Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Moussedröm Hallon

Jag skulle handla mat idag, gick runt och vände på grönsaker, örter och annat vettigt, men det slutade med att jag handlade pålägg för 300 kronor. För alltså nä, jag orkar inte laga mat och jag tänker äta lyxiga mackor. Sådeså.

Men i alla fall. Vet ni vad jag hittade i affären? Jo! Den här:

 

dsc06762

Jag har letat land och rike runt och ÄNTLIGEN fanns den där och glittrade i frysdisken.

Här är beskrivningen kopierat från Frödinges: ”Klassisk kladdkaka i botten med krispig kräm av hasselnöt. Sedan en fluffig mousse med hallon och lätt vispad grädde. På toppen rikligt med syrliga hallon”. Ja, ni förstår ju varför jag bara varit tvungen att smaka.

 

dsc06774

 

Betyget då? Ja, alltså som ni redan listat ut skulle jag såklart bli besviken. Det blir man alltid när man har så höga förväntningar.

Jag tycker såhär: Jag gillar inte att hasselnötskrämen är knastrig, jag skulle vilja att den var slät. Jag tycker också att själva kladdkaksbottnen borde varit kladdigare. Men sammansättningen av smaker är bra och jag säger som F sa: Om man vill servera en komplett dessert, men inte orkar göra något själv så är den väldigt bra. Det är ju massa saker going on och man slipper vispa grädde och allt det där. En konstig grej är också att den blir godare ju mer man äter. Så betyget är helt klart godkänt och väl godkänt med tanke på att man faktiskt köper en färdig och fabricerad kaka.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (33)

  • Robert

    |

    Smarrigt! 😉

    Svara

  • Angelique

    |

    Hej! Detta har inget med inlägget att göra men du (och andra i kommentarsfältet) brukar vara bra på att svara på frågor och jag vet inte vem jag ska prata med då det här handlar om min pojkvän och en nära vän (de två jag brukar prata med när det är nåt). Jag och han har varit tillsammans i över två år och vi har alltid haft distans då han bor i Spanien. Jag och min vän har länge snackat om att hon ska följa med men det har inte blivit av än. För några dagar sen hörde hon av sig och sa att hon funderade på att åka dit då hon snart ska börja på ett nytt jobb och vill få lite solsemester innan. Hon frågade om tips på boende och ifall han har nån vän som kanske skulle vilja hitta på nåt med henne. Redan då tyckte jag att det kändes synd eftersom det har blivit som ett andra hem för mig och jag har sett fram emot att få visa henne runt och sådär, men kände att hon får ju åka var hon vill så jag kan liksom inte säga nåt. Jag sa även att hon kunde bo hos min kille (det var hans förslag) för jag tänkte att om hon ändå ska dit kan hon ju få bo gratis. Direkt efter samtalet (detta var tre dar sen) började jag få ångest och har sovit jättedåligt, jag har dessutom ångest inför att prata med de båda för att jag inte vill visa hur jag känner. Han la upp en bild på de två på fb när de var ute och festade igår några timmar efter att hon kommit fram och hans pappa som aldrig träffat mig men som tydligen tyckte jag och min kompis var lika kommenterade bilden med ”vilket vackert par”. Jag vet inte om jag överreagerar men detta känns bara så jävla fel. Det är inte så att jag inte litar på dem och tror att nåt ska hända ifall det låter som det, utan jag är typ besviken över att hon valde att åka dit utan mig och jag känner mig typ avundsjuk hur töntigt det än låter över att de är där borta och har kul tsm när hon hade kunnat åka var som helst i hela världen, medan jag sitter hemma i Sverige och dessutom saknar min kille supermkt då vi inte setts på väldigt länge för att vi gått igenom en väldigt jobbig period. Idag messade han och skrev att de ska iväg och käka lunch och att han är ledig från jobbet ikväll men har inte frågat nåt om hur jag mår eller vad jag ska göra idag. Jag vill inte vara missunnsam, men den här situationen känns bara fucked. Ja detta var ju inte direkt en fråga, och jag antar att ingen har varit i samma situation heller men jag ville bara skriva av mig och förhoppningsvis är det någon som förstår mig och kan komma med några kloka ord för jag vill inte dra upp detta med dem och skapa drama i onödan men är samtidigt sämst på att bara ignorera mina känslor.

    Svara

    • Johanna

      |

      Blä vilken jobbig situation! Förstår verkligen att du tycker att det är jobbigt, och att du blir avundsjuk på att din kompis får hänga med din kille. Lite konstigt av henne att vilja hänga massa med honom, jag hade aldrig velat hänga ensam med nån av mina kompisars partners utan dem, hade ju varit ganska konstigt… tror att det bästa du kan göra är att försöka sätta ord på dina känslor och prata med dem, bättre det än att du går och tänker på det men inte säger nåt. Hoppas att det löser sig!

      Svara

      • Angelique

        |

        Tack snälla för responsen, trodde inte nån skulle orka läsa mitt långa meddelande! Ja jag tycker också att det känns lite konstigt för jag vet att jag aldrig hade velat hänga med en kompis partner på det sättet. Vi två har dessutom bokat en resa ner dit tillsammans för att fira nyår, men nu känner jag mig inte alls lika taggad på det, önskar liksom att hon bara hade kunnat vänta tills dess, det är ju inte långt kvar. Jag får fundera på om det kanske är det bästa att göra så, tack igen <3

        Svara

    • Ullis

      |

      Åh så ledsen jag blev av att läsa detta 🙁 Så förtjänar du inte att känna!! Jag förstår att du inte vill ta upp det med dem, kanske att du istället kan facetimea/skypea med dem en kväll så du kanske kan få vara en del av det hela? Ibland är det lättare att ”lägga sig i” och ta del av deras glädje istället för att dra sig tillbaka och låta de ha kul utan en själv. Så känner jag i alla fall de gånger jag har känt mig lite utanför. Utan att tränga mig på har jag försökt vara med trots att jag inte varit på plats tex genom telefonsamtal, kommentera bilder de lägger upp, fråga efteråt hur de haft det, ge tips på vad de kan göra osv. Det brukar kännas bättre då för mig. Men det är såklart en balansgång så det inte blir för mycket.

      Massor med kramar till dig, ta hand om dig!

      Svara

      • Angelique

        |

        Tack snälla för ditt svar! <3 De frågade om de kan facetima mig ikväll men jag känner spontant att jag bara vill dra mig undan. De ringde igår natt också men då svarade jag inte (jag hade stängt av telefonen för jag sov och hade en känsla av att de skulle ringa sent). Jag har också funderat på om jag bara skulle kunna försöka vara glad och engagerad i det de gör istället men det känns svårt. Hur som helst måste jag nog prata med de snart i alla fall oavsett hur jag ska bemöta dem för annars kommer de förstå att något är fel. Jag ska fundera på det du sa, kram!

        Svara

    • Nilla

      |

      Men fy vad jobbigt! Jag hade distans med min förra kille som bodde i Sthlm och jag kan säga att jag hade känt samma sak om min vän åkte dit utan mig. Jag tycker du skall berätta hur du känner. Man behöver ju inte ställa till med en scen men om du inte kan prata med varken din kille eller bästa kompis om dina känslor, va är det då för vänskap/förhållande?

      Lycka till! Kram.

      Svara

      • Angelique

        |

        Tack för att du tog dig tiden att skriva, det känns så skönt att få veta att nån förstår hur jag känner <3 och du har rätt i det du säger, kram!!

        Svara

        • B

          |

          Gud vad jobbigt och jag förstår verkligen, det är så normalt att känna såhär.
          MEN hon är din bästa vän och han är din pojkvän, som jag tänker är din framtida familj. Om det är någon du kan/ska prata med så är det dem.
          Du är förmodligen rädd för att detta tyder på en ”sårbarhet” men det här blir faktiskt också en chans för dem att coola ner dig. Det blir säkert en tankeställare för din vän med.
          Min vän gjorde något rätt så dumt (eller, jag överreagerar, hon sa nåt lite dumt som man inte säger till en väns kille) men jag sa ingenting till henne utan tog upp det flera år senare, inte att jag var arg längre men påpekade bara ”minns du att du sa sådär?” Och hon fick lite panik och sa ”Men varför sa du inget”
          Vi har en tendens att överreagera, bästa sättet att lugna ner en själv är faktiskt genom kommunikation.

          Svara

          • Angelique

            |

            Tack för svaret, jag blir helt varm inombords av responsen jag fått av alla här. Jag har tvivlat på mig själv och mina egna känslor de senaste dagarna så det känns skönt att höra att det inte är konstigt att känna såhär. Du har verkligen rätt i att kommunikation är såå viktigt. Idag när min vän va på stan frågade min kille om han kunde ringa mig och det blev att jag berättade exakt hur jag kände. Jag ville inte ta detta med båda två samtidigt för det skulle nog göra det väldigt obekvämt för dem nu när de är tillsammans, men det känns faktiskt mkt bättre nu efter att ha pratat med honom och nu funderar jag på om jag ska säga något till henne när hon väl kommit hem (istället för att jag går och tänker på detta i efterhand) eller om jag kan/borde försöka släppa det. Han sa att hon pratat mycket om mig sen hon kom dit vilket också fick mig att tänka på att hon aldrig skulle göra nåt med flit för att såra mig utan att detta helt enkelt är något som vi ser väldigt olika på.

          • Egoina

            |

            Skönt att höra att du pratat med honom tycker jag! Och jag tycker som de andra att det inte alls är konstigt att du känner som du gör. Kram! <3

          • Angelique

            |

            Tack!! <3 Vad snällt av dig, måste också passa på och säga att du har så fina läsare (och det är så klart även tack vare dig och den stämningen du skapar på din blogg!). I en stund när jag verkligen behövde prata med någon men inte visste var jag skulle vända mig så chansade jag och skrev här men hade aldrig väntat mig att så många, och även du, skulle svara och jag är så tacksam för det 🙂 Kram

          • Egoina

            |

            Håller med! Så fint och så tacksam över det 🙂

        • M&M

          |

          Har inga ytterligare tips men ville bara skicka en cyberkram och en förhoppning om att det löser sig snarast! <3

          Svara

          • Angelique

            |

            Tack vad snällt av dig!! <3

  • Camilla

    |

    Oooh, var hittade du den? Bor också i Hbg och har letat efter den.

    Svara

    • Egoina

      |

      På kvantum i Landskrona tyvärr. Men finns säkert någonstans 🙂

      Svara

      • Karin

        |

        Har sett den på Ica Oj på söder flera gånger!

        Svara

      • Camilla

        |

        Det var ju typiskt. Får fortsätta leta. 🙂

        Svara

  • ISA

    |

    älskar att man via din blogg alltid får nys om alla fika/godis/glass nyheter! haha <3

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha! At your service 😉

      Svara

  • Tinis.me-rabattjägaren etc.

    |

    Åhhhh den såg väldigt god ut iaf! 😀 ett tips är också att köpa färdiga kladdkakor och smälta choklad snabbt, häll över, sen typ godis. Ser ut som man bakat det men allt man gjort är att smälta lite choklad + hällt över godis på en färdig kladdkaka:D

    Svara

    • Mli

      |

      Haha åh, så smart! Detta tips tar jag med mig, jag varken kan eller gillar att baka. Tack 😉

      Svara

  • Ullis

    |

    Hej!

    Jag skulle vara intresserad av en liten uppföljning (om du inte redan haft en och jag missat den) av de plaggen du färgade för ett tag sen! Är du fortfarande nöjd? Är färgen kvar ännu? Funderar på att köpa detta till vårt julklappsspel 🙂

    Hoppas du mår bättre nu, kram!!

    Svara

    • Egoina

      |

      Ja, jag är nöjd, men jag har inte tvättat dem än. Så därför kan jag nog inte riktigt uttala mig ännu. Men det verkar bra! 🙂

      Svara

  • Caroline

    |

    Alltså TACK för din blogg. Så många gånger som jag varit sugen på att testa något men inte orkar lägga pengar på det.. Så kommer du och testar det! Så behöver man inte undra längre 😉

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha, glad att vara till hjälp! 🙂

      Svara

  • Sandra Andersson

    |

    Hej egoina! Kan inte du berätta lite om hur det är att bo i helsingborg? Funderar nämligen på att flytta dit då det verkar vara en trevlig stad

    Svara

  • Robert

    |

    Haha, insåg att jag hade jättemycket poäng innestående på mitt Coop-kort så nu kan jag handla på rabatt var- och varannan dag framöver(lite överdrivet). 😀

    Svara

  • Pauline

    |

    Hopps du mår bra Reggie!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv