Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Champinjonsoppa

Det är kallt ute och vad passar bättre att äta om inte soppa? Därför gjorde jag champinjonsoppa idag! Det är så enkelt. Här har ni receptet om ni också är sugna:

 

Champinjoner

Lök

Buljong

Grädde

Persilja

Citron

 

Såhär gör jag: Stek lök och hälften av champinjonerna. Jag använder alltid så mycket champinjoner att det blir löjligt. Men det är ju en SVAMPsoppa liksom. När löken och svampen fått lite färg häller man i grädde och buljong (jag använde kantarellfond). Salta och peppra. Mixa till önskad konsistens när det kokat lite. Riv lite skal av citronen och blanda i, pressa även i lite av saften. Smaka av soppan med salt och peppar. Hacka persilja och blanda i (ni måste tro att jag är galen i persilja) (ni har rätt i så fall). Stek den andra hälften av champinjonerna och ha ovanpå soppan. Ät och njut!

 

DSC04374

DSC04380

DSC04376

DSC04377

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (21)

  • Robert

    |

    Smarrigt! 😉

    Verkar enkelt, förutom att jag inte har någon mixer. 😉

    Svara

  • Alexandra

    |

    Gott!!!
    Det verkar vara väldigt enkelt, problemet är att jag inte äger någon mixer haha! 🙂

    Svara

  • Ylva

    |

    Detta måste jag prova, ser underbart gott ut!

    Svara

  • Cecilia

    |

    Mina lärare (jag studerar till kock) säger att man ska sätta i lite kaffe i svampsås/soppa för att framhäva smakerna. Du kan ju testa någon gång, själv gillar jag inte svamp så kan inte säga om det stämmer eller inte. 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Jasså! Intressant. Tack för tips 🙂

      Svara

  • xCarrox

    |

    den såg och lät väldigt god ut, måste prova!

    Svara

  • Mamma Karin

    |

    Gu så göttigt, aldrig gjort champinjonsoppa och nu undrar jag ju varför!! 😀

    Svara

  • Maya

    |

    Åhhh detta måste jag testa imorgon! En jättedum fråga, jag använder aldrig grädde i min matlagning, menar du matlagningsgrädde eller vispgrädde? Alla recept som jag har sökt säger vispgrädde men är inte det sött (eller är jag helt ute och cyklar?).
    Kram på dig Regina, älskar din blogg och tycker att du är en förebild för många.

    Svara

    • Egoina

      |

      Jag använde matlagningsgrädde, men kan använda vanlig också. Nej, det är inte sött 🙂

      Svara

  • Frida

    |

    Såg supergott ut, måste prova!
    Tack för den bästa bloggen 🙂

    Svara

  • Catharina

    |

    Såg väldigt gott ut. Det kanske man skulle våga sig på att göra någon dag. Har aldrig ens tänkt tanken innan eftersom den championsoppa vi fick när jag gick i grundskolan både såg ut och smakade som brunsås. Det har förstört mitt hopp om att det skulle kunna vara gott.

    Svara

  • Svorskan

    |

    God morgon, jenta mi!

    Svara

  • Hanna

    |

    Ni som inte har mixer: rör bara om med en slev/visp/whatever ni hittar i köket, ni behöver inte låta bli att laga hela rätten bara för att ni saknar en mixer 😉 man får vara lite påhittig.

    Svara

  • LILIJA

    |

    Yey! Tack, den ska jag testa 😀

    Svara

  • Karin

    |

    Jag tycker inte om svamp :/

    Svara

  • Emma

    |

    Jag veganiserade den och det blev verkligen supergott! Tack för tipset!

    Svara

  • Jackie

    |

    Fick plötsligt ett stort sug eftrr svampsoppa igår och gjorde den. Hjälp så gott, och enkelt!

    Svara

  • nikolina

    |

    Jag vill jättegärna göra denna, men hur mycket ingredienser använder du? Pratar vi 2 dl grädde eller 1 liter osv?? Tacksam för svar!!

    Svara

    • Egoina

      |

      Tror jag använde cirka 3 dl 🙂

      Svara

  • Kristina

    |

    Det här receptet är fortfarande vanligt återkommande hemma hos mig. Sjukt att det är 8år sedan du publicerade det!!!!
    Väldigt glad över att du gjorde det, tack!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv