Random anteckningar på min telefon

Som jag berättat tidigare har jag hela mitt liv i anteckningar på telefonen. Jag skriver upp allt som är värt (och inte värt) att komma ihåg där. Det spelar knappt någon roll vad det är. Jag skriver upp det. Ni vet i filmer när en person har en liten ljudinspelare som hen har med sig överallt och pratar in random saker i? Jag kan SÅ relatera till det. Hade också haft en sån om det inte vore för att det är tidskrävande att lyssna igenom banden.

Anyway.

Låt oss titta på några random anteckningar jag gjort på min telefon på sistone:

 

Jag fick ett plötsligt barndomsminne när jag stod inne på Ica och var tvungen att skriva ner det. Jag gör ofta så. När jag får ett plötsligt minne eller känsla vill jag ”tänka klart” på det och sparar det därför i telefonen till senare om jag inte har tid att tänka klart just då. Om inte annat är dessa små anekdoter eller minnen bra att spara till exempelvis texter och dylikt.

 

Såhär såg första utkastet ut till min och Frédérics Italien-trip. Den blev ju dock mycket mer förenklad till slut.

 

Min faster pratade om en dokumentär om saker som lyser i naturen. Blev så fascinerad och skrev upp det. Den måste jag hitta!

 

Vad gäller kålrabbi och kor vet jag inte alls vad jag menade. Men vad gäller kallt vatten och släcka törsten funderade jag på om det är sant att kallt vatten släcker törsten bättre än varmt. Jag bestämde mig för att kolla upp det senare.

 

När jag skrev detta inlägg kom jag in på en annan tankebana. Folk verkar dras till mig även när det inte är raggningssyfte. Måste öva på att se mer otrevlig ut tydligen.

 

Tror detta var typ en ursäkt för att slippa gå ut och springa….? Hehe. Jag skrev upp mitt argument in case jag skulle glömma. Man vill ju inte ha flugor i munnen.

 

Jag förstod först inte alls vad jag menade här. Men sen kom jag på det! För några veckor sedan hade jag en period då jag lurade F med saker hela tiden. Jag skrev upp vad jag lurat honom med och tänkte typ göra ett blogginlägg eller något. De första två kommer jag inte riktigt ihåg. Här är de andra två:

Att grannen visslade. Det var sent på kvällen och F behövde hämta något på balkongen. Han hade inga kläder på sig och jag sa ”men bara spring ut snabbt, ingen kommer se dig, jag lovar”. När han gick ut busvisslade jag (från köket) och F trodde att det var någon som såg honom naken och visslade. Han kom in lite förskräckt och sa ”hörde du????” och jag bara ”ja….oj förlåt. Men grannen gillade vad hen såg i alla fall”.

Jordnötssmör senap. Jag skar upp ett äpple i klyftor och åt det med en klick jordnötssmör. ”Vad är det gula”, frågade F. ”Det är senap”, svarade jag. Han gick på det och tyckte att jag var så himla konstig som doppade äpplebitar i senap.

 

Åh. Okej. Det här är faktiskt pinsamt att erkänna att jag antecknat. Men jag sökte ett jobb för någon månad sedan. Mitt drömjobb faktiskt. Jag gick vidare i processen, men sedan ringde rekryteraren och sa att jag inte fått jobbet och att de skulle gå vidare med andra kandidater som hade mer erfarenhet. Men hon sa så himla snälla saker att jag var tvungen att skriva upp för att inte glömma. Jag var inte ens ledsen när vi lade på. Det kändes som att hon ändå trodde och hejade på mig, trots att jag inte hade lika mycket på CV’t som de andra. Jag gjorde förresten samma sak första gången jag träffade henne och hon summerade mig som person efter en intervju och överöste mig med snälla saker. Bra tips ändå att spara skryt om sig själv på telefonen, till regniga dagar och sådär.

 

Det förstnämnda undrar jag faktiskt. Varför gör de det? Nu när jag jobbar hemifrån händer det flera gånger i veckan och jag fryser till is varje gång (blir ju jätterädd pga det med min stalker osv). Men varför? Det är väl bara att lägga posten i brevlådan och människor brukar väl inte vara hemma mitt på dagen? Why bother? Och att brie ska ”tina”. JA. Så viktigt. Kylskåpskall brie är ju inte lika nice.

 

Jag skulle gå och köpa ”blommor som såg ut som stora bollar”. Ville inte verka dum om jag skulle behöva fråga efter dem så jag googlade och antecknade. Smart va. Förutom att jag nu verkade dum inför flera tusentals personer istället. BRA JOBBAT REGINA.

 

Ett sanningens ord bara. Satt på tåget och blev irriterad när jag överhörde ett samtal mellan några som hade denna diskussion och en av dem sa ”jo jag lovar, det heter Raaaamlösa”. Nej. Det gör det inte. Rammlösa heter det. Ramm-lösa! SLUTA UTTALA DET FEL.

 

Våra poäng från när vi spelade Chicago under semestern. Jag vann oftast såklart. Inget nytt där. Mvh/ självgod.

 

Det ska stå ”prosecco på frukosten” och handlar också om en gång jag lurade F (verkar vara ett återkommande tema det där?). När vi åt frukost på hotellet sa jag till F att jag hade fått en mimosa. ”Vadå mimosa”, undrade han. ”Juice och prosecco”, sa jag. ”Va? Fanns det? Det tror jag inte på”. ”Jo, smaka själv”. Han tog en klunk ur mitt glas och sa att det var jättegott och var på väg in för att hämta sin egen mimosa när jag började skratta. Det var ju bara juice och kolsyrat vatten. Hehe.

 

68 gillar

Kommentarer (37)

 • Julia

  |

  Hade en lärare på gymnasiet som sa ”säger ni sam-lag också?” Till folk i min klass som sa Ram-lösa

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha! Ska lätt börja säga det 😌😏

   Reply

 • Lisa

  |

  Nu har ju du jobbat innan men hur tar du nederlag? Jag är utbildad Kommunikatör och mer därtill och har snart sökt över 100 jobb när jag tog min examen förra året men alla tackar nej eftersom jag saknar erfarenhet. Jag arbetar ideellt inom mitt område – bland annat men det verkar inte räknas alls. Jag gör allt jag kan för att bättra på min erfarenhet på olika sätt och jag är självlärd inom mycket men nu orkar jag snart inte längre. Jag är 30 år och det känns helt hopplöst. Hur ska jag ens orka ta mig vidare?

  Reply

  • Robert

   |

   Spontanansökningar kanske? Eller försöka få praktikplats nånstans? 🙂

   Reply

   • Lisa

    |

    Praktiserat har jag gjort för det ingick i min utbildning men ingen kunde ha mig kvar och ingen svarar på spontanansökningar. Försöker med det mesta.

    Reply

    • Robert

     |

     Det går inte att få praktikplats nu då via arbetsmarknadsåtgärder eller liknande? Kanske inte det man vill i första hand men man vet ju inte vad som händer om man får in en fot nånstans. 🙂 Sen går det alltid att jobba med hur man försöker sälja in sig. Att man hittar sin personliga särart med ens styrkor och så. Finns ju företag/arbetsförmedling som kan hjälpa till att coacha en med sånt. Förstår att det känns jobbigt iaf. :/

     Reply

  • ab

   |

   Jobbigt det där med det där jobb och erfarenhet moment 22. Hoppas du får ett ja snart. Kanske från ett nytt/yngre företag?

   Reply

 • Anna

  |

  Brevbäraren knackar förmodligen på för att dela ut ett brev som är för stort för att få in genom brevinkastet. Vi har en supertrevlig brevbärare som tar med sig lite större brev ut på turen trots att dem inte går ner i brevinkastet, men så knackar han på och är vi hemma så slipper vi ju trasslet med att gå och hämta det hos ett ombud. God service helt enkelt 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja det är snällt när de gör så 🙂 Fast det är även när det inte handlar om paket. Det är därför jag tycker det är så konstigt..

   Reply

   • ab

    |

    Kanske bara ville hälsa? 😀

    Någon gång har det varit paket som precis får plats i inkastet men som han skulle behöva trycka in och jag skulle behöva dra ut.

    Reply

 • Pia

  |

  Här knackar/plingar brevbäraren på om han har post som inte får plats i brevinkastet. Öppnar man inte kommer avin 🙂

  Reply

 • Mli

  |

  Ang postutdelare som knackar så tror jag bara de gör det om de har paket att dela ut… Vissa har ju dem med sig, och är en inte hemma så lämnas paketet på utlämningsställe istället. Håller med dig dock, obehagligt och jag fryser också alltid till is. /Mvh pluggar hemifrån

  Reply

 • Jessika

  |

  TACK! Klart det uttalas ”Rammlösa”. Får en knäpp på folk som uttalar det annorlunda. Haha!

  Reply

 • Frida

  |

  Men tänker, om du vet om att det är brevbäraren som knackar… varför öppnar du då inte dörren så får du veta varför hen knackar?

  Och, är du säker på att du menade Hortensia och inte Allium? Har för mig att du frågade om ”blommor som är som bollar” tidigare i något inlägg nämligen.

  Förresten, så gött att ha flera inlägg att läsa ikapp nu (har vart i Sverige och hälsat på familjen och inte haft tid till internet), tack tack 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Det vet jag inte förrän de lägger in posten. Händelseförloppet är såhär: det ringer på dörren, jag fryser till is, väntar en stund, det kommer in post. Ahh jo! Jag menade nog Allium. Tack 🙂 Välkommen tillbaka! 😉

   Reply

   • Caroline

    |

    Hej! Har jobbat en snabbis som brevbärare och vi var tvungna att knacka på ifall den vi lämnade post till hade ett större paket som inte riktigt gick ner i brevlådan! Man ville inte direkt pressa ner det och riskera att det gick sönder 😉 Men om du inte väntade på ett paket/får en avi dagen efter att du har fått ett paket, så är det konstigt att de knackar ..

    Reply

 • Linda

  |

  Jag kallar det för att jag har ett ”friendly face” det där med att främlingar verkar välja mig – mig att sitta bredvid, mig att störa, mig att ställa dumma frågor till.. Det är både en gåva och en förbannelse att ha ett friendly face….

  Har massor av exempel men det konstigaste tycker jag är när jag klart och tydligt står med hörlurar i öronen på perrongen och väntar på tåget. Det står massa folk runtomkring mig. Trots att jag inte ens står närmast, och har hörlurar i öronen, så kommer alltså en främling fram till mig och frågar om jag vet var tåget stannar… MEN?! Varför jag? Ser jag så otroligt trevlig ut? Skenet bedrar, bara så ni vet.

  Reply

  • Elin

   |

   Haha STOR igenkänning på detta, kan sitta på vagnen och lyssna på hög musik och folk kommer fram och ska fråga vart saker ligger osv. Haha men tycker det är roligt! 😀

   Reply

  • Linnea

   |

   Haha! Samma har hänt mig. Bland annat en gång då jag också stod på perrongen, med lurar och dessutom er resväska när jag var i Stockholm över helgen. En person går fram till mig, av alla på perrongen, och frågar om stoppen haha. Nu kunde jag iofs svara (för jag hade läst) men ändå! Händer jätteofta haha

   Reply

 • Jossan

  |

  Men Gud, jag trodde typ att jag var ensam om (eller lite konstig iallafall) som vill ”tänka klart” på vissa grejer. Blir ju så frustrerad varje gång jag glömmer bort vad jag tänker på, om det är någon rolig idé eller gammalt minne. Haha ska lätt börja anteckna ner sånt, tack för tipset 😀 😉

  Reply

 • emblas.se

  |

  Hahah bra där, borde vara självklart att det heter RamMlösa!
  Kan vi nu få alla som säger ”oregano” att säga ”kungsmynta” istället..? 🙂

  Reply

 • Lovisa

  |

  Vet du, inför min uppsats gjorde vi lite undersökningar om hur folk vill sitta i kollektivtrafiken. De första skulle valt att sätta sig bredvid en kvinna (alt ‘någon som ser fräsch ut). Du kanske prickar in båda?

  Det kom fram sedan under intervjuer att detta berodde på att folk hade råkat ut för färre otrevliga händelser med kvinnor än med (SURPRISE!!!!!!) och även om inte detta hänt kändes kvinnor tryggare för både andra kvinnor men också män. Kvinnor > män helt enkelt men vi får fan ändå lida för det som vanligt. Kram <3

  Reply

  • Lovisa

   |

   * de flesta skulle valt…
   * färre otrevliga händelser med kvinnor än män
   Damn you autocorrect!

   Reply

  • Egoina

   |

   Intressant ämne! Måste vara så!! 🙂

   Reply

  • Egoina

   |

   Antagligen! Tack 😀

   Reply

 • Denise

  |

  Haha tror nog du berättat om det där med äpplet och jordnötssmöret förut, skrattar så mycket åt det 😂

  Reply

 • Sara

  |

  Jag gör precis likadant! Jag antecknar idéer, platser jag vill åka till, massor av lösenord, tankar etc. Nu har jag dock skaffat en ny telefon och tycker inte att dess anteckningsfunktion är lika trevlig som min förra mobils. Men det gäller la att vänja sig.

  Reply

 • Vendela

  |

  Fast asså det heter väl RAM-LÖSA? haha har alltid sagt så.

  Reply

  • Egoina

   |

   Fast asså….nej. Kom hit ska du få höra! Man bor i ”Rammlösa”, inte ”Ram-lösa”. 😜

   Reply

   • Vendela

    |

    Haha men hade det inte stavats med två M om det skulle uttalas ”ramm-lösa” tänker jag?! 😅

    Reply

    • Egoina

     |

     Tänk att jag redan fick användning av Julias kommentar! 😉😉 ”Hade en lärare på gymnasiet som sa ”säger ni sam-lag också?” Till folk i min klass som sa Ram-lösa”

     Reply

 • Maria

  |

  Random tanke här. Ligger hemma med feber och har självklart Vänner i bakgrunden. Idag kom jag på, tänk att Phoebe gav Chandler 7000 dollar för att aldrig röka igen. Och så röker han flera gånger efteråt. Tycker allt han får betala tillbaka de pengarna till henne!!

  Reply

  • Egoina

   |

   Men ja!!! Verkligen!

   Reply

  • Hanna

   |

   Va, i vilket avsnitt gör hon det? 😮 Har helt missat det och då har jag ändå sett Vänner typ 10 gånger 😮

   Reply

 • angelica

  |

  Åh, haha såna där anteckningar håller jag också på med, fast oftast ser min googling-historik ut sådär 😉 Oftast brukar jag skriva ner händelser och konversationer jag haft på jobbet (med kollegor och kunder; jobbar i butik så händer mycket konstiga grejer/samtal ibland), det är så roligt att gå tillbaka och läsa sånt senare för man glömmer ju bort emellanåt! Kan få världens skrattanfall ibland när jag går igenom mina anteckningar på telefonen 😛

  Reply

 • Malin

  |

  Haha älskar när du lurat F! 😂 Och apropå att skriva upp snälla saker andra har sagt om sig själv – jag har ett tips! Jag gjorde som nyårslöfte att skriva allt som gjort mig glad på små lappar, med datumet på baksidan, som jag la i en burk och läste allt på nästa nyår! Det var alltifrån att nån önskade mig trevlig helg på affären till att nån tyckte jag hade en fin tröja, var snäll/trevlig eller kärleksförklaringar från pojkvännen/kompisar 🙂 så himla kul! Och när jag läste så kom jag ihåg precis allt. Sedan fick jag för mig att göra nån sorts ritual och elda upp lapparna sen haha men det kan man ju skippa 😉

  Reply

Lämna en kommentar

Rekommenderade inlägg

Arkiv