Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Hejsan
Min uppfattning är att du får massa frågor om känslor från personer som är kära (lyckligt eller olyckligt). Jag hoppas att du (eller läsare) har någon klok respons på mitt motsatta problem.
Är 23 år och har bara varit kär en gång. Det förhållandet höll knappt ett år och tog slut abrupt eftersom killen hade gjort flera riktigt dåliga saker som kom upp till ytan. Detta var för 4-5 år sedan.

Har (både innan och efter detta) träffat killar ibland men tröttnar alltid efter några veckor på sin höjd. Efter lite rannsakning handlar det säkert om att jag inte vill bli bränd igen men jag känner ändå att han/situationen är bearbetad sedan länge. Så till min fråga: har du någon uppfattning om hur vanligt/ovanligt det är att (nästan aldrig) bli kär eller intresserad? Ibland tror jag att jag är absolut känslokall och känslomässigt efterbliven (ursäkta uttrycket). Har du eller någon läsare något klokt att säga? Och om det är en mental undermedveten spärr, vad kan en göra för att komma över spärren?
Haha ursäkta för lång och luddig fråga, men känner att det är dags att ventilera lite.

– Om det känns bättre så kan jag berätta att du absolut inte är ensam. Jag har flera vänner som känt precis som du och sen bara helt plötsligt har det förändrats när rätt person kommit in i bilden. Du skriver att du har bearbetat situationen med killen, visst kan det vara så att du undermedvetet är rädd för att bli sårad, men du verkar så medveten och reflekterande så jag tror inte det. Mina råd är att du ska ta det lugnt och verkligen övertyga dig själv om att det inte är fel på dig och att du kommer bli kär. När vet vi inte, men det kommer hända. Sen tror jag det är väldigt viktigt att inte överanalysera. När du träffar någon som verkar lite intressant, analysera inte på en gång om du har känslor eller inte och försök inte tvinga fram något hos dig. Det här med ”första ögonkastet” funkar inte för alla, speciellt inte om man blivit bränd en gång i tiden. Känn inte efter för mycket, stressa inte och låt saker hända bara. Händer det så händer det, och det kommer det göra någon gång. Lovar! Lycka till! <3

 

Hej! Jag har en jättekonstig fråga haha. Har förstått att du ofta köper grejer på ditt jobb, undrar hur ni gör då med betalning och så då? Beställer du på hemsidan som vanligt och sen traskar bort och hämtar din vara? Eller hur gör du annars om du bara hämtar det du vill ha? Lite knasigt, men har funderat? För jag antar att ni inte får grejerna gratis 🙂 kram:)

– Haha, bra fråga! Ja, jag gör ju (tyvärr) det. Jag ser ju alla fina saker och är även med och köper in dem ibland, så det är svårt att låta bli… Ja, precis. Jag beställer med min personalrabatt på sajten, mejlar kundtjänst om att det är jag som gjort beställningen och att jag kan hämta själv. Sedan letar jag upp var den står på lagret och går sedan och hämtar. Det händer dock ibland att mina snabba kollegor hinner före 🙂 Sedan får jag en faktura, eller betalar med kort eller hur jag nu vill göra som alla andra.

 

Har du kunnat se sista avsnittet av Friends? Om inte, stör det inte dig att du inte vet hur det slutar?! Kommer ju fram såå mycket i sista avsnittet.

– Det är så kul att ni minns att jag skrivit det! Jag är ju världens största Vänner-fan och skrev någon gång att jag sett om alla säsonger miljoner av gånger, men att jag aldrig kan se det sista avsnittet. Det är helt enkelt för sorgligt. Jag vill inte att det ska ta slut, så jag vägrar. När gänget lämnar sina nycklar liksom?! Bryter ihop när jag tänker på det. Men för att svara på frågan, jag har sett sista avsnittet eftersom jag sett så många snuttar av det, t.ex. på tv. Men jag har inte självmant sett hela avsnittet. I got off the plane <3

 

1122e459-b193-47cf-86dc-5cc15c9657b7

 

Hej!

Jag har en fråga som jag vore otroligt tacksam om du kunde svara på. Jag funderar på att plugga kommunikation på universitetet, och enligt många så är arbetsmarknaden för kommunikatörer/informatörer väldigt tuff. Hur upplevde du arbetsmarknaden när du var klar? Eller dina kursare – jobbar de med kommunikation idag eller har de svårt att få jobb?

Kramar från Emmie

– Jag skulle nog säga att den är det. Men i princip alla mina kursare som jag pratat med har fått jobb. Några jobbar med det som de vill jobba med och andra med något helt annat. Det är klart det går att få jobb, men man kanske måste kämpa lite eller utveckla sitt CV. För mig gick det ganska enkelt, nog lite på grund av min erfarenhet av sociala medier.

 

Kan du inte förklara exakt vad det är du jobbar med? Har inte riktigt förstått det nämligen, eller helt missat om du skrivit det någon gång haha! Kram

– Jag jobbar med kommunikation och marknadsföring. Några exempel är sociala medier, pressmeddelande, nyhetsbrev, Facebookannonsering, uppdatering av sajten (tex. sliders, ändringar, osv), kampanjer, trendspaning, sponsring och att allmänt försöka hitta på saker för att boosta försäljningen.

 

Apropå storkok osv har jag en jätteviktig fråga till dig som jag inte har fått svar på: Nu när du har flyttat, har du micro hemma då??? Om JA, hur har det förändrat ditt liv? Berätta utförligt och nyanserat.

– Hahaha. Ja, eftersom jag är sambo och F hade en micro i sin lägenhet så har jag också det nu. Jag kan inte vara så nyanserad då jag bara använt den EN gång. När jag poppade popcorn. Jag förstår fortfarande inte grejen med micro. Maten smakar ju sämre och blir varm på ett konstigt sätt? Nej, just det! Nu ljuger jag. Jag har använt den massor till min vetevärmare nu i samband med att jag haft ont i nacken. Det är nog microns bästa användningsområde! Jag använder också micro dagligen på jobbet och det är den också bra till då det går snabbt att värma. Men kan jag välja så värmer jag helst på spisen eller i ugnen.

 

img_0058

 

Får lite smått ångest pga mina portioner är typ dubbelt så stora som denna….

Ha inte det. Man kan ta mat flera gånger 🙂 Det är så onödigt att ha ångest över mängden mat på en tallrik man ser. Det kan bero på så många olika saker. Folk är olika. Kanske personen äter åtta gånger om dagen (dvs de behöver inte så stora portioner), kanske personen inte var så hungrig just då, eller så kanske personen bara vill att bilden ska bli fin. Finns tusen anledningar. Man ska äta tills man blir mätt och det är olika för alla så skit i alla andra. Styr bort tankarna! Kram <3

 

Hej! Kan du inte förklara skillnaden mellan adlink och sponsrar inlägg?

– Jo, absolut 🙂 När jag skriver ”inlägget är i samarbete med blabla” är det ett inlägg jag fått betalt för att skriva. En adlink är en länk som ger mig % av köp via länken (brukar ligga runt 5-10%). Ett inlägg med adlinks hade jag skrivit ändå, jag lägger helt enkelt bara in en adlink ibland om det finns. Om jag tipsar om en produkt och den säljer pga mig så tycker jag att jag borde få något för det, min marknadsföring är ju värd mycket och det är egentligen enklare att göra så, än att exempelvis kontakta företaget och styra upp ett samarbete. Jag har varit negativ till adlinks tidigare, men nu förstår jag inte varför. Det är ju egentligen en bra form av marknadsföring, rättvist för alla parter och det är ju saker jag själv köpt eller vill ha. Det tråkiga är dock att sååå många bloggar struntar i att skriva ut när det är adlinks. Även större bloggar. Väldigt skrämmande faktiskt och tråkigt eftersom det förstör för oss som vill göra rätt för oss. Vad långt mitt svar blev, haha. Men för att dra det kort: sponsrat inlägg = fått en fastsumma betalt, adlink = får eventuellt någon % på köpet. Det här är så JAG gör i alla fall, det kan vara att andra bloggare gör på något annat sätt 🙂 Kram!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (28)

  • Annie

    |

    Angående adlinks – kan du adlinka precis vad som helst från vilken webshop som helst och automatiskt få pengar för det, eller måste det vara ett företag som du upprättat ett avtal med? 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Nej, det måste vara ett företag som är anslutet till en sådan tjänst eller vad man ska säga. T.ex. Tradedoubler. Om jag har en konto där kan jag hitta företag som är med och därigenom länka. Det är väl det som är det tråkiga, att det finns en tredjepart.

      Svara

  • Ina

    |

    Angående adlinks. Blondinbella har tex inte märkt ut i sitt senaste inlägg. Suck

    Svara

    • Egoina

      |

      Jaså? Hon brukar ändå vara väldigt bra på att alltid göra det :/

      Svara

  • Isa

    |

    Har du smakat estrellas nya kantarellchips än??

    Svara

      • Isa

        |

        Jaaaa!! Men smakar inte kantarell… Typ som vanliga lättsaltade fast med extra smak? Svårt att förklara men du låste testa!

        Svara

        • Egoina

          |

          Låter intressant! Måste helt klart prova! 🙂

          Svara

  • Ellet

    |

    Jag har inte ägt en micro på över tio år, haha! Det är verkligen ingenting jag saknar. Dessutom har jag blivit expert på att göra popcorn på spisen, så det går nästan lika fort som micropop, men blir myyyycket godare (och nyttigare, om man bryr sig om sånt)

    Svara

    • Malin

      |

      Varför skulle det vara nyttigare?

      Svara

      • Malin

        |

        Micropopcorn innehåller väl olja/tillsatser/etc, men de man gör på spisen är ju bara rena majskorn. Så man kan välja själv hur mycket olja och salt man använder.

        Svara

  • Moa

    |

    Till dig med kärleksbekymmer. Jag är 25 och det hade kunnat vara jag som skrivit. Men med skillnaden att jag till och med kände avsmak och äckel vid tanken på att vara i en relation. Jag slutade äta p-piller då, och idag är jag helt galet kär. Dock skiter det sig nog. Men iaf.. Jag kan bli kär!!!

    Svara

  • Jeanette

    |

    Heej! Jag har en sista minuten fråga Jag har uppkörning denna veckan (hbg) och har med spänning följt din körkortsresa, jag är inte så nervös men jag tänker på det konstant. Typ mest VAR vi kommer att köra. Hur är det egentligen att sitta i en bil med en människa du absolut inte känner och som dessutom ska granska dig?

    Svara

    • Egoina

      |

      Usch, jag tyckte det var jättejobbigt! Vet inte var ni kommer köra, men skulle tippa på att ni kommer köra mot Väla i alla fall. Stort lycka till!! You can do it!! <3

      Svara

      • Jeanette

        |

        Tack! <3 lovar att återkomma 🙂

        Svara

        • Egoina

          |

          Gör det! Jag ska hålla tummarna stenhårt!!!! 😀 Och du, går det inte nu så går det nästa gång. Kom ihåg att andas <3

          Svara

          • Jeanette

            |

            Ja, andas är ju bra haha Tänker att det värsta är väl om man tycker att allt gick bra och sen kommer man tillbaka, och så är det tre miljoner grejor man var fullständigt kass på Kände du på dig när det gick fel?

          • Egoina

            |

            Ja, jag gjorde faktiskt det. Men så kände jag varje gång, även när jag klarade det. Haha. Blev så nervös att jag gjorde små misstag.. 🙂

          • Jeanette

            |

            Tack för du tar dig tid att svara <3

          • Jeanette

            |

            Hej igen, lovade ju att återkomma. Det gick inte så bra, jag var för mesig (?) första gången jag blivit kallad det iaf haha 🙂 men ny tid är bokad, hoppas på att vara mindre nervös. Det var det absolut värsta jag har gjort, att ha någon som iakttog dig hela tiden, seriöst! Kändes som ALLT jag gjorde var fel. Men men, kanske känns det bättre nästa gång. Jag hoppas det 🙂

          • Egoina

            |

            Bra att du bokat ny tid! Nu vet du hur det går till och kan förhoppningsvis klara det nästa gång. Det kommer gå, du kan ju det här! Du behövde bara en övningsomgång! 😀 Hejar på dig! Kram!

          • Jeanette

            |

            Hej! Ville bara berätta att jag klarade det idag 🙂

          • Egoina

            |

            Är det sant?! Så kul!!!!!!!! Grattis!!! 😀 Skruva upp musiken och ut och kör en runda nu! Woho! 😀

          • Jeanette

            |

            Tack! <3 Är så himla stolt och lycklig! 🙂

  • Jackie

    |

    Hej du med första kommentaren! Oj vad jag känner igen mig! Blev bränd av min stora kärlek vid 18 års ålder, efter det var det alltid jag som gjorde slut eftersom jag tröttnade, sannolikt för att jag inte ville bli sårad. Blev kär ett fåtal ggr, men tröttnade fort, story of my life… Men! Efter att varje gång jag dejtade en kille som jag var intresserad av och det aldrig blev nåt, för att jag blev nervös och inte var mig själv, tillslut mötte jag Mr Player som var perfekt för mig utseendemässigt men jag visste att jag aldrig skulle få honom för han var helt enkelt för snygg.. Då sket jag i allt och utgick från att bli vän, mao så var jag mig själv. Idag är resten historia, Mr Player visade sig vara Mr Mespropp (helt i min smak!) och bara gav sken av att vara player, idag 10 år senare sitter vi här med 2 kids och har det bra! Tror jag mognade där vid 27 års ålder, slappna av, tillslut när du minst anar det står han där. Jag anade det först 6 mån senare och att inte bli blixtförälskad från början har verkligen funkat för mig. Lycka till!

    Svara

  • Jessica

    |

    Hej,
    Ville mest bara säga att jag blev så himla glad i hjärtat på av ditt svar ang. storleken på din matportion! <3

    Svara

  • Elisabeth

    |

    Haha rimligt att jag fick tårar i ögonen när jag såg Vänner-bilden… Håller på att kolla om serien just nu och är snart på sjätte säsongen. Vill inte att det ska ta sluuut (igen) 🙁

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv