Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Wok med lövbiff och råris

Idag var jag sugen på ”wok” med lövbiff. Sagt och gjort. Det blev jättegott. Tänkte att ni ville se hur jag gjorde!

 

DSC03935

Jag skar upp alla bra saker jag kunde komma på. Eller först satte jag igång råriset, eftersom det tar för evigt att tillaga. Tillbaka till grönsakerna, det blev morötter, broccoli, paprika och chili. Purjolök också, men det är inte på bild eftersom jag hade i det sist då den blir så mjuk annars.

 

DSC03936

När riset hade en liten stund kvar började jag steka grönsakerna i olja. Jag pressade i en vitlöksklyfta och hällde i generöst med sesamolja och soja. Purjolöken sitter snällt bredvid och väntar och under tiden kan man börja skära lövbiffen i strimlor.

 

DSC03937

Sen i med den. Den tar typ ingen tid alls att tillaga.

 

DSC03941

Råriset blir klart så småningom och om man vill kan man ha i hackad persilja. Mest för att persilja är så gott.

 

DSC03939

Några minuter innan det är dags att äta kan man lägga i purjolöken, så har den fortfarande tuggmotstånd.

 

DSC03945

DSC03944

Klart! Ääääät.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (36)

  • PrinsessaVanessa

    |

    Muffsfilibabba!!! 😀 – Rena Rama Rolf

    Ser faktiskt supergott ut! Hoppas att du har haft en bra dag.

    Svara

  • Carro

    |

    men.. såsen då?:( Det är ju superviktigt!!

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha, inte denna gång. Det är ju liksom vätska i woken, så jag tyckte inte det behövdes 🙂 Men klart man kan ha sås till!

      Svara

    • Decdia

      |

      Man måste ha sås till, tror det är lag på det! 😉
      #älskasås

      Du är i hbg ibland, gå in i en asiatisk affär. Helt annat utbud och tusen gånger bättre pris. Har bla köpt röd currypasta därifrån, mycket mer smak än från såna från vanliga mataffären. Jag knarkar typ röd currypasta… 😉

      Svara

  • Jämtlandshanna

    |

    Det där både lät och såg väldigt gott ut! 🙂

    Svara

  • Nathalie

    |

    Det ser lite torrt ut 😛

    Svara

  • Robert

    |

    Smarrigt! 😉

    Svara

  • D. DeMarkey

    |

    Shit vad alla bloggar om mat! Jag blir bara hungrig. 🙂

    Svara

  • nattugglan

    |

    vad gott det ser ut! nästan så att jag vill prova på att laga det (är en vandrande katastrof i köket)

    Svara

    • Egoina

      |

      Nää, you can do it 🙂

      Svara

  • Ylva

    |

    Älskar dina matbilder. Maaat! ❤

    Svara

  • Myhrans

    |

    Blir hungrig haha!

    Svara

  • sten sture

    |

    kära egoina!! dyrkar dig så mycket och du verkar så stark och klok och förträfflig och allmighty och har så himla bra värderingar och är en så nice förebild. därför blir jag ledsen i ögat när jag ser dig käka djur :((
    har läst din blogg väldigt länge och jaaa jag VET du har ett asfint hjärta och ett förträffligt intellekt ju!! du kan omöjligt vara en av dem som förnekar djurs lidande och att tusentals andra alternativ till animalier finns. snela kom över till den ljusa sidan, vi har goda vegankakor <33 pretty pls

    Svara

  • krulli

    |

    För att råda bot på din deppighet föreslår jag att du kommer hit och hälsar på. Massor av sol, god mat och billigt! 🙂
    Langkawi is the shit när man är deppig…

    Svara

    • Egoina

      |

      Det hade varit något 🙂

      Svara

  • ♥Malin Virvelvind♥

    |

    Ser jättegott ut! Och relativt enkelt 😛 Har bara provat göra wok med frysta grönsaker, men gillar det inte alls. Måste vara hundra gånger godare med färska grönsaker ju! 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Ja verkligen! Färska råvaror är alltid bäst 🙂

      Svara

  • Donna

    |

    Asså du kan ju helt seriös tävla i masterchef! ;D ser sjukt gott ut

    Svara

    • Egoina

      |

      Gulle du! Hade varit min dröm! 🙂

      Svara

  • Malin

    |

    Ta tofu ist för lövbiff nästa gång så blir det vegetariskt! (=ingen behöver dö =D)

    Svara

  • Carro

    |

    Mitt råris tar 10 min att koka.. sett att det finns annat också men det köper jag icke.
    (ja det är antagligen bättre, men jag har inte tålamod).

    Svara

    • Egoina

      |

      Oj, det jag köpte tog 45 min, haha..

      Svara

  • Fannie

    |

    Egoina! Följde din blogg jättenoga för några år sedan men sen typ rann det ut i sanden?
    Kom hur som helst att tänka på dig nu, gick in här och har läst flera sidor bakåt. Blev alldeles varm och glad nu. Jag har saknat dig! Tack för att du är du och för att du bloggar och ba wow.

    Svara

    • Egoina

      |

      Åhhh tack 🙂 Gullig du är!

      Svara

  • Saga

    |

    Hej Egoina! Vad jag vill minnas så hade du inte the time of your life på gymnasiet, och nu är det så att jag precis har börjat ettan och bara känner: Vafan är det här? Jag har blivit inpräntad att man i gymnasiet ska skaffa vänner för livet och ha kul jämt, ha det bra helt enkelt. Så känner jag inte för fem öre. Jag får ångest bara av att tänka på det, alla festar och dricker utom jag, alla är jättesociala med alla medan jag funkar bäst i mindre sammanhang. Jag har inte kommit nära någon på två månader och går bara omkring och mår dåligt hela tiden. Jag hade det så himla bra på högstadiet och vill ha det så igen, vad ska jag göra?? Jag vill inte behöva komma hem och grina varje dag i tre år. Det känns inte som om jag passar med några i min klass. Alltså det här suger. Vad ska jag göra? Hur gjorde du för att härda ut? Hur blev det efter gymnasiet? (Tack för en jättebra blogg förresten!)

    Svara

    • sofie

      |

      Jag bytte klass och skola men typ samma linje. Funkade inte alls med min första klass och kändes inte som värt att stå ut i tre år. Blev mkt bättre sen, kanske inte time of my life men ångestfritt iaf 🙂

      Svara

  • Josefine

    |

    Såg väldigt gott ut det där!

    Svara

  • Michaela

    |

    Men ååååh vad jag älskar dessa inlägg med recept! THANK YOU JESUS (eller ja okej, Egoina. Nästan samma sak)

    Massa kramar från Sundsvall 😀

    Svara

    • Egoina

      |

      Hahaha 😉 <3

      Svara

  • Josse

    |

    Alltså du har säkert fått den här frågan ca tusen gånger förut, men eftersom jag är någorlunda lusfattig student och sliter huvudhåren av mig varje vecka pga vad jag ska laga till middag och hur det ska bli någorlunda billigt så kan jag ej låta bli. Hur lyckas du hålla någon form av budget och hur kommer du på olika saker att laga hela tiden? Vad är ens en rimlig budget till ett ensamhushåll? Känns som att antingen så kör jag nudlar en hel vecka eller så försöker jag med krångliga + dyra recept, finns knappt en mellanväg. HUR LYCKAS MAN? Mvh matfrustrerad läsare

    Svara

  • Katta

    |

    Såg riktigt gott ut
    Måste dock fråga,hur smakar råriset?
    Hur är konsistensen på det?

    🙂

    Svara

  • Ami

    |

    Åh det där måste vi testa! Vi brukar göra lövbiff med creme fraiche, en skvätt grädde, paprika, champinjoner, purjolök, vitlök, och soya (salt och peppar SÅKLART). Servera med färskpasta – mums!

    Svara

    • Egoina

      |

      Åh gott! Det måste jag laga 😀

      Svara

Lämna en kommentar

Arkiv