Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Mår illa

Jag mådde så fruktansvärt illa efter maten. Jag tror det berodde på avsaknaden av kolhydrater. Jag provade LCHF för några år sedan, men gav upp inom en vecka eftersom jag mådde så illa hela tiden. Nu var kanske inte min måltid var perfekt ur LCHF-synpunkt, men ändå. Det blir ofta så om jag äter kolhydratfattigt. Någon som känner igen sig? Är det kanske en vanesak?

Jag hittade en piggelin i frysen och botade mig med den. Nu ser jag reprisen av Idol eftersom jag missade i fredags. Jag råkade tyvärr se vem som åkte ut på Twitter, buu. Men det är kul att titta ändå.

 

20141019-214308-78188802.jpg

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (32)

  • Robert

    |

    Piggelin botar nog det mesta. 😉 Har inte testat att ta bort kolhydrater själv. 😛

    Svara

  • Karin

    |

    Åt i några korta perioder kolhydrat fattig kost. Fick varje gång magsjuka! Vet inte om det var en tillfällighet eller att min kropp blev så nedsatt utan kolhydrater… Så nu chansar jag inte, kolhydrater it is jao! Vidrigt med magsjuka ju…

    Svara

    • Egoina

      |

      Vad konstigt! Ja verkligen :/

      Svara

  • Linnea

    |

    Ja! Jag håller med, mår också illa om jag inte äter kolhydrater. Måste ha en brödskiva eller liknande om jag ska äta äggröra ost och bacon. Går inte annars!
    Har dock ingen aning om varför..

    Svara

  • Karolinas Kaos

    |

    Tycker du är sjukt fin i håret på den här bilderna! 🙂

    Svara

  • simone

    |

    Jag har i alla år mått dåligt av att äta och helst bara skippat det men så provade jag lchf och kan nu äta och få behålla det. Äter jag kolhydrater nu så mår jag så dåligt att jag blir sängliggades i flera timmar.
    men det är intressant att höra att någon har det typ tvärtom för det har kag aldrig hört innan.
    förresten så älskar jag din blogg 🙂

    Svara

  • Svorskan

    |

    Illamåendet med LCHF kan komma i början – första veckan – pga avvänjning av kolhydrater/socker, men det kommer inte vid första måltiden.

    Man kan bli illamående av en annan orsak (som nog är fallet för dig just nu), du har ätit för mycket fett och när man inte äter kolhydrater till samma måltid säger kroppen ifrån. Hade du ätit kolhydrater samtidigt hade du inte fått samma signaler.

    God morgon, jenta mi!

    Svara

    • Egoina

      |

      Så är det nog 🙂

      Svara

  • Katarina

    |

    De flesta får något slags omställningsbesvär om man börjar äta lchf. Brukar gå över på ca en vecka.

    Svara

  • Becca

    |

    Kanske inte är just avsaknaden av kolhydrater son skapar illamående, utan snarare mängden fett…

    Svara

  • Lola

    |

    Jag tippar att det var all ost alt ost o fett i kombination. Det är ganska jobbigt för levern o din lever kanske inte pallar så mkt? Vi har så i vår familj.. Äter vi för mkt ost, ffa på kvällen, så mår vi illa. Då brukar genomkokt skalat äpple med kanel lindra, el kamomillte. Kram!

    Svara

  • J

    |

    Jaag! Jag spydde som en kalv på gymmet varje gång jag hade ätit lchf. Så fort jag slutade äta det slutade jag spy och kunde faktiskt gymma på riktigt. I börja. Kändes de mest som man åkte till gymmet för att spy. Ingen hit direkt. Prövade skiten en vecka. Sen la jag ner det!

    Svara

  • Wilma

    |

    Hej!
    Jag äter vad man kan kalla för ”liberal” LCHF, dvs att man inte äter superstrikt utan lite mer tåligt. Jag kan tex äta morötter, rödbetor och ibland en potatis.
    Jag mår alltid HEMSKT första veckan. Det är naturligt för att då typ sockerrensar man och typ låter kolhydraterna ”ramla ur” en. Jag vet inte exakt vad det är som händer, men jag mår i vilket fall hemskt!
    Kroppen ställer ju om sig att ta näring från fett och det blir ju annorlunda mot att ta en snabb kolhydrat och låta blodsockret klättra upp direkt.
    Jag ska inte ge detaljer, men jag kan få så fruktansvärt ont i magen i ca 3 dagar (inte konstant då). Men efter en vecka mår jag liksom bättre än vad jag någonsin gjort och får inte ont i magen alls.
    Det är väl individuellt. Om du håller på att ”ställa om” till LCHF just nu kan jag ju säga att jag håller på med det just nu, jag med… 🙂
    Hoppas mitt svar hjälpte lite iallafall!
    Kram <3

    Svara

  • Ewe

    |

    Känner igen mig i det där, i början när jag äter väldigt lite kolhydrater så blir jag illamående, får huvudvärk och är extremt lättirriterad. 😛 Men det är som du säger en vanesak så det känns bättre efter ett tag.

    Svara

  • Saga

    |

    Kolhydrater är människans bränsle! Har inte direkt provat på LCHF-kost, för jag har, precis som du, märkt, att jag inte mår bra av att äta för lite kolhydrater. Magen känns tung hela tiden och träningen-ja, den lider! Vill ju kasta upp hela tiden jag springer… Oh då påstår folk att de känner sig ”så mycket lättare” utan kolhydrater… Heja alla bra kolhydrater (och socker/vitt mjöl nu och då såklart med), säger jag!

    Svara

    • Malin

      |

      Förmodligen så
      säger folk att de
      mår så mycket bättre för
      att det faktiskt gör det också.
      Bara för att det inte fungerar
      för dig (fast du inte ens har provat) så kan det ju faktiskt
      finnas en chans att det funkar
      för andra. Jag har ätit Lchf
      i tre år. Vet du vad? Jag mår
      så mycket bättre, annars hade
      jag ju aldrig fortsatt med det.
      Träning 4 dagar i veckan är inga svårigheter, inte heller
      att klara sig utan kroppens
      ”bränsle”. Så, nu har du hört
      det igen 🙂

      Svara

  • ♥Malin Virvelvind♥

    |

    Jag provade också LCHF och höll ut i ungefär en vecka, jag mådde konstant illa. Tipsen jag fick var ”håll ut, nästan alla mår illa i början, det blir bättre”. Men alltså… Nej. Ingenting för mig. I need my carbs! Haha. 😉

    Svara

  • Jennie

    |

    Jag kan inte heller äta kolhydratfattigt. Jag äter väldigt hälsosamt av mig själv, mycket grönsaker också, men de gånger jag ”glömt bort” att äta bröd eller ris eller potatis ett par dagar så känner jag mig sjukt konstig, framför allt i huvudet men också lätt illamående. Ännu tydligare har det blivit nu när jag ammar, LCHF skulle aldrig funka för mig.

    Svara

  • Anna

    |

    Jag kan må illa om jag äter fet mat uan kolhydrater (LCHF) men mår mycket bättre av kolhydrats- och fettfattig kost än med kolhydrater! Jag tror att det är den höga fetthalten som får dig att må illa och inte avsaknaden av kolhydrater! 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Men hur blir du mätt om du utesluter båda? 🙂

      Svara

      • Anna

        |

        Ja, alltså, med fetter menar jag mycket ost och mjölkprotein över lag! Älskar fitnessgurus nudlar och har dem till allt (alla tycker att de smakar som uppsvälld fiskelina, men jag gillar dem), sen älskar jag avokado och gör såser på typ soyagrädde eller lättkvarg! Jag får sjuuukt ont i magen av typ fet bea (det är hemskt, hur gott är inte bea liksom?!). Men, mycket mer mat helt enkelt antar jag, fast mer sallad och sånt liksom!

        Annars är moussaka med bara auberginer istället för med potatis också ett hett tips, typ det bästa jag vet! 🙂

        Svara

  • Moa L

    |

    Kanske inte så konstigt, men vet inte om detta känns av så snabbt. pH-värdet i magen ändras ordentligt till det surare hållet om man helt undviker carbs. Man kan tex köpa stickor att testa sin salivs pH med 🙂

    Svara

    • Hanna

      |

      Mja, att man blir för sur vet jag inte. Har grova problem med att jag har för mycket magsyra = sur miljö. Så jag ska helst äta basisk mat för att undvika detta, eller jämna ut nivån och då ska jag helst undvika vita kolhydrater som pasta å ris.. så vet inte riktigt om din hypotes stämmer där. Fast kanske bara är så för mig, vet inte.

      Mår som bäst om jag undviker kolhydrater helt, men mathavre/råris och liknande går bra 🙂

      Svara

      • Moa L

        |

        Hmm.. Ett snabbt utdrag, och egen erfarenhet säger dock så. Det gör inget om vi inte tror samma 🙂

        Kram

        ”Alla sädesslagen (i t ex bröd, gröt eller müsli) är dessutom syrabildande liksom ***kött, ost, fisk, ägg*** samt kaffe!”

        Svara

  • alicia

    |

    Det var inte alls konstigt att du mådde illa. Måltiden bestod i princip bara av animaliska produkter (= otroligt hög fetthalt). Kroppen är inte utrustad för den typen av mat. Mycket bättre att äta kolhydrater (ris,potatis,frukt,grönsaker etc) och helt skippa de animaliska produkterna. Våra celler behöver glukos för att fungera ordentligt (det är därför människor som äter för lite frukt tenderar att känna sig trötta oftare). Finns så mycket bevis om detta och så synd att få vet om det… men kolla in freeleethebananagirl på Youtube! Värt att spendera några timmar på hennes kanal.
    Kram ❤

    Svara

  • Inne hos Ina - nygift

    |

    Jag började äta GI i våras, och de första två veckorna skulle man äta typ LCHF. Jag mådde väl inte direkt illa men jag blev helt orkeslös! Man skulle också gå promenader varje morgon. Jag har hund så jag går JÄMT. Men jag orkade inte gå samma runda som jag går varje dag med hunden. Jag fick stanna och vila..

    GI däremot fungerar bra 🙂 Men då får man ju också äta mer kolhydrater..

    Svara

  • Sandra

    |

    Om du vanligtvis inte äter mkt fett så är det säkert det som fick dig att må illa. Jag har ätit LCHF sedan i februari och den första tiden hade jag stora problem med illamående efter fettrika mål. Men kroppen vande sig och jag mår riktigt bra nu istället 🙂 Nu får jag ist sota för om jag äter kolhydrater. Sist jag ”fuskade” käkade vi på MCdonalds och det gör jag inte om. Var sängliggandes hela dagen efteråt och bara kräktes.

    Svara

  • Elin

    |

    Jag mår alltid illa när jag försöker vara nyttig och äter sallad! Brukar alltid sluta med att jag inte kan äta upp och måste snabbt få i mig något sött/med mycket socker för att det ska lägga sig.

    Svara

  • Citrin

    |

    Det var kanske snarare den ovana mängden fett som gjorde dig illamående? 🙂 I januari ställde jag om från ”vanlig kost” till LCHF och mådde också dåligt. Hade iofs minimalt illamående, dock hade jag sååå ont i musklerna! Mina benmuskler var som spaghetti och jag som dagligen cyklar samma väg på 5 km fick kliva av och vila minst två gånger haha…

    Vi är så fullproppade av socker idag (inte bara fika och godis, utan finns ju i flingor, musli, bröd, knäcke osv osv…) att våra kroppar blir helt chockade utan. Inget konstigt med det egentligen, plötsligt börjar ju gallan jobba medan bukspottkörteln som utsöndrat enorma mängder insulin kan lugna ner sig en aning. Det var inte förrän jag tog en kurs i anatomi och medicin som jag förstod logiken i lågkolhydratskost/LCHF, då tändes en glödlampa för mig haha.

    Gott med Piggelin iaf 😉

    Svara

  • Rebecka

    |

    Jag känner igen mig så! Kan inte leva utan kolhydraterna. Äter jag för lite blir jag illamående, darrar, får ont i huvudet och kan inte sova ordentligt. Vaknar tidigt och får trycka i mig kolhydrater för att må bra igen. Aldrig värt att må så.

    Svara

  • Tessy

    |

    Jag blev allvarligt sjuk när jag provade LCHF i nästan 4 veckor..
    illamåendet var det lindrigaste symptomet då!

    Aldrig igen för mig säger jag bara!

    och under min graviditet så hade det då aldrig funkat, ostfralla var det ENDA som jag inte spydde av under 8 månader..!

    Svara

    • Lilly

      |

      Kan du inte berätta hur du blev sjuk?

      Svara

Lämna en kommentar

Arkiv