Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Hur jag tänker

Hej bästa ni! Det blir inget ”veckans planer” inlägg idag utan att jag tänkte att vi bara pratar istället. Saknar det. Jag har fått lite feedback bland kommentarerna de senaste dagarna som jag uppskattar. Jag har även läst om mig själv bland kommentarerna på skvallerbloggar där feedbacken inte formuleras lika snällt (haha). Kritiken som förekommer främst är:

 

1) Att jag är tråkig.

2) Att jag bloggar för lite.

 

Angående nummer ett: Eller hur! Kan inte hålla med mer. Ibland när jag tänker på det förstår jag inte vad jag har att bidra med i denna bloggvärld, varför någon ens läser min blogg. Det finns så många influencers som gör så mycket roliga saker, har en så spännande vardag, reser mycket och delar med sig av privata saker. Jag är bara så…vanlig.  På ett sätt tror jag väl lite att det har varit min grej, jag har egentligen inget spännande liv att fylla min blogg med men har ändå lyckats göra den intressant. Det är väl en konst i sig.

Men ni har rätt i att jag är en aning på sparlåga. Jag tycker inte att jag bloggar dåligt och jag tycker inte heller att det är jobbigt eller tråkigt, men det är väl kanske det där med ”känslan” som inte riktigt finns just nu. Jag kan inte annat än att beklaga. Att jag sade upp mig för att ”blogga på heltid” handlade inte bara om att nu-jävlar-ska-jag-satsa-på-bloggen, det handlade också mycket om att jag behöver tid för att samla mig själv igen. Jag går igenom en jobbig period och behöver läka. Jag vet att jag sagt så länge nu, men vissa saker tar tid. Jag tog i alla fall äntligen tag i det idag och tog min första steg genom att googla psykolog + Helsingborg. Håll tummarna för mig nu att jag inte bara låter det rinna ut i sanden. Jag vill må bra igen, i alla fall oftare än jag inte mår bra.

Så är det just nu och jag kan tyvärr inte tvinga fram något. Jag kommer att fortsätta skriva om det jag känner för och det jag tycker är kul utan att vända ut och in på mig själv för att tillfredsställa er. Det går inte nu och jag hoppas det är okej. Men om någon skulle tycka att jag är så himla tråkig (syftar till de mindre snälla kommentarerna) så vill jag påminna om att det är helt frivilligt att läsa här. Varför gå in och läsa en blogg som är tråkig? Gör inte så mot er själva. Finns ju annat att lägga sin tid på. Eller så kan ni gå in och läsa när ni har svårt att sova ; ))

Angående nummer två: Det här är ju egentligen en komplimang, så tack för det. Men jag håller inte riktigt med. Jag bloggar minst 2 inlägg på vardagar och minst ett om dagen på helgen. Oftast är det dessutom längre inlägg (till skillnad från förr). Men såklart skulle jag ju kunna göra kortare och fler. Kan fundera på det. Tar också till mig kritik om att inläggen är tidsinställda. Det är ju lite meningen eftersom jag håller hårt på att jag ska ha fritid på kvällen och helgen i den mån det går. Men jag kan försöka varva det med lite mer ”in the moment”. Håller med om det.

Det är väl vad jag tänker. Om ni har andra tankar, ris och ros och sånt så speak now or forever hold your peace. Typ. Puss!

 

0

Kommentarer (119)

  • Micaela

    |

    Hej,

    Jag uppskattar att du bemöter den konstruktiva kritiken (skit-kommentarerna förtjänar inget bemötande)! Jag fick uppfattningen om att du slutade på ditt tidigare jobb till största del för att lägga mer tid på bloggen, du pratade om teman osv. vilket jag inte upplever har skett. Tror det kan vara en anledning till att man kanske har haft orimliga krav på dig. Efter detta inlägg får jag lite större förståelse för hur du tänker och hur du känner!

    Sedan till att du är ”tråkig”, den största anledningen till att jag följer din blogg är för att det är just du som skriver den. Du lever inte i en bubbla med fräcka events, PR-utskick utan du gör sådant som folk (jag iallafall) gör mest. Äter, handlar, shoppar, mår bra, mår dåligt, kollar på TV – och det är SÅ härligt att läsa om. Jag läser många andra bloggar för bubblans skull, för att drömma sig bort men din blogg känner jag igen mig i. Nu menar jag inte att säga att ditt liv är tråkigt – min poäng är att det just inte är det.

    Känner att detta blev himla rörigt nu, men. Tack för du bemötte kritiken och jag hoppas du mår bättre och hittar dig själv. Och som du skriver, vänd inte ut och in på dig för ”vår” skull. Jag tror majoriteten av alla dina läsare läser bloggen just för att den är som den är, skriven av dig!

    Svara

    • Drina

      |

      1+ på det 🙂

      Jag tycker absolut inte att innehållet på bloggen är tråkigt, eller alltså, det är ju en ”vardagsblogg” om en (relativt) vanlig människa så innehållet är vad det är. De som följer denna blogg gör ju det just pga detta innehåll.

      Det jag däremot reagerat på är just det som du Michaela nämner, att förväntningarna kanske var orimligt höga efter att nyheten om helsatsning på bloggen släpptes. Jag är en av dem som sen dess har gått och väntat på att satsningen ska märkas helt enkelt.

      Jag har förstått att Regina fortfarande inte har återhämtat sig från dippen (vilket jag helt och fullt kan relatera till så ingen stress där, det måste få ta den tid det tar!) men varken jag eller övriga bloggläsare är tankeläsare så om det enbart flaggas för att ”nu ska det satsas på bloggen” men knappt nämns någonting om att ”detta kommer dock inte att kunna ske förrän jag mår bättre med mig själv” så är det ju inte heeeeelt knasigt att flera av oss reagerar och förväntar oss mer?

      Regina: Det låter helt fantastiskt sunt av dig att fundera på psykologhjälp! Själv önskar jag att jag hade tagit tag i mitt psykiska välmående tidigare (för mig tog det över 15 år innan jag orkade/vågade söka hjälp) eftersom jag då antagligen hade varit på en helt annan plats i livet nu än vad jag är nu…
      Om du inte vill söka privat psykolog så kan du även ringa din vårdcentral för att få hjälp. Vissa vårdcentraler har egna psykologer men annars så ordnar de en remiss åt dig.

      Svara

  • Marielle

    |

    Älskar att du läser och tar till dig våra åsikter och dessutom diskuterar det med oss i ett eget inlägg. Jag saknar humorn din blogg hade mer av förr, du kunde liksom få exakt vad som helst att bli kul. Men jag är inte dum, jag är inte heller rolig när jag inte mår bra så jag klandrar dig absolut inte. Ser dig som en vän efter alla dessa år och jag tänker fortsätta läsa. Jag hoppas verkligen att du mår bättre snart <3

    Svara

  • Vanessa

    |

    Bra att du landar och tar hand om dig själv. Att prata med någon professionell är alltid bra och en grym investering i dig själv. Livet är för kort för att ha för många dåliga dagar. Puss!

    Svara

  • Marie

    |

    Jag tycker varken du eller din blogg är tråkig. 🙂 Det som är bra med din blogg är ju just att du är ”vanlig” och visar upp ett ”vanligt” liv! Jag har i alla fall svårt att relatera till alla event, häftiga resor, proffsfotograferade bilder och till viss del ”lyxliv”. Jag uppskattar såklart även bloggar som innehåller det men det jag uppskattar med din blogg, är att du är en motpol till allt detta och visar upp ett liv som är mer likt gemenemans. Bloggvärlden är stor och det finns plats för alla typer av bloggar! Jag tycker verkligen inte att du ska tänka på dig/din blogg som tråkig för att du inte har samma innehåll som det riktigt stora bloggarna, det är i alla fall för att du inte har det som jag klickar mig in här 😉 Hoppas du mår bättre snart!

    Svara

  • Alexandra

    |

    Hej Ego!

    Du är grym. Min åsikt är att din blogg känns jordnära och ödmjuk. De flesta lever inte ett glamuörst liv, utan faktiskt ett vanligt jäkla liv med allt vad det innebär.

    Så 🙂 hare, Alexandra

    Svara

  • Frida

    |

    Din blogg är bra av samma anledning som Seinfeld är bra. Den handlar om allt och ingenting på samma gång. För mig som är måttligt intresserad av mode, till exempel, så är ett inlägg då och då om dina nya kläder alldeles lagom, jag vägrar läsa modebloggar. Sen skriver du om vardagen, du blandar högt och lågt och bloggen går upp och ner precis som i vanliga livet. Just därför gillar jag den så skarpt, och har gjort i många år. När folk klagar på att den är tråkig tycker jag synd om dom som behöver superstimulans hela tiden överallt för att inte bli uttråkade. Din blogg är lagom av allt och det är fan ingen annan blogg i Sverige som är det. Därför är din bäst. Gud vad jag lät överdrivet smickrig (?) nu. Ska jag komma med något negativt så är det väl… öh. Kanske hade önskat liite mer personligt i inläggen, då. Samtidigt berättade du ju om ditt X minns jag nu, så hmm. Nä. Ingen kritik. Bara massa beröm.

    Svara

  • Tove

    |

    Har också sett de kommentarerna och känner lite.. alltid klagas det på något där och om typ moder Theresa eller Ghandi bloggade skulle samma människor definitivt hitta saker att klaga på där också. ”Varför har Theresa alltid samma kläder på sig? Tvättar hon aldrig eller? …Så ohygeniskt. Jävlar vad snål hon måste vara som inte har fler par skor med all den SPONSEN hon får ifrån barnhemmen!!!”
    Skulle aldrig kunna blogga själv, känner att man måste ha skinn lika tjockt som en rustning på näsan för att ignorera allt det där.

    Sen så läser jag din blogg av flera olika skäl, så här har du några:
    -Du är väldigt rolig, delar din humor typ 99% av gångerna.
    -Du är snäll. Drar aldrig folk genom smutsen och lyfter gärna andra.
    -Du har integritet. Känner mig aldrig lurad när jag läser här och vågar lita mer på dig än på andra bloggare när du faktiskt tipsar om saker.
    -Jag kan relatera till dig. Du skriver om din vardag, bra och dåligt, tråkigt och roligt. Det ger en helhetsbild som man känner igen sig i. Det är avslappnat och jag är faktiskt tacksam att du inte bara skriver om fluff och glitter.

    Så tänker jag. Sen har jag ju förstått att allt inte är helt bra just nu, så jag hoppas du får någon vettig kontakt med psykolog som kan hjälpa dig må bättre. Samtalskontakter har definitivt hjälpt mig genom svåra händelser och perioder i mitt liv så hoppas att det gör samma för dig.

    Svara

  • En läsare

    |

    ta hand om dig!! tänk inte på bloggen, vi ser hellre ett ärligt inlägg per vecka eller månad istället för 15 per dag om yta. Precis som någon nämnde ovan är din unika förmåga att skriva och uttrycka dig humoristiskt, därför som många föll för dig. Sen som läsare vill man gärna inte veta allt, det är det som gör allt intressant så tänk på att inte ge för mycket. Sista pepp, ingenting är värt om du inte mår bra å ler! Man tror att vi ska vara lyckliga i i-länder men vi tvingas ej prioritera på samma sätt, i utvecklingsländer väljer de oftast relationer å sällskap före karriärer.

    Svara

  • Faith

    |

    Satsa på att ta hand om dig själv nu, t.ex. över sommaren eller så länge som behövs för att du ska återhämta dig! Sen har du kanske mer energi att utveckla bloggen. Att vara vanlig och genuin är ju din grej, och det kan säkert också utvecklas, men sen tycker jag också att du kunde satsa på något/några teman du brinner för och nisha bloggen lite mer så att den inte bara handlar om vad du gjort under dagen/veckan.

    Svara

  • Rebecca

    |

    Du kritiserar och har en otrevlig attityd då någon ger dig kritik eller tips som inte passar dig. Du svarar på ett sätt som att du vill hänga ut folk så ”andra kan se” och mycket för att du ska få fler kommentarer som håller med dig. Jag personligen har inte kommenterat nu på ett tag och trots detta så får du andra som kommentetar mycket samma saker som jag gjorde och man märker på ditt sätt att du inte kan ta det på ett okej sätt. Känns som att du vet att det stämmer men trots detta så måste du ha ”likes” från dina sk fans för att du ska må bättre. Du mår inte bra vilket vi alla märker och många ggr lägger du in ”samma” inlägg. Dvs du skriver först om något i kortare format för att några dagar senare göra ett längre inlägg om samma innehåll. Just för att du ska ha mer att lägga in känns det som. Och inte många inlägg som är just nu. Flest tidsinlägg. Du pratade om en paus från bloggen tidigare när du hade sagt upp dig och det kanske du skulle behöva.
    Jag märkte att du behövde psykologisk hjälp och då fick jag bara kritik från dig när jag skrev det trots att du inser själv att det stämmer. Du vill hela tiden bortförklara dig när det gäller sk ”kritik” men du vet själv att det stämmer men då ger du en hånfull attityd tillbaka. Eller blir du helt tvärtom men det låter inte äkta när du låter tvärtom. Du skriver med ironi vid de tillfällen och just på det sättet märks att du mår dåligt.

    Svara

    • Egoina

      |

      Men hej! Är du tillbaka igen 😀 KUL!!! När har jag besvarat med en otrevlig attityd, varit hånfull eller inte haft förmågan att ta saker ”på ett okej sätt” obefogat? Du skriver detta gång på gång och jag vet faktiskt inte vad du menar. Inte ens mot dig har jag varit ”dryg”, förutom när jag insåg vad du höll på med. Och nej, du fick kritik för att du genom åren under ett tiotal olika namn lämnat halvdryga kommentarer. Inget annat. Du får nog läsa igen: https://egoinas.se/?p=59480

      Och om du menar att vara snäll, hjälpsam och skriva välmenande kommentarer får du nog se över din retorik… Man får absolut säga vad man tycker och komma med feedback, men det finns ju gränser. Jag funderade, tog till mig och besvarade dina tips, ”klagomål” och frågor gång på gång . Men när jag sedan såg att du i flera år(!!) kommenterat kritiskt om allt möjligt i mängder av olika namn(!) så kändes det hela lite löjligt faktiskt. Det går inte att göra dig nöjd. Förstår helt ärligt inte varför du läser min blogg ens? Det finns så många andra grymma bloggar där ute. Kram! 🙂

      Svara

      • Hilda

        |

        Till och med jag får ont i magen av vad Rebecca skriver till dig. Jag hoppas verkligen inte att du tar åt dig! Ta hand om dig och du är grym.

        Svara

      • Rebecca

        |

        Jo jag visste hur du skulle svara min kommentar och åter igen kör du ”hänga ut” metoden. Flera har börjat kommentera samma som jag hade åsikter om.
        Och med tanke på ditt inlägg nu så vet du om att du har fel och brister. Lycka till med psykolog hjälpen och bloggen. Kram!

        Svara

        • Egoina

          |

          Skillnaden är ju HUR det framförs. Haha, OM jag har fel och brister. Tack 😀

          Svara

          • Rebecca

            |

            Ja…eller HUR man svarar läsare för det är inte bara mig du svarar såhär när det gäller kritik/åsikter..Haha!
            Egoista ist för Egoina vore ett bättre namn. 😉

          • Egoina

            |

            Men visa exempel då? Vill ju inte vara en person som är dryg utan anledning liksom. Eller du har inga exempel?

          • Rebecca

            |

            Läs igenom dina egna svar när du fått åsikter/kritik. Oftast ironisvar eller ”jag håller inte med” svar ist för lyssna och ta till dig på ett moget sätt. Det känns som om du måste höra ”Jag är bäst” för att må bra. Lämnar din blogg nu och igen…lycka till med psykolog hjälpen. Kram!

          • Egoina

            |

            Haha detta är ju sanslöst. Det är nog du som borde läsa igen…? Okej, hejdå 🙂

          • Nina

            |

            Jag har en känsla av att ”Rebecca” tittar in här igen inom en snar framtid. 😀

          • Egoina

            |

            Undrar vad hon heter då 😉

          • Linda

            |

            Att svara ”jag håller inte med” är inte samma sak som att vara dryg. & varför ska någon som skriver blogg ”ta åt sig” av kommentarer från läsare? Läsarna är inga livscoacher och kan dessutom bara sluta läsa om innehållet inte faller en i smaken. Dessutom är det bara du som ”hänger ut” dig själv och inget annat. Det finns bara en anledning att skriva anonymt med olika namn och det är att man vet att man inte uppträder okej. Väldigt underligt och jag undrar verkligen vad syftet är.

    • Nina

      |

      Men herregud, ifall Egoina svarar otrevligt enligt dig så kanske det betyder att kommentaren inte var särskilt trevlig från första början? Du kanske ska börja läsa andra bloggar istället för Egoinas om du nu stör dig så mycket på allt hon gör, det du håller på med verkar inte riktigt sunt…

      Svara

    • Hanna

      |

      Ursäkta om min kommentar kanske blir dubbel men allt försvann när jag skrev första gången.. Skulle i alla fall skriva till dig Rebecca att Regina har inte en blogg för att endast tillfredställa dig och med tanke på vilka vresiga kommentarer du fyrar av så får du tåla att Regina är otrevlig tillbaka. Och hela det här ”lycka till med psykologen” gör att du förminskar alla människor som behöver professionell hjälp för att bra, som mig till exempel. Du verkar vara en oerhört empatilös människa. Råder dig att skaffa en hobby. Får ont i magen av dina kommentarer.

      Svara

    • Lovisa

      |

      Men snälla du, har du inget bättre för dig än att gå in och hacka på Regina? Det är rätt uppenbart att hon inte tar till sig av din kritik, för övrigt bör du lära dig skilja på konstruktiv kritik och personangrepp. Jag skulle även rekommendera dig att skaffa ett nytt fritidsintresse, jag har hört att frimärkssamling ska vara trevligt. Annars brukar jag kunna spendera ganska mycket tid framför Netflix. Önskar dig en fortsatt trevlig kväll!

      Svara

  • Sara

    |

    Jag måste bara säga att jag alltid läst din blogg, du har en så fin inställning till livet och till skillnad från alla mode/resebloggar som finns så lyser du på vardagen. För det är bara att inse – 90% av livet är vardag, och med din blogg så får man lite perspektiv till alla andra 🙂

    Svara

  • Michaela

    |

    Din blogg är bra och du är bra. Jag skulle tycka om kortare inlägg också. Typ där du tipsar om ett läppstift, en juice, en snygg strumpa osv. Haha. Hoppas du börjar må bra snart. Kram

    Svara

  • Terese

    |

    Jag brukar aldrig lämna en kommentar på de bloggar jag läser men nu kunde jag bara inte hålla tyst. Blev bestört när jag läser kritiken du fått. Då främst för att jag alltid har tänkt dig som en ”vanlig” tjej. Inte tillgjord och inte rosa moln med tillhörande fluffiga enhörningar. En extremt välskriven vardagsblogg från en rolig tjej. Ena dagen mer inspirerande än andra. Jag får inte ångest när jag läser din blogg som jag får när jag läser många andra där jag sitter och funderar över hur man kan vara/ha det så perfekt. Nu kom jag av mig. Min poäng är att jag älskar dig och det du gör. Tusen, tusen tack för att du delar med dig. För att jag får ta del av ditt liv. Som ibland är lika tråkigt som mitt och just nu tackar jag dig extra jävla mycket för det! ❤️

    Svara

  • Linnea

    |

    Snälla, fortsätt vara ”tråkig”!!!! (Skämt åsido tycker du är hur rolig som helst)

    Älskar att du inte åker på dyra resor varannan helg eller alltid har nya superdyra kläder eller går på galamiddagar varje kväll. Jag älskar att man kan känna igen sig i din blogg. Du känns som min varma, snälla, fina ”storasyster” som jag aldrig fick. Du hjälper mig genom tråkiga dagar utan att veta om det.

    Så strunta i alla dumma kommentarer och fortsätt precis som du gör. Och alla kramar i hela värden till dig med en önskan om att du snart känner dig som dig själv igen. Kram!!

    Svara

  • Jeanette

    |

    Det är därför jag läser din blogg, man kan relatera till dig. Många andra bloggare mår man bara dåligt av att läsa för de lever ett så ”fantastiskt liv” som man själv inte har.

    Svara

  • Malin

    |

    Din blogg är inte alls tråkig!! Den har så brett spann och älskar det här vardagliga och din humor som ofta lyser igenom även på ”vanliga” inlägg.

    Och att prata med nån är så bra! Har gjort det till o från i perioder, även när allting varit bra. Är så utvecklande och man växer verkligen som människa. Mitt tips är att testa olika personer tills det känns att kemin och metoden är rätt, lite som man gör med frisörer.

    Kram!

    Svara

  • Linnea

    |

    Jag älskar din blogg, just för att den är så vardaglig. Den ger inspiration i vardagen utan att vara ”för sponsrad”. Just att du känns så ”normal” är en sån fristad i en värld där alla bloggerskor ska visa upp sina bästa sidor och vara perfekta hela tiden. Det är lite som att ha en kompis som ger tips på mat, mode och vad man kan göra på fritiden. Jag önskar det fanns fler bloggerskor som du, iom att du lyckas göra småsaker inspirerande. När jag själv bloggar känner jag alltid en press på att vara så ”inspirerande” och ”spännande” som möjligt, men du lyckas att göra vardagliga saker så spännande, vilket jag älskar!

    För andra delen, jag tycker verkligen att frekvensen på inläggen är perfekt, inte för mycket och inte för lite (eller möjligen för lite ibland, när jag har tråkigt 😉 )

    Keep up the good work, darling!

    Svara

  • Emma

    |

    Jag läser din blogg pga dig som person, sedan vad du skriver om spelar inte så stor roll haha. Låter kanske konstigt men tycker om dig som en vän xD Gillar att du är vanlig, down to earth osv. Så trött på bloggar och insta-profiler med tjejer som gör så att man känner att man måste se ut som en modell och resa jorden runt för att få finnas till. Din blogg är vardaglig, finurlig och lagom rolig utan att det blir som att du ”försöker för mycket” haha.

    Svara

  • Victoria

    |

    Keep up the good work. Du är bäst som du är nu!

    Svara

  • Linnea

    |

    Alla gör vi så gott vi kan utifrån våra förutsättningar – hur vi mår, tidsmässigt m.m.
    Jag är säker på att även du gör så gott du kan. Visst är det bra att få feedback, men att säga att DU är tråkig är ju bara elakt. DU är inte tråkig.

    Nu hoppas vi på att du snart får fler dagar där du mår bra! Stort steg av dig att åtminstone googla en psykiatrier. Du är den enda som kan ta tag i ditt mående ❤️

    Massa kramar /en trogen följare i vått & torrt!

    Svara

  • Cassandra

    |

    Du är bäst Egoina <3

    Svara

  • Annika

    |

    Är det bara jag som inte har åsikter om hur du bloggar, vad du bloggar om eller när du bloggar? Jag går in lite då och då och kollar om det har kommit något sedan är jag nöjd 🙂

    Svara

  • tina

    |

    Fina du! Charmen med dig är just att du är du och skriver om det du gör, på ett så bra sätt. Jag känner igen mig i det du skriver och blir alltid glad när jag ser ett nytt inlägg av dig. Min dröm är att kunna försörja mig på bloggande och skrivande, och du inspirerar mig mycket. Tack! Bra att du lyssnar på det du behöver. Ina Roswall på Privatläkarna i stan är en jättebra psykolog, men finns säkert många fler. Var rädd om dig, det finns bara en du och vi vill fortsätta följa din vardag och dina tankar

    Svara

    • Egoina

      |

      Tack för tips! Hur gör jag? Mejlar henne?

      Svara

      • Tina

        |

        Tror du måste byta vårdcentral till Privatläkarna och gå den vägen. Tror jag har hennes mailadress, kollar när jag är hemma så kan du kolla med henne (sitter fast i Perstorp nu, hatar att pendla när tågen blir inställda…)

        Svara

        • tina

          |

          Hittar tyvärr inte mailadressen men ring dem, kolla online. Stor kram till dig och hoppas du mår bättre snart!

          Svara

          • Egoina

            |

            Tack <3

          • H

            |

            Kan tipsa om Ulla Hägerlöf, har privat mottagning i Hbg. Jag går hos henne och hon är ansluten till region Skåne. Kram

  • Sabiina

    |

    Det där med att din blogg är ”tråkig” beror nog på att du verkar ta tappat din nich(?). Jag har läst din blogg i många år och älskade den till en början. Du hade den där illrosa bloggen med en cheeseburgare på headern, något ingen annan hade det då! H
    Och man läste verkligen inläggen med ”en nypa salt”. Somliga inlägg var lite sådär vardagskritiska med glimten i ögat och andra så klockrena att jag ofta skrattade högt för mig själv. Sedan blev det fokus på plugg. Bloggen blev åt sidan, helt förståeligt, alla ville nog se dig lyckas. Ingen annan bloggare verkade tillräckligt smarta för att orka plugga. På så sätt så stack du ut.
    edan blev det jobb, och därimellan föll bloggen platt. Jag läste inte längre dom där roliga inläggen, för det plublicerades inga. Det kanske var något samtal från din vardag mellan kollegor eller liknande som kunde vara sådär småkul. Men det blev mer och mer en vardagsblogg, med vardagsbilder fotade av amatörer. Dom andra toppbloggarna utvecklades med privatfotografer, noga utvalda bilder. Välfotade bilder, s.k proffsiga inlägg osv. Medans du ej hade något intresse för det, samt inget intresse för det s.k blogglivet i sthlm.

    Nu när du gått ut med att satsa helt på bloggen tänkte jag mest hur ska detta gå? Hur ska hon göra för att satsa? Hoppas. Men… du är lite för sent ute. Bloggen är just nu för typiskt vardag. Hade den startats idag hade du nog inte slagit igenom som du gjorde förr, antar jag. Just bloggning har redan vänt och är ”ute” sedan 1-2 år tillbaka. Nu har alla hoppat på youtubetåget och det är större än bloggning. Youtube är ett verktyg som går lite hand i hand med bloggning. För läsare vill veta. Läsare är nyfikna. Det duger inte med bild och text, unless bilderna är något som inte vem som helst kan ta. T:ex fotobloggar. Dom bloggarna använder sig inte så mycket av youtube, men de är proffs på photoshop, lightroom och kan försörja sig som fotografer, de använder bloggen mest som en dagbok för bilderna mest.
    Din blogg har sjukt mycket potential och sådan enorm fördel med sin långa livslängd och tusenltals läsare. Men nu, om du ska ta den vidare, så måste du vara ännumer nytänkande. Du verkar ju haft ”skiter det sig, så kan jag alltid luta mig tillbaka på bloggen” i åtanke” men exakt hur skulle det gå till? Lite som en nödstol att luta sig på utan ryggstöd. Stolen har lixom alltid stått i hörnet, men nu när den kommer till användning så är det något som saknas. (Konstig referens, jag vet)

    Jag gillar din blogg. Den ligger på nr 2 i min blogglista som jag läser dagligen. Faktum är att den blogglistan hade förr ca 20-30 bloggar som jag dagligen läste, en blandning mellan kändisbloggar och småbloggar, nu finns knappt ett 10tal kvar och två av dom är kändisblogare (din o kissies), som jag läser då och då, så mycket anser jag att bloggvärlden har förändrats, på bara ca 3 år. Missförstå min dryga kommentar. Jag tror fortfarande på att du kommer hitta den där nichen(?) och jag tror fortfarande på att du kommer hitta på något kreativt som kommer att göra mig återberoende av din blogg 🙂

    Ett litet tips. Kika tillbaka på dina supergamla eller mest lästa inlägg och jämför då med nu. Där kanske du får inspiration till något ännu bättre och hittar tillbaka 🙂

    Svara

    • Paula

      |

      Du satte verkligen ord på mina tankar! Håller helt med.

      Svara

    • Linda

      |

      Precis sådär jag tänker också!

      Svara

    • Erika

      |

      Du satte ord även på mina tankar. Jag började läsa för ”tusen” år sedan när Egoina var en humorblogg som skruvade till vardagen lite. Sedan blev det en vardagsblogg om livspusslande och studiestress – som blev till jobbstress. Sakta men säkert försvann humorbloggen och blev till någon form av livsstilsblogg.

      Och just nu är den inte något av de sakerna. Sedan jobbet försvann är bloggen ”Regina” och även om jag har tyckt mycket om att följa ”Regina” under många år säger mig blogginläggen mig ingenting om hur hon ser på vardagen eller livet – den följer hennes matvanor och promenader (om jag får vara lite dryg, överdrivande och generaliserande).

      Och detta är såklart för att hon inte mår bra och behöver tänka på sitt välmående. Jag missunnar inte detta – men då tror jag inte att en ”nysatsning” på bloggen är rätt väg att gå. Då förväntar jag mig idéer, energi och nya typer av inlägg.

      Jag är en av dem läsarna som har följt väldigt länge och som ja, tycker att bloggen har blivit lite tråkig. Det gör mig ingenting och jag tänker inte klaga. Som sagt, är det ju bara att sluta följa en blogg om det skulle vara. Jag kommer nog tillbaka igen, men kanske bara inte lika ofta som tidigare.

      Svara

  • Marie

    |

    Håller med Victoria, keep up the good work. Jag är så sjukt imponerad av dig som har jobbat 100%, pendlat 3h (4h?) varje dag i 2 år och haft en jättebra blogg på sidan av. Skulle aldrig fixat det så det är klart att du måste få tid att återhämta dig. Är själv rädd att man håller på att bränna ut sig så ta det lugnt och ta hälsan först 🙂 vi finns kvar

    Ville bara säga att din blogg är toppen! Som flera skrev så är det ofta vardag man vill läsa om. Gillar verkligen dina texter. Om jag får önska ett inlägg så skulle det vara en guide till Nelly.com 😉 du hittar alltid så snygga grejer där, eller hur man sminkar sig med eyeliner åå tåget 😉

    Du är fantastisk <3 kram

    Svara

  • Emma

    |

    Din blogg är den jag följt längst (är egentligen ingen blogg-människa så), och varför tror jag är just för att din blogg handlar om sådant vardagligt utan att sväva iväg för mkt som jag tycker många andra bloggar kan göra.
    Många gånger känner man igen sig i det du skriver.

    Så fortsätt skriv som du gör, må vara tråkigt för vissa men då kan man som du säger gå och läsa någon annan blogg istället

    Svara

  • Sofia

    |

    Tycker det är fantastiskt att du är ”vanlig”. Man tycker om att kunna relatera på ett annat sätt än nån som hela tiden går på fancy events och umgås med kändisar dagarna i ända 🙂 sluta inte med det du gör!

    Svara

  • Ronja

    |

    Håller absolut tummarna för dig! Jättebra att du försöker ta tag i det, det kan verkligen hjälpa en. Och för övrigt håller jag inte med om kritiken, du uppdaterar inte mest av alla bloggare men nog så ofta. Och oavsett om du har något o skriva om eller inte så tycker jag om att läsa din blogg, för du är rolig och verkar vara en så härlig person!

    Svara

  • sabina

    |

    Du är grym! Förr så läste jag mängder med bloggar men du är en av få jag fortfarande läser. Fortsätt som du gör och blogga som du vill

    Svara

  • Felicia

    |

    Du är inte tråkig och bloggen behöver inte uppdateras oftare! Jag har uppfattat det som att du varit närapå slutkörd nu med heltidsjobb, pendling och blogg. Nu när du valt bloggen måste du väl hinna få landa och ställa om. Jag tycker att din blogg är grym men känn ingen press utan njut av att du gjort ditt val och slipper stressa.

    Det jag kan hålla med om som du själv skriver är att bloggen blir lite väl meta när du bloggar om att du ska blogga i princip. Men jag förstår att det är en omställning så jag kommer att fortsätta läsa mer största behag 😀

    Svara

  • Sanna

    |

    Jag har läst din blogg under många år nu, och jag, som många andra här i kommentarerna har skrivit, älskar den (och dig), för att den är så äkta och relaterbar. Det känns alltid som att du är dig själv, du försöker inte låtsas vara någon du inte är, utan du är en människa som har bra dagar och dåliga dagar, precis som alla andra. Jag läser endast din blogg, eftersom att du på ett fantastiskt sätt kan sätta ord på problemet som många av oss möter i vardagen! Andra av de större bloggarna har en tendens att ”försköna verkligheten”, de talar om ett liv i lyx och elegans, kläder och skönhet, på ett sätt som jag har märkt ger mig stor ångest. När jag läser andras bloggar kan jag känna mig misslyckad, varför lever inte jag som dem? Varför är mitt liv inte lyx och flärd? Är jag annorlunda som har mina inre problem och känslor? Du har ett fantastiskt mod Regina. Du vågar gå emot den norm som säger att vi måste visa vår mest perfekta sida mot världen. Du visar en realitet, med dess bra sidor, och dess dåliga. Och vad gäller att börja gå hos en psykolog säger jag bara att kör på! Har själv gått hos en psykolog under många år, och kan ärligt säga att det har hjälpt mig jättemycket. Gör dock inte mitt misstag. Jag vågade sällan berätta allt det jag egentligen behövde, jag trodde att mina problem inte var värda att få hjälp med. Jag trodde att JAG inte var värd hjälp. Men det var jag, och det är du också värd. Låt inte dig själv stå i vägen för att bli lycklig. Ta den tid du behöver för att hitta dig själv, det kommer vara jobbigt, men belöningen kommer vara fantastisk. Ta hand om dig <3

    Svara

  • Sofia

    |

    Jag älskar din blogg precis som den är. Det är skönt att du är ”tråkig” (tycker inte att du är ett dugg tråkig) för i min värld börjar allt det där glamourösa, festliga, konstlade, Instagram-vänliga bli uttjatat och tråkigt. Dig kan man relatera till. Du känns mer som en riktig människa och inte bara ett glammigt skal utan personlighet och känslor. Älskar hur du varvar humor med vardag och mer allvarliga inlägg om känslor osv.

    Sen där här med korta VS. långa texter.. Ska vi vara helt seriösa så är korta texter för folk som inte orkar/hinner/vill läsa, och varför ska man då läsa en blogg? För att titta på bilderna? Då kan man lika gärna scrolla lite på Instagram.

    Du är en av väldigt få bloggare som faktiskt är fantastiskt duktig på att skriva, och i alla fall för min del så är det en av de största anledningarna till att jag följer din blogg! Så visst, skriv korta inlägg också om DU trivs med det. Men du ska veta att dina längre texter (som egentligen inte ens är en halv A4, dvs inte alls långa) är det bästa bloggvärlden har att erbjuda. Det är typ du och Fredrik Backman som skriver så där bra så att mitt kalla, mörka språknördshjärta smälter.

    Sluta aldrig med dina ”långa” texter! Om det är så du gillar att skriva så ska du fortsätta med det. Risken är ju att du tappar både glöden och talangen om du hela tiden ska hålla dig kort. Dessutom har den typen av skrivande ofta en terapeutisk effekt som du aldrig kan få med korta, enkla texter. Och det verkar du behöva. <3

    Svara

  • Inne hos Ina

    |

    Tycker definitivt att den kritik du har fått är helt obefogad! Sträck på dig och var stolt över din blogg. Jag själv har läst den sen 2009 och aldrig känt att jag inte vill läsa mer! Kram

    Svara

  • Izabella

    |

    Det jag har saknat i din blogg på sistone är glöden och den där torra/sarkastiska humorn som jag alltid älskat dig för.

    Nu för tiden är inläggen sakliga och berättar steg för steg vad du gjort under dagen. Man behöver inte resa jorden runt för att ha en rolig blogg, det är hur man skriver som spelar roll. Det är det du alltid varit så grym på, att skriva intressant och humoristiskt om de mest vardagliga sakerna som att skala en citrusfrukt, eller hur man äter en kanelbulle på rätt sätt etc.

    Har full förståelse för att du mår dåligt just nu och hoppas verkligen med hela mitt hjärta att du mår bra snart igen. Vi finns kvar så långe, ta hand om dig själv <3

    Svara

  • Jonna

    |

    Jag älskar din blogg just för det du skriver, att den är ganska vardaglig. Älskar att se ett ”normalt liv” (vad det nu än är haha) och inte bara typ Kenza-bloggar eftersom det är så himla långt ifrån min egen vardag.

    I övrigt har jag inte tänkt på något av det du skriver alls, utan tycker snarare att det märks att du lägger ner tid på dina inlägg. Hur bra som helst med tidsinställda inlägg så du kan vara ledig också, det är superviktigt.

    Heja dig!

    Svara

  • Petra

    |

    Hej! Jag vill verkligen rekommendera kuratorn som finns på Berga Läkarhus i Helsingborg. Jag har haft svårt att hitta någon jag trivs med men hon är verkligen helt underbar. Hon heter Elisabeth.
    Kram

    Svara

  • Linnea

    |

    Jag gillar att du är vardaglig, rolig och härlig! Har inget behov av att läsa om kläder jag aldrig kommer kunna köpa eller resor som kostar mer än min årslön.. jag känner mig inte inspirerad alls av det!

    Jag tycker, som jag tidigare skrivit, att du skall ta hand om dig själv först och främst. Det är det absolut viktigaste . Kan inte nog poängtera det!

    De ”önskemålen”jag har/skulle vilja läsa om är följande:

    1, Att du slutar kalla dig/bloggen tråkig. Ursäkta dig inte för det du gör/inte gör. Vi som läser här gillar dig! (vi som inte är korkade och läser om folk vi tycker är tråkiga då..)

    2, Restaurangtips i Helsingborg (ska kanske dit i början på Juni!) eller rent allmänt tips på restauranger och platser du tycker om. En Egoinaguide!

    3, fortsätta med det du gjort ibland när du lägger in något kortare inlägg. Typ ”Väntar på mjukglass” och en bild på glasskön eller nåt känns kul att hänga med i (även om jag följer dig på snap och insta) och gör nog bloggen ännu mer ”Levande”

    4, älskar dina listor! Även om jag blir ledsen när du inte gillar mat jag tycker om…. 😉

    Svara

    • Sara

      |

      Gillar punkt 3! Har funderat på den ett tag nu att jag saknar lite sånt, jag som inte följer på snap och inst.
      Det ger precis som Linnea säger, lite liv, även när du inte orkar/känner för längre inlägg. Då vet vi lite vad du pysslar med för stunden också.
      Det är lite som att man saknar dig när det är tyst i bloggen, men man får skärpa sig ibland, du är inte här för att underhålla oss dygnet runt.

      Svara

  • Julia

    |

    Tror in-the-moment inlägg kan göra mkt för den där ”känslan” som kanske saknas ibland 🙂 Det är nog ändå det många gillat med bloggar, att de är som en dagbok och inte så himla planerade.

    Svara

  • Robert

    |

    Du är ju i en rätt(VÄLDIGT) utsatt position som bloggare så det blir väl ett och annat negativt oavsett vad du skriver kan jag tänka mig. 😛

    Om nån kallar dig ”tråkig” säger det troligen mer om den än om dig även om det givetvis är jobbigt att läsa sånt. Sen kan man alltid lyssna på konstruktiv kritik men ofta ligger nog problemet hos den som kritiserar. Tufft. 😛

    Svara

    • Elin

      |

      AMEN TO THAT! 🙂

      Svara

  • Tove

    |

    Jag vill börja med att säga att du är min absoluta favoritbloggare och jag älskar att gå in här och läsa!!

    Jag kan tänka mig att kritiken kan komma ifrån att vi som tycker så himla mycket om din blogg blev lika taggade som dig på att du skulle börja blogga mer på heltid. Mer av Regina, Weho!!! Men jag har nog inte riktigt upplevt att det varit så mycket mer, därav besvikelsen. Men jag har en otroligt respekt för ditt välmående och tycker inte att du ska blogga mer om du känner att du behöver tid. Du är viktigast i ditt eget liv. Vi läsare får väl hitta andra bloggar(även om din är bäst) att läsa om vi vill ha mer text och bilder!

    Ta hand om dig, och keep up the good work!! <3

    Kramar från en trogen läsare sedan många år tillbaka

    Svara

  • Sara

    |

    Regina!
    Du är så långt ifrån tråkig. Du pratar bara om ditt liv som det är på riktigt och om det är något jag uppskattar så är det just det. Istället för att visa upp en felfri fasad där allt är perfekt så är du dig själv och vi för följa med på båda uppgångar och nedgångar. Det finns inte mycket som jag tror är viktigare i dagens samhälle än det just nu. Jag själv har precis också kommit till insikt med att jag inte mår helt 100% bra, av olika anledningar. (P.S, var så stolt över dig när du kände lite körglädje igen!)
    Massa kramar!

    Svara

  • Amanda Johansson

    |

    Men äh! Skit i såna elaka kommentarer. Du är den enda bloggen jag verkligen följer hela tiden och gjort i många år. Ändra inte på dig eller skriv på ett visst sätt för att göra läsare glada. ❤

    Svara

  • Julia

    |

    Men nej, jag håller inte med. Under tiden du jobbade & bloggade samtidigt, absolut, så var bloggen lite tråkig (med all rätt). Men nu, nej nu är den ju fantastisk! ❤️

    Svara

  • Elina

    |

    Håller inte alls med om att du är tråkig, tycker snarare tvärt om! En av de fina sakerna med din blogg är att det är lätt att relatera till de vardagliga saker du skriver om, och du är så himla duktig på att formulera händelser och känslor i ord. Kram <3

    Svara

  • Jessica

    |

    Har läst din blogg några år och jag är inne varje dag, flera gånger. Jag gillar att det är vardagsinlägg. Läser mycket småstadsbloggar för relaterar mer. Saknar dina konversationsinlägg, min favorit! Och när du svarar på frågor i ett inlägg 🙂

    Annars är det bra! Är enda bloggen jag läser texterna och inte bara kollar på bilderna

    Svara

  • Danielas Dagbok

    |

    Du är INTE tråkig!! Mitt mål med min blogg är att bli lite som ”svenskfinlands Egoina”, du inspirerar mig jättemycket!

    Svara

  • Malin Virvelvind

    |

    Jag har personligen ingen längtan efter att resa utomlands eller shoppa ofta och dyrt, därför är det inte heller min favoritsak att läsa om. Tänkte på det där med att vissa tycker att din blogg är tråkig… Det beror väl helt enkelt på vad man är intresserad av. Mina drömmar och mål är att skapa och upprätthålla rutiner och relationer, få en välfungerande vardag, bli trygg i mig själv och göra saker som jag mår bra av. Vad som är ”tråkigt” är ju högst subjektivt. Jag tycker inte att din blogg är tråkig! För mig är du som person och din blogg inspirerande och något som jag verkligen gillar att läsa. Kram <3

    Svara

  • Maria

    |

    Måste bara säga att din blogg och sättet du driver den på och vad du skriver om är en sån skön motvikt till många andra bloggar just för att du är så lätt att relatera till. Du delar med dig av ditt liv (ett helt vanligt liv) och för mig är det guld, jag tycker det är mysigt och skönt att få kika in på din blogg och läsa dina tankar och vad du hittar på. Det är ett lugn över din blogg. Många andra fyller den med storskaliga saker, galor, resor osv osv och jag kan inte relatera till det. Sen att vi båda är Skånebor gör att jag ännu mer kan relatera tror jag, är glad att du inte bor i sthlm if it makes sense… äsch jag vet inte, jag bara tycker att du ska fortsätta som du gör för du gör det bra och bidrar med något annat i bloggvärlden som jag verkligen uppskattar. Ser alltid fram emot att läsa dina inlägg mest av alla av dom jag följer. Och du, viktigast av allt; ta hand om dig. Inget är värt att offra sin hälsa för. Men uppskattar att du skrev detta inlägget. Du skriver alltid så ärligt och öppet, gillar det och gillar dig! Hoppas du börjar må bättre snart ❤

    Svara

  • Sabina

    |

    Jag har läst din blogg i många många år. Och visst är det skillnad, men jag tycker inte att man ska förvänta sig att person alltid kommer vara samma. När jag började läsa din blogg skulle jag säga att den var lite mer som Spiderchicks om man ska jämföra med någon. Vardag vinklat till humor.
    Anledningen till att jag fortfarande läser din blogg är för att du dels verkar vara en så vettig människa. Jag älskar dina krönikor och tankar. Sedan så tycker jag att din blogg är mysig 😀 den lugnar mig. Jag har själv massa problem med ångest och fina vardagliga bloggar (och vloggar) får mig på bättre humör. Sedan så gör det inte heller saken sämre att du faktiskt är ärlig med hur du mår för det får mig dessutom att inte känna mig ensam. Så jag är helt klart nöjd med din insats i bloggvärlden 😀 kram och pepp till dig!

    Kan även tipsa om att det är billigare att gå till en psykolog genom din vårdcentral än att uppsöka privat ^_^

    Svara

  • Mona

    |

    Jag tänker så här… Du bloggar som du känner att du vill blogga, men lägger din tid på att försöka må bra igen. Jag vet hur sjukt svårt det är att ta det första steget, men du fixar det. Bloggen kan du utveckla mer när den kreativiteten kommer. Utöver det tror jag också på tid för återhämtning, stress kan verkligen leva kvar i kroppen. Sen kan jag också faktiskt rekommendera gladpiller vid pms om du ser ett sånt mönster, har funkat för mig! Nu gav jag visst massa icke-bloggrelaterade råd här, men det är ju bara för att det känns som vi är kompisar. Det är din bloggs främsta styrka att du är vanlig. Mitt sista råd är att du inte ska lyssna så mycket på alla råd, inte ens mina (som ändå är rätt fantastiska, hehe).

    Svara

  • Linda

    |

    Jag har inte så mycket åsikter angående detta. Jag gillar för det mesta det du skriver, skulle jag mot förmodan ogilla något så hoppar jag över det. Jag gillar din blogg för den känns äkta (och för alla dina samarbeten med DW….. 😉 *beställt hem tredje klockan*)

    Jag vet också hur det är att må dåligt och hur lång tid det tar att bli sig själv igen. Jag ångrar att jag inte sökte professionell hjälp för ett par år sen när jag var djupt nere i skiten. Men – alla har sitt eget sätt att läka på. Gör det som du själv behöver!

    Kram på dig!

    Svara

  • En jättetråkig blogg (SKOJA.)

    |

    Jag tycker verkligen inte du har i uppdrag att underhålla mig jämt! Jag läser fortfarande. Jag tycker det är fint att dela med sig av ett vanligt liv. Ett liv som känns uppnåeligt. Jag mår alltid bra när jag läser din blogg! 🙂

    Sedan är det supersvårt att tvinga fram något. Det viktigaste är att man iaf försöker ta hand om sig själv. Viktigare än allt!

    Kram!

    Svara

  • Iafia

    |

    Älskar din blogg! Många ovan har redan beskrivit det bättre än mig, men jag gillar hur du känns ”vanlig” och genuint snäll. Det känns som att det står ut bland alla andra ”toppbloggare”

    När du var igång med ditt körkort gav det mig en spark i baken att ÄNTLIGEN sätta igång med mitt. Skrev en kommentar om det som du svarade på och det kändes så fint där och då. Att du tog dig tiden att svara till mig, en främling (som haft liknande ångest som dig kring körkortet) var så vänligt. Nu brummar jag på för fullt i min egen bil och med mitt tjusiga körkort sen ett halvår ungefär. Fortfarande lite gnagande ångest vid rusningstrafik, men då känns det lite lättare när jag läser att det är fler än jag som har samma tankar. Sorry, inte meningen att ge dig ångest för ditt körande. Ville mest belysa att det känns fint på din blogg och i kommentarsfältet att man ofta hittar fler saker som förenar oss människor än separerar. Och det känns lite lyckovarmt i magen.

    Ta hand om dig nu!

    Svara

  • K

    |

    Jag gillar att gå in på din blogg, det är som en ”paus” från allt annat. Mår heller inte bra just nu & har tillåtit mig själv en sjukskrivning för att få den återhämtning som JAG behöver. Ingen annan kan ju veta. Kan bara säga att jag är så stolt över dig som skaffar hjälp!!! Det är det absolut bästa man kan göra. Ångrar inte en dag att jag gjorde det, för tänk så mycket man går miste om när man känner den där tyngden som aldrig riktigt lättar.
    Ville bara säga att DET GÅR ATT MÅ BRA IGEN!!! Kram

    Svara

  • K

    |

    Det jag tycker bäst om med din blogg är just det vardagliga! Det känns som om man kan relatera mer till dig eftersom du lever ett ”normalt” liv jämfört med alla andra ”glamorösa” bloggare. Jag kan typ få ångest av att läsa om hur mycket Kenza reser hela tiden (för jag själv älskar att resa men har inte den möjligheten), eller hur stora bolag blondinbella lyckats bygga upp medan jag som nästan är i samma ålder fortfarande pluggar på universitet…. Det får en att känna att mitt egna liv är så tråkigt och meningslöst typ. Men på din blogg får man ingen ångest utan kan ha kul åt dina skämt (visserligen lite färre nu än när jag började läsa men om du mår dåligt är det ju helt förståeligt och ok) och bara ha feelgood-bloggläsning liksom 🙂
    På tal om inläggen skulle jag tycka det vore kul med lite fler eftersom jag alltid går in på din blogg när jag har tråkigt under dagen och i mitt fall är det fler än två gånger HAHA, alla inlägg måste inte vara långa heller, gillar dina korta inlägg med ”vad någon har sagt” och små skämtsamma anmärkningar lika mycket! Men du ska främst hitta tillbaka till ditt välmående igen så kommer bloggandet gå enklare igen sen! Kram på dig 🙂

    Svara

  • Linda

    |

    En tanke kring om du är rolig eller inte… Jag tycker att humor förtas lite när någon överanvänder ”haha” som du gör. Vet inte om du alltid gjort det men känns som att du gör det mer och mer (kan vara inbillning för att jag börjat störa mig på det bara). Men låt ”skämten” tala för sig själva, jag tror de går fram ändå. 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Jaaaa eller hur?? Har också tänkt att jag måste sluta, men jag kan liksom inte? Skrev om det här: https://egoinas.se/?p=57263 haha (du ser det går inte!!!!!!!!!!) 🙂 🙂

      Svara

  • Mickys

    |

    Jag måste ge dig en stor ros för din blogg har jag slaviskt följt i så många år nu och det är också den enda bloggen jag aldrig tröttnat på.
    Mycket är för att du delar med dig om händelser som man ibland kan relatera till men också för att det du skriver inte känns påklistrat.
    Din blogg känns liksom så äkta.
    Din humor är dessutom The best!

    Man blir glad med dig när det går bra för dig i livet men man blir också ledsen med dig när du går igenom tråkigheter.

    I alla fall.
    Stor eloge till dig för att genom så många år lyckats hålla din blogg äkta och genuin 🙂

    Svara

  • Emelie

    |

    Halloj! Här kommer lite tips och önskemål för att jag har följt dig sen forever och hejar på dig!

    1.Jag var i Helsingborg för några månader sedan och hallå? Hur kan du inte ha visat mer av hur FIN staden är?! Alltså det är ju värsta rivieran! Det är ju verkligen en liten stor stad! Mer om Helsingborg!

    2. Sno inlägg av andra (men länka givetvis!) Både Sandra B och Elsa B gör så ofta och håller hög standad trots att deras vardag inte är den mest glamourösa jämt och ständigt.

    3. Okej, detta är bara en smaksak och för att jag föredrar det. Men kanske skulle du kunna lägga liiiiite mer kärlek på dina bilder? Det lyfter verkligen så mycket!

    Till sist vill jag bara säga att jag mått skit. Alltså riktigt jävla skit för några år sedan och vill verkligen inte lägga press på dig. Men, trots att jag inte vet varför du mår dåligt just nu, vill jag ändå ge ett sista tips. Utmana dig själv! Varje jäkla dag! Testa nya saker! Nya restauranger! Hyr en cykel om du inte äger en och bara cykla en hel dag! Gå utanför hemmet så ofta som du orkar för att inte stänga in dig. Det räddade mig. Behöver du en utmaning redan nu, så skulle jag verkligen tipsa om att åka till Garage Bar i Ängelholm. Det är verkligen inte ett ställe jag tror att du skulle åka till i vanliga fall haha. Men burgarna är dom bästa jag ätit hela mitt liv. Googla! Du kommer ej bli besviken!

    Och glöm inte, vi hejar på dig!

    Svara

  • Mli

    |

    Din blogg är fantastisk, och har alltid varit fantastisk.

    Svara

  • Sanna

    |

    Har sett några av dom där mindre snälla kommentarerna och jag blir så irriterad. Det är ju bara att låta bli att läsa då precis som du skriver, lackar på att dom ska hacka på någon som du som faktiskt verkar vara en genuint bra och vettig person!
    Jag läser din blogg för att det känns BRA att gå in här helt enkelt, till skillnad från många andra bloggar där man bara känner att man egentligen borde låtit bli.

    Svara

  • Maggi

    |

    Hej, jag har inte läst övriga kommentarer så någon kanske skrivit det redan men…jag antar att du är listad på en vct. Ring dit och boka en tid med en av deras kuratorer, ett första steg! Känns inte så överväldigande att gå till vct och snacka kanske.

    Svara

  • Elin

    |

    Jag älskar att gå in här och läsa. Du får mig att må bra. Önskar att du snart börjar må bättre för det är det absolut viktigaste. Orkar du inte blogga emellanåt så skippa det, vi läsare förstår och finns kvar. <3

    Svara

  • Frida

    |

    Hej Regina!
    Jag har läst din blogg så länge jag kan minnas. Du är liksom min kompis! Är inne och ”kollar läget” varje dag (skriver dock inte förrän nu pga bortrest i helgen). När du skulle ta ditt körkort så bestämde jag mig för att ta mitt samtidigt som dig. Vi är lika gamla och känner en sån ångest för detta. (Har tyvärr inte kommit så lång med det då jag är alldeles för rädd för att köra). Något som jag fastnade för i din blogg var just det att du inte var som alla andra bloggare. Något annat jag fastnade för var din ironi i vardagen. Små humoristiska inlägg som jag skrattade högt åt.

    Men tiden går och vi utvecklas och blir nya människor så jag förstår verkligen att bloggen inte kan se likadan ut idag. Men OM jag skulle få önska något så skulle jag gääääärna se ett litet roligt inlägg någon gång.

    Kämpa på kompis! Allting vänder tillslut och blir bättre <3

    Svara

  • Lovisa

    |

    Jag uppskattar verkligen att du tar till dig av det vi läsare säger i form av konstruktiv kritik. Det känns väldigt seriöst och bra! Det här med att du tydligen är tråkig kan jag inte riktigt förstå. Jag tycker faktiskt att det är väldigt skönt att läsa om en framgångsrik ung kvinna som jag själv kan relatera till. När jag läser andra superframgångsrika bloggar där personen åker iväg på lyxresor, har puttinuttiga spa-upplevelser med pojkvännen varje helg och lever livet i sus och dus känner jag mig ofta otillräcklig. Jag kan känna att det är så skönt att det finns bloggare som är mer vardagliga och vars liv man kan relatera till. Då känns det helt plötsligt inte lika illa att ligga inne på soffan en hel helg och äta lantchips och se på gamla vänneravsnitt om man känner för det 🙂 Och som student räcker tyvärr inte plånboken till för några lyxresor riktigt än… Så det ”vardagliga” är nästan det jag uppskattar mest med din blogg. Sen tycker jag att du är en fantastiskt bra förebild som vågar skriva om att du mår dåligt och har gått till en psykolog (det skulle jag dumt nog aldrig våga). Jag gick till en kurator när jag gick på gymnasiet, hon var helt fantastisk och hjälpte mig upp på fötter igen. Men jag kollade mig alltid över axeln innan jag gick in till mottagningen för att ingen jag kände skulle se mig. Men om jag när jag var 16 hade läst att en sån som du pratar så naturligt om att gå till en psykolog skulle jag inte skämmas ett dugg! Så all credd till dig för det! Ta hand om dig det är det viktigaste! Vi läsare som faktiskt bryr oss om dig kommer vara kvar även om du skulle blogga mindre frekvent eller av sämre ”kvalitet” ett tag. Kramar till dig <3

    Svara

  • Elin

    |

    Gör det DU tycker är kul och som DU trivs med! Vi följer din blogg för att vi gillar dig och inte för att du skriver ett visst antal inlägg om vissa specifika ämnen. Bara kör. Från hjärtat. Din blogg är inte stor för inget! Ibland orkar man och ibland orkar man inte, sånt är livet 🙂

    Om du inte trivs med psykologen du sökt hos tipsar jag om ett ställe som ligger precis vid biblioteket, i samma hus som trafikskolan där. En bekant till mig är supernöjd med den psykologen – de bryr sig!

    Stor peppkram!

    Svara

  • Fanny

    |

    Jag tänker som så att du går på sparlåga, ja, men det är ju inte förevigt. Och det tar lite tid att hitta tillbaka igen eller hur man ska säga, låt det även ta den tiden du behöver.
    Blogga när du själv känner för det istället för att det ska kännas tvångsmässigt.

    Du är min absoluta favoritbloggerska! Du är så klok.
    Läser oftast din blogg efter alla andras, så sparar man det bästa till sist! <3

    Svara

  • olivia

    |

    ”Vanlig” låter så tråkigt så jag skulle inte beskriva det så, men isåfall är du är vanlig i dess väldigt positiva mening! Har läst din blogg i flera flera år och det är för att du är så jordnära och lätt att relatera till, även rolig och en bra skribent. Tycker att du har hållit igång bloggen bra och på ett ärligt sätt, så har verkligen ingen kritik om uppdateringen, och det viktigaste är ju såklart att du mår bra. <3

    Svara

  • Johanna

    |

    Har sagt det förr och jag säger det igen – jag älskar din blogg. Att du är en ”vanlig” person och skriver om ”vanliga” vardagsgrejer är just en av anledningarna till att jag tycker om den. Du känns äkta i en bloggvärld där så mycket annat är fejk. Jag mår bra av att läsa din blogg!
    Det är tråkigt att höra att du går igenom en tuff period just nu, men det är starkt av dig att dela med dig och vara öppen med det. Jag hoppas att du snart mår bättre <3
    Kram!

    Svara

  • Lovisa

    |

    Alltså jag älskar att du är så ”vanlig”. När man läser andra bloggar känns de så far off från hur man själv lever, medan din vardag är något man kan relatera till. Blogga så mycket eller lite du känner för, vi finns kvar!

    Måste också bara säga att du är så cool som vågade säga upp dig och satsa! Tog själv ett stort steg och kom in på min drömutbildning som börjar i höst och det är en så sjukt bra känsla att man vågade!

    Svara

  • Sara B

    |

    Jag har precis börjat läsa din blogg. du och nio till fem är mina favoriter. just för att ni är så vanliga! ja hon kanske gör mer än dig men det spelar ingen roll! ni skriver så vardagligt och så enkelt så det är som att läsa en vanlig människas dagbok. inget sånt ” ja idag mötte jag någon ni aaaldrig kommer möta” eller nått ”idag gjorde jag nått ni aaaldrig kommer göra”. ja kanske ibland men inte hela tiden. di/ni är bara bäst med det ni skriver om. vardagligt eller inte 🙂

    Svara

  • Emelie

    |

    Jag älskar din blogg, den känns på något sätt trygg och lite mer ”hemma” än alla andra bloggar. Det känns som att allting alltid är så ytligt eller bråkigt medan man kan komma hit och slappna av lite. Tycker på något sätt att du är som en storasyster, låter säkert asknäppt från någon du inte har en aning om vem det är. Ser upp till dig i alla fall, och trivs superbra med din blogg precis som den är.

    Svara

  • Martina

    |

    Jag tycker du är superhärlig!

    För min egen del vill jag följa personer som känns äkta. Mig ger det inget att läsa bloggar om ”perfekta” liv, det ger mig bara en klump i magen – hur mår människan egentligen som dagligen måste intala alla att hon är kärast i sin man, har de sötaste barnen, bästa jobbet och härligaste vännerna. Och så lite lyxig shopping på det där priset aldrig är en faktor av betydelse.

    För att jag ska vilja läsa måste det finnas en balans som känns äkta. Man måste inte dela med sig av allt så klart, men bloggar man om topparna behöver man ta med några dalar också. Och tvärtom, en blogg bara om bekymmer är inte heller nån hit från läsarperspektiv.

    Men ok, jag är en bit över 30. Jag kan tänka mig att om man är under 20 kan äldre bloggare vara ”idoler” på ett sätt. Det känns som både att du är tråkig och att du bloggar för lite är kommentarer från yngre personer. Inte för att deras åsikt är mindre värd på något sätt, men du får väl fundera på vem du vill vara på bloggen och sen köra på det. Och det verkar du ju faktiskt kommit fram till redan. Fortsätt som du gör tycker jag!

    (Och skit i att ”Rebecca” trollar lite, hon är ändå lite underhållande och jag lovar att ingen står på hennes sida)

    Svara

  • blåmesen

    |

    Hej! Jag tycker att det är asfett att du väljer att läsa och ta till dig av feedback i ditt kommentarsfält, men att läsa vad folk skriver om dig på skvallerbloggar låter kanske inte så hälsosamt…
    1. Tycker inte att din blogg är tråkig men hade nog (som visa andra också skriver) någon sorts lite felaktig förväntan om att det skulle bli mycket mer aktivitet här när du bestämde dig för att bli bloggare på heltid. (Oklart varför jag tänkte så när jag nästan var beredd på att du skulle lägga ner bloggen där ett tag, du verkade så trött. Tur att det inte blev så!)
    2. Prioriterar också inläggens innehåll över antal, meen… var det inte fler inlägg om dagen för några år sedan, när du fortfarande pluggade? Kaan ju också bero på att jag läser blogger oftare nu än då i och för sig…
    Okej det här var inte så konstruktivt men: ändra inte för mycket, kämpa på, och så länge du vill fortsätta blogga kommer jag att tycka att det är trevligt att kika in här ibland.

    Svara

  • Ylva

    |

    What? Jag fattar ingenting! Den här bloggen är jättebra! Så förvånad av det här inlägget, trodde ingen skulle komma på att lyfta kritiken du fått. Håller verkligen inte med om den, den här bloggen är bra, rolig och mysig. Jag tycker du är personlig också. Och du bloggar absolut tillräckligt ofta i mina ögon! Spännande nu att få följa dig i din nya livssituation med jobb också 🙂

    Svara

  • Matilda

    |

    Du (din blogg) är bokstavligen den enda blogg jag läser – och det är av anledningen att du får mig att må bra över mig själv! Stor del av alla andra bloggar handlar om perfekt ljussättning, dyra väskor, ”perfekta” liv, och jag upptäcker mig själv endast bli stressad över att läsa de. Att du är ”mänsklig” och skriver ut när du inte mår helt bra och tankar/känslor kring jobb, vardagsliv med matlådor osv får mig att bli lugn. Jag är helt säker på att det är fler än jag som älskar att följa din blogg pga det! Du bjuder på dig själv, du känns mer som en ”kompis”! Fokusera på dig och att du ska må bra nu, vi läsare finns kvar här. (sedan 2008 har jag vart inne på din blogg dagligen, tänk vad länge ändå)

    Ha det fint nu och hoppas du mår bättre så snabbt det bara går!

    Svara

  • Sandra

    |

    Jag kommenterar extremt sällan. Vill bara att du ska veta att du är en så himla nödvändig människa i bloggvärlden. Det här med att du är dig själv och skriver om allt som händer i din vardag, som är mycket mer normalt än det liv som många andra bloggare har, det är riktigt behövligt i dagens samhälle. Du är modig och stark som skriver om många saker du gör och känner, du vågar öppna upp dig. Tack Regina! Tack för alla år av ditt bloggande.

    Svara

  • Rebecca

    |

    (sorry for tangentbord) Blir också som vissa andra har i kommentarsfältet förvånad over det har inlägget och blir ledsen over att du känner dig otillräcklig 🙁 Jag jobbar pa kontor och har alltid lite bloggar jag kollar av under dagen for mikropauser, och din ar en av dem jag alltid checkar av. Tycker det blir skevt om man laser en blogg for att liksom bara fa ta del av aktiviteter den personen gör..? Man laser val en blogg for att man tilltalas av den personens ”rost” liksom.

    Sa konstigt. Haller verkligen med om att om an tycker någons blogg ar tradig, sluta las sa. Svårare an sa ar det inte. Kram från en ride or die-lasare! Tror jag följt dig nu sex, sju ar iallafall

    Svara

  • Evelina

    |

    Du är bäst! Älskar att du delar med dig av ditt vardagsliv. Helt klart den bästa bloggen som finns <3

    Svara

  • Ullis

    |

    De två inläggen ovanför detta är skitbra! Läser inte din blogg dadl

    Svara

    • Ullis

      |

      … dagligen men när jag gick in här idag blev jag positivt överraskad för det kändes som de två översta inläggen var tagna till en ännu högre nivå! Och så läste jag detta inlägg, det känns som du tagit till dig kritiken SÅ fort!! Tänkte det kunde vara kul att höra 🙂 Kram!

      Svara

      • Egoina

        |

        Åh vad kul att höra. Tack! 🙂

        Svara

      • Ullis

        |

        Tre inlägg var det ju till och med haha :p så rörigt denna kommenterar blev…

        Svara

  • Linda

    |

    Det här är inte direkt relaterat till inlägget, men måste ändå påpeka att ditt hår på den här bilden är jättefint!

    Sen som många andra säkert redan skrivit, så är det uppfriskande med en blogg som handlar om en helt vanlig person, utan glammiga resor var och varannan vecka, champagne och orealistiska förväntningar. Mycket av det man ser på nätet får unga människor (och äldre också för den delen) att må dåligt då vi jämför oss själva med dem. Ditt liv är relaterbart.

    Och heja dig som tagit steget att söka hjälp!

    Svara

    • Amanda

      |

      Håller med om håret, superfint! 😀

      Svara

  • Elin

    |

    Nu måste jag protestera! Du är allt annat än tråkig och du bloggar inte alls för sällan. Du har gått igenom svåra saker och det är viktigt att du ger dig tid att andas. Ingenting betyder något om du inte tar hand om dig själv. Jag vet av egen erfarenhet hur det är att krascha när man har hållit för högt tempo allt för länge. Jag förstod inte vad som hände, men till sist klarade jag inte av vardagen. Jag fick hjälp av kuratorn på min vårdcentral. Hon hjälpte mig med stresshantering och att hitta ett nytt sätt att leva. Tyvärr var läkaren där inte bra, utan senare fick jag träffa en psykiater som gav mig rätt diagnos och kunde förklara varför. Våga ta hjälp.
    Många kramar till dig. ❤

    Svara

  • Shima

    |

    Måste säga att du är allt annat än tråkig.
    Har följt din blogg så långt tillbaka jag kan minnas. Jag älskar din blogg och dina inlägg. Du får en alltid att skratta och må bäst,iallafall mig.
    Du verkar vara så äkta och bara dig själv och de uppskattas. Sen om vissa inlägg är ”tråkiga” för man har en dålig dag, man är mänsklig…du visar bara att du inte är en robot, att du har känslor och är en människa. Tvärtom har jag känt stor stöd när ja läser din blogg för vissa saker kan man relatera till.
    Fortsätt med det du gör och skit i allt annat negativt runtomkring. ❤

    Svara

  • M

    |

    Har aldrig kommenterat här innan men har läst din blogg så länge jag kan minnas. En sak ska du veta; du är allt annat än tråkig! Det är uppfriskande att läsa din blogg, en ärlig tjej som lever ett normalt liv. Jag lider av panikångest och jag säger inte detta för att vara snäll eller något men ibland när det är som värst går jag in här och läser. Vet inte vad det är, sättet du skriver på eller din personlighet som gör att man känner sig så hemma. Du är allt annat än tråkig, du är bara real. Hade valt din blogg över alla andra ”rese-bloggar” vilken dag som helst just för att den är så äkta!! Hade nog ”fan-girlat” sönder om jag sett dig.

    Svara

  • Em

    |

    Förlåt jag har inte orkat läsa igenom alla kommentarer på inlägget så min kommentar kanske bara repeterar andras men jag vill bara säga att jag följer din blogg just för att du bloggar om din vardag! Det är så skönt att läsa din blogg jämfört med andra bloggare som mestadels handlar om mode och resor. Jag flyttade till Australien för 4 år sen för att plugga och vara med en del av min familj som lever här, allt skulle bli så perfekt men såklart får man en smäll av livet i ansiktet och jag blev deprimerad och fick ångest. Kunde bara inte förstå varför.. jag levde mitt ”drömliv”, det va alltid varmt, jag kunde gå till stranden varje dag, jag utvecklades som människa, jag kunde vara med min familj.. men ändå så var det nått som alltid malde i bakhuvudet. Jag började prata med en psykolog här och hon fick fram saker som jag förträngt och inte alls ville prata om. Men fy fan vad hon har hjälpt mig! Jag har varit hos henne sju gånger och jag känner mig redan mycket starkare som människa. Jag va med om mycket när jag va liten som jag tydligen ”glömt” och hon fick mig att inse att inget någonsin varit mitt fel. Jag tror det är viktigt att du förstår att det du gått igenom inte är ditt fel. Jag vill inte lägga mig i hur du mår men att prata med en psykolog har varit min räddning.. hoppas du hittar modet! Jag tänker på dig och skickar massa positiv energi <3

    Svara

  • Sara

    |

    Hej! Var en väldigt trogen läsare några år tillbaka och trillade förbi nu och läste detta inlägget. Vill bara ge dig en liten extra stark i baken angående det där med att gå till psykolog. Har själv börjat med KBT sedan januari efter att ha mått dåligt i flera år vilket jag är så glad och stolt över mig själv för. Jag har länge inte valt att se det som något för mig och att jag helt enkelt bara var en sån person som har ångest ofta, typ tråkigt men vad gör man? Tillslut kände jag bara att jag inte orkar gå runt och må dåligt och att det kanske var dags att försöka jobba mot att bli kvitt den värsta ångesten och att lära mig hantera den. Går just nu igenom en rätt tuff period med både jobb och sambo men för det mesta känner jag mig ändå ganska lugn och stabil vilket jag tror har mycket med terapin att göra. Jag hoppas verkligen att du tar steget med att boka en tid och ”bara” tar dig dit för om du hittar rätt psykolog kommer det göra så stor skillnad. Du förtjänar att låta dig själv få börja må bra! Styrkekramar och lycka till <3

    Svara

  • Malin

    |

    Åh hoppas du hittar en psykolog som du trivs med och som kan hjälpa dig att må bra igen! Det förtjänar du <3

    Svara

  • Elin

    |

    Hej Egoina! Jag kommenterar det här inlägget lite sent eftersom mitt bloggläsande har hamnat lite på efterkälken på sistone, så jag måste ta igen det.

    Din blogg är den enda jag har följt med regelbundet under en längre tid, för det är den enda som har tilltalat mig tillräckligt mycket. Jag tror att det till stor del beror på att du skriver så bra. Inte bara har du en korrekt grammatik och rättstavning och en idiomatisk svenska, helt enkelt bra språkkänsla, läsningen blir också flytande av att texterna är logiskt uppbyggda både inom enskilda meningar och som helhet. Att du dessutom kompletterar texten med snygga, relevanta bilder gör läsningen till en upplevelse, även om det bara handlar om att du gått ut och ätit en glass. Din personliga stil att skriva, där små misslyckanden får lagom mycket plats, oftast på ett humoristiskt sätt, gör att det känns ”äkta”.

    När du påstår att du inte gör så mycket spännande saker: jag gillar att läsa om ett liv som jag kan relatera till, men som ändå är annorlunda än mitt eget. Det ger en inblick i hur livet kan vara för någon annan, någon annanstans, och ger samtidigt tips på vad jag själv skulle kunna hitta på. Det är inte intressant att i längden följa med folk som håller på med grandiosa, ambitiösa projekt som man själv aldrig skulle orka med, det räcker med ett reportage om sånt.

    Som sammanfattning kan jag kanske konstatera att jag gillar din blogg eftersom jag kan relatera till vad du skriver och för att du lyckas skriva på ett sätt som väcker intresse och minimerar störningsmomenten. Så tack för att du bloggar! Det är din blogg, och jag tycker det är så onödigt att du ska behöva känna ett behov av att rättfärdiga hur du sköter den. De som betalar för att du ska skriva är enligt mig de enda som har så att säga rätt att komma och påstå nånting över huvud taget. Vi andra får bara vara glada i den mån du vill dela med dig till oss av ditt liv och ditt goda språk, helt gratis. 🙂 Som du säger, den som inte vill läsa kan ju helt enkelt låta bli, utan att förlora ett skvatt utom nöjet att njuta av dina texter.

    Svara

    • Egoina

      |

      Tack, vilken fin kommentar 🙂

      Svara

Lämna en kommentar

Arkiv