Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Jag måste bara fråga, hur fäster du luggen/håret för att få det att sitta? Jag dansar mycket och vill gärna ha håret utsläppt men det är ju omöjligt att ta salsasteg när man får allt hår i ögonen!

– Alltså jag förstår SÅÅÅ din fråga, för jag vet inte heller hur man gör! Jag bli typ irriterad på tjejer som lyckas sätta bak luggen med klämmor för på mig fungerar det inte, det trillar bara ner. Jag antar att du syftar på frisyren jag hade på bilden nedan. Jag hade fäst luggen/lite av överhåret med ett gummiband. Så jag har tyvärr inget bättre tips än så.

 

IMG_2426.JPG

 

Hej! Du sa tidigare att du inte lidit lika mycket av pollenallergin i år för att du ätit bättre. Vad menar du med det? Vad ska man äta för att inte lida lika mycket? :) Här är en som knappt kan gå ut nu. Rinner ur näsan, kliar i näsan, ögon och mun och nyser

:( Skulle vara enormt tacksam om du gav några tips <3

– Tji fick jag, för nu har jag börjat märka av det. Dock mildare än annars, men jag har ändå blivit tvungen att ta medicin. Det kan vara för att jag slarvat med kosten på sistone eller så är det för att det är mer gräspollen just nu, jag vet inte. Av egen erfarenhet har jag kommit fram till att jag ska undvika: avokado, mango, banan och vissa andra frukter. Dessutom är det viktigt att undvika snabbmat och annat skräp, har till exempel läst en del om att citronsyra ska påverka allergin, men jag vet inte. Viktigast är nog avokado för min del (tråkigt nog), det kliar i gommen direkt då. Men jag tänker lite att man får känna efter vad som är värt att avstå. Min allergi blir sämre av jordgubbar ibland, men tänker ändå inte undvika jordgubbar liksom. Tips är att googla korsallergi och det du är allergisk mot så får du upp en lista 🙂

 

Hej :)
Jag har en fråga, måste ta upp den någonstans för jag skäms för att ta upp det inför mina vänner. Är rädd att de ska se på mig annorlunda och jag klandrar inte dem.

Det är såhär att jag och min pojkvän har varit tillsammans i två år och bara för någon vecka sen så sa han att han inte gillade att jag hade instagram. Det blev ett jäkla liv, och jag tyckte han var löjlig att ens påpeka något sånt. Jag menar, jag hade den privat och inga creeps följde mig. Jag la upp bilder på typ kläder, fina motiv, quotes och bilder på han och mig tillsammans.
Men han tyckte inte om det och sa att jag ska ta bort min instagram, det är antingen den eller vi. Det gjorde mig jätteledsen, jag menar efter två år? Jag hade haft det lite mer än ett år då.
Jag har ALDRIG varit otrogen eller pratat med någon annan utan varit helt och hållet trogen till honom.
Han har trust issues från sitt förra förhållande, men det var för fyra år sedan. Vi är båda 19 år gamla.
Men efter många om och men så tog jag tillslut bort mitt instakonto, för jag älskar ju honom, och om han nu tycker det är så jobbigt, så kan jag klara mig utan det känner jag.
Men trots det, så känns det fel.
Jag la inte upp bilder som kunde ha setts som typ sexiga eller “lockande”, jag följde inte andra killar och inga killar följde mig. Där fanns inget mer än “jag gillar inte att du har instagram”.
Alltså, ÄVEN om det inte är några problem att ta bort det (jag lever ju hellre med honom än sociala medier) så känns det fortfarande inte Okej, och det är det som är det jobbiga.
Men jag vet inte hur jag ska hantera detta, och du Egoina har ju haft ett par förhållande och jag undrar, är det någon av dina ex-pojkvänner som stört sig på dina sociala medier någon gång? Hur hade du hanterat detta?
Känner mig korkad, jag är en superstark person annars men han gör mig knäsvag.

– Alltså ursäkta, men detta låter ju helstört?? Jag kan förstå att ens partner blivit svartsjuk om använt Instagram till att typ ”flirta” eller liknande, men som du skriver så gör du ju inte det. Jag tycker inte att han kan begränsa dig såhär. Jag hade i alla fall inte gått med på det villkoret. Jag hade istället blivit förolämpad och arg, jag menar är faktumet att du har Instagram eller inte viktigare för honom än er relation? Vad gäller bilder där han är med kan jag förstå, då kan ha en talan och till exempel säga att det inte är okej att du lägger upp bilder på honom. Men vad du gör i övrigt och hur du interagerar socialt kan han ta och skita i (om det är inom de rimliga gränserna som du beskrev förstås). Världen har förändrats och idag är Facebook, Instagram och andra sociala medier viktiga för att hålla kontakten och ”hänga med i folks liv”, det är inte rimligt att han skär bort sig från detta bara för att han vill det. Även om det inte är några problem att ta bort Instagram, som du skriver, för du älskar ju honom, så skaver det ändå lite. Han borde ju tänka likadant? ”Jag älskar henne, så därför får jag vara okej med att hon har Instagram”. Ni kanske borde prata om tillit och vad det egentligen handlar om? Vad är det som är jobbigt för honom, egentligen?

Vad gäller mina ex och sociala medier så har de kanske stört sig på att jag måste hålla på med det dagligen och på obekväma tider (till exempel på kvällen när man vill mysa framför en film så måste jag ibland blogga först), det kan jag ju förstå är lite störigt, men har alltid förklarat att det inte bara är en hobby utan också ett jobb. Men vad gäller vad jag skrivit och lagt ut så har de alltid haft ett talan om det är något som rör dem, men inte annars. Skulle till exempel inte publicera en bild på någon (det gäller mina vänner också) om de inte tyckte att det var okej. Nej, men prata allvar med denna människa och stå på dig. Låt inte honom begränsa dig så. Kram! <3

 

Funderar lite på hur du resonerar kring att handla ekologiskt, varför gör du det? Hur kommer det sig att du nu i köttväg valt irländskt men inte svenskt? Funderar mest eftersom jag själv hellre äter svenskt kött/fågel/fläsk och gärna handlar ekologiskt. Tack för en fantastisk blogg!

– Jag gör det för att det är bra för miljön och för att jag vill stoppa i mig så lite gifter som möjligt. MEN, jag är inte helt supernoga. Jag köper ekologiskt när det finns ett ekologiskt alternativ, men finns det inte och jag är sugen på det jag tänkte köpa så köper jag det ändå. Som i det här fallet med det irländska köttet. Såklart vore det bästa att jag valde bra alternativ hela tiden, men så vill jag inte leva. Ibland vill jag äta godis/skräp/icke-svensk kött och annan skit, och då tillåter jag mig själv att göra det. Jag tänker att det är okej när jag försöker leva bra i största allmänhet. Jag kan inte göra allt. När jag började handla ekologiskt mådde jag jättedåligt så fort jag inte hittade ekologiska alternativ eller när jag ”fuskade”, nu väljer jag hellre att se det som att jag är ”duktig” när jag väl väljer ekologiskt och bra varor. Varför hata på allt när man kan se det positiva liksom? 🙂 Tack för en konstruktiv fråga förresten! Fick rätt mycket hat efter det där inlägget…haha.

 

DSC08839

 

Hej Egoina

Jag skulle så gärna vilja läsa strategisk kommunikation i hbg som du gjorde, men vad är det för intagningspoäng? Hur mycket hade du? Tror du det är svårt att komma in där? Vet du om de tar in även till VT?

Oj nu blev det många frågor men jag skulle så gärna vilja ha svar!

Tack på förhand, från en förvirrad tjej!!

– De tar endast in till höstterminen. Googla ”antagningpoäng” så kan du se den lägsta intagningssiffran för varje år. Men har du lägre så sök ändå, man vet aldrig 🙂 Ibland kan man lyckas få en reservplats. Tips är att också ansöka till strategisk kommunikation med inriktning digitala medier. Det är i stort sett samma utbildning, men tror den inriktningen har lägre antagningspoäng. Stratkom utan inriktning tycker jag dock är bättre mest på grund av den valbara terminen (som digi inte har).

 

Åh ja hoppas du är med i Lets Dance!!!!

:) Skulle du tacka ja om du fick frågan? Skulle du tacka ja till Fångarna på fortet? :)

– Haha!! Som livet ser ut just nu hade jag definitivt tackat ja. Tror jag (kanske hade blivit meganervös och fegat ur om det faktiskt hade hänt). Varför inte 😉

Kära, fina, kloka Egoina. Jag har ett litet bekymmer. Det är så att jag dejtar jordens kanske finaste person, vi har dejtat i 1,5 månad ungefär så allt är ganska nytt även om vi umgås väldigt ofta och intensivt. Känslor har, åtminstone från min sida, uppstått och jag VET att han tycker om mig också, även om varken han eller jag sagt något rakt ut (känns lite för tidigt för att säga något sådant så jag biter mig i tungan varje gång jag är på väg att säga nåt). Jag känner det liksom, genom sättet han rör vid mig, ser på mig och hela sättet hur han är. Vi har det helt enkelt väldigt, väldigt bra ihop.

Det finns bara en liten grej som förstör – han gillar träning, tyngdlyftning och… ja, fitness, liksom. Jag är inte den som gillar träning även om jag med tränar, dock snarare “för att jag måste” och därmed är jag inte så värst smal eller vältränad, så som han är. Jag har väldigt dålig självkänsla och min kropp är min största fiende och ätstörning har jag också (om än det inte är någon som egentligen vet om detta)…
Grejen är hur som helst att jag till och från ser att min dejt gillar bilder på insta, bilder på halv- och helnakna fitnesstjejer som är vältränade till max och egentligen mer eller mindre viker ut sig. Det får mig att känna mig så jävla värdelös och äcklig – jag ser ju inte ut så, så varför skulle han vilja ha mig? Han gillar ju uppenbarligen vad han ser på bilderna, liksom, så kommer jag här med min mulliga kropp fylld av celluliter och tror att jag har en chans? Även om jag som sagt ÄR rätt övertygad om att han tycker om mig, så kan jag inte släppa dessa tankar och känner mig mest bara vidrig – lite som någon han dejtar i väntan på någon smalare och snyggare. Vad fan vet jag.

Förlåt för jordens längsta kommentar, men jag vet inte var jag ska vända mig… Vad gör jag? Hur gör jag? Jag har funderat på att säga något till honom, men HUR? Är det inte för tidigt att slänga ur sig något sånt här? Vi är ju inte tillsammans liksom. Däremot förstör det, från min sida sett, och jag vet inte vad jag ska ta mig till.

– Jag förstår helt och håller hur du tänker. Men jag tänker såhär, det är kanske bara ett intresse? Anledningen till att han gillar dessa bilder och ägnar sig åt fitness är för att det är hans intresse, alltså ingenting han därmed förväntar sig från dig. Sen kanske det ändå kan vara olämpligt att gilla massa bilder på halvnakna tjejer när man är i en relation (eller nästan-relation) med någon, jag vet inte, det är upp till var och en. Jag tycker att du ska prata med honom, du behöver inte göra något konstigt av det. Bara fråga hur han ser på det hela och tänker kring det. Berätta vad som stör dig, men gör det på ett sätt som inte är anklagande, så får du reda på vad han tänker och känner kring det och så kan du sedan ta ställning till om det är okej för dig. MEN. Det viktigaste jag känner efter att ha läst denna kommentar är att du måste göra en förändring. Du nämner i förbifarten att du har en ätstörning, att du inte gillar din kropp och tankar om att han dejtar dig i väntan på något bättre. Åh, vad jag önskar att det fanns en quick fix för dig så att du kunde komma ur dessa destruktiva tankar. Men det måste du kämpa för att göra <3 Kanske mina fina läsare har tips på länkar till texter eller liknande? Jag menar inte att man absolut måste älska sin kropp alltid. Men ingen ska behöva fiffla med maten eller tänka att man inte är värd det bästa för att man ser ut si eller så. Man måste älska sig själv för att älska någon annan, samt tvärtom. Jag tänker och hejar på dig! KRAM <3

 

1 gillar

Spåra från din sida.

Kommentarer (25)

  • Hannah

    |

    Ett litet tillägg till frågan om allergier. Stor (alltså väldigt) del av vårat immunförsvar ”sitter” i magen. Vad vi äter påverkar mer allergier än bara pollen det påverkar alla allergier. Nu kan man såklart ha allergier ändå, men många kan också hjälpas av annan/bättre kost 🙂

    Svara

  • kat

    |

    Usch, förstår känslan av att man känner sig otillräcklig och sårbar när någon man tycker om har ett intresse som man själv inte har. Blir som en liten hackspätt som pickar på en varje gång man påminns!
    Men kommunikation är nog som sagt det ända sättet att släppa taget om ens tankar och oftast är det den raka motsatsen till vad för scenario som man har byggt upp i sitt huvud.

    Bättre att få utlopp för sina känslor än att allt byggs upp och exploderar på en och samma gång, killen din kanske inte alls tänker till en extra gång när han trycker på gilla knappen utan gör det av vana och support. Dock så kommer du ju inte om du inte frågar!

    Hoppas det löser sig.

    Svara

  • Diana (La+Madre)

    |

    Oj stackars tjej angånede den där svartsjuka killen. Vem orkar ha en sån pojkvän liksom!? Nä usch, det är inget att ha, en sån osäker människa som vill förbjuda saker och ting. Antingen så får han jobba på sig själv eller gå tycker jag. Livet är för kort och svårt för att välja att leva med osäkra puckon.

    Svara

  • Mathilda

    |

    Angående den sista kommentaren så kan jag förstå känslan av att han gillar bilder på fitness-tjejer, jag skulle också känna mig så. Men, det är skillnad på att tycka att någon är snyg och att vara attraherad av någon, och har ni dejtat i 1 1/5 år så är han garanterat attraherad av dig, för attraktion är MYCKET mer än utseende och behöver inte alls överensstämma med en idealbild.

    Svara

    • ida

      |

      De hade dock inte dejtat i 1,5 år utan 1,5 månad ^^ Håller dock med om allt du skriver!

      Svara

  • Jag

    |

    Du fick två frågor om instagram och jag ville bara säga att jag också tycker det är jobbigt när min pojkvän / mina ex gillar/ gillade bilder på insta på andra tjejer. Alla säger att svartsjuka beror på osäkerhet hos en själv, men jag tror inte det stämmer, kanske bara om man är överdrivet svartsjuk. Jag tror det är något som finns naturligt inom oss.

    Svara

  • Sabiina är namnlös

    |

    Hallå, bästa tipset för att fästa luggen/håret för att få det att sitta för alltid är hårspännen och kraftigt med hårspray, proffs är ett märke som sitter stenhårt ^^

    Svara

  • l

    |

    Angående ”fitnessfrågan”.
    Jag är väldigt intresserad av fitness och träning, tränar dagligen och ser verkligen träning som min hobby. Min sambo är inte likadan. Han tycker att träning är ett nödvändigt ont och anser att dagens träningspass är avklarat om han tar trapporna i stället för hissen 🙂
    När jag likear bilder på fitnessmodeller är det helt enkelt för att jag blir inspirerad och för att jag uppskattar ”hantverket” bakom. Tiden. Dedikationen. Jag skulle aldrig jämföra min sambos kropp med någon annans och jag förväntar mig inte att han ska ta min hobby på lika stort allvar som jag. Precis som att han inte förväntar sig att jag ska spendera flera timmar framför datorspel och avancerade dokumentärer om Higgspartikeln 🙂

    Svara

  • Josephine

    |

    Till sista kommentaren! Min kille (vi har varit tillsammans i ett år) är lite liknande, han gillar också massa halvnakna tjejer som är vältränade och snygga. Han själv tränar dock inte så mycket, och jag tränar lite då jag har lust. Jag har insett att från hans sida så är det kul att kolla på bilder på andra, men i slutändan skulle han ändå väja mig, för han gillar den jag är! Vet hur det är att inte vara bekväm i sin egen kropp, men det är bara att sluta ha så höga krav och börja inse hur vacker dy faktiskt är. Alla kan inte se ut som smala supermodeller, men vi är ändå vackra på vårt eget sätt. Kram på dig!

    Svara

  • Spinne

    |

    Till tjejen som skriver sista frågan: han tycker om dig även om han vet att du inte har ett större intresse för fitness eller träning! Jag tycker det är ett svar på din fråga. Han hade ju inte träffat dig och du vet ju själv att ni gillar varandra, det har ju uppenbarligen inte så stor betydelse för honom. Tycker inte det är något du ska må dåligt över. Jag följer själv många fitnessmänniskor osv på Instagram, men av anledningen till att de faktiskt inspirerar mig och får mig att ta mig till i kragen och träna. Han kanske upplever samma sak? Att de inspirerar och motiverar honom och hans träning? Om du blir ”svartsjuk” och mår dåligt över att han gillar andra fitnessbilder osv så tycker jag definitivt att du ska ta upp det med honom, men om det handlar om att du mår dåligt och har dåligt självförtroende för att du inte ser likadan ut så tänker jag att du har mycket att jobba på själv.. Precis som Regina säger så måste du göra en förändring vad gäller din inställning kring dig själv och dina matvanor!

    Svara

  • Robert

    |

    Inte så roligt att få problem med håret när man dansar. Intressant. 😉

    Svara

    • Sara

      |

      Hahaha 🙂 känner av en aning ironi

      Svara

      • Robert

        |

        Möjligt. 😉

        Svara

  • My

    |

    Till tjejen med killen och instagramkontot:

    Grejen är att det inte är ”Instagram eller han” det handlar om egentligen. Det är ”Antingen har jag friheten att göra egna val och bestämma över mig själv – eller så bestämmer min kille över mig och kontrollerar vad jag gör”.

    Även om det börjar med såna här ”småsaker” så är svartsjuka, manipulerande och kontrollerande beteende varningstecken! Det är så vanligt att det börjar med småsaker och sen sakta går vidare till att killen lägger sig i hur du ser ut, vad du gör, vilka du träffar och i många fall går det ännu längre och blir ännu mer destruktivt…

    Prata med honom, sätt ner foten och se till att det här beteendet från hans sida bara blir en engångsgrej. Jag hoppas att ni reder ut det och att du startar upp en ny instagram där du lägger ut precis vilka bilder du vill 😉

    Svara

  • Emma

    |

    Angående att få hårnålar att sitta: köp OSIS dust it volympulver! Pudra lite på sidorna och gnugga in, så blir det typ ”friktion” när man sätter upp luggen och det sitter 🙂

    Svara

  • Ingela

    |

    Till tjejen med svartsjuk pojkvän: jag tog stor hänsyn till en pojkvän vars ex bedragit honom. Jag tänkte att bara han kunde slappna av och inse att jag aldrig skulle göra likadant, bara han skulle inse att han kunde lita på mig skulle det lösa sig. Men, det blev fler och fler saker jag fick ändra på, jag tänkte mig alltid för och började ändra på vad jag sade, vad jag gjorde (även helt oskyldiga saker som jag annars fick skit för). Jag blev förändrad själv, undvek helt vanliga situationer och människor som jag visste skulle trigga honom. Det här pågick flera år, lite mer i taget… En kväll blev han full och hotfull. Jag blev rädd och fick nog, ställde ultimatum, och han började gå hos kurator och prata om sin sjukliga svartsjuka. För det var ju i hans huvud allt pågick, det var inte jag som gjorde fel och allt mitt hänsynstagande gjorde bara att allt accelererade. Det gav hans nojor fritt spelrum, gjorde att de växte och att han kunde kräva mer och mer. Det är inte du som ska ändra på dig, det är han som måste jobba med sig själv. Var rädd om dig, var snäll mot dig själv, och stå upp för dig själv! <3

    Svara

  • Emma

    |

    Hej! Angående fitness-frågan: jag är själv rätt aktiv och följer många såna konton osvosv. De där halvnakna ”utviks”bilderna tror jag inte nödvändigtvis att dejten ser som ett ”mål” eller att du borde se ut så. Att bygga muskler handlar så mycket om resan, all träning och all disciplin. Det är inspiration, en kikar på symmetrin och musklerna, en like är som en klapp på axeln, att ”bra jobbat, du har kämpat hårt”. ”Fitnessamhället” är som en familj, ta inte åt dig, han tycker om dig som du är! Ta hjälp och jobba på dina problem med maten istället, det är inte värt att leva med såna hjärnspöken! <3

    Svara

  • Alice

    |

    Angående allergin så har jag hört att ämnet E330 ska förvärra pollenallergi. Tror att det är citronsyra. Finns i lite överallt och tyvärr i vanliga livsmedel.

    Svara

  • Sarah

    |

    Jag skulle vilja skriva ett litet svar till sista frågan om det går? Det är exakt så som mitt förhållande ser ut. Jag är nyexaminerad från universitetet som i princip tränar när jag har tid och han är elitidrottare. Alla hans vänner är extremt vältränade och jag kan få lite småångest när jag åker till stranden tillsammans med dem. Dock har jag ställt frågan ”stör det dig att jag inte är lika vältränad som du” varav han svarade ”om det viktigaste hade varit kroppen hade jag blivit tillsammans med en bodybuilder”. Jag tycker absolut inte att du borde bli svartsjuk för att han gillar bilder på instagram, det är nutidens ”spana-in-på-gatan” och svartsjukan har förmodligen betydligt mer med dig att göra än honom.

    Svara

  • Sara

    |

    Till henne med Fitness-killen: Han ser säkert bara dessa kroppar på dessa tjejer som inspiration. Jag är likadan, jag tränar mycket och ofta. Och jag följer sådana personer som inspiration, träningsglädje och för att jag älskar att se muskler (haha jag vet sjukt men så är det för de flesta inbitna).

    Han är säkert bara intresserad av deras kroppar (missförstå mig rätt) för att han älskar att träna och älskar att se fina muskler, just för att han är en träningsnörd, som jag.

    Men han älskar ju dig, han har valt dig, inte dessa muskeltanter.

    Svara

  • Hon med fitness-killen

    |

    ÅH. Vad fina ni är allihop, tusen tack för pepp och nya synvinklar jag aldrig tänkt på! Tack för att ni bryr er <3

    //Hon med fitness-killen

    Svara

  • Caroline

    |

    Till tjejen med den svartsjuka pojkvännen: Mitt ex var likadan. Det började med smågrejer. Han tog upp något som han (helt utan riktig anledning) tyckte var jobbigt, hotade med att göra slut, och jag valde honom för jag älskade honom och ville visa honom att jag inte var som hans ex som hade bedragit honom. Många killar som man ska akta sig för skyller ofta sitt beteende på att de har haft otrogna eller misshandlande ex. Ofta är detta bullshit! Till slut hade jag gått med på att inte ha på mig klackar, inte genomskinliga tröjor, inte korta kjolar/klänningar, inte prata med en gammal kk/nära vän, inte gå ut och festa, inte träffa killkompisar osv. Jag undvek, precis som någon annan skrev, alla situationer som jag visste kunde störa honom. Umgicks mindre med vänner och familj, slutade ägna mig åt mina egna intressen för att han blev så misstänksam när jag inte var med honom, och han gav mig skulden för allt som hände. Till slut fick jag nog och gav ett ultimatum – antingen terapi för honom eller så gör vi slut. Han tycker inte att det är något fel på honom eller hans beteende, så han gjorde hellre slut än att gå i terapi för vårt förhållandes skull.

    Jag har, precis som du, aldrig varit otrogen, aldrig visat intresse för andra killar under mitt förhållande. Men det duger inte. Ingenting du gör kommer att duga, oavsett hur mycket du anpassar dig och trippar på tå runt honom. Han kommer alltid hitta minsta lilla småsak att skuldbelägga dig för och påminna dig om att du inte går att lita på, och att han har rätt i all idioti han ägnar sig åt. Till slut kommer du tro på honom. Detta är i alla fall min erfarenhet, och det förekommer i många förhållanden, tyvärr.

    Den otrevliga känslan du får av att han kontrollerar dig på detta sätt, fastän du egentligen inte bryr dig så mycket om instagram – TA DEN PÅ ALLVAR. Oavsett om han ägnar sig åt/kommer börja ägna sig åt psykisk misshandel eller inte, så är han knäpp om han hotar med att göra slut över ditt instagram-konto, det finns inget att tveka över där, och du kan få så mycket bättre. Psykvarning. DUMPA!

    Svara

  • Frida

    |

    Angående sista frågan… jag var i en nästan exakt situation när jag var 19 (förutom Instagramgillandet). Efter gymnasiet dejtade jag en kille som förut varit min allra bästa vän, han hade varit elitbrottare i tidiga tonåren och såg oförskämt bra och vältränad ut – och så jag, halvmullig tjej utan några större wowfaktorer (säger inte att jag var eller är ful, utan liksom bara inte i samma ”liga” eller vad man ska kalla det). Jag kände mig då väldigt orolig över varför han egentligen gick ut med mig och till slut frågade jag honom, för han kunde ha i stort sett vem som helst vilket gjorde mig nojig.

    Och han sa ”Alltså visst, jag kanske kan hitta någon som är snyggare än dig. Men Frida, jag kan aldrig hitta någon som är som dig.”

    Då när jag var 19 och fortfarande lite osäker var jag inte så nöjd över det svaret, i mitt huvud hörde jag bara att han inte tycker jag är snyggast. Men egentligen är det ju just så. Det är klart att det finns snyggare personer än mig där ute! Min partner nu, enbart till utseendet är han inte den snyggaste som går här på jorden – men det är ju inte därför man gillar/älskar någon. Det är ju allt som har med den personen att göra som gör den till den vackraste som finns.

    Och i efterhand kan jag se att det var exakt det han sa till mig. Att visst, jag kanske inte är snyggast på jorden men för honom var jag den vackraste som fanns. Tyvärr joinade han en nazigrupp kort därefter som jag inte ville beblanda mig med :/

    Svara

  • T.

    |

    Hej bästa egoina!
    Nu kanske jag är för sen eftersom du precis svarat på frågor, men jag ger det ett försök.
    Idag var ju en stor dag och jag fick reda på att jag kom in på medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet i Jönköping. Mitt förstahandsval! Jag är såklart överlycklig, men också sååå jäkla nervös. Kan inte släppa tankarna om att jag inte kommer klara det, det är för svårt, jag är inte smart nog osv. Men du klarade det ju! Har du några pepptips? Är det många som hoppar av/inte klarar det? Jag fick G/VG i betyg i gymnasiet men då kämpade jag verkligen som fan för det också, och universitet är ju 1000ggr svårare?

    Svara

  • malin

    |

    Till sista kommentaren: nu fokuserar jag mest på ätstörningsbiten och jag rekommenderar starkt att du vänder dig till Frisk & Fri – riksföreningen mot ätstörningar! Där kan man få en mentor som själv varit sjuk i en ätstörning och jag vet många det hjälpt jättemycket för. Eller prata med din ungdomsmottagning eller kurator. Man ska inte behöva må dåligt! Och angående det här med bilderna så förstår jag helt och fullt att det är jobbigt! Men som de andra säger, ta upp det med honom. Det kanske inte alls är något han tänker på! Hoppas allt löser sig för dig! <3

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv