3 stycken tips just nu

Egentligen är inte ett enda tips från mig från början, men jag kan ju samla och ta credd ändå:

 

 

1) Aldrig har jag fått så många tips från er om samma sak. Jag har blivit överöst på Instagram, i bloggen och till och med fått mejl om detta. Från och med idag säljer Hemmakväll nämligen Smash! ÄNTLIGEN. What a time to be alive! Tack för att ni tänker på mig när viktiga saker händer i världen.

 

 

2) Till alla Vänner-fans. Ni MÅSTE läsa den här tråden som en läsare länkade till mig. Det är mind-blowing och handlar om varför Rachel skulle valt Joey istället. Jag har aldrig tänkt att Rachel och Joey vore ett bra par och vet inte om jag tycker det nu heller. Men denna tråd gav mig en djupare förståelse och uppskattning av Joey som karaktär. Dessutom förklarar den precis allt jag tycker om Ross (och samhället), tyvärr. Jag har ju pratat om detta massor av gånger. Hur han gör precis allt för att sopa igen sitt spår när han är ‘otrogen’, hans svartsjuka, hur nedvärderande han är mot henne, hur possessive och kontrollerande han är, hur han skriver en lista om hennes brister (minns någon ”just a waitress”?), hur han ljuger och fortsätter vara gift med Rachel mot hennes vilja(!!!) och inte minst hur han är mot Mona. Jävla as. Jag har inte riktigt kunnat sätta fingret på de stora dragen, men nu förstår jag hur precis allting hänger ihop och är lika uppgiven som skribenten är över att Rachel gick av det himla flygplanet. Kommer inte kunna släppa detta alltså. I got off the plane. VARFÖR?!?!? För att vara med jävla bajs-Ross? Åk till Paris Rachel. ÅK TILL PARIS.

 

Älskar denna bild btw <3

 

3) Bloggkommentatorerna tipsade om Instagramkontot @tidningenstarlet som är det bästa jag sett på länge. Jag läste aldrig tidningen Starlet och har inte ens hört om den (antar att jag är för ung), men bilderna och bildtexterna är så himla roliga. Jag scrollade igenom alla bilderna igår och skrattade högt i tyst avdelning på tåget. Kunde inte hjälpa det.

 

 

59 gillar

Kommentarer (48)

 • L

  |

  Det är väl ändå värre hur samhället ser ut idag när det kommer till att ens kunna träffa någon. Ingen bryr sig om ens personlighet så länge som det går att swajpa på Tinder och vara utseendefixerad ut i fingerspetsarna. Samhället är ytligare nu och mer sexualiserat än det någonsin var i Vänner.

  Reply

  • Egoina

   |

   Sant, men det finns ändå vettiga personer att vara ihop med. De är få, men ändå 😉 😉 Man behöver inte nöja sig med en Ross för det. Även om det är ”värre nu” är vi mer medvetna. Åtminstone jag.

   Reply

   • Lisa

    |

    Jag vet inte om jag ska vara ärlig. Jag är så glad att du har träffat en vettig person men för mig är Tinder otroligt nedvärderande. Jag har testat det en gång och det ger mig världens värsta självkänsla någonsin. Ingen gillar en tillbaka och då känns det verkligen som jag inte duger alls och jag har dåligt självförtroende som jag har redan. Visst jag kanske borde ge det mer tid än bara några dagar men då har redan självkänslan försvunnit.

    Ja det här är samma person men jag råkade använda fel alias haha!

    Reply

    • Egoina

     |

     Jag förstår vad du menar, jag har kompisar som inte alls gillar Tinder och jag vet inte om jag själv hade gjort det i dagens läge. Som tur är finns det andra sätt att träffa folk! Kanske andra typer av dejting-appar? Kanske hobby? Gemensamma vänner? Om du vill ge Tinder en chans till ändå skulle jag rekommendera att t.ex försöka swipa annorlunda än du gör (du kanske lyckas swipa på fel killar?), eller att skriva en annan text om dig själv. Jag själv gick mycket utifrån presentationstexten när jag swipade. Jag tänker såhär: om du är där borde någon annan ”som du” också vara där ju. Men 98% är säkert bara bajs. Ta inte uteblivna swipeningar personligt. Deras fucking förlust seriöst!!! <3

     Reply

     • Lisa

      |

      Jag har inga vänner men jag kanske möter någon så småningom. Jag är 30 och det ger mig lite panik men jag får försöka att inte stressa så mycket men livet är inte enkelt ibland. Och ja det är verkligen deras förlust! Tack för att du är den bästa virtuella vännen som finns! ❤

     • Egoina

      |

      <3

    • Jeanette

     |

     Jag var 32 när jag träffade min på happy pancake 🙂 vi har nu varit ihop i snart 6 år.

     Reply

     • Lisa

      |

      Jag funderar ofta på att gå den vägen men det är så himla svårt. Träffade mitt ex där och han var stans skitstövel och det gör mig så nervös! Alla andra finner lyckan överallt men inte jag haha.

     • Marielle

      |

      Åh Lisa! Jag flyttade till Stockholm i mars förra året och började då dejta via Tinder. Gick på en hel del dejter, somliga var usla (en gång tog jag ett glas med en kille som föreslog att vi skulle gå till en restaurang och äta. Vi hamnade som av en slump utanför hans lägenhetshus…… Jävla douche), men i höstas gick jag på en lovande dejt. Han hade det lite trassligt då med en ex-sambo som inte hittade nytt boende men i vintras flyttade hon och vi började dejta seriöst. Nu har vi varit tillsammans i fem månader, vi bor ihop och vi älskar varandra. Innan dess dejtade jag säkert femtio killar, vilket var resultatet av måååånga konversationer, många där jag inte ens fick svar. Fortsätt försök om du känner att du orkar, jag hade väldigt kul på vägen (alla var inte hemska, vissa var trevliga men inte för mig och oftast hade jag faktiskt roligt).

      OBS, mår du jättedåligt av det ska du självklart låta bli. Ville bara ge min positiva erfarenhet av Tinder 🙂 Kärlek till dig!

    • ab

     |

     Var på speeddating en gång och man skulle få kontaktinformation till varandra om båda valde JA. Kompisarna som jag var där med tyckte det var taskig av mig att välja NEJ för alla killar men jag tycker det är bättre att göra så om man verkligen inte är intresserad. Det var säkert flera som gillade dig som du inte gillade tillbaka. Det är bara att det inte blev någon match.

     Reply

 • Lizette

  |

  Åh va glad jag blev för tipset om Starletkontot! Är några år yngre än dig men den återuppstod en period och då tipsade min mamma om den! Klockrent instagramkonto! Kan tipsa om ett (som du säkert redan hört talas om), som alltid får mig att garva! @celestebarber Hon härmar kopierar kändisbilder på ett mer mänskligt sätt 😉

  Reply

  • Egoina

   |

   Älskar Celeste 😀

   Reply

 • M

  |

  Friends alltså. Jag kommenterar aldrig men jag kan inte annat än att hålla med hela tråden på twitter! Jag ser på Friends varje dag. Sedan jag gick in i väggen första gången (var tvungen att göra det två gånger för att vara säker på att jag visste hur man gjorde 😉 Men allt är bra nu. Ingen stress) så sätter jag på Friends på iPaden när jag ska sova. Men jag kan inte se mer än halva säsong 10 eftersom jag blir så upprörd över Ross! Jag kan absolut inte se de sista avsnitten eftersom jag blir så förbannad och inte kan somna efteråt. Rachel skulle ABSOLUT ha dumpat Ross valt Joey istället. Shit. Känner jag blir upprörd bara jag tänker på det. Slut på kommentar 🙂

  Reply

 • Alexandra

  |

  Haha kan inte hålla mig från att kommentera tråden angående Ross och Rachel. Som upplagt för stridigheter. Hjälp vilken onyanserad (och inte minst politiskt färgad) tråd. Måhända att många av iakttagelserna angående Ross stämmer men oftast följs hans beteende åt av någorlunda rimliga förklaringar och han gör onekligen stora uppoffringar för Rachels skull också (till exempel just det faktum att han säger att han inte kommer att stå i vägen för Rachel och Joey eller det faktum att han faktiskt uppmuntrar Rachels dröm om att flytta till Paris i samma ögonblick som han förstår hur viktigt det är för henne). Dessutom är Joey själv långt ifrån perfekt när det kommer till hur han behandlar kvinnor. Det kanske till och med är den egenskap hos honom som främst utmärker hans personlighet, om man hårdrar det. Och Rachel behandlar knappast Ross helt felfritt heller. På samma sätt som Ross till exempel kommenterar att Rachel bara är en servitris (vilket för övrigt är taget ur sitt sammanhang när Ross under ihärdiga påtryckningar från Chandler jämför Rachel med en kollega som underförstått delar samma intresse för paleontologi som han själv gör, en ganska viktig aspekt i sammanhanget med andra ord) ger Rachel gång på gång uttryck för att Ross yrkesval och intresse för ”dinosaurier” inte är något som är av särskilt stort värde. Och på samma sätt som Ross gömmer en lapp med telefonnumret till en man som Rachel har träffat ute på krogen, ”kräver” Rachel till exempel att Ross inte ska träffa kvinnan från affären som säljer bebissaker. Hon blir också så svartsjuk på Ross och Bonnie tillsammans att hon förstör mellan dem genom att flörta med Ross och uppmuntra Bonnie att raka av sig håret. Inte helt olikt den svartsjuka som Ross visar upp. Som sagt, Ross är långt ifrån felfri men de andra är verkligen inte utan skuld i sammanhanget. Finner därför tråden angående detta ämne extremt dåligt underbyggd. Ber om ursäkt för relativt lång utläggning, är fullt medveten om att det rör sig om en fiktiv serien skapad i syfte att underhålla och att det egentligen inte är något som är värt att kommentera. Men även om jag kan erkänna att jag vurmar för Ross och Rachel är det inte främst det som retar mig i det här fallet. Främst är det den här typen av onyanserade analyser som gör att jag känner att en kritisk kommentar ändå är på sin plats. Speciellt eftersom dessa analyser också tenderar att bli politiska, och därmed införlivas till något mer eller mindre verkligt.

  Reply

  • Inne hos Ina

   |

   Vad skönt att du skrev allt det där så slipper jag, haha. Tycker att Ross får onödigt mycket skit i länken ovan. Kände mig inte övertygad.

   Reply

   • Alexandra

    |

    Haha snudd på fanatisk, men är det en hjärtefråga så är det. Menade dock inte att dumförklara de som tycker att tråden är vettig, jag håller ju såklart med om vissa saker men tycker som sagt att den kunde ha varit mer nyanserad.

    Reply

  • Siri

   |

   håller med! Ross må ha gjort en del konstiga och dåliga saker.
   Men tycker inte Rachel har varit särslilt mycket bättre.

   Kommenterar mest för att jag verkligen är ett fan av Ross och blev orimligt upprörd över tråden. Haha så mycket man kan brinna för en serie😅

   Blev förresten orimligt upprörd över denna tråd haha, helt sjukt vad man kan brinna för en tv-serie 😅

   Reply

  • Johanna

   |

   Åh tack för att du skrev allt det där, jag tänkte exakt samma saker! Inga av karaktärerna är perfekta, det är det som gör hela serien i sig så perfekt! Älskar den, för mycket, alla karaktärerna och allt som hör vänner till!!!

   Reply

  • Josefine

   |

   Brukar aldrig kommentera, men TACK för din kommentar, bästa på länge. Håller verkligen med dig. Kollar på vänner i princip varje dag och tycker verkligen inte Ross förtjänar denna skit och varken Rachel eller joey är felfria.

   Reply

  • Sandra

   |

   Men tycker ändå att det du tar upp understryker tesen att Rachel och Ross tar fram varandras värsta sidor och att de inte respekterar varandra särskilt mycket 🙂

   Reply

   • Alexandra

    |

    Finns väldigt många exempel på fina saker som de gör för varandra också.

    Han är omtänksam nog att köpa en brosch till henne efter att hon har berättat om att hennes farmor hade en likadan. Han missar sin medverkan i TV eftersom han insisterar på att följa med henne till akuten. Han låter henne vinna i poker efter att hon har fått dåliga besked angående ett jobb. Och vid ett ultimatum väljer han Rachels vänskap framför sitt äktenskap med Emily.

    Hon springer efter pizzabudet och ber om telefonumret åt Ross efter att han har skämt ut sig totalt (hahaha). Hon bedyrar Ross positiva egenskaper inför Mona och reparerar Ross och Monas relation för stunden. Hon sparar (olovligt) ett föremål från muséet som Ross jobbar på för att minnas första dejten. Och hon skippar drömmen om Paris för att drömmen om Ross är större.

    Trots en del negativt, förekommer också mycket positivt i deras relation. Deras relation är långt ifrån svart eller vit, vilket också är det som gör det intressant. Sedan förstår jag att inte alla tycker att fördelarna väger över nackdelarna men deras relation är knappast genomrutten.

    Reply

  • Annelie

   |

   Bra kommentar!

   Reply

  • L

   |

   Tack!! Du är min hjälte som skriver så nyanserat! Hon hånade Ross konstant under hela serien och tryckte ner hans karriär/passion (alla gjorde iofs det, men hon var hans partner. Så inte coolt).
   Hon är anledningen till att jag skippar avsnitt av Vänner när jag kör repriser.

   Reply

  • Linda

   |

   Du skrev exakt allting jag tänkte, så plus en på den kommentaren!

   Reply

  • marite

   |

   +1
   Alla Friends karaktärer är lite problematiska om man analyserar dem djupare.

   Reply

 • Josefin

  |

  Dendär ”Friends”-tråden förändrade nyss mitt liv. Not kidding.
  Har alltid tyckt att det var gulligt att Rachel och Ross ”fick” varandra i slutet.
  Men nu? GET ON THAT PLANE GIRL!

  Reply

  • Egoina

   |

   Men jaaaaa eller hur!!

   Reply

  • Emma

   |

   Exakt vad jag tänker! Inte riktigt ”sett” Ross som en helhet sådär förut. Men det är så sant!!

   Reply

 • Kattis

  |

  Asså jag trodde det var en allmän åsikt, att Ross är ett svin.. att han liksom är the bad guy som hon hamnar med ändå? Haha. När mamma gjorde något test på facebook så fick hon resultatet att hon var som Ross och hon blev jätteledsen 🙁 (nå han är väl en bra människa på andra sätt men så sjukt egocentrisk och störig? ingen jag vill vara som heller)

  Reply

  • ab

   |

   Alla har dåliga sidor och jag tänker att det finns mycket värre saker än egocentrisk och störig.

   Reply

 • J

  |

  Som den vännernörd jag är kan jag inte låta bli att kommentera, haha. Vet inte riktigt om jag helt håller med tråden du länkar till, även om hon gör vissa bra poänger. Jag tycker också att Ross ibland är jobbig och onödigt svartsjuk, MEN även Rachel kan vara rätt dryg. Hon förlöjligar ju Ross yrke och intresse hela tiden och pikar om att han ska vara tacksam att hon ”nöjde sig” med honom. Dessutom gör även hon crazy, svartsjuka saker i flera avsnitt.
  Mest tycker jag det är lite tråkigt att det åter igen måste handla om att tjejen väljer en kille (tänker på den länkade tråden igen). Varför var hon tvungen att bli tillsammans med Joey istället? Jag hade tyckt det var ett svinbra slut om Rachel typ bara fuck killar, nu drar jag ensam till Paris med min dotter och gör karriär 🙂

  Reply

  • L

   |

   Ja, skit i den andra föräldern som får träffa sitt barn när de har tid att flyga till andra sidan jordklotet.

   Reply

 • Karin

  |

  Tips ett ska jag absolut testa nästa gång jag kommer till ett Hemmakväll, ser supergott ut. Starlet köper alltid min mamma på second hand. Riktigt bra tidning faktiskt.

  Reply

 • Nataliew

  |

  Men alltså TACK för den friends-tråden <3 har tänkt mycket på det som skrivs faktiskt och älskar Joey!!

  Reply

 • Sofia

  |

  Vad märkligt, det där med Ross och Rachel. Har aldrig följt Friends utan bara sett det när det råkat gå på tv (så har väl sett de flesta avsnitten ändå), men jag tänkte alltid ”varför kan inte Rachel bli tillsammans med Joey istället, de skulle passa mycket bättre ihop”. Kan inte ens sätta fingret på varför, jag tyckte bara att de hade varit söta ihop haha. Ross var bara jobbig att både lyssna på och titta på.

  Reply

 • Johanna

  |

  Tänkte på en sak till angående vänner och Ross (nej jag kan inte släppa det haha). Alltså nej, Rachel borde inte alls ha flyttat, hon har ju ett barn med Ross! Förstå hur förtvivlad jag hade blivit om min dotters pappa sagt helt plötsligt att han hade fått jobb på en annan kontinent och skulle flytta dit med henne.
  Nej jag håller inte alls med, tycker inte alls att hon borde åkt eller att Ross är ett svin. Han är krävande och svartsjuk ja, men Rachel är bortskämd och minst lika krävande, Joey ligger runt med jag vet inte hur många tjejer under seriens gång, vid något tillfälle har han till och med två tjejer samtidigt. Monica tycker inte att det någon annan gör är bra, Chandler kysser sin bästa väns flickvän, Phoebe vänder kappan efter vinden (använder en pälsjacka, hennes arbete, äter kött när hon är gravid osv). Om man nu ska hårdra det hela. Men inte finns det trådar om vilka svin dom andra är (och om det finns vill jag absolut inte veta så jag slipper bli upprörd haha). Som det hardcore vänner-fan jag är så är jag upprörd över tråden haha. Jag älskar Ross (och dom andra också för den delen)! <3

  Reply

  • ab

   |

   Minns att jag någon gång läste en artikel eller ett inlägg om hur de alla vara ganska dåliga människor, minns att ett av exemplen var när Phoebe skulle ta tillbaka pengar hon hade donerat. Kollade på Friends men har aldrig varit hängiven fan, tycker dock det är helt okej att serier handlar om människor med brister.

   Reply

 • Marie

  |

  Jag älskar att läsa såna trådar. Jag har aldrig reflekterat över just Rachel och Joeys relation men jag har alltid tyckt att Rachel och Ross inte ska vara ihop (framförallt i de sista säsongerna). Det är gött att få tänka tillbaka på hur de var mot varandra i serien och känna efter vad jag tycker om det. Känns som jag snart måste se om serien, synd att jag börjar jobba imorgon.

  Tack för att du delar!

  Reply

 • Annelie

  |

  Haha ”what a time to be alive” roligt det avsnittet med han som är så positiv 😄
  ”Let me take a mental picture” ”click”

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha exakt! 🙂

   Reply

 • Sofia

  |

  Jag har läst Starlet och är född 93 🙂 Dock har man typ glömt bort dess existens haha!

  Reply

 • Elin

  |

  Roligt och intressant att läsa alla kommentarer angående vänner. Älskar engagemanget!

  Reply

 • B

  |

  Oh, nej! Jag älskar Ross!!!!! Och ännu mer utropstecken. Mycket av det som är skrivet är ju faktiskt taget ur sitt sammanhang. Alla de har ju sämre egenskaper, Ross älskade Rachel, alla hans förhållanden misslyckas ju på grund av Rachel. Jag försvarar inte hans handlingar, men kärlek gör en galen ibland, hans svartsjuka kom ju efter förhållandet med Carol. Och en kommentar om att Ross tycker rachel är dum, tvärtom, han lyfter ju henne kontinuerligt, joey däremot skrattade åt henne när hon sa att hon är smart, för att inte tala om hans syn på kvinnor (datear aldrig kvinnor som är smarta för att de kan tänka och inte vill ligga(enligt honom), de är objekt osv). Ross är ju mognast av dem, och en sån fin pappa. (Av det man ser) den jag är förvånad över att ingen analyserar är Pheobe, som hon konstant hackar på och mobbar Chandler, ligger med sin bästa väns kille en timme efter att de gjort slut, bedrar Mike genom att kyssa och träffa David, träffar två män samtidigt, ljuger osv osv osv
  Jag älskar dem alla ändå. Hahaha vänner 💜💜💜

  Reply

 • Nattiz

  |

  Nä, Ross är faktiskt bra!! Joey som ligger runt då? Har massor med tjejer och aldrig ringer tillbaka? Svin tycker jag haha.. ingen är perfekt i vänner och tycker det är bra för alla är olika och Rachel är ju inte direkt en ängel tillbaka.

  Reply

 • Jennie, Lova och Pol

  |

  Här är en Vänner-nörd till som alltid önskat att Rachel och Joey skulle fått varandra. Jag tror de kunde fått det funka (hur sjukt låter det inte att man tror det om två fiktiva personer?! Men de känns liksom inte fiktiva).
  Hur som helst, många här har skrivit intressanta tankar men något som jag har tänkt på är att både Rachel och Joey mognar mer och mer hela tiden och blir bättre människor medan Ross i mina ögon istället går bakåt. Han är en finare person i början än i slutet av serien om man jämför med de andra två. Och det är nog mycket därför som jag är missnöjd med slutet. Jag önskar att Rachel hade åkt till Paris, kört karriärsvängen ett tag och rockat att vara ensamstående mamma tills den dagen Joey kommer och hälsar på och de inser att de är kära… Jaja drömma får man ju 😉

  Reply

 • Eva

  |

  Ja, endelig kommer smash til Sverige, hoppas de kommer till andra affärer än Hemmakväll snart, har inte Hemmakväll här jag bor.

  Reply

 • Karina

  |

  Vilken UNDERBAR bild på doM! 🙂

  Reply

Lämna en kommentar

Rekommenderade inlägg

Arkiv