Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Matleverans samma dag

I samarbete med mat.se

Mina senaste två veckor har ju varit lite konstiga och förra fredagen slog det mig att JUST DET. Jag ska på 30-års överraskningsfest imorgon och har lovat att stå för desserten! Jag hade svårt att få tid till att åka och handla mat just den dagen så därför bestämde jag mig för att prova samma-dag-leverans hos mat.se. Om man beställer innan 13.00 får man nämligen sina varor samma dag!

 

 

Jag trodde att det skulle vara ett väldigt litet utbud när jag beställde med leverans samma dag, men jag kunde faktiskt beställa allt jag behövde (förutom färska hallon, men det fick bli frysta istället). Jag passade även på att beställa fredagens middag och lite annat vi behövde, när jag ändå var igång liksom. Poff sådär bara så hade jag storhandlat på fem minuter. Så värt!

Om ni också vill prova på att beställa hem mat har jag ett erbjudande till er som faktiskt är det bästa hittills! Om ni anger rabattkoden EGOINAS200 får ni 200 kronor i rabatt om ni handlar för 500 kronor! Passa på att utnyttja det på nästa storhandling : )) Tryck HÄR för att komma till mat.se. Obs! Gäller endast nya kunder.

 

 

Jaaaajaaa men kom till saken Regina! Vad lagade du för dessert? Jo, det blev semifreddo! Grundreceptet ser ut såhär:

 

Ingredienser till 1 semifreddo:

2 marängbottnar

4 ägg

2 msk florsocker

5 dl grädde

 

Gör såhär: Knäck äggen och separera äggulor och äggvitor. Vispa äggvitorna med 1 msk florsocker till ett hårt skum och vispa äggulorna med 1 msk florsocker. Vispa sedan grädden (ja det blir många olika skålar, men det är värt det i slutändan, promise). Blanda ihop allting varsamt. Lägg en marängbotten i en rund form med avtagbar kant och krossa den andra marängbotten och rör ned i smeten.

Sedan är det dags för det roliga, nämligen smaksättning! Jag gjorde den ena med Nutella genom att ringla ner och röra runt ljummen Nutella och den andra smaksatte jag med pressad citron, rivet citronskal och klickade sedan i lemoncurd. Men man kan ju välja precis vad man vill : )) Fyll sedan upp formen med blandningen och sätt in i frysen. Jag brukar spara lite av Nutellan och lemoncurden för att göra mönster på toppen förresten, tycker det ser trevligt ut.

 

Låt semifreddon stå i frysen några timmar, eller över natten. Sedan är det redo att serveras! Låt den tina en stund innan du hugger in, den är godast då.

 

Jag serverade mina semifreddos med lite olika tillbehör att välja mellan. Det blev krossade digestivekex, hackade pistagenötter, hackad daim, frusna hallon och chokladsås. Mmmmm.

 

42 gillar

Kommentarer (8)

  • Lina

    |

    Fantastiskt med rabattkod! Jag och min sambo har ju tänkt att vi ska testa handla mat online så de kom passande må jag säga. Bara en fråga, hur länge gäller den? 🙂
    Tack på förhand!

    Svara

    • Egoina

      |

      Vet inte exakt, men ett tag till. Så ni kan fundera i lugn och ro 🙂

      Svara

  • Fanny

    |

    Hatar att de inte levererar till Gävle 🙁 Är ju ingen liten ort liksom.

    Svara

    • Egoina

      |

      Ja så dumt!! Vet att de jobbar på utvidga, så hoppas det kommer snart 🙂

      Svara

  • Robert

    |

    Så smarrigt! 😉

    Svara

  • Bella

    |

    När får vi hemleverans till nordligaste Norrbotten? ? Hade varit smidigt mitt i smällkalla vintern. Inte roligt att åka till Konsum i -35 grader (skojar inte) och tvingas lämna bilen igång. Risken är att den annars inte startar när man handlat klart. Stöldrisken får man ta helt enkelt, alternativt väntar någon i bilen med sätesvärme och fläkten på högsta värme!!

    Jag har förresten alltid funderat hur det fungerar att köpa frukt/grönsaker via hemleverans..? Jag studerar nitiskt alla bananer, paprikor, avocados etc innan jag bestämmer vilka som är bäst. Jag hade ju varit orolig att alla färska frukter/grönsaker hade varit omogna eller övermogna/mosiga/mögliga(!!!)/brunfläckiga…

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha alltså kan inte ens föreställa mig hur ni har det där. Och STACKARS. Jag fryser ihjäl vid -1 liksom. Bra fråga ang frukten. Jag är som du och tycker nästan det är skönt att slippa välja. Jag kan stå och noja över det i affären mycket längre än vad som anses rimligt…haha. Min erfarenhet är att frukt och grönsaker alltid är bra. Det känns faktiskt som att de blivit valda med omsorg. Kan iaf inte komma på någon gång då jag blivit missnöjd. Jo! En gång fick jag en mango som inte var mogen trots att jag köpte ”mogen mango”, men det där är ju lite rysk roulette i allmänhet 😉

      Svara

      • Bella

        |

        Äh, man vänjer sig vid kylan. Dessutom känns -20 som rena vårvärmen efter en vecka med -35 grader. Luften är väldigt torr när det är så kallt ute, och oftast vindstilla dessutom så det upplevs inte alls som sååååå kallt. Den råa kylan i södra landsändan är något helt annat, där är det ju både blåsigt och fuktigt – speciellt vid kusten. Som tröst har vi vackra och varma somrar, med midnattssol!

        Ang frukten så är det väl samma som med ”mogen avocado”. Är väl en av tio som är perfekt, resten är antingen stenhårda eller brungeggiga.

        Svara

Lämna en kommentar

Arkiv