Godaste och enklaste salladsdressingen

 

Vi äter alltid sallad till maten. Okej, kanske inte om vi gör typ soppa. Men annars kommer jag knappt på någon rätt som inte passar med sallad? Min favorit är en mix av babyspenat och ruccola. Riktigt krispig babyspenat är mmmm.

Ingen sallad är dock komplett utan salladsdressing. Jag får ofta frågan vad det är för dressing vi har på vår sallad. Det är inget avancerat. Vi brukar bara göra en enkel vinägrett. Men saker måste inte alltid vara komplicerade. Världens godaste salladsdressing görs såhär:

 

Ingredienser

Matolja/rapsolja

Olivolja

Dijonsenap

Rödvin- eller vitvinsvinäger

Salladskrydda

 

 

 

Så ser basreceptet ut. Men det går fint att addera andra örter eller smaksättning. Vitlök, hallon eller citronskal? Fantasin sätter gräserna. Gör såhär: Häll upp olja i en liten skål, häll i en skvätt vinäger, en klick dijon och krydda generöst med salladskrydda. Rör om, häll på salladen och ät.

Vi har ALLTID salladsdressing hemma. Har vi inte det är det inte lönt att äta. Ok ska inte överdriva, men nästan så. Vinägrett <3

 

36 personer gillar detta!

Spåra från din sida.

Kommentarer (6)

  • Avatar

    Alice

    |

    Vi brukar köra olja, dijonsenap, balsamico, salt och peppar. Blir också väldigt gott! 🙂

    Reply

  • Avatar

    Robert

    |

    Smarrigt! 😉

    Reply

  • Avatar

    Emma

    |

    Tack för bra tips, ska prova 😃

    Reply

  • Avatar

    Therese

    |

    Prova att skaka den i en burk, blir helt annorlunda då!

    Reply

  • Avatar

    Ingela

    |

    På jobbet får vi alltid en liten grönsakstallrik bredvid när det är soppa, det uppskattar jag mkt.

    Reply

  • Avatar

    Sanna

    |

    Jag brukar ha olivolja, salt och svartpeppar.
    Beroende på sallad så väljer jag bort pepparn och pressar citron över.
    Men alltid olja och salt på salladen 😍

    Reply

Lämna en kommentar