Helgen i korta drag

KUL att ni är pepp på podd! Det är jag med! Jag säger till när första avsnittet är uppe :))

Måndag igen. Denna vecka är också fullproppad för min del, men det ska bli kul! Helgen då? Jo, jag har knappt tagit några bilder och har liksom varit in the moment. Men i korta drag har den sett ut såhär:

 

Fredag: F joinade mig i sängen där jag låg och hade ont i magen. Sen fick jag dåligt samvete eftersom jag trodde att jag förstört vårt date-night som han hade planerat. ”Nej, det är ingen fara. Vi hinner fortfarande”, svarade han. Sen lagade han mat till oss och sa att vi skulle gå halv nio. På väg ut ur lägenhet förstod jag att vi skulle på bio eftersom han drog fram en stor påse med godis. Jag blev lite orolig över detta. Här har jag gått runt och trott att jag har en övermänsklig förmåga att kunna lukta mig till godis och så har jag haft ett helt kilo gömt hemma utan att ens märka det?

Lördag: Kräftskiva. Kanske den roligaste hemmafesten jag varit på sedan jag var 16 år. Vi dansade till 90-tals hits hela natten och var inte hemma förrän 05.00.

 

Jag tog bild på någon annans kräftor eftersom de var finare än mina. Så tänkte tre andra personer också, så det slutade med att vi alla lade upp samma kräftor på Instagram. De mest instagrammade kräftorna i Sverige.

 

Jag och F fick i uppdrag att ta med en flaska snaps. F bestämde sig för att göra folk lite nervösa i gruppen.

 

Söndag: Vi var på visning. Ett intressant objekt med mycket potential men tyvärr var trädgården alldeles för stor. Vi snackar del av en nationalpark stor. Jag måste ändå vara ärlig mot mig själv och erkänna att det inte är något för mig. Jag hatar att hålla på med växter och är dessutom rädd för alla möjliga insekter. Jag vill på sin höjd ha en gräsmatta (obs på rimlig storlek), ett trädäck, några få rabatter och kanske möjlighet att odla något. Inte någon Sofiero light bredvid mitt hus. Vi började dock fundera på vad man kunde göra med all denna plats. En tennisbana? Sveriges största pool? Utomhusgym? F tyckte att vi kunde ta inträde och dessutom tjäna något på det. Tåls att fundera på. Annars bättre lycka nästa gång. Resten av kvällen bäddade vi ner oss med godisrester, chips, glass och började titta på The Keepers.

Mycket bra helg!

 

67 gillar

Kommentarer (18)

 • Terese

  |

  Hej. Kan du inte berätta mer om ert hus letande? Hur kom ni fram till att ni ville köpa hus (har trott att ni letat lägenhet) hur stort ska det vara osv? Vi köpte hus förra året och ångrar oss inte en sekund. Även fast det går mycket pengar på hus och inredning men jag känner verkligen, här kan vi bo tills vi där. Så himla skönt! Kram

  Reply

 • Julia

  |

  Stycka upp marken och SÄLJ. :)))))))))))))))))))

  Reply

  • Egoina

   |

   Funderade på det, men är typ 99% säker på att kommunen inte tillåter. Hur kollar man upp sånt?

   Reply

   • Anna

    |

    Ta kontakt med kommunen (stadsbyggnadskontoret) och hör om området är planlagt, är det planlagt så kan det vara mycket svårt att ändra på. Det kan finnas bestämmelser för tomternas placeringar och storlekar som man inte frångår.
    Sen är det en himla massa saker utöver detta som ska stämmas av och kontrolleras innan ett beslut kan fattas, så det bästa är att ringa stadsbyggnadskontoret samt Lantmäteriet och höra med dem vad som gäller.
    Samt att höra vilka kostnader det rör sig om, har för mig att man betalar både kommun och lantmäteri per timme, så det kan nog röra sig om ganska många tusenlappar att genomgå en sådan här process. Men det kan ju löna sig om man nu får stycka av och sälja tomten 🙂

    Reply

 • M

  |

  Om tomten är tillräckligt stor kan man stycka den och sälja! Eller till och med stycka tomt, bygga hus och således inte riskera att den som köper tomten bygger något enormt som skymmer kvällssol eller något 😛 Och alltså sälja sen 😀

  Reply

 • Em

  |

  Heeeej jag har en kanske lite konstig fråga. Jag är helt ny på pojkväns-området (kommenterat här förut om hur en gör när en blivit är kär i sin kk som inte alls känner samma sak, alla tyckte såklart att jag skulle lämna, jag gjorde tvärtom (hehe) och nu är vi tillsammans! Amajgad ibland sker det mirakel hörrni!!), och har kommit in i någon slags hemsk vardag där jag v-a-r-j-e d-a-g räknar ner timmarna tills han kommer hem. Jag pluggar, tränar, äter, tar ofta power naps (<3) osv under dagarna, men ändå känns dagarna OÄÄÄÄNDLIGT långa och tråkiga ända från dess att han går vid 06:30 tills han kommer hem vid 18:30. Hur fan klarar man av det här? Vill ju bara ha hem honom 06:35 igen liksom. 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 Mvh jättekär förhållande-novis som inte vet hur hon ska hantera denna nya situation

  Reply

 • emblas.se

  |

  Varför inte ha en nationalpark där? Vore ju riktigt ballt, men kanske svårt i praktiken då… ^^

  Reply

 • emmy

  |

  Radhus! Köpte ett själv för några år sedan (bor alltså själv) och det är perfekt. Liten hanterbar trädgård (eh som alltid känns för stor när man ska klippa gräset…) med lite rabatter och odlingar, stor altan, och så behöver man aldrig känna sig helt isolerad med grannar på lagom avstånd men som ändå inte känns lika nära som i lägenhet. Och så kan man alltid få tips ang huset av grannarna för de har ju exakt likadana! Perfekt helt enkelt 🙂

  Reply

  • ab

   |

   Nu vill jag också flytta till radhus. 😁

   Reply

 • L

  |

  Du som har spindelfobi borde välja ett hus utan källare, alternativt lära dig av med fobin 🙂

  Reply

 • Robert

  |

  Vad är det i dunken egentligen? 😮 😉

  Reply

  • Egoina

   |

   Något till bilen. Minns ej vad..hehe 🙂

   Reply

   • Sophie

    |

    Kylarvätska ser det ut som. 🙂

    Reply

    • Egoina

     |

     Det var det nog 🙂

     Reply

 • Sofie

  |

  Är också nyfiken på ert husletande. Vi håller också på och letar och det är alltid roligt att höra vad andra tänker och tycker. Vill ni bo i Helsingborg eller utanför? Har ni några krav på huset? Som att det måste finnas badkar, öppen spis eller kanske en walk-in closet? Är ni okej med lite renoveringsbehov eller vill ni ha det färdigt? Vad tycker ni om källare? Jag själv hatar källare nämligen men de flesta husen i Helsingborg har ju det tyvärr.
  Du behöver ju såklart inte alls svara på alla mina frågor om du inte vill 😉 Helt okej om ni vill hålla det för er själva.

  Reply

 • Karina

  |

  Kommer commentluv någonsin dyka upp igen tror du? 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Ska höra med dem igen 🙂

   Reply

   • Karina

    |

    Vad glad ja blir 🙂 Saknar det så.. Vet inte vart jag ska börja om jag inte börjar via din blogg 🙂

    Reply

Lämna en kommentar

Rekommenderade inlägg

Arkiv