Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Halloj!
Såg bara att du skrev att du försökte ta bilder på gamla krönikor. Så jag ville egentligen bara tipsa om en app (jag har inget med appen att göra men använder den för att fota recept och andra dokument då den känner av texten)
Office lens heter den iaf och jag tror att den fortfarande är gratis :)

Den funkar jättebra och gör texten skarp och beskär så att det blir rakt :)

– Åh tack! Ska prova det nästa gång. Detta var egentligen ingen fråga, men tänkte att andra också kunde ha nytta av detta tips 🙂

 

Vad tycker du är viktigast på en arbetsplats? Att ha kollegor som du trivs superbra med eller en säkrare “kariärväg”. Tror nämligen att jag kan vara tvungen att välja mellan dessa två snart, ska man låta hjärtat eller hjärnan välja? Ena jobbet känns kul och jag blir glad bara jag tänker på det medan det andra känns rätt grått men å andra sidan betydligt mer säkert… Det är i princip samma tjänst men ett är på ett helt nytt företag(hjärtat) och det andra är vart jag jobbar nu(hjärnan). Till hör väl även att jag dessutom är relativt nyanställd vart jag är nu… Önskar att det gick att slå ihop dom:( Hur skulle du ha gjort?

– Bra fråga. Jag tror att jag tycker det är viktigare med en arbetsplats där man trivs och har bra kollegor. Men sen vet jag ju inte riktigt vad du menar med en säkrare karriärväg. Är framtiden bättre om du låter hjärnan välja kanske det är mer värt i slutändan, men jag tänker att det är viktigt att må bra varje dag också. Gör det äldsta tricket som finns: singla slant. När myntet är luften brukar man ofta få en känsla av vad man vill att det ska visa och vips så vet du vad du egentligen vill! 🙂 Hoppas det funkar!

 

Idag lyssnade jag på Clara Henrys sommarprat. Har du hört det? Jag tror hon pratade om dig typ 48 min in i programmet när hon berättade om blog awards 2013. Kanske någon redan har uppmärksammat dig på detta, men jag tyckte att det var lite lustigt. Hon nämnde alltså inte ditt namn utan bara den som stod till höger om henne på vinnarbilder. Och då googlade jag och så var det du.

:)

– Lyssnade på det nu. Angående det hon nämnde: jag hörde på riktigt inte vad hon sa, eller förstod inte att det var till mig, dessutom är jag så obekväm och nervös vid sådana tillställningar, så kan nog uppfattas som “dryg” trots att det inte är meningen. Blir dock förvånad över hennes beskrivning av mig och Kenza (hon har pratat om detta i en youtubevideo tidigare också). Kenza är världens gulligaste och inte alls dryg. Det är lite kul att hon verkar tycka att jag passar in perfekt i “bloggeliten”, jag håller inte riktigt med…haha. Men vi alla känner väl så tänker jag. Man tycker alltid själv att man är så ”speciell”, annorlunda och inte passar in och tycker att alla människor runt om en gör det. Så tänker jag till exempel om henne när vi är på samma events, tycker hon är precis som alla andra Stockholms- och mediemänniskor och själv känner jag mig malplacerad.

 

Men hur blir det när tvättkläderna behöver tvättas?? Då måste du ha ytterligare en tvättoutfit som aldrig någonsin kan tvättas, eller alternativt införskaffa ett oändligt antal likadana tvättkläder. Eller hur gör man annars? Jag måste veta annars kommer jag inte kunna sova om nätterna.

(Ehh, tror jag kanske har lagt ner för mycket tanke på det här hehe.)

– Haha! Jag tänker att man får ha två tvättoutfiter. Inte svårare än så såvida man tvättar den andra outfiten man inte har på sig 😉

 

DSC09223

 

Hej Regina!
Skriver till dig här då jag “vann” ett underklädes set av dig som du köpt utomlands men som inte passade dig. Detta set har av någon anledning inte kommit fram till mig, tänkte om du glömt eller om det är posten som har gjort något fel? I vilket fall så hoppas jag att du har en trevlig sommar, kram!

– Nej, det var jag som glömde. Förlåt!!! Skickade det till dig i måndags, så du borde fått det nu hoppas jag 🙂

 

Bara jag som blir sjukt nyfiken på vad för mat som var katastrof och vad för mat som var bra?
Jag tycker generellt att maten blivit bättre på längre flygresor, men den är ju ändå långt ifrån en kulinarisk upplevelse ;) . Har hört att smaken förändrar sig uppe i luften så att det kan bidra till att man tycker maten är smaklös även om de använder mycket mera salt i maten än vad man gör på “marken”.

– Jag tycker också den blivit bättre. Jag är faktiskt inte kräsen och förväntar mig inte så mycket. Jag var till exempel typ den enda som faktiskt tyckte om skolmaten när jag gick i skolan. Förstod inte vad folk gnällde om. Men just grejen med flygmat är att det ändå är rätt dyrt med tanke på vad man får och på ditvägen fick vi någon omelett/paj/grej med en sorglig korv i tomatsås. Kunde verkligen inte äta det.

 

Hej! Jag behöver verkligen åka utomlands (jobbar 160% hela sommaren) så tänkte boka en resa i september! Hotellet ni bor på verkar hur fint som helst, jag bara undrar hur det funkar med All Inclusive, ingår alkoholhaltiga drycker då också? Som drinkar då? Kanske en självklar fråga, men tycker det står lite luddigt om det på fritidsresor.
Hoppas ni har en bra resa! Kram!

– Jag vet inte hur det brukar vara. Men på vårt hotell ingick allt som inte var ”internationell sprit”. Drinkar görs alltså på inhemsk alkohol. Konstigt att det står luddigt, vi tyckte allt var kristallklart 🙂

 

DSC08909

 

Hej bästa egoina!
Nu kanske jag är för sen eftersom du precis svarat på frågor, men jag ger det ett försök.
Idag var ju en stor dag och jag fick reda på att jag kom in på medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet i Jönköping. Mitt förstahandsval! Jag är såklart överlycklig, men också sååå jäkla nervös. Kan inte släppa tankarna om att jag inte kommer klara det, det är för svårt, jag är inte smart nog osv. Men du klarade det ju! Har du några pepptips? Är det många som hoppar av/inte klarar det? Jag fick G/VG i betyg i gymnasiet men då kämpade jag verkligen som fan för det också, och universitet är ju 1000ggr svårare?

– Grattis! Vad kul 🙂 Några hoppar av, men jag tror inte att det är för att de inte klarar av det utan för att de inte är motiverade nog av olika anledningar. Jag tycker inte du ska vara orolig! Det kommer gå bra! Skillnaden är mest att man måste lägga ner tid, eller så var det i alla fall för mig. Jag har aldrig behövt anstränga mig i skolan och har alltid haft lätt för att lära mig. Jag fick VG i det mesta utan att lyfta ett finger (lite bittert nu i efterhand, tänk om jag ansträngt mig liksom?). Skillnaden på universitetet var att jag plötsligt behövde prioritera skolan och lägga ner tid. Det var därför jag failade så många tentor i början, för jag prioriterade allt annat och tänkte ”äh, jag gör det sen”. Sen hade jag en stor hög med grejer efter mig och det blev överväldigande. Det är nog så det blir för många. Ställ in dig på att det kommer bli tufft just för att det i perioder kan vara mycket, men inte egentligen för att det är svårt. Det är klart det kommer finnas svåra tentor och uppgifter, men jag är helt säker på att du kommer klara av det bara du lägger manken till. Hitta pluggkompisar och ta stöd av skolan vad gäller studieverkstäder osv. Lycka till och heja dig!

 

Hej måste bara säga att jag älskar din blogg (skräll) och läser den i princip varje dag. Du är ju krönikör för veckorevyn och därför tänkte jag om du vet när veckorevyn kommer ut? Har aldrig förstått ifall det är varje månad (men det är ju olika datum varje månad?) eller vad det är för tidsintervaller mellan varje tidning. Har dem några speciella intervaller ellee är det bara sådär “lite random”?

– Tack! <3 Oj, det borde jag veta. Jag vet helt ärligt inte vilket datum det kommer ut. Men tänker att det är i början av månaden? Veckorevyn kommer i alla fall ut en gång i månaden, alltså 12 gånger på ett år.

 

Ni ser ut att ha haft det jättekul! Vilket hotell i Cypern har ni varit på? Kan du rekommendera det? Är väldigt sugen på att åka till Cypern snart nämligen :)

– Atlantica Sun Garden bodde vi på 🙂 Jag kan verkligen rekommendera det!

 

Åh vart har du köpt linnet du har? Galet snyggt!!

– Tack! Det är från H&M.

 

DSC09042

 

Hej Egoina! Skulle du kunna hjälpa mig med en sak? Jag pluggar strategisk kommunikation som du gjorde, fast på ett annat universitetet. Min praktik är lagd på den sista terminen på sista och tredje året, jag börjar andra året nu till hösten. Min fråga till dig är, när ska man börja höra av sig till arbetsplatser om praktik? Har hittat min DRÖM-praktikplats på en internationell PR-byrå i Köpenhamn! Men är ju lite tidigt att redan höra av sig… Eller?

– Har du hittat din drömpraktikplats tycker jag du kan höra av dig redan. Det kan ju nästan inte bli för tidigt. Det värsta som kan hända är ju att de säger att de inte vet om de vill ha en praktikant den perioden ännu och då kan ni bestämma att ni hörs längre fram. När ni väl gör det så lär de komma ihåg dig för att du visat intresse. Det kan inte bli fel tänker jag. Kör bara! Håller tummarna!! 🙂

 

Hallå!! Trodde du alltid hade med dig en sked i väskan för “man vet aldrig när man behöver en sked”. Har du plockat ur skeden ur väskan?

:( ((

– Haha jaaaa, det är sant. Så typiskt att jag hade med mig ”fel” väska just den dagen.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (7)

  • Sofia

    |

    Att man lätt uppfattas som dryg bara för att man är lite blyg och obekväm tycker jag är så jobbigt!! Jag är väldigt blyg och ofta lite obekväm med nya människor vilket gör att jag kanske inte är jätteframåt i sånna situationer. Allt blir bara ännu jobbigare när man dessutom uppfattas som sur och dryg fast man inte alls är det egentligen

    Svara

  • Robert

    |

    Just så. 😉

    Svara

  • Citrin

    |

    Ibland tror jag folk ser vad de vill se… Nu vet jag inget om varken dig, Kenza eller Clara i verkligheten. Men kan tänka mig att om man förväntar sig att ”bloggeliten” ska vara dryg – Ja då är den det i ens ögon sedan! Det är lätt att fastna i förväntningar och fördomar. Varför skulle det annars så ofta sägas att Östermalmsfolket är dryga, norrlänningar tysta, kändisar egocentriska osv osv…? Just i mediavärlden tänker jag mig det är sjukt märkligt att hamna i typ en prisceremoni plötsligt haha. Jag hade nog själv blivit tyst och känt mig konstig i den situationen och vill tro jag är rätt trevlig och odryg egentligen. 😉

    Svara

  • Linnea

    |

    Till dig som ska läsa MKV i Jönköping: grattis, vad kul! 🙂 jag ska börja mitt andra år där på samma utb nu i höst 🙂 Jag tror också att du kommer att klara av det och att det är bra att vara inställd på att man behöver lägga ner lite tid. En sak som är bra med högskolan jämfört med gymnasiet är att vi bara läser en kurs i taget vilket jag tycker gör det enklare att fokusera och bli motiverad 🙂 hör gärna av dig så kan vi prata mer: linnea_andersson29 @ hotmail.com

    Svara

  • Sanna

    |

    Jag tycker Clara börjat bli ganska dryg. Om jag inte minns fel har du väl till och med svarat första gången hon kritiserade dig, minns att du skrev att du helt enkelt var nervös och inte hörde. Men ändå pratar hon om hur de andra bloggarna var så fejk. Och höjde sina pinnsmala armar, bara hon som är mänsklig.

    Och när hon kritiserade konferenciern för blog awards året hon vann, sagt att hon var dum i huvudet i princip, för att hon inte gillade hennes skämt. Men när HON höll galan året efter och drog dåliga skämt, bl.a. genom att förolämpa alla PH-deltagare och kalla dem ”låtsaskändisar”, och sen klaga på att PUBLIKEN var humorbefriad. Nej, usch.

    Följde både dig och Clara innan, har tröttnat på henne men inte på dig. Hon har den här jobbiga PK-attityden samtidigt som hon framför diskreta förolämpningar. Älskar fortfarande din blogg som känns så fördomsfri och är underbar att läsa! Kram på dig!

    Svara

  • Louisa

    |

    Fick precis samma rätt på flyget när vi åkte med Fritidsresor till Kos! Var lite jobbigt att äta när min lillasyster satt bredvid med pannkakor och sylt…

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha exakt!! Blev så avundsjuk på alla barn..

      Svara

Lämna en kommentar

Arkiv