In the making

Just nu fixar jag turkisk peppar shots till nyårsafton. Egentligen borde det funka att bara slå sönder och låta karamellerna lösa upp sig i spriten, men eftersom jag kom på det i sista sekunden kör jag snabbversionen och smälte dem istället.

Det luktar gott i alla fall. Kanske struntar i det och bara äter smeten istället. Heh.

 

DSC02915

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (25)

  • Linnea

    |

    Smart att ta snabbversionen! 🙂 annars är det bara att hälla ner dom hela i flaskan och låta stå nån/några dagar så ”smälter” dom 🙂

    Reply

  • Robert

    |

    Smarrigt!?? 😉

    Reply

  • Steffanie

    |

    Gör alltid egen lakritsshot, tycker den köpta smakar blä! Brukar bara slänga i hela bitar turkisk peppar i en flaska med sprit och låta det stå över natten så blir den perfekt 🙂

    Reply

    • Egoina

      |

      Visste inte att det löser upp sig så snabbt. Får göra det nästa gång 🙂

      Reply

  • Bea

    |

    Funkar att sätta i dem absolut vodka flaskorna då går de in utan att man slår sönder dem och sen vänder man bara flaskorna lite då och då så är de ofta färdigt till dagen efter 😀

    Reply

  • Emma

    |

    Smälte du dem i vodkan?! Kommer inte alkoholen koka bort då?! xD

    Reply

    • Egoina

      |

      Nej, i lite vatten 🙂

      Reply

  • Emma

    |

    Kokas inte spriten bort?

    Reply

    • Egoina

      |

      Kokade inte med spriten 🙂 Den står där bara för bildens skull 😉

      Reply

  • Jackie

    |

    Jag har gjort Dumlegrädde till tårtan imorrn. Kanske det godaste jag ätit.

    Reply

  • Bim

    |

    In med karamellerna direkt flaskan istället.
    Skruva åt korken ordentligt och in med flaskan i diskmaskinen och kör en runda. Klart!

    Reply

  • Bim

    |

    I med karamellerna direkt i flaskan istället.
    Skruva åt korken ordentligt och ställ in flaskan i diskmaskinen. Kör vanliga programmet. Klart!

    Reply

  • carolina

    |

    Jag gör, precis som du också nämnde i inlägget, att jag lägger ner dem hela o spriten. Går fortare än man tror
    Smälter på ca 1 timme. Brukar ha i 1-2 påsar =)

    Reply

  • Frida

    |

    Nu till jul gjorde vi hemmagjord kola med turkisk peppar. Verkligen ett supertips! Kom att tänka på det nu när jag läste ditt inlägg 🙂

    Reply

  • Lina

    |

    haha smart!
    Min kompis har tipsat mej om att det går att köra flaskan i diskmaskinen med sprit och godis i så löser det sej.

    Reply

  • sofie

    |

    GOTT NYTT ÅR! <3

    Reply

  • Linnéa

    |

    Ett tips är att lägga in bitarna hela i en petflaska med vodka, om du sen lägger in den i diskmaskinen smälter dom direkt 🙂 annars om du slår sönder de till hyfsat små bitar så bryts dom ner direkt av vodkan!

    Reply

  • Jessica

    |

    Turkisk peppar är bästa shot en! Jag brukar bara ploppa ner i en flaska och hälla på sprit och skaka den lite då och då under en timme så vips är de klart 🙂
    Gott nytt år!

    Reply

    • ellinor

      |

      Alltså älskar särskrivningen on this one!!

      Reply

  • ISA

    |

    men nu blev jag lite mer kröksugen inför kvällen ju! haha illa kanske :p

    Reply

  • Mattias

    |

    en snappsglss…6 cl…
    två påsar turkiskpeppar.
    ta två shots ur flaskan…prega ner alla små karameller. ..på med korken. …å sen drar du på valfri gammal danslåt på reapete i 15 min och skakar loss med flaskan i högsta hugg…träning och nöje i ett

    Reply

  • M

    |

    Hallå tack för tipset!!!! Hade faktiskt aldrig hört talas som detta? Tydligen har alla mina vänners föräldrar gjort så förr.

    Vi gjorde detta på morgonen (nyårsafton). Vi krossade karamellerna till små-bitar och lade de i spriten. Löstes upp på en timma cirka. Sjukt gott. Gjorde en med hallon-lakrits också. Tacktacktack!!

    Reply

  • Elin

    |

    Bara tanken på detta ger mig kräkreflexer, uäh. Drick inte ur flaska som jag gjorde!

    Reply

Lämna en kommentar

Arkiv