Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Cheesecake med ingefära och vit choklad

Bättre sent än aldrig. Här kommer receptet på cheesecaken vi lagade förra helgen. Eller vi och vi, jag var egentligen inte så delaktig i det här, utan Johannes gjorde det mesta. Efterrätter, som ni vet, kräver för mycket tålamod och exakthet för min smak. Men att äta dem är ju helt okej, hehe.

 

12 st digestivekex

50 g smör

400 g färskost

2 st ägg

2 dl lätt créme fraiche

3 ”bollar” syltad ingefära

1 tsk vaniljsocker

1 dl strösocker

4 blad gelatin

vit choklad

 

Gör såhär:

Krossa kexen, smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut i en form med löstagbar kant (ca 24 cm) och ställ in i kylen.

Finfinhacka ingefäran, lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter. Dela äggen. Blanda äggulor, créme fraiche, vaniljsocker, strösocker, färskost och ingefäran till en slät smet.

Värm lite av vätskan som ingefärabollarna låg i och litelite vatten och låt gelatinen smälta i (det ska inte vara så mycket vätska, poängen är att gelatinen ska smälta). Låt svalna och blanda sedan i det i smeten. Vispa äggvitorna hårda och vänd försiktigt ner i smeten. Häll blandningen i formen och ställ in i kylen. Klart att äta efter någon timme! Dekorera med riven vit choklad på toppen.

Ät. Njut!

 

DSC07911

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (7)

  • Robert

    |

    Dyker äggen upp från ingenstans i själva tillagningen eller skall de stå med i receptet? 😉

    Svara

    • Egoina

      |

      Hahaha! Ojdå 😉

      Svara

  • Nina

    |

    Efterlängtat recept! Jag är en sådan där person som har svårt för råa ägg, och därför brukar jag föredra bakade saker, inklusive cheesecakes. Eller ja, svårt och svårt. Har väl mest svårt för tanken och har sedan några år tillbaka också fått svårt att äta smet som blivit över just på grund av att jag insett att det är råa ägg i haha! Smet är ju så himla gott annars, och det låter det som om denna cheesecaken är också!! Tror det är dags att utmana mitt problem med råa ägg med detta recept här och nu (eller ja, imorgon) 🙂 Tack för receptet!

    Svara

  • Mia Elisa

    |

    Den såg ju otroligt god ut! 🙂

    Svara

  • Mathilda

    |

    alltså jag ska göra den här på fredag har jag tänkt. Jag har pms som ett jävla vrålsvin och gråter typ av tanken på hur god den här förhoppningsvis är.
    Jag kommer att uppdatera dig om hur det gick och kanske döpa mina eventuella barn efter dig om den är så god som jag tror…

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv