Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

En bild som symboliserar hälsa för mig

Dagens lucka handlar om vad som symboliserar hälsa för mig. När jag tänker på god hälsa tänker jag på att må bra och när jag tänker på att må bra tänker jag på det psykiska välmåendet. Kanske gör jag det för att min kropp alltid mått mer eller mindre bra. Jag orkar det jag vill och har inte ont någonstans, det räcker gott och väl för mig.

Min psykiska hälsa har däremot gått upp och ner genom åren. Jag har känt att livet varit hopplöst, varit deprimerad, varit inne i dumma tankebanor som är svåra att ta sig ur och haft mycket ångest.

Då är listor som denna bra att ha sparade på skrivbordet:

 

En påminnelse om att ta hand om sig själv och fina saker som finns i världen <3

Det kanske inte hjälper på de mörkaste dagarna, men kom ihåg att det går över. Alla känslor är tillfälliga och så som du känner nu kommer du inte känna för evigt. Håll ut.

 

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

89 gillar

Kommentarer (9)

  • Robert

    |

    Alltid bra att ha lite uppmuntran till hands när det behövs. 🙂

    Svara

  • Dalle

    |

    Tyckte det stod ”shit in the nature” he he läste lite snabbt

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha Whatever floats your boat 😉

      Svara

  • Kattis

    |

    Just tanken om att alla känslor är tillfälliga har varit jätteviktig för mig när jag jobbat med mitt mående. Den, och att en känsla inte kan döda mig hur intensiv och smärtsam den än är. Det var när jag började tänka så som jag kunde börja må bra.. min ångest är inte borta och kommer väl aldrig vara det, men det går att hantera på ett helt annat sätt idag. Nu blir jag inte lamslagen i veckor, månader. Möjligtvis ett par timmar eller nån dag men inte mer. Det är stort!

    Svara

  • Joanna

    |

    Egoina du är så bra! Där jag hade tolkat den uppgiften med att välja ett kort på mig där jag känt mig hälsosam. Så kör du på det psykiska med en grym lista. Du är så vettig! Tack för det. Sparade ner listan i mobilen inför dipp-dagarna. Kram!

    Svara

    • Egoina

      |

      ❤️

      Svara

  • Tjejen

    |

    Hej! Jag skrev till dig i somras och berättade om en KK jag blivit olyckligt kär i.. därefter skrev jag och berättade att jag stått på mig att hans velande om vad han vill ha inte funkar…

    Tyvärr har jag dock inte orkat stå på mig utan hösten har varit ”tjafsfylld” mellan oss och stundtals hae jag försökt låtsas som ingenting och umgås ändå. Funkar ibland men inte i långa loppet. Tjejen han tog upp kontakten med förut träffar han samtidigt och säger att det inte är förhållandelikt men han gör saker precis som vi gjorde så det känns ju så och detta gör ont för mig. Jag försöker ta steget bort och klippa banden för VET att det är det här som får mig att sjunka, bli deprimerad, strunta i jobb, kost, träning och vänner. Men jag har så svårt att göra det. Vill kunna följa en sån här lista som du skrivit men har inte ork till det heller. Hur ska jag göra? Läkarna erbjuder antidepp slm jag egentligen är motståndare till men nu funderar på att ta.. men i grunden är det ju ”han” som är mitt problem.. så så länge jag inte väljer bort honom kommer jag väl inte må bra? Eller kan tabletterna hjälpa mig att orka välja bort honom? Har du någon erfarenhet av antidepp? Är jobbig hela situationen, mitt självförtroende sjunker och jag vill inte att den där tjejen ska ta min roll om de inte ska ha något förhållande, Vill inte att hon ska vara ”bättre än mig” på något vis.. men känns lite så och som en tävling. Jag vet att det låter sjukt och att man inte sla stanna i detta.. men kan inte ta mig ur. En del av mig vill inte svara om han skriver till mig och en annan del vill försöka umgås med honom i jul/nyår.

    Tips?

    Svara

    • Anna

      |

      <3 jag känner inte dig och kanske inte alls borde uttala mig om en situation efter att bara läst i all hast här och nu. men min första reaktion som utomstående med helt objektiv syn på din situation är: lämna honom. släpp allt som har med honom och göra. tjejen han träffar är inte bättre än dig, bara en annan brud. hade han vart värd att satsa på, eller the one eller som nu hade vart "värt å lida lite för" hade han inte behandlat dig som han gör nu.

      att tänka så har hjälpt mig att sortera sketna relationer/douchebags. har vart i din situation fler gånger och man blir så jävla blind av alla känslor och sätter sig själv sist i allt.
      vill bara krama dig och hjälpa dig radera han från ditt liv, men har du kanske nån vän/familj/psykolog/vadsomhelst du kan prata med om detta som kan hjälpa dig? som du
      kan ventilera med och anförtro dig åt? att prata med någon utomstående hjälper och sätter saker i perspektiv.

      men du måste få bort honom, om inte direkt så successivt. han är inte the one, ni är inte meant to be, han är inget mer än en lärdom för dig att ta med dig i ditt liv som kommer hjälpa dig bli starkare och säkrare i dig själv och i framtiden kunna urskilja kvalitetskillarna från idioterna.

      kram <3

      Svara

  • Johannisson

    |

    Jag har lidit av depression och ångest hela livet. Få saker hjälper så mycket som att säga nej, avboka grejer och bara chilla lite. Jag älskar verkligen Jason Stephensons meditationer på YouTube! Jag somnar till dom varje kväll. Att ta tid för sig själv och sin hjärna tror jag är helt avgörande för god hälsa, i dagens stressiga och intryckstäta samhälle.

    Ta hand om er!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv