Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Vad härligt att du mår bra!
Jag bara undrar, när du blir kär eller börjar gilla någon (det pirrar liksom!) säger det pang från första ögonkastet eller växer det fram över tid?
Hur var det denna gång?
Blev singel i september och dejtar en kille nu men oroar mig över min förmåga att bli kär…

– Tack <3 Denna gång växte det fram. Kände inte mig ganska likgiltig de första två gångerna vi sågs (varken bu eller bä liksom) och som tur var sågs vi en tredje gång och då var jag fast. Jag tror det är svårt att känna något på första dejten för en människa som man aldrig träffat. Man kanske dricker en kaffe på ett café typ och det är lite stelt. Det är nog dumt att förvänta sig fjärilar i magen då. På vår tredje dejt var vi hemma hos honom, drack lite vin och allt var mycket mer avslappnat. Det är nog generellt bra med en tre-dejter-regel, efter tre dejter vet man ju om personen är intressant eller inte. Obs! Gå inte på tre dejter med någon som inte tilltalar alls såklart, bara säg hejdå i så fall. Men oroa dig inte! Jag tror inte att det är som det var när man är 15, att man blir sådär jag-kommer-dö-och-kan-inte-sova-eller-andas-kär typ för ingenting, det handlar väl mer om att personen gör dig glad, du känner dig trygg, du vill spendera tid med hen och att du ser en framtid. Pirret kommer när det är rätt 🙂 Stressa inte.

 

IMG_4643

Såhär såg det ut på vår första dejt. Beställde kaffe och hasselnötscheesecake….såklart, haha. Jag var lite tidig och gick och satte mig så länge. Jag skrev att jag väntade längst in och redan hade köpt fika. Sen kommer han in och hade köpt precis samma!! Av alla saker att välja på. Så sjukt ändå. <3

 

Hej fin du! Har en liten fråga till dig, visst träffad du killen du dejtar på tinder? Hade inte du kunnat göra en tinder guide, typ steg för steg eller liknande för oss som nyss skaffat denna lovade app? Hade varit kul att läsa om! Ha en toppen helg <3

– Haha alltså nej, tyvärr. Hade Tinder i några veckor varav det mesta av tiden använde jag inte appen, så kan inte utnämna mig själv till någon expert. Men! Tips till alla killar (tjejer också kanske för den delen): Skriv något om er själva på er profil för helskotta! Jag swipade cirka aldrig om det bara var ”fina bilder”. Tråkigt ju.

 

Hej!
Det kanske är en konstig vinkel, men det ser ut som att du sitter väldigt nära ratten när du kör! Tänk på att om du krockar måste det finnas utrymme för air-bagen att expandera helt! Sitter man för nära ratten kommer den inte göra det innan den når ansiktet, och då kommer den inte hjälpa alls….

Jag vet att det kan kännas svårt när man är kort (jag är 157!) men det går 🙂 om det nu är så att du sitter nära, vinkeln kan ju visa fel.

– Jo du har rätt, jag gör det! Jag sitter extremt nära! Tack för att du uppmärksammar mig, jag har inte alls tänkt på detta. Jag måste sitta så nära för annars känns det inte som att jag har kontroll på bilen och sitter jag inte så nära sitter jag ändå bara och lutar mig fram. Men ska vänja mig av med detta genast! 🙂 Satt lite mer ”normalt” igår när jag körde (efter att ha läst din kommentar, haha) och det gick ju bra!

 

image

 

 

Du verkar vara väldigt bra på att ge råd Regina, så jag undrar om du (eller någon annan i kommentarsfältet) skulle kunna hjälpa mig! Jag dejtar en jättefin kille som bor rätt långt bort, och jag är hos honom och hälsar på just nu i flera dagar. Vi har tidigare kyssts, kramats osv väldigt mycket och haft bra sex. Men nu har vi inte gjort något av det (inte ens skedat när vi sover) på kanske tre dagar. Det är alltid han som tagit initiativet men han har plötsligt slutat göra det, och då har det inte blivit något. Gillar inte han mig längre? Eller är anledningen att han kanske inte tror att jag vill eftersom jag är dålig på att ta initiativ och uttrycka vad jag vill? Behöver hjälp! Är sämst på att prata om dessa grejer.

– Åh. Svårt att svara på. Att någon drar sig undan kan betyda tusen olika saker. Jag skulle testa att ta initiativ och se vad jag får för respons, det kan ju vara som du skriver. Men det är svårt för mig att ge råd för jag vet inte mer än det du skriver. Hur är stämningen annars till exempel? Verkar han sur? Är allt som vanligt förutom det fysiska skulle jag tolka som att antingen så är det som du skriver att han är osäker på dig/ trött på vara den enda som tar initiativ, eller så är han kanske bara mer inställd på att bara vara kompis.

 

Min syster flytta in hos en kille innan dom ens hade börjat dejta ordentligt. 4 år senare är dom gifta med två barn och bor på en gård med massa djur 🙂 i kärlek finns det inga regler!

Påtal om relationer, tycker alltid att du ger så visa råd. Jag och en kille inledde en vänner med förmåner relation. Under dessa månader blev relationen ganska gråzoonad för vi blev även jättenära. Hade aldrig känt denna kemin med någon, samt vänskapen var stark. Från ingenstans smög det på lite känslor och jag tog upp det med honom. Han vill bara vara vänner. Så hur gör man? Jag har aldrig blivit ‘kär’ i en kompis innan så vet inte alls hur man ska bete sig. Sluta umgås/prata känns ju jättehemskt för han är en så stor del av mitt liv men samtidigt gör det ont att veta att han inte vill mer. Kan va skönt med en opartisk röst då vi bara har gemensamma vänner, suck 🙂

– Usch vad jobbigt 🙁 Man vill ju inte förlora sin vän! Jag tänker såhär: Ta en paus från varandra ett tag (så länge som behövs, men kanske några månader) och låt allting dö ut. Har du känslor kvar blir det väldigt svårt att fortsätta umgås utan att du/ni mår dåligt. Och ja just det, sluta vara fysiska!!! Det är nog det viktigaste. Hoppas det löser sig <3 Annat tips är också att bli kär i någon annan, haha 😉 Men det är ju lättare sagt än gjort.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (18)

  • Elin

    |

    Minst 25 cm från ratten ska du sitta 🙂 Jag tror alla sitter nära ratten i början, men sedan när du väl fått ditt körkort och har liter mer körvana så lär det släppa!

    Svara

  • Sanna

    |

    Det med att inte sitta för nära ratten är också jätteviktigt i fall du måste välja. Sitter du för nära har du liksom inget svängrum med armarna, utan måste ta flera omtag med händerna. Det hinner du ju inte när olyckan sker. (Bra att komma ihåg om du ger upp och inte orkar vänja dig vid att sitta längre bak)

    Svara

  • Alice

    |

    Hej Regina! Ser dig nästan som min storasyster jag aldrig fick, du har alltid så kloka värderingar på allt <3

    Nu till min fråga… Jag har träffat en kille i ungefär en månad men vi sa att vi inte skulle ha några känslor iblandat, alltså så var vi bara kks. Allt kändes bra och okej i början men jag fick känslor för det ändå och jag mådde inte bra av att vara med honom när det inte blev något mer, men väntade ändå med stt berätta för honom för visste att när jag sa det skulle vi sluta ses. Iaf, berättade det för honom igår och vi pratade i telefon i 1,5h och jag har aldrig gråtit så mycket. Han säger att han tycker om mig också, men att han inte är redo för ett förhållande… Saknar honom så mycket och vill bara träffa honom ändå… Snälla, vad ska jag göra? Hur tar man sig ut detta?

    Svara

    • Linda Jensen

      |

      Hej! Har varit i samma situation många gånger själv. Det bästa är att helt enkelt gå vidare. Bryt kontakten med killen, gå på några dejter, försök hitta någon annan istället. Om han inte är redo för att förhållande så är han inte det, och då är det ingen idé att klänga sig fast och hoppas att han ska ändra sig. För det händer i princip aldrig. Hoppas att du börjar må bättre snart! <3

      Svara

  • Hanna

    |

    Jag fick lära mig tumregeln att när du sitter tillbakalutad i stolen ska du, med typ fullt utsträckt arm, kunna lägga handleden överst på ratten, då sitter man lagom långt ifrån för sin längd. Vet inte om det stämmer men det kör jag på xD

    Svara

  • Frida

    |

    Fick lära mig på körskolan att om du sträcker armen rakt ut framåt ska du kunna lägga handleden på ratten (ungefär där du håller om du kör tio-i-två-greppet). Så om du sträcker ut armen och du typ får armvecket på ratten så behöver du nog luta dig tillbaka:) hoppas min förklaring makeade ens lite sense.. Kör på!

    Svara

  • Elin

    |

    Btw, är din pojkvän fransman? Var det därför ni åkte till Frankrike? Såg på Instagram att han heter typ Frèd och det lät så franskt haha. Sorry om jag är efter och alla andra redan visste detta! Haha <3

    Svara

    • Egoina

      |

      Ja, halvt i alla fall 🙂

      Svara

  • Josefin

    |

    Jag satt också väldigt framlutad i början men sedan visade min körlärare att man kan ”pumpa upp stolen” på en spak under sätet. Det gör att jag känner att jag har kontroll utan att behöva sitta framlutad 🙂

    Svara

  • K

    |

    Ett tips jag fick från körskolan på hur man ska veta att man sitter lagom långt ifrån ratten: ställ in där du tror att du ska vara, sätt dig tillbakalutad i stolen och sträck ut händerna rakt framför dig mot ovankanten av ratten med 90-grader vinklad handflata, ska nå fram men inte passera förbi ratten för mkt. Sen när man så tar i rattens kanter där man ju oftast håller så ska det vara en LÄTT vinkel i armbågen.
    Jag gör detta jätteofta (delar bil så måste ställa om sätet jämt) för har också tendensen att sätta mig för nära 😛

    Svara

  • Sandra

    |

    Svar till dig där närheten försvunnit mellan dig och killen:
    Min sambo slutade ta initiativ till sex bara för att få mig att börja ta initiativ (jag är helt värdelös på det), så i början trodde jag att han tröttnat – sen tog han själv upp det och sa varför han inte längre tog initiativ.
    Och som du skriver så är det alltid killen du dejtar som tagit initiativ, så det kan ju vara samma sak där – han slutar för att få dig att göra det! Det är ju inte kul att vara den som alltid tar initiativet 🙂

    Svara

  • Julia

    |

    Undrar hur många som har sin första dejt på Espresso House egentligen. Första gången jag träffade min kille (som jag dessutom också hittade på tinder haha) var just där, men det är kanske ett vinnande koncept 😉

    Svara

  • Mari

    |

    Jag sitter också för långt fram men det är för att jag ha korta ben och inte når fram till bromsen annars… Vad kan man göra åt de då? 🙁

    Svara

    • Malin

      |

      Ta fram sätet så långt du behöver men luta bak ryggstödet så du kan ha raka armar till ratten.

      Svara

  • Isa

    |

    Svar på sista frågan:
    Jag har varit där. Mitt tips är att dejta andra killar och inte sluta umgås med din vän. Jag träffade en annan kille som jag blev kär och vän med och vi har varit tillsammans snart 2 år samtidigt som jag älskar min vän som jag hade känslor för. Han är absolut inte värd att förlora. Så – dejta andra killar! Jag träffade min nuvarande på Happn. Så testa Happn eller Tinder om du tycker det är svårt att träffa killar som kan tänka sig känna din vän. Beroende på var du bor kan dessa dejtingappar vara en succé och få dig på andra tankar. Kram

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv