Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Marabou Japp Peanut Caramel

Jag tänkte göra ett inlägg när jag provar Piggelin, Nogger och 88:an som godisar idag, men till min besvikelse hade min godisaffär inte fått in dem än. Älskar att jag skrev min godisaffär btw. Men alltså den affären närmast mig som säljer godis. Men jaha, de hade inga glass-godisar än, så jag får helt enkelt skjuta på det inlägget.

Men jag ville ju prova godis?!? Vad skulle jag nu göra?

Då såg jag den! Japp Peanut Caramel glänste på hyllan och skrek VÄLJ MIG. Så jag kunde inte annat än att lyda. Det är alltså Marabous senaste nyhet som jag varit sugen på sedan jag läste en recension i Moas blogg.

 

Här är den!

 

Såhär tog jag bilden ovan btw. Min vas, gamla rosor och en tejphållare fick vara kamerastöd.

 

Marabou beskriver den som en klassisk Japp vars lena fyllighet bryts av med jordnötternas krispiga sälta. Lägg aaav vad gott det låter?

 

Titta så gulligt mönster.

 

 

Mitt betyg då? Hmm ja. Jag trodde väl att den skulle vara lite godare än vad den var faktiskt. Jag menar chocolate + caramel + peanut = succé. Men njä. För det första undrar jag var sältan egentligen är? Jag kanske fick ett dåligt exemplar, men jag kunde inte uppfatta någon sälta alls? Den kanske finns, men det borde varit MER. Sen var den alldeles för söt. Jag skulle säga att den är som en bättre version av Snickers. Men den får supermycket plus för krispigheten. Det är verkligen bitar av nötter i den och det gillar jag.

Jag ska inte vara för negativ, den ÄR god. Men jag skulle önska lite mer sälta, lite mer jordnötssmör (tänk Reeses) och mindre sötma. Sen har vi den ultimata Marabou-chokladkakan. Marabou Reeses med crunch kanske? JA TACK.

 

88 gillar

Kommentarer (34)

  • Kattis

    |

    Jag ÄLSKAR den där jäveln. Alltså älskar. Åt två kakor på två dagar (ok mon syster hann väl äta en rad eller två också men mest jag).

    Men det där med sältan är positivt i mitt fall, jag fattar aldrig varför man ska blanda i typ havssalt i chokladen. Nej tack! Lite går bra, men bara så det knappt märks. Haha.

    Svara

    • Egoina

      |

      Smaken är som baken ? Choklad + salt är ju ????

      Svara

      • Kattis

        |

        Choklad + salt lakrits är ????? i min mun men bara salt, naaaaaj!

        Svara

  • Johanna

    |

    Jag har provat 88an och piggelin och kan säga såhär; 88an var verkligen en besvikelse MEN piggelin var supergod!

    Svara

    • Maja

      |

      Håller fullständigt m om 88an. Fyfan hade svårt att äta upp den, så besviken var jag. Inte ett dugg knaprig!

      Svara

  • Emilia

    |

    Har hittat en perfekt glass med jordnöt + sälta!! Häagen Dazs Peanutbutter crunch ? you need to try!!

    Svara

    • Egoina

      |

      ??

      Svara

  • Johanna

    |

    Jag har smakat både 88an och piggelin och kan säga såhär; 88an var en besvikelse MEN piggelin var riktigt god ?

    Svara

  • Nina

    |

    Alltså jag kan hålla med om att salt är gott, men i just det här exemplaret står det väl inget om salt? Det står jordnötter, absolut. Men jordnötter är ju inte salta i sig.. Så att förvänta sig sätt ju egentligen jättekonstigt?

    Svara

    • Egoina

      |

      Marabou själva säger ju ”jordnötternas krispiga sälta”, så jo tycker absolut man kan förvänta sig det ?

      Svara

  • Robert

    |

    Sett den på affären, men inte smakat. Än. 😉 Tror den tog slut rätt snabbt i hyllan. 😛

    Svara

  • Lina

    |

    Alltså 88:an-godiset är sååå god! Blir sugen bara jag tänker på den! Min citygross har haft den rätt länge. Måste köpa till fredagsmyset imorgon. ?

    Svara

  • Karolina

    |

    Jaa tack för rimlig recension! Jag hade också hittat massa hyllningar till den här, på både instagramkonton och bloggar (!), sååå kände att det inte skulle kunna slå fel. MEN som du säger; 1. alldeles för söt, uhhh. 2. smakade inte japp öht? 2. skulle ha varit mer sälta! Kände inte av någon som helst sälta. Nä, mycket besviken, fick ge bort den till en fest. Som iofs för övrigt ba ”oooommmg den här var helt sjuuuuk mmmmm”? öh

    Svara

    • Egoina

      |

      Great minds ??

      Svara

  • Emma

    |

    Okej, innan du dömer ut den helt. Lägg den i kylen ett tag så den blir kall. O M G, den blir helt magisk!!

    Svara

    • Linda

      |

      Är det bara jag som måste lägga ALL choklad i kylskåpet innan den kan ätas? Rumstempererad choklad är ju uäärk. ??

      Svara

      • Nina

        |

        Tycker tvärtom, kyld choklad smakar ju ingenting, lite sådär halvsmält ska den va 😛

        Svara

  • Becca

    |

    Jag är egentligen inte känslig för när saker är fööör söta (eller så har jag kanske blivit med åren) Var så pepp på Japp/jordnöt, men blev faktiskt besviken. För söt, skulle varit rejält med mer jordnöt och sälta som bröt av, då hade den nog varit amazing. Provat 88:an, gillade inte alls, smakade bara för sött, konstgjort/kemiskt typ. Såg fram emot Noggern men njä. Bättre var den, men även den för söt och konstgjord. Verkar svårt att imitera glass i godisformat..

    Svara

  • Ellet

    |

    Kan du snälla rara prova Daim mint?

    Svara

  • Alexandra

    |

    Haha xD ”min” godisaffär har haft den superlänge – varför jag blev så förvånad när de lyftes fram (på elle.se tror jag att det var) som en nyhet.

    Sweeets i Lund 😉 go there.
    Däremot har jag inte lyckats pröva denna maraboukaka, but will do.
    Kram

    Svara

  • Hanna

    |

    Åh så sugen på att testa! Känns läskigt att köpa en hel ifall jag skulle bli besviken dock :(( Tycker det ser ut att vara lite lite choklad kanske? Jag vill ju att majoriteten av chokladkakan ska vara just choklad, men sen gärna med lite extra gott på. Okej, måste nog prova. Blev lite knäpp bara av att fundera på choklad så mycket.

    Svara

    • Egoina

      |

      ?

      Svara

  • Frida

    |

    Hatar 88:an-godiset!! Min sambo har en påse liggandes hemma, inte ens under mina mest godissugna stunder skulle jag få för mig att öppna den. Blä. Smakar bara smör…. Min bästa marabou är lätt den med jordgubb som dyker upp då och då, den är perfekt!!

    Svara

    • Egoina

      |

      Jaa den är en stor favorit! ?

      Svara

  • Erika

    |

    Tyckte den var helt okej, jag saknade också sältan! En av mina absoluta favoriter är dock Toffee whole nut, så god!

    Svara

  • N

    |

    Tycker det känns som att ifall man ”krånglar till det” för mycket med massa olika smaker i chokladen blir det inte så gott till slut… original är bäst 😉

    Svara

  • Jasmine

    |

    Testade 88an i höstas och förra veckan, när de hade 10:- för en påse i affären, köpte jag en påse eftersom jag glömt att jag redan testat dom. Men vilken besvikelse ännu en gång, de är inte goda alltså. Smakar inte som på glassen, bara socker eller något. Svårt att beskriva, konstgjort kanske.

    Svara

  • Ida

    |

    Lidl har 88:angodis. De är såååå goda! ICA Maxi har haft de i säkert över ett år.

    Svara

  • Maria

    |

    Nogger bites är en gåva!
    88:an bites not so much.
    Piggelin har jag inte hunnit testa än, men chokladkakan i detta inlägg Regina…TO DIE FOR!!!

    Svara

  • Malin

    |

    Jag är faktiskt sugen på att hitta en god choklad med salt i! Har inte varit så förtjust i det tidigare då jag gillade choklad som var söt, utan att bli sliskig. Men men, nu har jag gjort en deal med mig själv att äta nyttigare några veckor för att få bättre, orka mer och faktiskt kunna knäppa knappen på alla jeans som helt enkelt inte har passat sen innan graviditeten. Min 1-åring är underbar och klart att kroppen förändras efter graviditet och amning, men gud så jag längtar tillbaka till mina kläder! Så det är dags att inte äta godis och dricka läsk varje dag en period nu. Sen får jag leta efter den salta chokladen 😉
    Fin vas förresten!

    Svara

  • Erika

    |

    Aahh marabou+reeses MÅSTE ju hända! Skulle vara fantastiskt!

    Svara

  • Emelie

    |

    Flyttade till England för 2,5 år sedan så jag är lite efter med mitt Marabou-konsumerande. Ska testa de nya smakerna i sommar när jag ska ”hem” till Sverige.
    Något jag tycker är intressant dock är att Cadbury’s (typ Englands Marabou) har nästan exakt samma smaker på deras ”big taste”. Enda skillnaden är att Cadburychokladen i sig smakar lite annorlunda. (Som svensk föredrar jag förstås Marabou dock 😀 )

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv