Mitt liv i anteckningar

Jag har hela mitt liv i anteckningar på telefonen. Där skriver jag allt sånt som inte har ett datum och därför inte förs in i min kalender. Jag har alltid sex olika listor ”igång” samtidigt:

Fakturera. Vem och vad jag ska fakturera. Varje gång jag skriver ett sponsrat inlägg, en krönika eller gör ett annat jobb skriver jag upp det här så att jag kommer ihåg att fakturera för det nästa gång det är dags att fakturera.

Jobb. Allt jobbrelaterat jag behöver ta itu med. Som att göra min domän till en mejladress, fixa så att jag får lön utbetalt, köpa en ny dator, skicka in en blankett osv.

To-do. Allt jag behöver göra inom en snar framtid. T.ex. hämta paket, boka frisör, ringa ett viktigt samtal.

Blogginlägg. Idéer till blogginlägg som jag kommer på. Det händer att jag plötsligt får idéer om vad jag kan skriva om, men inte sitter vid datorn. Då skriver jag helt enkelt ner det.

Kom ihåg. Sånt som jag behöver komma ihåg idag eller till dagen efter. Till exempel att jag lovat att jag ska ringa min mamma, vad jag behöver handla i affären, eller att jag ska lägga ner laddaren till min telefon i min väska.

Övrigt. Här är egentligen allt sånt som inte kvalar sig in under någon av de andra kategorierna. Som saker jag tänker på eller helt enkelt av någon anledning tycker är värt att anteckna.  Låt oss kika på en övrigt-lista:

 

IMG_8496

1) Skor som jag kom på att jag vill ha.

2) Fick typ det tionde nyhetsbrevet denna helg som innehöll något med ”ägg” i rubriken som ”äggstra” eller ”äggstremt”. Blev tydligen lite provocerad…

3) Måste se den!

4) Också något jag måste se. Blev tipsad om denna serie för säkert femte gången och tänkte att denna gång måste jag ta tag i det.

5) Jag tycker det låter så fel när människor uttalar chef som ”chäf” och var tydligen tvungen att skriva upp det.

 

Är jag galen eller håller ni också på såhär?

 

0

Kommentarer (40)

 • Sofia

  |

  Någon som vet varför Vaiana heter Moana på engelska? Fattar verkligen inte haha!!

  Reply

  • Egoina

   |

   Eller hur!! Så konstigt!

   Reply

   • Julia

    |

    Vet inte om det stämmer men min kompis säger att det är för att det finns någon känd porrstjärna (i Europa antar jag?) som heter moana

    Reply

  • H

   |

   Var tvungen att googla vilken film Vaiana var, hade ingen aning om att Moana har bytt namn i Sverige/Europa. Men tydligen har det att göra med namnrättigheter. Finns en parfym som har varumärkesskyddat namnet Moana. Vilket är synd för gillar det namnet mer!

   Reply

  • Therese

   |

   Tydligen något med namnrättigheter, i Europa finns det någon parfymtillverkare med liknande namn.
   Vet att filmen även har ett tredje namn, ”Oceanien”, någon annanstans, haha.

   Reply

   • Therese

    |

    Oceania*

    Reply

  • Malin

   |

   Varför googlar ni inte bara? Första resultatet om man skriver ”vaiana moana” ger er svaret på två sekunder. Sorry för drygt svar men DET är nåt som jag inte fattar 😉

   Reply

  • Linda

   |

   Det var något med det engelska namnet har jag för mig. Filmen skulle inte heta Moana från början kommer jag ihåg iallafall

   Reply

 • Anna

  |

  Jag har en lista med filmer/serier jag vill se i anteckningar. Resten bokar jag in i min kalender eller lägger in i appar som Todoist – för jag behöver påminnelser. Ju fler desto bättre!

  Reply

 • Sara

  |

  Vaiana Älskar filmen!

  Reply

 • s

  |

  Tips! Kör på todoist eller något annat listverktyg. Det är jättesmidigt 🙂

  Reply

 • Robert

  |

  Jag som skulle ta en tupplur igår och kom på att det var väldigt vitsigt just denna helg. Hö-… hö… 😉

  Reply

 • Fanny

  |

  Lustigt, jag kollade faktiskt på Vaiana idag. Blev besviken på den dock 🙁

  Reply

 • Junitjej

  |

  Ha ha, du är helt underbar!!!

  Reply

 • Caroline

  |

  Haha, jag är exakt som dig. Du ska bara se hur mina anteckningar ser ut 😉 haha

  Reply

 • Anna

  |

  Du!! Testa Todoist! Jag hade dött utan den appen. Du kan lägga till hur många olika listor med underkategorier som helst, du kan sätta påminnelser på vissa listor, deal listor (supersmidigt att kunna dela handla-mat-listan), färgkoda och lägga olika prio på saker! Love it, gratis dessutom 🙂 heja dig!

  Reply

 • Hanna

  |

  Hehe jag har typ sjuttielva listor igång:
  1. Att-göra hemma
  2. Att-göra på jobbet
  3. Jobbidéer (är lärare)
  4. Matidéer (när man har noll fantasi)
  5. Handlingslista
  6. Lista på filmer/serier jag vill se
  7. Lista med roliga saker som hänt på jobbet
  8. Packlista (en grund)
  Med mera! Listor är underbart!

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha. Kom genast på massa listor jag borde ha. Har förresten också en grund till packlista – bästa!! Aldrig risk för att glömma laddare eller tandborste 🙂

   Reply

 • Jackie

  |

  Stranger things, sååå bra! Måste ses! Helt min typ av serie!

  Reply

 • Lovisa

  |

  Jag använder också anteckningar och påminnelsefunktionen i min mobil hela tiden! Och jag håller med, det låter så konstigt att säga chef med ä, precis på samma sätt som när man uttalar beige som bäisch med ä-ljud.

  Reply

  • Egoina

   |

   Jaaa bäääääsch. Vad är grejen med det? Så fult!

   Reply

   • frida

    |

    Hahah nej men hörni, klart man säger chäf och bäsch!! Tycker precis tvärt emot, när man uttalar med e låter det SÅ fult…

    Reply

    • Angelique

     |

     Jag säger chäf men beige, och tkr de andra varianterna låter jättefula, speciellt chef, det kryper i kroppen på mig bara jag tänker på det :’)

     Reply

 • Julia

  |

  Har du testat bullet journaling?? Tror verkligen det skulle passa dig! Tar lite tid att sätta upp och så, men ger många fler möjligheter än telefonens anteckningar och man har chans att utnyttja sin kreativa förmåga mkt mer 🙂

  Reply

 • Vanessa

  |

  Du måste se Vaiana! Den var så bra på svenska,men ännu bättre på engelska. Den finns att ‘låna’ på Internet i bra kvalla! Den är verkligen något äggstra!

  Reply

 • Frida

  |

  Nej inte alls galen. Skulle tippa på att minst hälften är list-människor. Är ju väldigt vanligt!

  Jag listar i stort sett allt. Förutom de vanliga att-göra-listorna så har jag bland annat för julklappar jag redan köpt (så jag inte glömmer) och idéer till presenter jag kommit på. Har också en speciell anteckningsbok där jag listar ALLA julklappar o födelsedagspresenter jag köpt genom åren, tror jag började med den listan 2010. Då kan jag gå tillbaka så att jag tex inte köper samma två år i rad haha.

  Grejer som jag vill köpa nästa gång jag är i Sverige (just nu säger listan Felix ketchup och hönökaka lol). Ah, listar allt här i livet. Gillar att skriva ner dem också, med papper o penna menar jag. Har till och med speciella list-pennor haha 😛

  Reply

 • Katie

  |

  Sen jag började jobba är jag slav under min OneNote. Föredrar faktiskt den framför Apples Anteckningar (är en Apple-4-life-person i vanliga fall hehe). Vet inte varför egentligen men jag gillar att det är ”flikar” så att man bara kan klicka mellan och slipper gå tillbaka hela tiden.

  Har dock BARA jobbrelaterade grejer på mina listor. Jobbar på ett ställe som bara arbetar med projekt och mina arbetsuppgifter sträcker sig över flera projekt samtidigt. Hade aldrig kunnat hålla allt i huvudet. Annars gör jag det. Eller, jag gillar att skriva listor men jag kollar typ aldrig dem sen?

  Reply

 • Ellen

  |

  Jag är också en list-människa! Vet inte hur jag skulle klarat mig utan listor:)

  Förutom att jag har anteckningar om vad som ska hända oh göras direkt i almanackan, har jag även en ”livsmålslista” på saker jag vill ska hända i mitt liv detta år, jag har en ”behöver fixa innan jag flyttar lista”, men framför allt har jag listor för varje dag nu angående saker jag måste göra och fixa för min uppsats som jag håller på att skriva nu…

  Så det är en himla massa listor! Dem flesta skriver jag i googeldoc och så markerar jag med blå text när jag gjort något så jag kan känna mig duktig;)

  Reply

 • Nina

  |

  De som säger ”chäf” är nog ofta smålänningar ( som jag som uttalar det ”chäf” 😉 ) samma med ”bäsch” osv, pratar lite som bebisar här haha

  Reply

  • Hanna

   |

   Nja. ”Vi” är nog rätt utspridda. Stockholmare här som säger både ”chäf” och ”bäsch” 😉 Tycker att beeeeesch låter så fruktansvärt fult. Samma med cheeef! Så löjligt på något sätt. Undrar vilket som är vanligast att säga?!

   Reply

   • Mich

    |

    I värmland säger vi ”chäf”. Tycker ”cheeeef” låter sjukt drygt.

    Reply

 • Denice

  |

  Hur kommer du ihåg att kolla dina anteckningar så du inte glömmer något du ska komma ihåg?
  Jag kör på kalender med påminnelse oavsett datumbaserat 🙂

  Reply

 • Felicia

  |

  Älskar listor!

  Jag har mina i min Google drive. Kommer åt dom när som helst och hur som helst. Så tips ifall du vill komma åt allt från datorn sen!

  Reply

 • Louise

  |

  Känner igen mig sååå mycket!! Så fort jag kommer på någonting jag måste göra eller något som måste upp på inköpslistan så skriver jag upp det direkt i mina anteckningar. Annars glömmer jag alltid vad det är jag ska göra eller behöver.. 🙂

  Reply

 • Petra

  |

  Vaiana är så bra, såg den imorse och den slår tom nästan Trolls!

  Reply

 • Isabel

  |

  DU MÅSTE ANVÄNDA WUNDERLIST! Kommer revolutionera dina listor! Finns som appar och program till dator/mobiler, wunderlist äger! + en kan göra delade listor med flera personer och tilldela uppgifter etc.
  WUNDERLIST

  Reply

 • Malin

  |

  Kan rekommendera appen wunderlist, då kan du skapa olika listor med punkter som du bockar av och då försvinner de från listan. Det bästa av allt är att du kan komma åt det från mobilen, datorn och surfplattan (finns även till apple watch om man har det), allt synkas. 🙂

  Superbra app som jag använder mycket både jobbmässigt, pluggmässigt och privat!

  Reply

 • Sandra

  |

  Evernote är det bästa som hänt mina anteckningar. Har tillgång till samma lista på datorn som på mobilen. Nu har man bara möjlighet att synka över två devices om man inte köper appen tyvärr..

  Reply

Lämna en kommentar

Rekommenderade inlägg

Arkiv