Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Jag kämpar

Jag provade sushi igår, men jag förstår fortfarande inte grejen. Jag försöker tycka om sushi, men alltså risklumpar med fiskbitar på? Jag förstår inte! Förutom att jag tycker att tång/alg-grejen som är runt maki är vidrig så smakar allt helt okej ändå. Jag förstår bara inte hypen. Men det är väl som allt annat, att man får öva. Precis som att jag övade på att äta ostar, oliver och att dricka vin. Nu älskar jag det. Jag vill också komma till den där ”sushi-uppenbarelsen”.

 

IMG_1982.JPG

IMG_1989.JPG

Fint är det i alla fall.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (36)

  • Patricia

    |

    Ja det är verkligen en sak man får prova några gånger innan man börjar tycka om. Men självklart måste du inte prova det igen om du inte känner för det och det är inte säkert att du är en av dem som kommer börja älska det haha.

    Svara

  • Annan Anna

    |

    Har aldrig fattat grejen med att ”öva” på att äta saker. Gillar man det så gillar man det inte! Okej visst, det är väl kul om man lär sig gilla det tillslut, jobbigt vore ju annars när man pressat smaklökarna upprepade gånger. Men liksom, varför? Finns ju tusen saker att äta som man redan tycker om. No offence till dig nu alltså, men fattar verkligen inte grejen. xD

    Svara

    • Emma

      |

      Det är så mycket smidigare i sociala sammanhang! T.ex oliver finns ju överallt när det ska vara lite fint och då är det bra om man tvingar sig att gilla det så man inte behöver vara ofin och peta bort det.
      Eller typ hallon för mig, tvingade mig att gilla det för att alla dränker sina efterrätter i det och det är ju lite jobbigt 🙂

      Svara

    • Amanda

      |

      Jag är en person som vill gilla all mat. Jag vill inte framstå som fisförnäm och inte gilla saker. Tycker det är störande och oartigt med personer som petar i typ allt och säger att de inte gillar det, utan att ens smaka! Jag har övat mig att gilla kaffe, vin, öl, oliver, sushi, avokado, sill med mera. Jag VILL gilla all sorts mat.

      Svara

  • M

    |

    Fast, om det är något man inte gillar behöver man då verkligen öva på att äta det då? Är det inte bara bättre att inte äta helt enkelt? 😛

    Svara

  • Josefine

    |

    Jag är inte heller så förtjust i sushi. Förut hatade jag det, men vi fick för oss i gymnasiet att vi som inte gillade det skulle gå och äta det ändå för alla sa att ”man lär sig”. Vi tyckte det lät idiotiskt för vadå? Antingen är det väl gott eller inte. Men numera äter vi det allihopa så det är verkligen en vanesak. De andra är helt frälsta, jag är väl LITE tveksam fortfarande. Vegetarisk sushi går bättre i alla fall!

    Svara

  • t

    |

    Nej jag har också lite svårt för sushi. Men gjorde egen sushi häromhelgen och det var mycket godare! Testa!! Kuuuul.

    Svara

  • Petra

    |

    Haha! Vissa grejer tar nog längre tid än andra att börja gilla, jag avskydde kaffe för 2 år sen, kan knappt förstå det, för idag äälskar jag det. Och längtar efter första koppen på morgonen. Samma med vin och gorgonzola. Konstigt hur smaken kan ändras!!! Btw vattnas i munnen bara av att se bilderna på sushin, men jag lovar – snart är du fast och undrar hur du inte kunde älska det 😉
    Kram!

    Svara

  • Kat

    |

    Tror det handlar väldigt mycket om känsla, ungefär som med all annan mat! T.ex. jordgubbar, jättegoda vanligtvis men det blir mer magiskt just under sommaren då det är säsong för dem.

    Svara

  • Mr. Jenize

    |

    Har också lärt mig gilla det & nu ÄLSKAR jag det!! Hade kunnat äta det varje dag :’) Ta mycket wasabi & blanda ut i sojan sedan doppa. Det är blandningen som gör det!

    Svara

  • Lina

    |

    Ta det lugnt! Tog mig cirka 5 gånger och sedan var jag besatt… Sen är ju typ soyan det bästa 😉

    Svara

  • Mathilda

    |

    Vilket sushiställe? Såg gott ut

    Svara

  • Alexandra

    |

    Hur gjorde du för att tycka om vin? Vill också lära mig att tycka om det. Klöks så fort jag dricker det.

    Svara

    • Egoina

      |

      Jag bara drack vid flera olika tillfällen tills jag tyckte om det, haha 🙂

      Svara

  • tina

    |

    Jag tyckte inte heller om sushi i början, men har hört att man behöver prova tre gånger innan man gillar det… och nu är jag galet beroende! Speciellt av lax- och avokadosushirullar (med sjögräs). Såååå galet gott! Ta lite (med betoning på lite!) wasabi till om du inte testade det. (Många gillar soya också.)

    Svara

  • Citrin

    |

    Första gången jag åt sushi tyckte jag det var sjukt äckligt. 😛 Men nästa gång åt jag på ett jättebra ställe, med färsk god sushi och det var en helt annan grej. Sedan dess har jag varit ett stort fan! Men jag gillar verkligen fisk och jag gillar överlag ”rått kött” haha så det passar mina smaklökar väl. Kan faktiskt förstå folk som ogillar sushi, det har en rätt speciell smak i alla fall för oss som inte är från Asien tänker ajg.

    Svara

  • Robert

    |

    Har aldrig testat sushi. 😛

    Det sägs att tycke och smak till stor del handlar om att visa vilken socialklass man vill tillhöra. Kanske gäller en och annan maträtt. Vad vet jag? 😉

    Svara

  • Marie

    |

    Jag tycker också att sushi bara är ”okej” men bara om det är utan wasabi. På ett ställe i Tokyo kunde man beställa sushi utan wasabi så då blev det ätbart, men de godaste bitarna var typ nigiri med stekt kött på. För stekt kött är ju gott. Så jag förstår inte heller hypen, eller är det att man måste älska wasabi och rå fisk?

    Jag har ännu inte lärt mig att dricka öl men funderar på vad det är för poäng med att behöva ”lära sig” tycka om saker?

    Svara

  • Elin

    |

    Om du skulle vilja testa sushi igen så har jag ett litet tips. Testa fler vegetariska sushibitar 🙂 typ rullar med olika röror, avokado, omelett eller tofu nigiri. Blir inte riktigt lika ”tungt” som massa fisk. Jag ääälskar sushi men äter mest vegetariska bitar! Ett litet tips som brukar vara lättare att börja med iaf om man vill 🙂 kram

    Svara

  • M

    |

    Först hatade jag det, men nu är jag fast! Kan äta det alla dagar i veckan. Men jag tycker soyan gör väldigt mycket 🙂

    Svara

  • Sandra

    |

    Prova vegetarisk! Jag började med det, sen provade jag laxen av en vän, och nu äter jag avokado + lax, känner att resterande råa fiskar inte är något jag behöver lära mig äta 😉

    Svara

  • FullaAnkan

    |

    Jag har ätit det en gång och var innan det mycket skeptisk till sushi :P. Jag tyckte inte det var så gott, helt okej var det men inget jag väljer framför annan mat. Däremot tycker jag om sjögräset ^^ Jag förstår i alla fall inte riktigt hysterin 😛

    Svara

  • Myhrans

    |

    Åh men sushi är ju det bästa som finns haha!

    Svara

  • Sara

    |

    Hej!!:) jag tänkte jag skulle dela med mig av ett tips som gjorde att jag fick den där uppenbarelsen. Pröva med andra såser än sojan!! Jag äter i alltid BARA med chilli aioli. Finns nog på de flesta sushi ställena. Och äter jag på chill out i Malmö (bästa snället nr 1!! Tycker veeeerkligen du ska pröva där!!) så kan man köpa till lite andra såser också som är super goda!!:) det är mitt tips. Något som även förhöjer upplevelsen är sojabönor och sjögrässallad till.
    Kram!

    Svara

  • Rebecka

    |

    Skulle kunna äta Sushi alla dagar i veckan! Jag tycker att själva blandningen är viktig. Man får ingefära, soja och wasabi till av en anledning. En klick wasabi, en bit ingefära och sedan doppa i sojan blir en fantastisk smakupplevelse! Jag äter helst inte de bitarna som innehåller sjögräs, det förstör smaken enligt mig 🙂

    Svara

  • Johanna

    |

    Börja med lax/avokado. Där kom mitt ryck och nu äter jag det du har på bilden 🙂 supergott! Och Miso soppa till är Mums!

    Svara

  • Emma

    |

    Åååh, asså älskar sushi! Är en av dom som har älskat det från första stund, men kan absolut förstå att vissa har problem med rå fisk! 🙂

    En sak jag brukar göra som är sjuuukt gott (men ser sjuuukt äckligt ut haha) är att blanda wasabi i sojan! Sååå himla gott! Det var min syster som lärde mig det, och hon tar typ en liten klick för att få extra smak, men jag brukar blanda i all wasabi haha! Älskar verkligen wasabi – det och ingefäran är ju nästan det bästa med sushi! <3

    Svara

  • Emma

    |

    Beställ ”inside out”. Då kommer du bli sushi-frälst 😀

    Svara

  • Tesen

    |

    Tips: många som inte gillar sushi älskar vegetarisk sushi.

    Svara

  • Hannah

    |

    För mig var det kärlek vid första tuggan. Har aldrig behövt öva för att börja gilla sushi. Men för vissa kan det ju vara en vanesak. Jag gillar till exempel vaken vin eller kaffe, men vill kunna göra det i framtiden ;D

    Svara

  • elin

    |

    Åt sushi en gång och tyckte det var sjukt äckligt. Ett par år senare blev jag bara såååå sugen på sushi, från ingenstans liksom. Nu älskar jag det och ligger med en kurrande mage efter att ha sett dina bilder!

    Svara

  • Felicia

    |

    För att alla smaker ska komma fram och smaka godast (enligt mig) så ska du ha wasabi i sojan, prova dig fram efter hur mkt du tkr om. Ha miso-soppa till och drick under tiden, liksom varva soppa och vatten. Mison är inte dryck liksom, den är mat. Och mellan ungefär var tredje sushibit äter du en liten bit ingefära.

    Dessutom är det så himla stor skillnad på olika restauranger. Vissa snabb-ställen har rätt smaklös fisk och då är det ingen höjdare. Än värre när dom lägger majonnäs på. 🙁

    Svara

  • ab

    |

    Gillar sushi men har nog inte raffinerade smaklökar för det. Såg fram emot att äta på vad som skulle vara en av de bästa sushiställena i Stockholm och blev besviken för att jag inte kunde uppfatta någon skillnad från sushin runt hörnet typ.

    Svara

  • Pauline

    |

    Älskade sushi från första gången jag provade – började vattnas i munnen när jag såg den här bilden. Unnghhh…

    Svara

  • Andrea

    |

    Jag fixar inte sushi i Sverige 😛 Sushi i Norge är mycket bättre imo. Nästa gång du är i Oslo rekommenderar jag att du drar till ”Rå Sushi” (på Majorstuen) eller ”Pontus” (i centrum i Steen&Ström). De är bästa ställena här :))

    Svara

  • Sandra

    |

    Jag har inte heller förstått grejen… Fram tills nu, då jag testade att äta i Norge jag med 😉 (som den där uppe).
    Det är sojan som gör det ju, med wasabi i.

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv