Björn Borg

2017 är tydligen året med alla filmer om stora, manliga, svenska kändisar. What’s up med det egentligen? Har filmbolagen haft något hemligt möte och bestämt sig för att detta är nästa stora trend? Eller är det samma filmbolag som producerat alla (orkar ej googla). Märkligt hur som helst. Snart kan du se film om Björn Borg, Lars Winnerbäck, Ted Gärdestad och Ronnie Peterson.

 

 

Filmen om Björn Borg hade premiär i fredags och då såg vi den. Jag trodde inte att jag skulle uppskatta den så mycket eftersom jag inte alls är insatt i Björn Borg, eller tennis för den delen. Men det gjorde det kanske ännu mer intressant om jag ska vara ärlig. Filmen handlar om att Björn Borg har vunnit Wimbledon fyra år i rad och nu ska han försöka vinna en femte gång. Jag visste ju inte hur matchen skulle sluta, så jag satt på nålar hela filmen.

En bra film i det stora och hela. Den är grabbig, sportig, och ganska humörlös. Men sevärd. Det är intressant att få höra om Björns barndom, ”hur han blev som han blev” och jag kunde verkligen relatera hans ångest, tvångstankar och konstiga ritualer. Hade jag varit en stor idrottsstjärna där allt hängde på varje match hade jag också hållit på sådär.

Den var filmad på ett fint och nästan konstnärligt sätt och jag gillade filmens uppbyggnad och drama. Man blir verkligen engagerad. Kanske för engagerad? Jag var ledsen när filmen tog slut för att jag inte vill att någon ska förlora. Det var det enda jag kunde tänka på sista halvtimmen. Det här är på liv och död för två personer och snart ska en av dem förlora. Jag ville bara stoppa filmen, ropa ”OCH SÅ BLEV DET OAVGJORT, BÅDA VANN OCH LEVDE LYCKLIGA I RESTEN AV SINA DAGAR HEJDÅ”. Men det funkar ju inte riktigt så. Stort plus för att Björn Borgs son Leo spelade Björn som liten förresten. En mycket fin detalj.

 

47 gillar

Kommentarer (17)

 • Lisa

  |

  Jag MÅSTE se den för Sverrir är to die for 😍❤

  Reply

 • emblas.se

  |

  De andra kan jag ändå förstå att det görs filmer av, men Winnerbäck..? Seriously?!

  Reply

  • Emma

   |

   Haha håller med!

   Reply

 • Robert

  |

  Jag älskar tennis! 😉 Har också undrat över den filmen.

  Reply

  • Mli

   |

   Schysst att spoila filmen för oss som inte heller vet vinnaren 😉

   Reply

   • Egoina

    |

    Oj. Jag redigerar din kommentar Robert 😉

    Reply

    • Robert

     |

     Ooops… :/ Fick dåligt samvete nu även matchen inte direkt är okänd fast det var ju en del år sen. 🙁

     Reply

     • Egoina

      |

      Nejdå, ha inte det. De flesta vet ju faktiskt hur matchen gick och det är inte det filmen handlar om egentligen. Men tog bort ”spoilern” ändå 🙂

  • Elena

   |

   Nooooo, spoiler 🙁

   Reply

 • Karina

  |

  Åh jag vill också se!

  Reply

 • Ninni

  |

  Glöm inte filmen om Avicii!

  Reply

  • Egoina

   |

   Det tar ju aldrig slut! 😂

   Reply

 • Sofia

  |

  När jag läste första meningarna tyckte jag den lät tråkig. Men har du fastnat så gör förmodligen jag det också 🙂

  Reply

 • Sofie

  |

  Vill bara säga att jag älskar hur mycket du uppdaterar och tycker du får till dina inlägg bättre än nånsin! Alltid varit grym men nu är bloggen perfekt. /har nog läst sen du började blogga.. kram!

  Reply

  • Sofie

   |

   Jag menade inte att sätta mer press om du mår sämre igen utan vill bara ösa beröm till dig!

   Reply

  • Egoina

   |

   Åh men tack vad glad jag blir!! 🙂 ❤️

   Reply

 • isabelle

  |

  såg idag att det ska komma en film om silvana imam också! wihoo

  Reply

Lämna en kommentar

Rekommenderade inlägg

Arkiv