Om plastfolie kunde tala

Jag och F skulle iväg tidigt en dag och bredde därför med oss mackor för att kunna äta frukost på vägen:

 

 

Vi slog in en macka var och när jag skulle packa ner dem började jag skratta. Våra olikheter blev så tydliga när jag såg våra inslagna mackor ligga där bredvid varandra. Här har vi det. Vårt förhållande beskrivet med hjälp av plastfolie.

En av mackorna är fint och prydligt inslagen av en till synes mycket noggrann person som tagit sig tid att se till att det blir gjort rätt och blir bra. Plastfolien är ömsint smekt runt brödskapelsen och en varsam hand har sett till att plasten sitter lagom tight överallt och att inga ojämnheter bildats.

En annan av mackorna har hanterats av en person som av inslagningen att döma har mycket lite tålamod och kanske ett motto som lyder ”hellre snabbt än bra”. Mackan har ett generöst lager plastfolie hafsigt slängt runt sig och är inte ens tillräckligt täckt överallt trots den enorma mängden plast. Personen har helt enkelt bara snurrat lite plast runt brödbiten i all hast och hoppats på det bästa och sedan lämnat mackan där till sitt öde, ytterst ointresserad av resultatet.

 

Tänkte be er gissa vilken jag slagit in, men tänker att det antagligen säger sig själv.

 

141 gillar

Kommentarer (20)

 • Signe

  |

  Jag gissar att din är den hafsiga – men samtidigt är du ju extremt noga med att maten du äter äts på ett speciellt sätt. Och då vet jag inte om mackor räknas 😉

  Reply

  • Egoina

   |

   Så sant! Det var därför jag absolut skulle bre min macka själv. Men njä, tror ändå inte att mackor räknas och särskilt inte inslagningen av dem…hehe 😉 (Om vi inte pratar om hamburgare då, där är det extremt noga. Mvh/ BK-skadad).

   Reply

 • Linnea

  |

  Haha! I mycket du gör känns du extremt noggrann och perfektionist-ig. Men när det kommer till plastfolie gissar jag att du har noll tålamod, precis som undertecknad haha

  Reply

  • Egoina

   |

   Hehe japp. När det kommer till plastfolie (och mycket annat i livet) har jag verkligen noll tålamod 😉

   Reply

 • Jackie

  |

  Haha! Jag tror F och du är som gjorda för varann! ❤

  Reply

 • Jennie

  |

  Exakt som jag och min kille! tyvärr är jag den slarviga 😂

  Reply

 • Martina

  |

  Helt självklart är det inte tycker jag. Mina generella fördomar säger ändå spontant att den vänstra är inslagen av en man och den högra av den kvinna. Sen tänkte jag på att F är ingenjör och då känns det lite bättre om han slår in mackan som den högra faktiskt… 😉

  Reply

 • Sofia

  |

  Trodde du skulle vara den noggranna då du pratat om BK:s hamburgerpapper, men ser i kommentarerna att jag hade fel 😉

  Reply

 • malin

  |

  Fast den hafsiga ser mycket godare ut! Om man kan ha förutfattad meningar så känns det ju som den har både mer smör och pålägg inslängt, den andra känns så industriell.

  Reply

  • Egoina

   |

   Eller huuuuuuur. Han kan ha sin tråkiga industriella macka för sig själv!!!! (hehe)

   Reply

 • Robert

  |

  Haha, ganska lätt att gissa vem som är vem – om det inte är en kuggfråga. 😉 F noggrann och du yoloar med folien. 😉 Var på ICA och fick syn på en massa smash-påsar. Tänkte på dig direkt… Köpte en (med fyra kronors rabatt dessutom). Mååånga år sen jag åt det. 😉

  Reply

 • Natalie

  |

  Jag trodde att du var den noggranna eftersom du jobbat på BK 😛

  Reply

 • K

  |

  Man hör i hela beskrivningen i inlägget att du är den hastiga slarviga inslagaren haha! 😂 En som bryr sig om sin mack inslagning skulle nog beskrivit det på ett mer praktiskt sätt, en tätt inslagen macka som inte riskerar att falla isär är min högsta prioritet när jag slår in mackor. Min kille slänger bara ner sina i en lite fryspåse, orka fiffla med folie liksom 🙄😆

  Reply

  • K

   |

   AAAAAAH smög sig in en särskrivning 😱😵 mackinslagning

   Reply

  • Egoina

   |

   Är helt med honom!! Hade också gjort det om inte påsarna var slut 🙂

   Reply

 • Jessica

  |

  Tycker det är ambitiöst att ens slå in dom. Jag kör plastpåse! Knyter inte ens påsen 😀

  Reply

 • Malin

  |

  Skit i plastfolien. Hatar det. Använd en liten fryspåse istället och lägg den i. Eventuellt en tejpbit om man vill men inte nödvändigt.

  Reply

 • U

  |

  Haha, självklart! Så där ser det ut när jag slår in saker i plastfolie också, min kille brukar gå in i kylen efter och rätta till och fattar inte varför jag använder överhuvudtaget då jag inte återslutit det, och jag som tycker att jag varit duktig.
  Men Fs ser ju helt sjukt perfektionistisk ut, hur länge höll han på med den liksom!? 😉

  Reply

 • Jessika

  |

  Jag hatar plastfolie. Med passion.

  Reply

 • Johanna

  |

  Hahaha alltid när jag slår in i plastfolie ser både det inslagna och det som är kvar på rullen ut som kriget och jag har fått minst 3 sammanbrott 😂

  Reply

Lämna en kommentar

Rekommenderade inlägg

Arkiv