Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Tandstatus och shoppingsugen

image

 

Dagens tandstatus känns ganska oförändrad, så jag har bokat en tid hos tandläkaren imorgon. Fick höra på olika håll att det tydligen inte alls är bra när halsen svullnar upp i samband med visdomstanden. Tjejen jag pratade med i telefon på tandläkarmottagningen verkade dock tycka det var helt chill. ”Du kanske har en förkylning på ena sidan av halsen”, sa hon. Haha. Kunde visserligen varit så kanske? Men jag tror jag känner min kropp lite bättre, det är ganska tydligt att det hör ihop med tanden.

Nu är jag på G hem från jobbet. Fick ett enormt jättesug efter att shoppa vårkläder precis!! Vill ha allt. Kläder, smink, skor. Men ska behärska mig. (Tror jag). Hehe. Hade velat ha något fint till helgen. Jag fyller ju år på fredag (ja, jag vet, kan jag sluta tjata?!?) och ska bjuda hem mamma på middag på torsdag och sen tänkte jag bjuda hem några tjejkompisar på lördag. Tänkte fixa lite tapas och plockmat på lördagen. Om någon sitter på supertips på vad man borde bjuda på får ni gärna tipsa!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (20)

  • M

    |

    Hade samma problem med en tand för några år sen. Hade så ont i käken/halsen/huvudet så jag trodde jag skulle svimma. Gick på flera penicillinomgångar men till slut fick jag operera bort den på sjukhuset. Jobbig tid efter operationen men så skönt att slippa den 🙂

    Svara

  • Lovisa

    |

    Du är verkligen min favvo plus att för varje matinlägg du gör inser jag hur nice vi hade kunnat ha det om vi åt ihop. Är också en foodie! Men gillar inte heller varm frukt.

    I alla fall, smörstekta tunna zucchini-skivor typ med osthyvel. Stek med salt och vitlök. Och sen falska sniglar, så gott! Ta championer, små helst sen skär ut foten, stoppa i fetaost blandat med vitlök och in i ugnen tills det smälter. Jag älskar vitlök!

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha!! <3 Tack för tipsen!

      Svara

  • Emilie

    |

    Jag hade exakt det du beskriver. En visdomstand som höll på att växa och matrester hade fastnat och orsakat en infektion så att halva halsen gjorde ont och det var svårt att svälja. Boka en akuttid hos tandläkaren så de fick skölja rent under tandköttet och ut kom en massa var. Allt släppte dagen efter och var frid och fröjd men var tvungen att äta penicillin i två veckor. BOKA TID!!

    Svara

  • ellinor

    |

    tapas råkar vara min favorit: baconlindade dadlar, Papas Arrugadas (saltskrynkliga potatisar från kanarieöarna), vitlöksbröd, sötpotatispommes, vitlök och chili-marinerade räkor, minipaj, färskostfyllda champinjoner som grillas, rödbetor och chevre

    Svara

    • Therese

      |

      Åh Gud vad gott det lät!!!

      Svara

  • Linnea

    |

    Gud vad komiskt, när jag hade lite ont i en visdomstand och ringde 1177 så var hon som jag pratade superseriös. Hon tyckte att jag genast skulle ta en akuttid till min tandläkare osv. Då var det mer jag som var chill och orkade inte åka in (det var inte så farligt, lite öm i munnen/mot halsen).
    Vad olika det är beroende på vem man pratar med :p

    Svara

    • Egoina

      |

      Verkligen! Lite läskigt att alla säger så olika!

      Svara

  • Ellen

    |

    Mitt bästa tapastips är baconlindade dadlar. Du rullar alltså in dadlar i bacon och har i ugnen en stund. Så gott!

    Jag kan också rekommendera quinoabiffar enligt Green kicthen stories recept. Googla!

    Svara

  • Johanna

    |

    Blanda hackad avokado, mango, rödlök, creame fraiche, citronsaft, salt & peppar och lägg i avokadoskalen och toppa med smulad fetaost. Sååå gott!

    Svara

    • Johanna

      |

      …ett till tips.
      Hel brieost toppad med honung och hackade nötter som varit inne i ugnen och blivit precis lagom mjuk/smält.

      Svara

  • Linn

    |

    Serranoinlindad chevre är gott!!

    Svara

  • Lovisa

    |

    Ett par snittar som är så sjuukt goda.. men inte särskilt tapas:igt kanske 🙂

    Bred creme fraiche paprika/chili på tunnbröd. Lägg på lite skinka. Klipp över lite gräslök. Rulla ihop och dela. Godast är att göra dom kvällen innan så tunnbrödet ”suger upp” creme fraichen.

    Mm mm mmm

    Svara

  • Hanna

    |

    Bacon inlindade dadlar, oliver, ost & kex, frukt (vindruvor, annanas), olika skinkor och korvar (ölkorv som man skurit i mindre bitar) 🙂

    Svara

  • Sandra

    |

    Ost & oliv-snurror är gott. Du behöveer färdiga smördegsplattor, svart olivtapenade & parmrsanost. Riv osten & blanda ihop med tapenaden, sen brer du ut det på smördegsplattorna, rullar ihop & skär rullarna (så som man gör när än bakar bullar) sen upp på bakplåtspapper & in i ugnen på 220 grader i ca 10 min. Jättegott!

    Svara

  • Anna

    |

    Åh älskar tapas, brukar bjuda på:
    honungsmelonbitar lindade i parmaskinka, bacondadlar (magiskt!), ett fat där jag lägger serranoskinka eller tunn salami – ringlar lite balsamico, rostade pinjenötter & riven parmesan över.
    Sen gör jag alltid en salsa & en hemmagjord riktigt god guacamole som man kan skopa upp med vitlökscrostini.
    En annan favorit är att ta ett ark smördeg, smula över getost/chevre, hackade valnötter, ringlad honung och lite flingsalt och sen in i ugnen – skär i lagom ”tårtbitar”.
    Sötpotatispommes är också riktigt gott, gärna med en fetaost-cremefraich-röra till!

    Får nog bli tapas på fredag känner jag nu haha!

    Svara

  • Matilda

    |

    Pizzabullar! Köp färdig pizzadeg. Smeta på grön pesto och skivad mozzarella. Rulla ihop, dela längden i flera delar (precis som med bullar) in i ugnen i 20 min och klart!

    Svara

  • Linnea

    |

    Räkor stekta lätt i olivolja och vitlök, persilja och citronzest. Och chilli!

    Seranoskinka fylld med Philadelphiaost och rosépeppar.

    Bacondadlar är ju också givet som andra skrivit.

    Kycklingspett, klyftpotatis och aioli i tapasformat! Finns sjukt mycket gott..!

    Svara

  • Lovisa

    |

    Supergott som tapas är småpotatisar som man lägger in i ugnen med skal på och häller över massa olivolja och salt. Smördeg som man kavlar ut och lägger tomat och ost på, baconlindade dadlar och gratinerad chevreost på baguette är också jättegott!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv