Cannelloni med champinjoner och solrospesto

 

Jag trodde inte att vi skulle vara sugna på pasta på ett väldigt bra tag efter att vi kom hem från Italien. Men den känslan gick typ över i takt med att flygplanet landade på svensk mark ; ))

Det är första gången jag lagar cannelloni. Det är nog första gången jag äter det också nu när jag tänker efter. Vilken sten har jag bott under egentligen? Det blev mycket gott! En aning trixigt och inte något man slänger ihop en stressig vardagskväll. Men en lyxig och mysig rätt när man har lite mer tid.  Vi följde detta recept, fast med följande ändringar: Vi hade vitlök i svampen och smaksatte tomatsåsen med buljong och vinäger. Rekommenderas!

Nog babblat. Lemme show you how it’s done:

 

 

Ingredienser (till 4 personer)

250 gram svamp

8 st färska lasagneplattor

1 st gul lök

200 gram ricotta

100 gram philadelfiaost

100 gram parmesan

50 gram basilika

100 gram solroskärnor

5 dl tomatjuice

2 dl olivolja

Vitlök

Timjan

Buljong, salt & peppar

Sallad, t.ex. ruccola och tomater

 

Börja med att hacka upp och steka svampen och hälften av löken. Smaksätt med vitlök, salt & peppar. Lägg åt sidan så att det kan svalna.

 

Mixa solrosfrö, basilika och olivolja till en pesto. YES äntligen får jag användning av min mortel, tänkte jag. Det enda jag använt den till hittills är liksom att krossa turkisk peppar när vi skulle göra shots…….. Men det gick inte alls att göra peston på detta sätt tyvärr och jag fick ta fram min stavmixer istället. Så don’t bother.

 

Sedan ska peston, svampen och löken som lades åt sidan, ricottan och färskosten blandas till en röra. Lägg en generös klick av blandningen på kortsidan av pastaplattan och rulla ihop. Vi kunde inte bestämma oss för om vi ville ha tjocka och korta rullar, eller smala och långa. Så vi gjorde två olika varianter.

 

Fräs resten av löken, tillsätt tomatjuicen och smaksätt med önskade kryddor. T.ex. timjan, buljong, vinäger eller andra örter. Salta och peppra. Riv parmesanen. Häll sedan över tomatjuicen på cannellonin och strö över parmesan. Sätt in i ugnen på 200 grader i 15 minuter.

 

Klart! Servera med sallad och njut!

 

Bellizimo!

 

43 gillar

Kommentarer (20)

  • Karina

    |

    MUMS! 🙂

    Reply

  • Robert

    |

    Smarrigt! 😉

    Reply

  • Agnes

    |

    Jag gör alltid min pesto i mortel, då gör jag dock original med pinjenötter. 🙂

    Reply

    • Egoina

      |

      Ja, tanken är ju att man ska göra pesto i mortel. Men jag tror att pinjenötter krossas enklare än solrosfrön 🙂

      Reply

  • emblas.se

    |

    Jösses vad gott detta såg ut! <3

    Reply

  • M

    |

    Jag gör alltid med mixer, supersmidigt 🙂 Och gillar den hyfsat ”slät”.

    Reply

  • Sofia

    |

    Men hej matporr!! <3

    Reply

  • Marion

    |

    Hej kom bara på och tänka på en sak haha men va gillar du för musik? gillar du t.ex. svensk musk, Håkan hellström? 🙂

    Reply

  • Mikaela

    |

    Vilka var godast? tjocka och korta eller långa och smala?

    Reply

    • Emmie

      |

      Eller hur! Don’t leave us hanging.

      Reply

      • Egoina

        |

        Hahaha! Jag gillade korta och tjocka 😏

        Reply

  • Pia

    |

    Ser jättegott ut!

    Reply

  • Sofie

    |

    Ett litet tips: gör den som en lasagne istället och lägg fyllningen mellan lagren, så blir den mer vardagskväll-vänlig 😊

    Reply

  • @inredningsdesign

    |

    Åååh, måste testa detta recept!! 😍

    Reply

  • Mikaela

    |

    Ser galet gott ut!

    Reply

  • Bella

    |

    Åh! Detta måste jag testa! 🙂 Ska nog skippa solrosfröna och ersätta med något annat istället. Klarar inte riktigt av smaken.

    Reply

  • Sara

    |

    Alltså åååh. Sitter i denna stund och äter dina halloumiwraps. JÖSSES vad goda. Älskar dina mattips.

    Reply

    • Egoina

      |

      Åhhh är SÅ avundsjuk. Mmmm vad gott 😀

      Reply

  • Tess

    |

    Det är tomatjuice och inte passerade tomater? 😊 *måste dubbelkolla* 😅

    Reply

    • Egoina

      |

      Ja, men det går lika bra med passerade tomater 🙂

      Reply

Lämna en kommentar

Arkiv