Utslag

Ursäkta äckliga bilder, men vad händer med min kropp:

 

Jag har röda utslag (och myggbett) lite överallt. Främst på bröstet, fötterna och ena vaden. Det på fötterna tror jag är utslag från ett par flip-flops (inte första gången), men det andra vet jag inte. Är det värmeutslag? Det har ju varit väldigt varmt, så det kanske är logiskt?

Jag har knappt solat alls, försöker undvika solkräm (så att det inte ska täppa till) och använder inga nya krämer eller så. Någon som varit med om samma? Vad ska jag göra åt det? Svalkar mig så ofta jag kan, duschar iskallt och dricker mycket vatten. Ska jag gå till Apoteket? Vad ber jag om då? Kortisonsalva? Tack för hjälpen!

Och förlåt för bilderna. Andra bloggerskor tar sexiga bikinibilder med rumpan i vädret och detta är vad ni får av mig liksom… Lovar att skärpa mig. Not.

 

177 gillar

Kommentarer (66)

 • Emma

  |

  Usch då, stackare 🙁 Kliar det? Kan ju mycket väl vara soleksem, blandat med att du rört dig mycket i värmen (blodet kommit igång och då sprider sig utlslag lättare).
  Jag är också superkänslig, hos mig är det ansiktet som brukar blossa upp i röda flammor, så pinsamt att gå runt som en prickig korv i ansiktet 😏

  Reply

 • Hanna

  |

  Det ser ut som värmeplitor/soleksem. Försök håll de drabbade områdena svala, luftiga och borta från solen så mycket som möjligt. Du kan köpa kortisonsalva 1%. Heter hydrokortison här hemma. Kliar det kan du även prova med allergitabletter(antihistamin). Hoppas resan blir bra ändå!

  Reply

  • Bedbug

   |

   Vägglöss ger mindre områden med många utslag, alltså inte spritt över hela kroppen så här, och varje prick i sig ser inte heller ut så här.

   Mvh

   Skadedjursbekämpare.

   Reply

   • Bedbug

    |

    Hamnade under helt fel kommentar? Mysko 😀

    Reply

 • s

  |

  Kolla så att det inte är vägglöss!

  Reply

 • Helena

  |

  Bröstet ser ut som soleksem

  Reply

 • P

  |

  Jag har fått nässelutslag av värme förut men det såg lite annorlunda ut, men det kan säkert vara olika för olika personer. Jag hade gått till ett apotek om jag var du och visat upp, dom har säkerligen sett allt möjligt. Om det är värmeutslag eller bett kommer dom nog ge dig allergitabletter och då brukar det försvinna snabbt 🙂 /ett myggoffer

  Reply

 • tina

  |

  Jag är ingen läkare men det ser ut som när jag hade värmeutslag :/ Gå till närmsta apotek och be dem om nån kräm för det. Hoppas det försvinner snart!

  Reply

 • @inredningsdesign

  |

  Till patienterna säger vi ”duscha kallt och gå naken”. För vissa funkar aloe vera (för vissa funkar det inte). Man kan bli hjälpt av en mild hydrokortisonsalva (ffa om det kliar), men testa på ett mindre område först då vissa kan bli lite röda av den. Hoppas det försvinner snart!!

  Reply

  • Egoina

   |

   Gå naken it is! Italienarna lär få sig en show 😉 Haha nej men har köpt kortisonsalva nu. Får hoppas det hjälper!

   Reply

   • @inredningsdesign

    |

    Hahaaaaa! Vi får dock be patienterna att klä på sig när de ska ut i den gemensamma matsalen eller om de delar rum med någon annan… XD

    Reply

   • Spinne

    |

    Var försiktig med kortisonsalvan bara! Inget direkt solljus när du har smörjt in dig. Hoppas det går över snart!

    Reply

 • Martina

  |

  Har läst din blogg länge men konstigt nog aldrig kommenterat, älskar din blogg <3
  Jag känner igen mig i dina utslag, jag har också haft mycket problem utomlands och aldrig riktigt fått svar på varför och det är väldigt frustrerande.
  Sist när jag var i Thailand sa läkaren att jag var allergisk mot sol, vatten och sand haha!
  Nej men mitt tips, gå till apoteket då de brukar vara väldigt bra utomlands och de kommer antagligen ge dig kortisonsalva och kortisontabletter vilket brukar hjälpa.
  Du ska inte behöva gå runt och ha det så där <3
  Kram Martina

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha men alltså vad hemskt att vara allergisk mot det 🙈 Man bara jahapp, får stanna hemma då… Jag var på Apoteket och fick en salva nu. Håll tummarna för att den funkar 😊

   Reply

   • Martina

    |

    Haha ja det är inte det roligaste att höra när man befinner sig utomlands 😉
    Man vill ju inte gärna sitta inne på rummet hela semestern…
    Jag har ganska känslig hud så jag kan reagera när det är väldigt varmt, mycket sol osv just för att man inte riktigt är van och då brukar en bra salva hjälpa! 🙂
    I värsta fall är kortisontabletter räddningen.
    Jag håller alla tummar så att du får en fortsatt underbar semester <3
    Kram

    Reply

 • Gabriella

  |

  Usch stackare! Ser verkligen inte skönt ut 🙁 ser ut som nässelutslag. Så kanale reagerat på något ni ätit? Annars är det säkert värmeutslag/soleksem som du säger. Hoppas det går över snabbt!

  Reply

 • Alexandra

  |

  Ser ut som typiskt soleksem… men jag äro inte hudterapeut eller läkare.

  Reply

 • Anna

  |

  Ser ut som soleksem 😥. Det är bäst att ha solkräm på för skydd! Det finns solkräm anpassad för kropp och ett för ansikte. Det för ansikte täpper inte till lika mycket så det kan du ju ta för ansiktet. Svalka på med kylande kräm på så hjälper det mot svedan. Mvh/apotekaren

  Reply

  • L

   |

   Ja herregud ha solskydd for the love of god!

   Reply

 • Malin

  |

  Det är nässelutslag (är jag nästan helt säker på). Du behöver antihistaminer (allergitabletter), det bör göra susen. Eventuellt får du gå till läkaren om det inte går över.

  Reply

 • Jessica

  |

  Ser ut som soleksem, jag brukar få det varje sommar innan huden ”vant sig”. Kortison hjälper 😊 Jag fick kortisontabletter och allergitabletter och då gick de ner på typ två dagar. Tråkigt att få för det är ju inte så snyggt när man vill ha somriga kläder på sig.

  Reply

 • Sandra

  |

  Haha åh jag är så j*vla trött på att se folks bikinirövar så fort jag går in på sociala medier så dina bilder friskade faktiskt upp! ;p Men angående värmeslagen så har jag för mig att man kan köpa något slags kylbalsam på apoteket som kan lindra. Hoppas det ger med sig!

  Reply

 • Frida

  |

  Värmeutslag mest troligt. Jag har samma problem om det är för varmt. Jag smörjer med aloe vera och tar clarityn mot klåda när jag lägger mig. När man inte är i värme längre lägger det sig efter ett tag. Går att smörja med kortison om det inte försvinner.

  Reply

 • Sara

  |

  Värmeutslag! Har fått liknande när jag varit ute för mycket i solen, är precis som du skrivit att du är sjukt känslig för solen (blekast i norden och blir röd när jag går till Ica, typ). Jag tycker att gel med Aloe vera i har hjälpt, har köpt min i Turkiet, ser ut som grönt slime, men väldigt bra mot soleksem!

  Reply

 • Felicia

  |

  Ser ut som värme/soleksem! Usch är inte alls skönt 🙁

  Reply

 • Meta Gustafsson

  |

  vägglöss???

  Reply

 • D

  |

  Mycket möjligt att det är soleksem! Gå till apoteket. Kortison brukar hjälpa men det bör ej kombineras med sol, så därför är det nog bäst att gå och fråga!

  Reply

 • My

  |

  Får alltid sånna utslag! Värme/soleksem är det. Gå till ett apotek och visa för personalen så vet dom vad dom ska ge dig. Jag fick tabletter och salva senast när det var som värst! Det hjälpte faktiskt, och inte mycket som gör tyvärr!

  Reply

 • Jeanette

  |

  Ser ut som solexem. Antagligen fick din kropp en chock av extremvärmen ni är i 😂 hydrokortison salva brukar hjälpa mig mot solexemen. 😊

  Reply

 • A

  |

  Jag fick något i princip identiskt (bl.a i urringningen typ) när jag var i Asien så skulle okvalificerat tippa värmeutslag, om det ens finns?! Fick panik först pga trodde att det var bett från nån random obskyr insekt men antar att det var min svenska värdelösa hud som fick totalt meltdown pga sjuk luftfuktighet, 30+ och konstant svettande i flera veckor. Tillbaka i humana temperaturer så försvann det dirr!

  Reply

 • Linda

  |

  Det ser ut som värmeutslag eller nässelutslag. Är det nässelutslag kan det utlösas av lite vad som helst och man kan reagera på allt möjligt. Jag fick det för några år sedan när jag var stressad över exjobbet och tentor. Reagerade på värme och framförallt när jag motionerade i solsken. Haha. Varje gång jag cyklade till skolan när solen sken den våren var mitt ben och mina händer fulla av såna utslag. Det kliade utav bara helvete och jag ville bara gråta… att äta antihistamin varje dag hjälpte!
  Är det ”vanligt” värmeutslag så borde hydrokortisonen hjälpa. Men prova att äta antihistamin också. 🙂

  Reply

  • Linda

   |

   ..fast är det nässelutslag så försvinner de snabbt, men återkommer ofta. Mina kliade i några timmar och sedan var de helt borta. Nästa dag dök de upp på samma ställe igen.
   Så om det inte försvinner till imorgon så skulle jag nog gissa på värmeutslag. Det hade jag när jag var yngre (omg, älskar mina gener!). Kyla är det enda som hjälpte..

   Reply

 • Natalie

  |

  Soleksem 🙁 Brukar få precis likadant på benen. Det kliar något fruktansvärt första dygnet, men brukar vara över sen och endast utslagen kvarstår ett par dagar. Jag brukar bara badda med något kallt eller smörja med vanlig lotion för att lindra klådan första dagen. Hoppas att det försvinner lika snabbt för dig som det brukar för mig 🙂 Kram!!

  Reply

 • sofia

  |

  Ser ut som solexem på många av bilderna. jag lider av samma. Får mest på underarmarna och bröstet.. hoppas det går bort, kliar som tusan 🙁

  Reply

 • Cassandra

  |

  Jag får liknande utomlands vilket jag tror är pga värme, sol och solskydd. Skulle ta på typ aloe vera för de är skönt svalkande. Men gå till apotek och fråga om tips. Inte så kul att gå runt sådär prickig hela resan kanske

  Reply

 • Michaela

  |

  Ser ut som someksem, brukar också få det
  Bästa är att smörja in med solkräm så huden inte blir ännu mer förstörd och sedan gå till ett Apoteket och köpa aloe Vera-gel, smörj in 2-3 gånger per dag och undvik solen på dom ställena du har utslag på (svårt jag vet)

  Mina soleksem syns mer när det är varm ute, så om du skyddat huden från direkt sol men märker att soleksemen blommar upp mer så är det antagligen pga värmen 😊

  Mvh
  Tjejen som inte tål sol (eller kyla) 🙄

  Reply

 • Emma

  |

  Det är nog soleksem. Smörj in dig med solkräm ordentligt och försök även täcka delarna med kläder.

  Reply

 • Joanna-livet med psykisk ohälsa

  |

  Så där såg jag ut när jag fick allergiska reaktion mot pencilin. Du borde uppsöka en läkare i fall du fått i dig något du inte tål. För mig blåssade de upp i halsen två dagar efter utslagen.

  Reply

 • Anne-Lee

  |

  På bröstet ser det ut som soleksem. På apoteket kan du köpa hydrokortisonkräm, smörj 2 ggr om dagen. Ta en allergitablett, samma som till pollenallergi (desloratadin blir man inte så trött av), och du han köpa alla vera-gel som svalkar och är välgörande för huden. Lycka till!

  Reply

 • Frida

  |

  Var i Italien 1-4 augusti förra året, då fick jag också sådär, soleksem alltså. Ryggen såg ut som ett minfält… hehe. Vet inte vilken salva du köpte, men ett tips (som funkade för mig!) är annars Cortidro, skitbra salva som jag fortfarande använder till små plitor och sånt, den är skitbra!

  Reply

  • Egoina

   |

   Perfekt ju!! Köpte den 🙂

   Reply

 • Julia

  |

  Får precis sådär på bröstet när jag får soleksem! Täck täck täck! Ha på dig lösa t-shirts eller något som täcker bröstet från solen och smörj med Alo Vera. Hoppas det går över snart, kram!

  Reply

 • Julia

  |

  Ser ut som soleksem!

  Reply

 • Matilda

  |

  Det där är solexem. Skyddet är solkräm så fort du vistas i solen. Har men en gång fått det kommer det tillbaka väldigt lätt. Jag äter tabletter varje dag tre månader innan sommar/utlandsresa, (naturläkemedel, ska kolla upp vad de heter, är inte hemma nu). Och det hjälper! Min pappa som är asbrun har med fått pga att han inte hade solkräm och äter tabletterna varje dag, året runt. Massor bra vitaminer i så jag funderar att äta på vintern med. Lider med dig, är inte skönt och ser ju inte vackert ut. Köp en salva för att linda. Sen är det solkräm som gäller i all sol.

  Reply

  • Helena

   |

   I min familj äter vi Maxosol innan solsemester. Jag tar 2 månader innan 1 om dagen och sen närmare (ca 2 veckor) 2 om dagen. Hade problem med soleksem innan men aldrig när jag tar dessa.

   Reply

 • Lisa

  |

  Soleksem eller nässelutslag. Se om du kan komma ihåg i vilket samband du fick dem. Var det när ni hade varit ute en längre stund? Var det när ni gick och åt någonstans? Var försiktig med användning av kortison och vistas inte i solen.

  Reply

 • A

  |

  Du må bade hele tiden i sånn varme.
  Nytter ikke å gå rundt i byer. Kast deg til vanns😎

  Reply

 • Sara

  |

  Soleksem, värmeutslag, nässelutslag. Ja välj något och gå i luftiga kläder, smörj med kortisonsalva (alt. aloe vera) Jag får utslag av värmen, inte enbart solen i sig. Värme och tajta kläder = utslag hos mig. Varenda sommar.

  Reply

 • Karin

  |

  Jag har ingen aning om vad det kan vara men testa att smörja med vaselin. Det är bra till väldigt mycket. Hjälper inte det så testa Hydrokortisonsalva. Båda har varit mig mycket effektiva mot sådant jag inte kunnat förklara.

  Reply

 • Linda

  |

  Hoppas det löser sig. Tack att man hamnar högst upp bland kommentarerna nu när man klickar in, jag har längtat efter att det ska bli smidigare att läsa komm 🙂

  Reply

 • Amy

  |

  Bepanthen hjälper mig varje gång 🙂

  Reply

 • Em

  |

  Jag bor på Malta och vi är drabbade av samma värmebölja (40C i skuggan) Köp kortison salva och allergitabletter. Det tar bort klådan och salvan tar bort utslagen. Smörj med salvan 3 gånger per dag och undvik att svettas (haha good luck med det) Och så mycket skugga som möjligt, undvik de varmaste timmarna och sola icke.
  Kroppen är inte van att svettas i de här mängderna speciellt inte om man kommer ifrån sverige ner till en bastu. Använda lösa kläder som inte skaver på utslagen. Dom kommer försvinna inom några dagar 🙂

  Använd inte vaselin för gudsskull eller lägg krämen som en hinna på utslagen, krämen ska smörjas in i huden annars ligger det som ett lock på huden och ”kokar” vilket för utslagen värre.

  Reply

 • Linnea

  |

  Jag är också känslig mot solen o får ofta soleksem. Nu äter jag alltid betalarotenni början på säsongen när man är ute mycket eller vet att man ska iväg till nåt varmt land. Huden blir då lite gulare o hanterar solen bättre. Brännan sitter i längre med.. men som du ser ut nu.. bör du nig vara inomhus :/

  Reply

  • Linnea

   |

   *Betakaroten ska det stå

   Reply

 • Milissa

  |

  Det där är defintivt soleksem (tänkte direkt när jag såg det på din snap). Bort från solen, spf 50!! (solkräm gör ej värre, men efter dagen duscha osv gör rent). Klia inte och när det har försvunnit, börja försiktigt vistas i solen igen med spf 50.

  // från någon som får det VARJE ÅR och har en mamma som läkare.

  Och ja, kortisonsalva hjälper (men ta ingen stark, ta typ 1%) – men skulle inte rekommendera att du börjar använda det innan du är hemma igen. Oavsett du vill det eller inte exponeras du för sol därnere. Kram!

  Reply

 • K

  |

  Som många skrivit innan är det troligtvis soleksem, vill bara tillägga att du i fortsättningen måste vara jätteförsiktig med solen och ha mycket hög solskyddsfaktor på de ställen du fått eksemet på speciellt vid solens första strålar på våren måste huden skyddas noggrant. Soleksem återkommer ofta tyvärr, har det själv.

  Reply

 • Ida

  |

  Vägglöss? Vanligt förekommande på hotell och vandrarhem :s

  Reply

 • Karina

  |

  Så där får jag jämt av värma när det är exakt sån väder det är nu! 🙂

  Reply

 • Linn

  |

  Din stackare 🙁 fick liknande utslag på bröstet när jag var i Australien. Kombination värme/sol. Försökte hålla mig i skuggan så mycket det gick och använda hydrokortison, har för mig att gel-varianten ”svalkade” lite extra skönt 😉

  Reply

 • Robert

  |

  Ajaj! Får hoppas att du får ordning på det. 🙂

  Reply

 • Anna

  |

  Kliar det? För då kan det ju vara nässelutslag, vilket man ”botar” med att äta antihistamin 🙂 antihistamin är helt ofarligt och kanske värt att börja med framför typ kortisonsalva som (på sikt) tunnar ut huden?
  Hoppas det löser sig!

  Reply

 • Angie

  |

  Alltsa jag hatar att jag maste saga detta och jag vet att manga har sagt soleksem men for mig ser det dar ut som psoriasis. Min lillasyster utvecklade psoriasis i tonaren och det sag precis ut som dina utslag. Hennes utslag kommer och gar men oftast varst pa sommaren da det ar varmt och hon sager att det klias nat fruktansvart! Jag hoppas verkligen inte det ar psoriasis och att dina utslag forsvinner med tiden <3

  Reply

 • Sarah

  |

  Usch! Känner igen det där! Jag fick en sådan reaktion i Thailand och åt då antihistamin, vilket tog bort det på ett par dagar.

  Reply

 • Sara

  |

  Soleksem! Använd ett solskydd UTAN parfym. Har själv samma problem och sedan jag började köpa parfymfri så har jag inte fått några soleksem.

  Reply

 • Cecilia

  |

  Jag har samma problem när jag är utomlands och alltid när jag är i italien i Augusti (är från italien och är där varje augusti) är väldigt ljus i hyn och får exakt likadana eksem på bröstet och även på armarna det ser exakt ut som mina soleksem och jag använder bara aloe vera gel för o svalka och håller mig i skuggan och de räcker 🙂

  Reply

  • Cecilia

   |

   … och självklart solkräm! 😀

   Reply

Lämna en kommentar

Rekommenderade inlägg

Arkiv