUSCH varför läste jag alla kommentarer?! Nu kryper det i hela kroppen och det känns som att jag har spindlar över hela mig :'(

  Reply

 • Elisabeth

  |

  Förresten.. Håller med "Non", fixa Smash till Sverige 😀 Egoina fixar allt!

  Reply

 • dojte

  |

  haha skjut ihjäl den med makaronerna 😀

  Reply

 • Nike

  |

  Man ska sätta ett glas över den, sen ta ett papper som man "stänger" glaset med och sen kasta ut den från balkongen/fönstret. Eller spola ner den i toaletten. Fast då skulle jag vara rädd att den kom och bet mig i rumpan.

  Reply

 • maakus

  |

  det heter "spela Allan"

  Reply

 • isa

  |

  hahahahah skjut ihjäl den med makaroner hahaaha

  Reply

 • tzov

  |

  Om den är i badrummet kan du ju spola bort den med duschen. det gjorde jag. se bara till att det är hett vatten.

  Reply

 • LaMakedonce

  |

  mitt tips spraya hårspray på den…. den kommer att dö utav det och du behöver inte ens röra den… sen är det bara att dammsuga upp skiten hahhah

  Reply

 • Johäääänna

  |

  Den där jacob måste vara högt över öronen förälskad i dig så som han ställer upp.

  Reply

 • Moa

  |

  USCH! Jag hatar oxå spindlar, storlek på dom spelar INGEN roll. Alla tycker jag är för överkänslig (:

  Fin blogg du har föresten (:

  Reply

 • Frida

  |

  Sätt en kopp över den och vänta några dagar, då dne har dött och du kan dammsuga upp den.

  Är så rädd själv så det är ända allternativet för mig. En kopp på golvet kan ju vara tjusigt liksom 😀

  Reply

 • Anonym

  |

  Dammsugarpåse*

  Reply

 • Anonym

  |

  Flugsmällare brukar också funka bra…

  Reply

 • Anonym

  |

  LÄS OM MITT LIV I USA 🙂

  fissy.blogg.se

  Reply

 • Malin

  |

  En gång satt jag inne i badrummet i en och en halv timme för att jag hade en geting i lägenheten. Tillslut hade jag lyckats tjata på morsan tillräckligt för att hon skulle komma. En annan gång satt jag en trekvart innan granen kom och fick ut den!

  Reply

 • emmelie

  |

  Jag tycker inte heller om spindlar, men något jag har mer fobi för är getingar och bin! En gång flög det in en stor jäkel, så jag ringde min pojkvän i ren panik (Han var inte hemma), det slutade med att han ringde sin bror som fick komma och släppa ut den!

  Reply

 • Stina

  |

  Ett alternativ är att släppa en stor tung grej på den.
  Typ en bok. Välj en du inte gillar, för det kommer att bli spindel-inälvor på den. Sen kan boken ligga där tills du känner dig modig nog att lyfta på den. Jag gjorde detta fast med en stor tung burk med bodybutter. Funkade skitbra, hhaha.

  Reply

 • Lina -Zooda-

  |

  HAHAHA xD
  Kommentaren du fick är ju klockren!

  Reply

 • Rosanna såklart ;)

  |

  du had ekunnat sä te mig. jag fick alltid jaga iväg alla spindlar i omklädningsrummet på gympan i 9an!

  Reply

 • Ellie

  |

  Haha tur du har Jacob 😉
  Jag hatar också spindlar!!! Såg en på golvet i min pojkväns rum i somras och jag fick panik och ville han skulle ta bort den men han sa bara att jag var löjlig och att jag fick ta bort den själv…
  Sen börja den röra på sig och sprang under hans säng, INTE KUL spec inte med tanke på att jag skulle sova där. Fick ryck och börja dammsuga men hitta den inte. Lite jobbigt att sova den natten 😛

  Reply

 • Linda

  |

  Läste nyss om ett "insektsmunstycke" som ska hjälpa en att bli av med ohyran.
  Såhär skriver företaget:

  "(Om man är rädd om t.ex spindlar använder man en reducerad effekt på dammsugaren, det finns i regel ett spjäll på röret till detta, och släpper sedan ut insekten igen)"

  och

  "När man sedan sätter på det blå gallerlocket, kan man utan risk ta bort fångströret och antingen släppa ut insekterna, eller på ett humant sätt avliva dom, t.ex i ett spann vatten."

  Hur ofta är man RÄDD OM spindlar. Och OFTA man på ett humant sätt vill "avliva" varelserna. Slakt är för fan vad som gäller

  Reply

 • Linn

  |

  Fyfan vad bra med såna polare! Det hade jag också behövt! En gång så prasslade det som bara sjutton i badrummet. Jag tänkte självklart att det var en råtta så jag sprang in i köket och ställde mig på en köksstol. Vad fan gör jag nudå? tänkte jag. Ringde runt en massa folk och ingen kunde komma och hjälpa mig. Men som tur var så var det inte så farligt. Det var bara en papperspåse som vält som jag hade tvätt i. Ibland känner man sig himla dum.

  Reply

 • Caroline

  |

  *AHHH spindlar är lääskiga!! :oooo*

  Reply

 • Caroline

  |

  *AHHH spindlar är lääskiga!! :oooo*

  Reply

 • Lina

  |

  Hårspray funkar alltid!!! Då behöver man inte ens gå i närheten! 😀

  Reply

 • Emilia

  |

  Jag sätter ett glas på den och sedan väntar jag på att någon kommer hem till mig och slänger ut den. Jag slipper pilla och de som kommer på besök får någonting att göra 😉

  Reply

 • Frida

  |

  DEN KOMMER DÖ AV VÄRMEN NÄR DU SUGER UPP DEN! 🙂

  Reply

 • THERÉSE

  |

  räddaren i nöden! haha ^^

  många och kreativa (…?) förslag du har fått. verkar finnas en hel del experter i vårt avlånga land..

  Reply

 • Olivia

  |

  Mitt hem är så gott som spindelfritt men det är ändå min största fobi! Mina kompisar tkr jag är fjantig som alltid skriker med gäll röst vid synen av en spindel – "DÖDA JÄVELN DÅ!!!!! Vad väntar ni på?! Slakta den NU!!"
  Men vem gillar spindlar? Egentligen är dom väl ganska värdelösa varelser

  Reply

 • Tjockisen

  |

  Jag är en tjockis som ska gå ner från 62 till 45 kilo! Oavsett om du sitter i samma båt eller ej så kommer det bli spännande och motiverande!

  Reply

 • Millah

  |

  Vilken härlig blogg 🙂 kramar

  Reply

 • Jessica

  |

  Jag måste få veta hur gammal du är ?
  Jag gissar på runt 20.

  Reply

 • Sofia

  |

  Alla insekter dör när dom hamnar i dammsugarpåsen. Det finns typ några "farliga bakterier" där i som tar död på dom. Eftersom jag också är livrädd för spindlar brukar dammsugaren vara min räddare i nöden. 😉

  Reply

 • jennie

  |

  är också djävulskt spindelrädd men brukar åtminstone kunna ta hand om mina egna kryp – med något tillhygge naturligtvis, eller en enorm bunt med papper att mosa skiten med.

  om du tycker att spindlarna här i sverige är hemska förresten så skulle du INTE velat sett de spindlar mitt ex i danmark hade i sin källarvåning på somrarna när fönstret stått uppe. jag skojar inte när jag säger att vissa var lite större än halva min handflata ungefär, svarta och med tjocka ben. "vanliga husspindlar" sa han.. jo kyss mig! aldrig sett något mer äckligt i hela mitt liv.. de var så stora att jag inte vågade döda dem själv, kändes som de helt seriöst skulle hoppa upp på en när man kom nära. ja, man kan bli lite skitz…

  Reply

 • Robert

  |

  Flugsmällare! 😀

  Reply

 • Kingbee

  |

  Jag ser nu att jag inte är själv om att ställa ett glas över den i någon vecka, haha. Alla som tyckte att jag var så brutal och elak.

  Reply

 • Ola Andersson

  |

  Först använder du dammsugaren för att suga upp spindeln. Sedan bör du ut dammsugaren i trädgården med en förlängningssladd. Sedan sätter du en skål med bensin framför slangen, backar till ett säkert avstånd, kopplar på dammsugaren och väntar en stund. Tills dammsugaren exploderar på ett spektakulärt sätt och har ihjäl spindeln inuti. För alla spindlar förtjänar att vara i centrum av en bra explosion. Sedan köper du en ny dammsugare.

  För flera detaljer, se detta roliga utdrag ur Dave Barrys lysande bok – Complete guide to guys. (Den förklarar en hel del om killar, kul är den också). 😉

  http://clubs.hemmings.com/clubsites/nvce/VacuumCleanerContest.html

  Det ser så här coolt ut!  Reply

 • Therese - Bloggar fran Dubai!

  |

  Men jag är livrädd för att den då ska sitta och spela ball i min dammsugspåse (heter det så?) i städskåpet. Tänk om den till och med lägger ägg. Hemska tanke!

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

  Reply

 • Amanda

  |

  Hahaha, "skjut ihjäl den", jag skrattade!

  Reply

 • Livets Diamanter

  |

  Döda-spindel-tips:

  Spraya spindeln med hårspray!!!!
  Den kvävs till döds och sen stelnar den så att den inte kan springa iväg eller ens springa till/på dig!

  Men du, spraya rikligt! 😉
  Det funkar!

  Reply

 • Emelie

  |

  Haha fy fan för spindlar alltså.

  Reply

 • suss

  |

  åh, spindlar </3 tycker synd om dig!

  Reply

 • REBECCA

  |

  hahaha jag känner igen den här situationen exakt! Var likadant i mitt place för några veckor sen, spindelkräket satt i taket i badrummet, jag stängde dörren och fick hålla mig i flera timmar tills Erik kom och hade ijhäl den!

  Reply

 • Castells

  |

  Hahahah macaronkommentaren tog ju priset 😀

  Reply

 • Anonym

  |

  Båla upp den!
  Ta en tändsticka eller braständare ( sån extra lång tändare) och låt den brinna upp!

  Reply

 • Anonym

  |

  Hahahahah! Jag och en kompis hittade en spindel i hennes badrum, och ingen vågade göra nått. Så vi dammsög upp den, och sen drog vi ur dammsugar påsen och kastade ut den genom fönstret. Fast sen var vi tvugna att gå ut och ta upp den iallafall, men då var inte inte lika läskigt 😉

  Reply

 • Anonym

  |

  är du och jacob mer än vänner eller är ni bara vänner? 😉

  Reply

 • Mattias

  |

  hej shit va fin blogg du har, hur är läget idag? =)

  Reply

 • Josefin

  |

  JAG ÄR LICRÄDD FÖR SPINDLAR! :O

  Jag brukar ta hårspray och spraya på spindlar som har kommit in, då spelnar dom och dör! Funga superbra! Perfekt när man vill hålla sig så långt ifrån dom som möjligt! Fast om det är en stor spindel ropar jag på nån i familjen som får komma och döda den! ;D

  Reply

 • Anonym

  |

  livrädd*

  Reply

 • Josefin

  |

  (min förra kommenter blev ganska felstavad i farten så sickar den igen, fast denna gången rätt)

  JAG ÄR LIVRÄDD FÖR SPINDLAR! :O

  Jag brukar ta hårspray och spraya på spindlar som har kommit in, då stelnar dom och dör! Funkar superbra! Perfekt när man vill hålla sig så långt ifrån dom som möjligt! Fast om det är en stor spindel ropar jag på nån i familjen som får komma och döda den! ;D

  Reply

 • Jompen

  |

  hahahahah jag kan heller inte dammsuga upp dem.
  är rädd att den ska föröka sig och krypa ut igen.
  hemska tanke.

  Reply

 • anna

  |

  men om den är i duschen eller badkaret kan man hälla shampo på den, underhållande och det funkar! ;D

  Reply

Lämna en kommentar

Arkiv