Mat jag inte gillar

 

Jag fick en kommentar som löd såhär: ”Ah Regina kan inte du göra den där ”listan” med typ ”mat jag inte gillar” som bl a Sandra Beijer och Flora har gjort?”.

Självklart kan jag det! På ett sätt känns det som att jag redan gjort det. Jag älskar ju att prata om mat och jag vet att jag listat mat som jag inte är så förtjust i massor av gånger. Så förlåt för upprepningar nedan och förlåt i förväg för alla känslor. Blir en aning engagerad när det kommer till mat ja. Här kommer den då, min ultimata mat-jag-gillar-minst lista!

Vill bara klargöra att jag äter allt om jag får det serverat, det är väldigt få saker som jag absolut inte skulle kunna få ner. Men om jag ska göra en lista över sånt som jag inte gillar skulle den se ut såhär:

 

Spiskummin.

Jag förstår inte att det bara är jag som tycker att spiskummin luktar svett. JAG FÖRSTÅR INTE. När någon tillagar tacos tänker jag bara på svettiga gamla gubbar. Spiskummin förstör all mat. Himla sorgligt ändå för jag älskar ju allt annat i tacos-kategorin.

 

Vitpeppar.

När vi är inne på kryddspåret måste jag dissa vitpeppar. Den gör väl kanske att maten smakar gott i slutändan, men själva kryddan luktar ju kräk?!? Helt seriöst det luktar helt vidrigt. Jag kan vara hungrig och i mitt bästa matlagningshumör, men när vitpepparn kommer fram och lägger sig som en kräkig hinna i köket är det som att en del av mig dör.

 

Gröt.

Att folk äter gröt till frukost och tycker det är gott kommer för evigt vara ett mysterium för mig. Alltså seriöst? Vad i hela världen håller ni på med? En smaklös geggig massa. Varför äter ni det? VARFÖR?

 

Selleri.

Är det bara jag som inser att selleri har en mycket märklig och funky bismak? Och förutom det är det bara en krispig stjälk med mycket vatten. Ät gurka.

 

Ägg.

Jag har övat och övat och i dagens läge kan ägg vara gott i olika sammanhang. Jag kan även äta omeletter (som innehåller så mycket annat gott att de inte längre smakar ägg). Men ägg i sin enkelhet är blä. I synnerhet äggvitan.

 

Filmjölk.

Det här är också så konstigt och jag kommer aldrig någonsin förstå hur en människa kan sätta sig och äta filmjölk frivilligt. Det är ju bara surt, strävt och fruktansvärt. Förstår ni att det är mjölk som har surnat. Mjölk som har blivit dålig! Varför ska ni hålla på och äta det.

 

Varm frukt.

”Meeeeh du gillar ju Gino!!!”, kommer ni säga nu. Men nej neeej nej, det är inte samma sak. Grejen med Gino är inte att frukten ska vara överkokt, mosig, mjuk och sladdrig. Poängen är att man ska ha karmelliserad vit choklad ovanpå och för den sakens skull kan man offra sig och äta lite varm frukt. Men varm frukt i övrigt gör mig så ledsen alltså. Varför förstöra frukten? VARFÖR? Den är ju så god som den är när den är färsk. Samma sak känner jag med torkad frukt eller tinad frukt som varit fryst. Bara sluta. RÖR INTE MIN FRUKT.

 

Paj.

Antagligen eftersom jag inte gillar varm frukt. Paj blir bara kletigt, intetsägande och tråkigt. Bara deg ju. Gillar generellt inte heller matpajer just på grund av att det ju är omelett i ett skal.

 

Scones.

Snacka om att hitta den tråkigaste brödsorten av tråkiga brödsorter. Komigen. Inte ens pålägg kan rädda det sorgliga.

 

Sockerkaka.

Okej. Ska försöka behärska mig nu. Men det finns alltså hur många goda bakverk i världen som helst, men folk väljer sockerkaka? SOCKERKAKA? Sockerkaka som är det tråkigaste, torraste och mest smaklösa som finns. Även en saftigt sockerkaka är ju torr. Det smakar på sin höjd….sött. Jag kan seriöst inte lita på en människa som gillar sockerkaka.

 

Muffins.

Ja, det här är ju alltså en smaksatt sockerkaka. Det gör det lite bättre, men det är ju fortfarande ett helt sjukt tråkigt bakverk. Det finns undantag ska jag erkänna, men om jag går på café är jag aldrig någonsin personen som skulle beställa en muffins.

 

Russin.

Ni vet citatet ”Raisin cookies that look lite chocolate chip cookies are the main reason I have trust issues” är the story of my life. Russin är så snuskigt sött, läskigt och segt. Uhhh ryser bara jag tänker på det.

 

Isbergssallad.

Det finns så många goda salladssorter och jag kan därför inte förstå varför man väljer isbergssallad? Så tråkigt. Smakar ingenting. Nada. Jag har hört folk försvara det med att det är krispigt. Öhhhhh, för det är inte annan sallad?

 

Margarin.

Okej, snabblektion. Smör och margarin är inte samma sak. Smör = framställs av mjölk. Margarin = framställs genom att kemiskt behandla olja till en fettmassa som sedan ges ny smak, färg och lukt genom att tillsätta färgämnen, smakämnen och konstgjorda aromer för att efterlikna smör. Det finns alltså ingen som helst anledning att köpa margarin istället för smör. Sluta med skit som Lätta eller Becel. Ha smör på mackan. SMÖR!

 

Varma tomater.

Kanske samma grej som att jag inte gillar varm frukt. Tomater är så goda när de är färska, varför förstöra? Undantag är dock i tomatsås/köttfärssås med pasta.

 

Grapefruit.

Har hört att man antingen älskar grapefruit eller hatar det eftersom det är en viss skarp smak som bara vissa människor kan känna. Jag är vissa. Vet ej hur jag skulle beskriva den, men kanske väldigt besk med ett inslag av öronvax. Inte nice.

 

Okej, jag sätter punkt där innan jag framstår som ett freak. Någon som vill bjuda hem mig på middag nu? Inte? Hehe.

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (112)

 • Avatar

  Izabella

  |

  Men isbergssallad är KRISPIGARE än annan sallad! Ruccola och liknande lägger sig som kladdiga små blad i maten, medan isbergssallad är fräscht, krispigt och saftigt typ. Love it!

  Reply

 • Avatar

  Sandra

  |

  Haha, skriver under på sockerkakan och viss del muffinsen. MEN att äta det innan det gräddats i smet-form är ju *heaven*

  Reply

 • Avatar

  emblas.se

  |

  Hahah jag kan inte heller förstå folk som äter gröt till frukost… jag äter det till middag! <3

  Reply

 • Avatar

  Linda

  |

  Haha äter havregrynsgröt i detta nu. Inte för att jag älskar det utan för att det är billigt och enkelt. Tricket är ha rätt mängd salt när du kokar. Och sen MASSA kanel, flytande honung, mjölk och helst några bär. Spiskummin is the shit, och även ägg. Resten kan jag hålla med dig om 🙂

  Reply

 • Avatar

  Maria

  |

  Håller helt med om selleri och gröt!

  Reply

 • Avatar

  Maria

  |

  Oooh gud! Vilken tur att du och jag mest troligt aldrig kommer behöva dela måltider! Vi skulle INTE komma överens! Förutom om smöret vs. margarinet. Smör är grejt!

  Reply

 • Avatar

  Mona

  |

  Haha, jag håller med om typ hälften! Men håller verkligen med om russin och sockerkaka. När man blir bjuden på fika och det är sockerkaka, måste jag alltid anstränga mig för att inte se besviken ut… Hatar torra bakverk. Däremot älskar jag ägg!!

  Reply

  • Avatar

   Egoina

   |

   Tänk då sockerkaka med russin i. Sjuka är att det FINNS!!! Vad är det för sjuk jäkla värld vi lever i?!

   Reply

   • Avatar

    Mona

    |

    Det kan man kalla mardrömmen!

    Reply

 • Avatar

  Anna

  |

  Okej, jag har alltid ätit isbergssallad, vad FINNS det ens för andra sallader? 😀 Krävs ett nytt inlägg på det här temat!

  Reply

  • Avatar

   Elli

   |

   Men va!? Machésallad, frisésallad, ruccola, bladspenat, sånna babyrödbetsblad, kruksallat, etc etc 😀

   Reply

 • Avatar

  Elin

  |

  Haha jag tycker vitpeppar luktar typ ladugård eller liknande!

  Min sambo tycker att palsternacka luktar svett. Det tycker jag är märkligt Haha!

  Roligt inlägg!

  Reply

  • Avatar

   Elin

   |

   Redan när jag postade denna kommentar imorse så förutspådde jag för mig själv att inlägget skulle få stor respons. Kul att läsa andras kommentarer!

   Det hade varit kul att veta vilket av dina inlägg genom åren som fått flest kommentarer. Är det något som du kan se? 🙂

   Reply

 • Avatar

  Cissi

  |

  Haha, åh vad jag känner igen mig! HATAR varm frukt, och när man köper en fralla och så har dom lagt RUSSIN i brödet. Alltså varför gör man så?!

  Reply

  • Avatar

   Cissi

   |

   Och margarin ska vi inte ens börja prata om. Köp SMÖR, alternativt gör eget. Svinenkelt!

   Reply

  • Avatar

   Sofia

   |

   Haha jag fick rysningar när jag läste din kommentar! HATAR när man köper en macka som är jättegod förutom att det är russin i brödet. Vem i helvete vill ha russin i bröd? Såna människor borde ju låsas in..

   Reply

   • Avatar

    Sabina

    |

    ÄLSKAR bröd med frukt (russin) i!!!!!

    Reply

 • Avatar

  Hanna

  |

  Alltså öronvax?!?!? Hahahahaha 😀

  Men nu till en mer seriös fråga – äter du inte hajkbanan? :O 🙂

  Reply

  • Avatar

   Egoina

   |

   Hörde om detta fenomen bara häromdagen faktiskt, så har aldrig smakat. Jag får helt enkelt prova och återkomma! Eftersom det innehåller smält choklad så ursäktar jag den varma bananen lite 😉

   Reply

   • Avatar

    Pia

    |

    Varm och mjuk banan är ju värst av alla frukter!!
    Min sambo beställde en dessert när vi var i Thailand som bestod av kokt banan i kokosmjölk, sliskigare och bananigare än så blir det inte.. bläää

    Reply

 • Avatar

  Lena

  |

  Haha! Åh jag gillar nästan allt på din lista som du inte gillar! Förutom selleri och grapefrukt, usch! Paj och varm frukt eller smaksatta muffins MED varm frukt i…ååå! Plus nybakta scones med smält smör på och marmelad. Mmmmmm!

  Reply

 • Avatar

  H

  |

  Är jag knäpp som tar illa vid mig av att du talar illa om mat som jag älskar, haha? Scones är det godaste och har gärna margarin på 😉 Älskar ägg och sockerkaka är barndomsminnen. Kan inte hjälpa att känna mig lite lite personligt förolämpad 🙁 <3

  Reply

  • Avatar

   Egoina

   |

   Hahaha nej förstår verkligen. Skulle också ta illa upp om någon dissade mat som jag älskar 😉

   Reply

 • Avatar

  J

  |

  Men åh, har helt missat att det finns någon mer som tycker att tacos luktar svett, det har aldrig hänt förr!
  Och jag förstår inte för det luktar så starkt också? Men tack, detta gjorde min dag.

  Reply

  • Avatar

   Felicia

   |

   Samma här! Aldrig träffat någon som håller med om att tacos och spiskummin luktar svett men har tyckt att det gör det sedan jag var liten.

   Reply

   • Avatar

    Vendela

    |

    Asså jag tycker också det??? blir liiite provocerad av personer som säger att spiskummin inte luktar svett? vill ba HALLÅ ÄR DITT LUKTSINNE TRASIGT?

    Reply

    • Avatar

     Frida

     |

     JAA!! Alltså det känns så härligt att hitta likasinnade! Spiskummin är svettigaste kryddan..

     Men hat nr 1: Koriander. Tillhör den skaran människor som inte kan äta koriander för det smakar TVÅL och TVÄTTMEDEL. Antar att det är samma grej som med grapefrukt?

     Reply

 • Avatar

  Ebba

  |

  ”Finns ingen som helst anledning att köpa margarin istället för smör”
  Förutom det att smör görs av just mjölk som kommer från en industri som är fruktansvärd för både djur och miljö.
  Ok att vissa kanske inte bryr sig om djuren, men klimatet påverkar oss alla och är väl i högsta grad en anledning till att bojkotta mjölkprodukter.
  Det gör mig inget att du föredrar smör eller att du informerar om vad margarin kan innehålla, men att uppmana till att sluta köpa växtbaserat matfett och hävda att det inte finns några som helst anledningar att substituera smör m margarin är direkt fel.

  Reply

  • Avatar

   Egoina

   |

   Sant! Tänkte faktiskt inte alls på det. Men margarin ÄR skit. Skulle i så fall rekommendera andra alternativ. Någon som har tips? Kokossmör kanske? 🙂

   Reply

   • Avatar

    Robert

    |

    Intressant lista även om jag inte direkt håller med om allt. 😉 Tomater är en grej jag tycker känns överskattad men det beror ju på sammanhanget också.

    Annars är väl sill en rätt som är ett mysterium då det skall ätas vid varje högtid utan att det finns nån logik i det. 😉

    Reply

    • Avatar

     Robert

     |

     Den kommentaren hamnade liiite fel. 😮 😉

     Reply

     • Avatar

      Robert

      |

      Skrev samma kommentar igen fast på rätt ställe. 😉

  • Avatar

   Sofia

   |

   +1 till Ebba. Som vegan blir man lite provocerad när du gör ett sånt här statement. Utmanar dig att titta på ”cowspiracy”, om du vågar. Få icke-veganer vill nämligen titta på sånt, för det får dem att få dåligt samvete. Men det är väldigt viktigt och det behövs att fler personer får upp ögonen för hur hemskt djuren har det, även här i Sverige. Och hur lätt man kan göra skillnad genom att ändra sin kost!

   Reply

   • Avatar

    Fru K

    |

    +1 till Ebba och Sofia. Tack för era kommentarer. Och instämmer i att Cowspiracy är så sevärd. Gick själv från köttis till flexitarian efter jag sett den och läst på om industrin i Sverige. Nu är jag vegan sedan december, både för djuren, miljön och mig själv. Det är betydligt enklare än man tror att växla till växtbaserad kost. Det enda jag ångrar är att jag inte vågade öppna ögonen tidigare!

    Reply

   • Avatar

    Elin

    |

    Jag är inte vegetarian, jag älskar kött. Men när jag såg Cowspiracy så mådde jag faktiskt illa. Det är heeeeelt sjukt hur det ser ut i världen, och förstås allra mest i USA. Dragit ner markant på min köttkonsumtion sedan dess.

    Reply

   • Avatar

    Ellie

    |

    Men gud veganer kan ju verkligen bli provocerade av exakt vad som helst, så ingen överraskning där Sofia.

    Reply

    • Avatar

     Nina

     |

     Vad som helst bir de väl ändå inte upprörda över, bara i frågor som rör djurs lidande. Det är väl bara positivt att nån bryr sig…?

     Reply

     • Avatar

      Ellie

      |

      Mm jättepositivt att de hackar på och attackerar människor som gör andra kost- och livsval än vad de själva gör.

 • Avatar

  Lina

  |

  Hahaha, håller med på allt utom isbergssalladen (fast tycker ändå att det finns annan sallad som är godare). Och spiskummin luktar verkligen (!!!!) svett. Däremot tycker jag tacosen är god att äta sen men vid tillagningen, huääää

  Reply

 • Avatar

  A

  |

  Haha jag gillar spiskummin, gröt, paj, scones, sockerkaka, muffins, russin och framförallt filmjölk! Skulle inte överleva utan min kära fil. Beror förmodligen på att jag som väldigt kräsen som liten är uppvuxen på i princip enbart fil och flingor och kanske en macka då och då, skulle därför lätt kunna äta filmjölk med lite sylt och flingor varje dag alla måltider 🙂

  Reply

  • Avatar

   Caroline

   |

   Haha håller med om allt förutom russinen!

   Reply

 • Avatar

  Nina

  |

  Samma för mig med grapefrukt, det är så beskt så jag hade varit tvungen att ha på typ 1 kilo socker för att kunna få ner det. Men det är väl som du säger att det bara är vissa som känner den där smaken…

  Reply

 • Avatar

  Josefine

  |

  Grapefrukt är bland det bästa jag vet. Alla tycker jag är helt galen som kan trycka en grapefrukt, för att det är så beskt, men det är ju det som gör det gott. Öronvaxsmaken däremot… jag är nog inte en av dessa ”vissa”.

  Reply

  • Avatar

   Malin Magdalena

   |

   Ja ja JAAA! Jag älskar också grapefrukt 😀 Äter en halv eller hel varje kväll. Så jädra gott. Och beroendeframkallande 🙂

   Reply

 • Avatar

  Lisa

  |

  Och jag äter absolut inte:

  Lamm
  Kyckling
  Alla andra fåglar
  Skaldjur
  Bläckfisk
  Kål
  Korv
  Lök
  Bönor
  Tomater
  Äppelpaj

  Reply

  • Avatar

   Egoina

   |

   Skriver under på lamm. Smakar så sjukt weird?!??! Är dock från Norge där det äts typ hela tiden, så måste äta det varje gång jag kommer på besök…haha 🙁

   Reply

   • Avatar

    Sandra

    |

    Tycker inte heller om lamm, men tycker om lammytterfilé för det har inte den där typiska lammsmaken. Tips!

    Reply

   • Avatar

    Lisa

    |

    Jag vill helst inte äta kött men måste få i mig litegrann och då blir det enbart nötkött så jag har aldrig ätit något annat. Har väl försökt äta kyckling någon gång om jag tyvärr blir bjuden på det men då mår jag dåligt efteråt. Äter mest fisk och borde väl äta skaldjur eftersom jag bor på västkusten men nej haha.

    Reply

 • Avatar

  Malin

  |

  Men va! Nu tolkar jag som att du typ försökt äta scones med typ smör och skinka när du skriver pålägg?! Scones ska ätas med sylt och ett fruktansvärt stort lager clotted cream så att det blir alldeles crumbly och gräddigt och sött och salt. Scones är typ efterrätt. Så gott ju!

  Reply

 • Avatar

  p

  |

  om du vill fatta grejen med selleri, testa att dippa den i philaelphiaost!!! tycker kombon är asgod, äter inte selleri på nåt annat sätt 😀

  Reply

 • Avatar

  Sofia

  |

  Hahah, jag håller med om nästan allt! Och tro mig – du är INTE ensam om att tycka att spiskummin luktar svettig, smutsig gubbe. Det är en vidrig doft. Däremot så tycker jag om det i mat så länge det är lagom och inte smakar spiskummin.

  Citatet om russinkakor har jag haft som favoritcitat på Facebook i flera år haha. Fattar inte hur folk kan stoppa i sig russin.. De är ju liksom mjöliga i konsistensen? Typ som om de börjat mögla eller något. Usch!

  Och selleri.. Herregud vad jag blir upprörd av det. Hittade ett dyrt ”sellerisalt” i en butik en gång. Salt smaksatt med selleri. Fatta hur fjantigt? Selleri smakar ju i princip ingenting förutom beskt och äckligt. Och det smaksätter man salt med..?

  Fan, jag hade kunnat skriva en hel bok om mat jag ogillar. Sellerin skulle få ett helt eget kapitel med många utropstecken och versaler..

  Reply

 • Avatar

  Tyra

  |

  http://www.vegomagasinet.se/livsmedelsverket/

  En liten länk som kan vara intressant! Är inte så partisk, då jag gillar både smör och margarin, men det kan vara intressant att läsa på ordentligt och inte alltid tro rykten gällande mat 🙂

  Reply

  • Avatar

   Rebecca

   |

   tl;dr
   Palmolja bör nog undvikas plus två länkar med mer (och bra) info

   Palmolja är ju rent egenskapsmässigt en fantastisk produkt, dock faller den som en fura när det kommer till etiken. För den intresserade har Råd & Rön skrivit en bra artikel om palmolja http://www.radron.se/granskningar/hogt-pris-for-billig-olja/

   Många nöjer sig med att oljan är certifierad enligt RSPO, men det står lite om problemen med det i artikeln. Man kan t.ex. undra hur det fungerar egentligen när ocertifierad palmolja också tjänar på att andra är certifierade?

   Som konsument är det svåraste med palmolja att det finns överallt i de vanligaste produkterna vi köper. Men det har blivit lite bättre, förr stod det ”vegetabiliskt fett” i innehållsförteckningen, nu måste fetterna specifieras, då blir det lättare att undvika det som faktiskt har palm. Dock går det fortfarande inte att urskilja när det kommer till kosmetika, fruktansvärt frustrerande för en sådan nörd som jag.

   Läs också Naturskyddsföreningens info om palmolja http://m.naturskyddsforeningen.se/palmolja

   Reply

 • Avatar

  Matilda

  |

  Hahah åh håller med om mycket. Hatar fil och russin framförallt, och håller med dig till tusen om att spiskummin STINKER svett men det är asgott i maten sen. Älskar gröt (speciellt mannagrynsgröt eller polentagröt med äppelmos och kanel) men HATAR selleri.
  Och varm frukt.. alltså det jag ogillar är typ frukt i maten. Vindruvor och ananas i tacos är gott, men folk som äter typ banan i tacos eller flygande Jacob eller äpple i currykyckling eller gratinerad falukorv med äpple, asså NEJ. Bara nej.
  Fast apelsin och citron i mat är gott. Inser nu att jag är väldigt selektiv med vilken frukt som är äcklig i mat och inte…

  Vill ha ett inlägg med dofter du inte gillar! Mer än spiskummin då 😉

  Reply

 • Avatar

  Mich

  |

  Vi mjölkallergiker måste tyvärr köpa margarin 🙁

  Reply

 • Avatar

  Lisa

  |

  Haha jag älskar allt på din lista och speciellt russin i bröd! Tycker det söta är så himla gott! Jag tror verkligen på att mat blir gott om du ”tvingar” i dig det tillräckligt många gånger. När jag var yngre så gillade jag typ bara köttfärssås och spagetti men idag så finns det inget jag inte gillar faktiskt (såklart finns sådant jag i mindre utsträckning föredrar). Det har hjälpt mycket att jag nästan bara käkar vegomat, då får man lära sig älska bönor och massa konstiga grönsaker!

  Reply

  • Avatar

   Egoina

   |

   Så sant! Har lärt mig äta massor med saker genom åren 🙂 Sushi exempelvis, hatade det förr men älskar nu.

   Reply

 • Avatar

  Tina

  |

  Synd att du skriver inlägget på ett så påhoppande och fördömande sätt. De andra tjejernas inlägg var mycket trevligare att läsa. Många gånger skriver du just såhär när det är nåt du verkligen inte gillar men andra gör. Kanske dags att mogna lite där ? Det ser bara barnsligt ut inte alls humoristiskt eller med glimten i ögat..

  Reply

  • Avatar

   Egoina

   |

   Haha alltså… Det handlar om MAT. Jag tror inte att någon tar illa upp på riktigt. Jag tycker absolut att det är humoristiskt skrivet och tycker inte att jag är omogen för att jag kåserar angående vilken mat jag inte gillar. Men smaken är som baken både vad gäller mat och vad man tycker är kul och inte 😉

   Reply

   • Avatar

    Fanny

    |

    Mat kan ju också bli kränkt vet du väl!

    Reply

    • Avatar

     Anita

     |

     hahhah men vaaaaa är ju fett roligt! och lite kul att man blir lite smått provocerad när man egentligen inte borde bry sig? hahaha…………… fast asså paj? hur älskar du inte the crunch?????????+ omg

     Reply

  • Avatar

   Hanna

   |

   Kan denna kommentar vara skriven av samma person som uppmärksammades tidigare månntro?

   Reply

   • Avatar

    Cecilia

    |

    Tänkte precis detsamma…

    Reply

 • Avatar

  Emma

  |

  Klarade inte ens av att läsa hela listan för jag blev så provocerad. Intressant hur mycket känslor som dyker upp i samband med mat. Haha!

  Ps. Själv hatar jag gurka och får mycket kritik för det. Haha

  Reply

  • Avatar

   Rebecca

   |

   Det enda jag inte äter är rå gurka, tror seriöst det här är första gången någonsin jag sett någon mer som inte gillar det! Alla andra säger bara att det inte smakar något och i princip bara är vatten… haha

   Reply

  • Avatar

   N

   |

   Alltså min sambo hatar gurka, så av respekt så undviker jag att köpa gurka (även om jag själv är gurkälskare). I alla fall, jag skulle ha en kompis över på tacos och min sambo skulle bort, så jag köpte gurka till matleveransen den veckan, och när han stod och diskade så fick jag ett infall och smög upp med gurkan bredvid hans ansikte, han hoppade likt katterna på youtube (cat+cucumber) och skrek att jag skulle slänga skiten. Jag skrattade så att jag fick magknip….

   Reply

 • Avatar

  Robert

  |

  Intressant lista även om jag inte direkt håller med om allt. 😉 Tomater är en grej jag tycker känns överskattad men det beror ju på sammanhanget också.

  Annars är väl sill en rätt som är ett mysterium då det skall ätas vid varje högtid utan att det finns nån logik i det. 😉

  Reply

 • Avatar

  Hanna

  |

  Haha sjukt att man blir så provocerad av matinlägg men HUR KAN DU SÄGA ATT FIL INTE ÄR NAJS NÄR DU ÄTER KVARG!?!?!!?!?!??!?!?!?!!??!? KVARG ÄR BAJS!

  Reply

 • Avatar

  Elin

  |

  Åh herregud verkligen så elakt när man gick i skolan som liten och det ibland serverades frukt till maten. Alla plockade på sig flera klyftor av vad de trodde var ”apelsin” för att sedan visa sig vara grapefrukt.. Vad är det för sadistiskt skämt från kökspersonalen?

  Reply

 • Avatar

  Karin

  |

  Jag äter gröt dagligen för att min 1,5-åring ska äta. Han älskar förvisso havregrynsgröt. Men jobbigt när man inte är sugen
  Och russin är hans bästa-bra muta typ.
  Kryddorna håller jag dock med om!

  Reply

 • Avatar

  Carro

  |

  Spiskummin.. gillar smaken, men ja det luktar gubbssvett.

  En bekant som antagligen åt mycket mat med spiskummin i,plus svettades säkert en hel del och inte duschade allt för ofta, svettade ner vår skinnsoffa med spiskumminsvett.
  Alltså den stanken..
  Hela lägenheten luktade, och när de gick märkte jag att soffan hade blivit ingrodd med detta. Vet inte hur länge det satt kvar. brr…

  Reply

 • Avatar

  Malin

  |

  Det här har ingenting med inlägget att göra. Dock känns det som att du just nu är precis rätt person att vända sig till angående min livskris. Jag går sista terminen på högskolan, vi håller på att skriva vår kandidatuppsats och är inne på slutspurten. Jag skriver tillsammans med en klasskompis och vi fungerar väldigt bra ihop. Dock har hela processen varit fruktansvärt jobbig och det har gått mycket trögare än när vi skrev vår b-uppsats. Det känns som att vi aldrig kommer få ihop det och när vi båda dessutom går igenom en väldigt jobbig period i det privata blir allting ännu jobbigare. Vi vill såklart kämpa in i det sista för att kunna lämna in nu och inte behöva ha kvar det till i höst, men det känns stundtals helt hopplöst. Om jag inte minns fel hade ni det också väldigt kämpigt med er kandidatuppsats? Hur finner man den där sista motivationen?

  Reply

 • Avatar

  Emelie

  |

  Åh, du måste testa gröt med kanel, äpple och honung. Smakar ju äppelkaka! Äter det varje morgon. Kanske kan få dig att omvärdera gröt 😉

  Reply

 • Avatar

  U

  |

  Varför hackar du på spiskummin? Den ska ju användas tillsammans med andra kryddor, man kan ju inte äta linsgryta utan spiskummin, den är ju oersättlig.
  Vilken annan sallad är så krispig som isbergssallad? Tror dig inte!
  Och filmjölk kan jag bli jättesugen på ibland, och liksom dricka ur ett glas utan något som helst annat i. Sedan är det jättebra när man har mensvärk, mensvärken försvinner direkt 🙂

  Men ja! Gröt, blä! Ägg bara som det är, blä! Sockerkaka, blä! Muffins, blä! Russin, blä!!
  Eller ja, kanske inte blä, mest på russinen i så fall, men så tråkigt ja!!

  Reply

  • Avatar

   Sara

   |

   Jag dricker också min fil i glas 🙂

   Reply

 • Avatar

  Linda

  |

  Jag håller med dig. Selleri kan vara något av det värsta som finns. I skolan tvingades vi äta upp all selleri för att man skulle få krusbärskräm till efterrätt… Krusbärskräm?! Vem vill ha det?

  Reply

 • Avatar

  Nelly

  |

  Haha, jag är helt tvärtom. För det första är ägg mitt liv. Äter äggröra/omelett till middag minst en gång i veckan. Spiskummin är livets krydda och selleri världens mest mistreated grönsak </3 Isbergssallad, grape, sockerkaka, paj, SCONES mums!

  Håller med dig om vissa saker, såsom filmjölk, varm frukt och russin. Ush!

  Reply

 • Avatar

  ML

  |

  isbergssallad och varma tomater? Sockerkaka? SCONES ÄR GUDS GÅVA TILL MÄNNISKAN!!!

  Reply

 • Avatar

  Rebecca

  |

  Fast salladen håller jag inte med om. Finns flera som inte är krispiga 🙂

  Reply

 • Avatar

  Anne

  |

  Hej!

  Det enda negativa med din blogg (har läst den sen år tillbaka) har jag nu fått erfara………

  ….P3 dokumentär pausas när man vill läsa din blogg. Det går alltså inte att läsa och fortsätta lyssna samtidigt

  PS, du har en blogg som ger känna-igen-feeling vilket är så KUL! Heja dig!

  Reply

  • Avatar

   Egoina

   |

   Neeej det måste jag fixa! Åh tack, det blir jag glad över 🙂 <3

   Reply

  • Avatar

   Jessica

   |

   Har också märkt detta! Trodde jag var den enda. Gäller även andra poddar på p3.

   Reply

 • Avatar

  Frida

  |

  Älskar allt på listan (förutom isbergssallad, vi brukar oftast äta ‘little gem luttuce’, ingen aning om den heter så på svenska, eller spenat och annat lövigt) 🙂

  Men tänkte, har för mig du gjorde ett inlägg för inte alls så länge sedan där ni hade just isbergssallad? Eller var det bara för att det var reklam? Orkar inte scrolla tillbaka på mobilen.. trodde du gjorde reklam för sånt du gillar 😉

  OCH sjukt provocerad att du kallar filmjölk för surnad och dålig mjölk, det stämmer ju inte 🙂 Det i matväg som jag saknar allra allra mest från Sverige 🙁 ibland beställer jag från den svenska butiken här, men är snordyrt och frakt kostar multum så är bara värt om jag ska beställa mycket. Sen har jag typ 8-10 liter filmjölk som jag måste dricka upp på typ tre dagar hahaha, sååå värt det!!

  Reply

  • Avatar

   Egoina

   |

   Haha well spotted 😉 Nej, men isbergssallad är ju inte äckligt. Menar mer att det finns andra salladssorter som är roligare och smakar mer osv. Men till den rätten använde vi salladen som ”skal” till vår taco och det går ju inte att göra med typ ruccola. I detta sammanhang var isbergssallad det bästa valet. Så det var verkligen inte för att det var reklam, väljer ju rätterna jag lagar själv 🙂 Men har nu ett halvt salladshuvud kvar i kylen som jag inte vet vad jag ska göra med…? Haha. Hahaha älskar din filmjölksbesatthet 😉

   Reply

   • Avatar

    Frida

    |

    Hehe ja jag kom ihåg det för att jag tänkte att isbergssallad ju inte är så gott (eller ja så som du beskrev, inte äckligt bara typ smaklös?). Finns förresten little gem lettuce i Sverige? Godaste sånt ‘salladshuvud’ enligt oss!

    Angående resterande isbergssallad… du kanske får göra rätten igen? Eller någon annan form av taco med sallad som skal?

    Reply

    • Avatar

     Egoina

     |

     Ahh tack för tips! Yes, eller så får jag ha det som utfyllnad i ttp wraps 😉

     Reply

  • Avatar

   Karro

   |

   Hjärtsallad tror jag är det svenska namnet 🙂

   Reply

 • Avatar

  Rebecca

  |

  Bra sagt om smör! Mer smör åt folket.
  Känner samma sak som dig angående varma tomater. Smakar ju kräk rent ut sagt?!? Usch.

  Reply

 • Avatar

  Matilda

  |

  Håller faktiskt med dig om precis allt, haha!

  Reply

  • Avatar

   Egoina

   |

   Yeeeees äntligen!! Vi borde öppna restaurang ihop 😀

   Reply

 • Avatar

  Amanda

  |

  Så kul att jag tycker om allt (minus selleri) på listan haha! Dock håller jag med dig om att det finns godare salladssorter än isbergssallad. Jag brukar kalla den för endast ”utfyllnad”. Och plus i kanten till dig som uppmärksammar att smör och margarin inte är samma sak. Tror tyvärr att många inte har koll på det.

  Reply

  • Avatar

   Egoina

   |

   Ja, där har vi det. Utfyllnad! Kan hålla med om att den är suverän som just utfyllnad 🙂

   Reply

 • Avatar

  Sara

  |

  Håller med om margarin. Vidriga, äckliga, kletiga ävje! (Ja ävje är ett ord här där jag bor.)

  Reply

 • Avatar

  Anna

  |

  Asså äntligen någon mer än jag som tycker spiskummin luktar svett!! Alla bara skrattar åt mig! Nu kan jag hänvisa till dig! 😀
  Håller även med dig på fil. Mitt filhatande har tom gått så långt att jag har utvecklat en teori kring detta, och det stämmer 90%. Typ. Folk som inte gillar fil har inte gått på dagis/förskola! Alternativt aldrig ätit frukost på där. Jag gick inte på dagis, hatar fil, min man äter fil; gick på dagis. Såååå gick du på dagis eller dör min teori med dig? Kram!

  Reply

  • Avatar

   Egoina

   |

   Tror din teori stämmer! Jag gick på dagis, men undvek fil för allt jag kunde i världen (haha minns detta) och det var nog för att jag aldrig ätit det i något annat sammanhang. Det är en vanesak 🙂

   Reply

  • Avatar

   Frida

   |

   Hm jag gick hos dagmamma men ääälskar filmjölk. Typ det bästa som finns? Fick aldrig filmjölk hos dagmamman dock, bara yoghurt. Och tyckte inte om fil när jag var liten (ändrades nån gång i tonåren). Min flintskallige morbror drack mycket fil och jag trodde att han var flintskallig på grund av just filmjölken hahaha. Min pappa likaså. Jag brukade kalla dom piimäpää (typ filhuvve på finska haha).

   Reply

   • Avatar

    Egoina

    |

    Hahaha say What! Var du inte rädd för att tappa håret då 😉

    Reply

 • Avatar

  Mathilda

  |

  ALLTSÅ ❤️❤️❤️ JA äntligen någon annan som håller med om att spiskummin luktar svett! Jag avskyr det, och samma sak med grillkrydda? Luktar apa!

  Reply

 • Avatar

  Malin

  |

  Gillar inte heller sockerkaka egentligen, så galet tråkig kaka. MEN min mormors sockerkaka… har inte ätit den på flera år pga hon är senil och bor på hemmet. Hade jag haft möjlighet hade jag skickat en bit till dig bara för att du ska ändra uppfattning, hehe. Sååå sjukt saftig med smak av vanilj och citron <3

  Reply

 • Avatar

  Karina

  |

  ÄNTLIGEN någon som inte gillar russin heller! =)

  Reply

 • Avatar

  Citrin

  |

  Åh jag håller med om rätt många av dessa punkter! Haha men spiskummin kan jag inte komma över, det MÅSTE man ju ha i när man äter tacos?! Hur kryddar du din tacofärs??

  Och varm frukt blir jag galen på… Det äckligaste som finns är kassler med ananas på. BLÖ! Så sjuk sötsliskig smak blandat med salt kött. Öööh.. Och förstår inte folk som faktiskt beställer den vidriga friterade bananen på kinarestaurang! Hjälp vad läskig den är.

  Reply

 • Avatar

  Jackie

  |

  Hahaha! Jag anser mig vara allätare och håller knappt med om nånting på din lista, jo margarin är värdelöst, och att sockerkaka+muffins är tråkiga i sin enkelhet, men med tillbehör är det gott!
  Min lista skulle vara:
  Musslor. Ja det är nog det enda jag vägrar äta och pillar bort. Allt annat kan jag ändå äta för att vara artig (tex torr müsli och gorgonzola, fy).

  Reply

 • Avatar

  Elisabeth

  |

  Hej och tack för en toppenblogg!
  Sjukt att man kan bli så provocerad av vad andra tycker om mat haha! Tänkte bara kommentera en sak om margarin/smör som är en het debatt. Jobbar som dietist och anledningen till att drt är att föredra att välja Lätta eller Becel istället för smör är att det har bättre fetkvalitet; dvs mer omättat fett och mindre mättat. Grovt förenklat höjer det mättade fettet det ”onda” kolesterolet vilket ökar risken för hjärt- och kärlsjukdom. Tvärtom vad gäller omättat fett. Och allt som finns i svenska produkter är hårt kontrollerat och inte skadligt i måttliga mängder. Ville bara upplysa på ett helt fredligt sätt 😀 och har du funderat över vad man får i sig för ”konstigheter och skit” när man äter ex godis? 😉 (som också självklart är ok att äta i måttliga mängder, älskar det själv haha). Kram 😀
  PS. Tips är Bregott mindre om man forfarande vill ha smör men bättre fetkvalitet!

  Reply

 • Avatar

  Amanda

  |

  Okej, nu behöver vi prata scones. Testa scones + philadelphia + björnbärsmarmelad. Mitt liv förändrades.

  Reply

 • Avatar

  Sara

  |

  Jag fullkomligt ÄLSKAR bröd med russin i! Däremot finns det för mig inget värre än bröd med kummin (OBS! ej att förväxla med spiskummin). Lider varje gång man biter i ett bröd utan vetskap om den där jävla kumminen…
  Spiskummin gillar jag dock! Lagar ofta grytor med massa spiskummin (indisk dahl till exempel).

  Skriver under på att sockerkaka och varma tomater är sjukt.

  Reply

 • Avatar

  Sophie

  |

  Ok apropå sallad; har du provat hjärtsallad? Helst grillad. SÅ. OTROLIGT. JÄVLA. GOTT!

  Reply

Lämna en kommentar