Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Jag behöver min space

På väg hem från biblioteket hämtade jag ut några paket varav ett var stort och tungt och när jag skulle ta bussen hem så stannar en kille mig, han liksom tar tag i min arm och stannar mig. ”Ehh hej?”, undrar jag. ”Jag ville bara säga att du är vacker”, säger han. Alltså va? Visst att sånt händer när jag festar eller att killar ropar det på gatan, men att ta tag i min arm sådär för att säga det mitt på ljusa dagen? Så obehagligt.

Irriterad som tusan satte jag mig på bussen. Bussen var nästan tom och jag satte mig längst bak där ena sätet var sönder. Eftersom det var sönder kändes det okej att ställa paketen bredvid mig, ingen vill ändå sitta där tänkte jag, och dessutom var det ju nästan ingen folk. Vi åker 20 meter och sen flyttar en kvinna sig från sin plats och vill sitta sig bredvid mig. Jag flyttar upp paketen och väskan i knät och blir sjukt obekväm. Jag menar, bussen är helt tom och hon väljer att sitta bredvid mig när jag har så mycket saker och dessutom på ett söndrigt säte. Hon börjar prata och prata och prata. Inte otrevlig alls och ville väl säkert bara ha sällskap.

Jag kanske låter som världens mest gnälliga och ni kanske tycker att ”killen bara ville vara snäll” (där håller jag inte med, men det vet vi ju redan) och att kvinnan ”bara ville ha någon att prata med”. Men jag får panik när främlingar inkräktar på min space sådär.

Jag börjar nästan tänka att jag ska sluta se så ”trevlig” ut. Att jag förstår folk som luktar. Kanske är det en strategi att inte duscha (obs ej folk som inte har något val, menar de som struntar i det). Kanske har de kommit på hur man blir lämnad ifred? Kanske jag ska sluta le?

Jag pratar gärna med folk, men inte sådär påträngande. Får panik. AAAHHHHH. Aja. Tack för att jag fick gnälla av mig.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (151)

  • Elin

    |

    Det är så lustigt detdär, jag älskar att få komplimanger av främlingar! Förutsatt att dessa ser trevliga ut och inte vill få nått ut av att säga det, vill säga. Att någon tar sig tid att berätta att de uppfattar något om mig som positivt gör mig bara glad, sånt ser man inte alltid själv!

    Jag övervägde senast idag att själv ge en komplimang till en tjej med sjukt fint hår.

    Detta (och många andra tjejers åsikter innan dig) gör mig galet förvirrad – hade ni tagit illa upp om jag gett er en komplimang? Eller handlar det om HUR man ger komplimangen? Jag håller såklart med om att det är otrevligt om nån sliskig gubbe kommer fram och säger att man är snygg liksom. Eller handlar det om att ni inte vill veta att jag bedömer ert utseende på stan? Upplys mig!

    Svara

    • Egoina

      |

      Bra fråga. Det här med håret hade jag nog tyckt var trevligt. 🙂 Men just att män känner ett behov av att bekräfta att de finner mig attraktiv tycker jag är så obehagligt. Du hade väl liksom inte tagit tag i en tjej (eller kille dådå) med massa paket och stannat henne för att säga att hon är vacker? Nej, usch. Beror på hur man gör och varför kanske 🙂

      Svara

      • Elin

        |

        Köper ditt resonemang med hull och hår! 🙂

        Svara

        • Asi

          |

          Fast jag förstår inte obehaget. Varför spelar det så stor roll ifall det är en man eller kvinna som säger ”ursäkta mig men jag tycker bara att du är vacker”. Det är väl bara modigt att våga säga det och hellre att människor berömmer varandra än fnyser och ser allmänt arga ut. Tycker det är så tråkigt att vi svenskar är såhär. Så fort man åker utomlands så får man en så barn och trygg känsla då alla känns allmänt trevliga, ler och berömmer varandra. Förlåt men tycker att det är så överdrivet att resonera som du gör Regina.

          Svara

          • Nikki

            |

            ”Att vi svenskar är så här…” – se tillbaka på hur det var för säg 30 år sedan så såg samhället inte ut alls på samma sätt som idag. Jag tror att man i allmänhet kände sig tryggare då medan det idag kan vara så att man inte ens vågar gå hem själv när det är mörkt varpå den här reaktionen inte alls är konstig… Beror nog inte på att vi är svenskar (vad som nu menas med det).

          • Viktoria

            |

            Grejen är väl att människor går runt och dömer mitt utseende och sen vill berätta för mig vad de tycker. Jag vill inte att någon ska göra det för att det känns obehagligt.

    • Viktoria

      |

      Frågan är väl varför det är viktigt? Varför är det viktigt att säga till en främling att hen är vacker? Det bygger ju bara på det här med att utseendet är det viktigaste och att utseendet bedöms av människor som man möter.

      Vill man nu göra främlingar glada så finns det bättre sätt att ge komplimanger på.

      Svara

      • Elin

        |

        Jag skulle inte vilja säga att det är ”viktigt”, men i och med att jag själv uppskattar det (en komplimang kan lätt göra min dag – oavsett om det handlar om min personlighet eller mitt utseende) så tänker jag att andra också uppskattar det. Men så är ju tydligen inte fallet så man får väl börja tänka sig för en extra gång 🙂

        Svara

    • Kattis

      |

      Jag önskar att vi kunde gå ifrån utseendehetsen.. jag hade inte tagit illa vid mig om du hade kommenterat mitt hår – oavsett om det du sa var positivt eller negativt – men jag hade inte direkt blivit glad heller. Hade typ känt att bedömd/värderad för mitt utseende igen och att vi fortfarande har en lång väg att gå. Jag kan förstå att det uppfattas som negativt, men det finns annat jag tycker känns bättre att säga till folk. Typ att man sprider positiv energi eller något. Det är ju svårare till främlingar kanske (jag personligen förstår inte heller behovet att bekräftas av främlingar, har det inte själv) men lättare till ens närstående.

      Svara

      • Elin

        |

        ”Jag personligen förstår inte heller behovet att bekräftas av främlingar, har det inte själv” tycker jag var en lustig formulering. Jag har inget behov av att bli bekräftad av främlingar, men jag kan ta en komplimang om exempelvis min tröja för just vad det är, en komplimang om min tröja, och bli glad, för jag VET att det handlar om min tröja och inte om mig som person. Jag vet att jag är precis lika mycket värd den dagen jag drar på mig mjukisbyxorna och har skitit hår. Jag behöver inte ha någon som säger det till mig.

        Men tackar för förklaringen! Det är bra att få olika perspektiv på saker och ting, det är lätt att glömma att inte alla andra tänker som en själv i alla lägen 🙂

        Kan också glädja med att jag faktiskt fått komplimanger om just positiv energi från främlingar! Så något hopp finns det minsann om världen 😀

        Svara

        • Kattis

          |

          Det lät kanske dumt (skyller på att jag var nyvaken). Men jag tänker just på det du skrev om att ”sånt ser man inte alltid själv”. Behöver man verkligen veta att andra tycker man är snygg eller har en snygg tröja..? Jag behöver inte det, för jag har valt mina kläder utifrån vad jag gillar och jag gillar dom varken mer eller mindre för att någon annan gillar dom. Nä jag låter fortfarande jävligt dryg (och nu kan jag ju inte skylla på nyvakenhet)… ÄÄÄÄH här försöker man förklara sig så gör man det ännu värre 😉 haha

          Svara

          • Elin

            |

            Haha märkte det också, man låter som en liten bitch när man ska förklara sig :’D Men jag fattar vad du menar! Det var jag som formulerade mig kasst 😉

      • Anna

        |

        Men hur ORKAR man gå omkring och analysera och värdera saker folk säger hela tiden? Kan ni inte bara ta det för vad det är, en komplimang? Reagerar du på samma sätt om din gulliga morfar eller farmor säger: ”vad söt du är i dag!” ?

        Börjar du gapa och skrika då om att denne ska ge dig komplimanger för din energi istället?

        Tycker detta är riktigt löjligt.

        Svara

        • Kattis

          |

          Haha har jag NÅGONSTANS skrivit att jag gapar och skriker på den som ger mig en komplimang? Nä va? Men ja, jag tänker och känner ungefär likadant oavsett vem som fokuserar på mitt utseende på det sättet och känner sig manad att tala om det för mig. Jag blir inte glad (men inte heller tar jag illa vid mig, som du ser om du läser vad jag skrivit).

          Svara

        • Kattis

          |

          + jag går inte omkring och värderar allt, måste folk gå omkring och värdera mig och mitt utseende? Oavsett om det är positivt eller negativt tycker jag det är onödigt.

          Svara

    • Stephanie Loefgren

      |

      Jag kanner att det typ blir lite som att killar ofta ger sitt intygande typ. ”maste bara saga att du ar sjukt snygg” och sa ska man liksom ”aaa men tack vad glad jag blir” och sa blir hela ens dag fantastisk. Men om jag inte bryr mig om vad du tycker da, och tycker att jag sjalv ar galet snygg och helt awesome? Svart att forklara… men fattar du? haha

      Svara

  • trudat

    |

    I feel you, bruh! Tycker det är obehagligt när män plötsligt kommenterar mitt utseende på gatan. Vet inte riktigt varför de tycker att det är så viktigt att jag vet vad de tycker om mig. Personligen finner jag det inte lika intressant. Och bussar haha… har lärt mig att se småaggressiv ut för att slippa folk. Har haft alldeles för många som satt sig bredvid och petat sig i näsan/somnat i episoder/nyst på mig och liknande saker. Klarar inte av fler, så ser hellre arg ut.

    Svara

  • Gabriella

    |

    Skönt att läsa att det inte bara är jag som hatar att inte få ha eget space, speciellt på bussar

    Svara

  • moa

    |

    Haha know the feeling. En gång när jag skulle åka till Stockholm med nattbussen från där jag bor långt uppe i norr var det en full kvinna som började prata med mig. Hon satt framför mig och så typ 23 på kvällen började hon. Och hon slutade inte. Gick och smygdrack på toan också, men det var hemligt… Jag sa bort mig när jag sa att jag aldrig kan sova på bussen och är vaken tills vi nästan är framme. Hahaha det var den mest pratglada människa jag träffat. Sen satt hon och sa att invandrare luktar lök. Till saken hör att det var en invandrare i närheten så han kollade skitsurt på oss för han trodde att jag med var rasist. Hon var från Chile och kunde inte så bra svenska heller så stundtals hade jag svårt att förstå henne och då blev hon sur på mig. Det var de jobbigaste 30-40 nånting milen i mitt liv… #ogillakollektivtrafik

    Svara

    • Heja Emma!

      |

      Lägger ingen värdering i detta fallet, men om någon säger något rasistiskt och du inte säger emot eller anmärker det.. ja då bör man nog ta en funderare över varför man inte säger något. Säger någon något rasistiskt/sexistiskt till mig så säger jag emot. Just a thought.

      Svara

      • moa

        |

        Jag pratade knappt med henne, hummade bara och låtsades vara upptagen med telefonen, försöka sova osv. Funderaren du syftar på… Vad skulle jag komma fram till där menar du? Inte att jag innerst inne är rasist i alla fall. Kanske mer att jag var yngre (detta hände för ca 4-5 år sen) då och inte vågade säga nåt/inte ville ha problem. Inte för att jag behöver förklara mig för en för mig främmande människa i ett kommentarsfält, men there you go. Btw, vad ville du ha ut av din kommentar egentligen?

        Svara

        • Heja Emma!

          |

          Som jag skrev, jag lägger ingen värdering i detta fallet = du skrev inte tillräckligt mycket om situationen för att man skulle kunna bedöma det och säga ”du borde sagt något”. Men ja jag menar att om man inte säger ifrån när någon säger något rasistiskt trots att man inte vill uppfattas som rasist, då borde man ta sig en funderare varför. Om det är brist på civilkurage, avsaknad av empati eller pga det bor en liten rasist i en innerst inne.. you tell me. Jag säger ifrån.

          Svara

      • bea

        |

        Mm fast om det är någon hon inte ens vill prataed från början kanske hon inte vill börja säga emot å möjligtvis starta en jättediskussion.

        Svara

      • Cecilia

        |

        Men gud vilken onödig kommentar. Vet du inget om situationen, precis som du skriver, så kanske du inte bör lägga fram det sådär? Det där var ju inte ens en bra dold förolämpning. Att det finns idioter lite överallt är ett faktum, men det behöver ju inte betyda att man bör, kan eller vill säga det till dem i varenda situation som uppstår. Och bara för att man inte säger emot så betyder inte det att man håller med. Man kanske inte känner för att ta fighten just då bara.

        Svara

  • Louise

    |

    Hej bästa du! Precis samma sak hände mig idag här i Glasgow. Gick ner för gatan runt 16.00 tiden och en asiatisk turist i 50 årsåldern tog tag i min arm för att få mig att stanna och sa ”I just had to stop you to tell you how pretty and tall you are”, som att det skulle göra det okej att han tog tag i min arm och gjorde mig obekväm. Stannade i några minuter och pratade, när jag sa att jag var tvungen att gå frågade han om en kram. ALLTSÅ VA?!?! när skulle det någonsin vara okej att fråga en främling om en kram?! Mår bra av att le mot främlingar och vara allmänt trevlig MEN THERE’S A DAMN LIMIT, don’t touch me!!!! puhhh tur att jag inte är ensam.

    Svara

    • josse

      |

      Exakt samma hände mig och min kompis när vi gick ner för Oxford Street på väg hem, en kille stannar oss och säger att vi är så pretty, står i vägen så vi inte kan passera och börjar prata och bjuder ut oss på dejt han ”skulle bara springa och hämta sin kompis”, när vi tackar nej och säger att vi ska gå hem och packa så ber han om en kram?! Kanske är ngt brittiskt…

      Svara

      • Annica

        |

        Händer i Paris också. Hände mig flera gånger när jag bodde där att killar började prata med mig när man var på promenad (med hörlurar i) för att man såg vacker ut. De kunde hänga på i 10 minuter för att de ”ändå inte hade något att göra”. En ville dessutom ha kindpussar, usch, den gången var obehaglig.

        Svara

    • Emma

      |

      Varit med om nästan samma sak, fast i min hemstad. En från mitt förra jobb som jag inte vill ha något med att göra då jag tycker han är obehaglig.
      Sedan en dag när jag går hem från krogen så ser jag honom och hans kompisar. Vill bara gå förbi och då är det en som försöker gå fram och krama mig från ingenstans, när jag sedan flyttar på mig, inte vill och går där ifrån då skriker dom rasist efter mig?
      Man ba ursäkta men jag skulle inte krama någon random människa jag inte har någon aning om vem det var. Spelar ingen roll vad denne har för ursprung, kramar inte främligar hur som helst liksom 😐

      Svara

      • Stephanie Loefgren

        |

        En kinesisk kille i Japan satte sig jattenara bredvid mig och sa borjade hans vanner ta kort pa oss, kande mig som ngn javla attraktion och blev skitsur, haha

        Svara

  • ab

    |

    Inte alls okej att han tog tag i dig.

    Känner mig kluven vad gäller komplimanger från främlingar.

    Svara

  • Josefine

    |

    Asså gud vad svensk du är… Lycka till utomlands

    Svara

    • Amanda

      |

      Är extra svenskt att tycka det är obehagligt med personer som inte respekterar personligt utrymme? Märkligt resonemang. Och definiera gärna utomlands. Norge? Indien? USA?

      Svara

      • Josefine

        |

        Det är svennigt att freak out så fort någon sätter sig brevid en på bussen och ser sur ut så att folk ska lämna en ifred… Det är så osocialt och seriöst onormalt. Vi är alla människor varför ska vi se sura ut mot varandra? Jag mår i alla fall mycket bättre när folk ler och ser glada ut och inte är så instängda. Med utomlands så menar jag seriöst majoriteten av länder förutom de i Skandinavien. Jag är från USA så jag vet hur det funkar utanför lilla Sverige.

        Svara

      • Anna

        |

        Ehhh… Vadå svenskt? Efter att ha bott i bland annat USA,Australien och Thailand kan jag säga att det inte är särskilt svenskt utan snarare ganska normalt att iaf tjejer ser det som obehagligt att få komplimanger och inte få sitt space respekterat.

        Svara

  • sandra-21 år gbg

    |

    När jag går på bussen, och går förbi någon som tittar på mig, då kommer jag inte att sätta mig bredvid den, jag kommer att sätta mig bredvid den som tittar ut genom fönstret med hörlurarna i öronen.

    Så om du tittar på personen så vågar dem inte sätta sig bredvid dig! Typiskt svenskar.

    Svara

    • Joline

      |

      Fast jag kan uppleva att det är tvärtom. Jag har inget emot att prata bort en stund om jag åker ensam, jag tycker det är ganska trevligt men vissa dar vill man ju vara i fred. Men iaf, om jag då sitter själv och kollar upp på människorna som kommer gående i gången så tittar jag alltid på dem(kan vara lite sevicemind-skadad från jobbet med för man ska alltid uppmärksamma alla) och det är alltid den som söker ögonkontakt som frågar’ är det ledigt här?’ Och sätter sig och börjar prata. Slår aldrig fel. Men jag ser la kanske öppen och trevlig ut. För om jag däremot stirrar ut genom fönstret som en grönsak då kan folk sätta sig men de säger ingenting, oftast går de förbi. Då är jag en sluten bok och det kanske de märker.

      Haha kanske är olika vart man bor 😉

      Svara

  • elin

    |

    Om du lyssnar på Systrarna Knaves podcast så hände samma sak en av dem flera gånger på bara några veckor. Med samma mening ”Jag ville bara säga att du är så vacker”. Något sorts ”test” kanske? 🙂

    Svara

  • Patricia

    |

    Hmmm hörlurar kanske funkar? Brukar alltid ha hörlurar i och det är inte många som pratar med mig 🙂
    Håller med om att komplimanger på det sättet är dumt!

    Svara

    • Helon

      |

      Jag brukar också ha hörlurar när jag vill vara ifred, ofta utan att lyssna på någonting 🙂

      Svara

    • Emma

      |

      Hörlurar och solglasögon! Helst stora hörlurar som syns ;D

      Svara

  • Mella - stolt medlem i PK-maffian

    |

    Jag förstår dig verkligen! Speciellt det där men att okända människor tar på en… Jag skiter i hur goda intentioner personen har, för så gör man bara inte! Jag har tydligen ett hår som ser väldigt inbjudande ut, för ibland händer det att främmande människor börjar ta på det. Och tyvärr, men det finns ingen som helst ursäkt för att göra så.

    Svara

  • Nathalie

    |

    Blir nästan lite lättad av att läsa det här. Började på ett nytt jobb nyligen, och en av männen i huset sa ”Oooh vacker” rakt till mig när vi blev presenterade för varandra. Hur tacklar man det liksom? Jag blev väldigt obekväm och sa ingenting. Det är helt irrelevant hur jag ser ut när vi ska ha en arbetsrelation!
    Varken min sambo eller mina föräldrar (!!) tycker det är något att bli upprörd över utan att jag ska uppskatta att ”folk ser din skönhet” och liknande. Nää, jag är fan smart och lättlärd bla också, men det hyllas inte på samma sätt!

    Svara

    • Cecilia

      |

      Men fan vad obehagligt!? :O Illa nog om en främling säger det, men en kollega som man måste träffa varje dag? Lätt att ha en professionell relation efter det…

      Svara

  • Katta

    |

    Jag ger komplimanger.Men jag går ju inte fram och tar tag i någon på det sättet.

    Jag hade INTE flyttat paketet, det kan jag säga rakt av.

    Inte om bussen är nästan tom.

    Jag är inte till för andra att ha någon att prata med bara plopp sådär.

    Svara

  • Elin

    |

    Alltså I feel you! Det är A.L.L.T.I.D någon jävel som ska prata med mig. Ja jag förstår att folk är ensamma och behöver sällskap och tycker visst att en kort pratstund kan jag gärna ge någon som behöver det. Men när det kommer fram fulla män (OBS händer ofta) som ska föra något osammanhängande samtal om mynt och sjukvård med mig, trots att jag har hörlurar och uppenbarligen inte är ute för att konversera, så blir jag arg för att jag ser så trevlig ut. Jävla trevliggener.

    Svara

    • Emma

      |

      Hahahaha, jävla trevliggener!! Sjukt bra uttryck! Jag har exakt samma problem, min syster brukar säga att man inte kan gå med mig på stan för att jag drar till mig skummisar. Det är faktiskt inte så kul att inte ha hjärta att säga ifrån.. någonsin.

      Svara

  • Mielo

    |

    Förstår dig, tråkigt när en måste känna sig otrevlig och gnällig bara för att en vill ha lite space. Hade känt precis likadant.

    http://www.henniska.blogg.se

    Svara

  • Citrin

    |

    Hahaha Omg jag är likadan! Avskyr att bli störd av främlingar. Därför jag aaaalltid numera har hörlurar i öronen, det får folk att backa har jag märkt.

    Har ofta förbannat mig själv för att jag ser så himla snäll och ”gullig” ut. Alla säger det, att jag ser så glad ut. Måste sluta le… Vill se ut som en total beeeatch. :/

    Svara

  • Frida

    |

    Jag håller helt och hållet med dig! Lika gärna som du vill ha förståelse för att hon var sällskapssjuk borde hon haft förståelse för att du inte ville ha sällskap.

    Sen det med mannen som tyckte du var vacker tycker jag bara verkar obehagligt. Jag kan ta att han kanske försökte ge dig en komplimang. (Även fast jag helt förstår var du kommer ifrån!) Men att han var tvungen att ta tag i dig? Jag avskyr när folk jag inte känner har ett behov av att ta tag i mig på något sätt.

    Svara

  • sanna

    |

    Härom dagen på en halvfull buss ställde jag mig vid dörrarna med ryggen mot fönstret (buss) och ett par börjar hångla MITT FRAMFÖR MIG? Alltså tjugo cm ifrån mitt ansikte? Harklade mig och buffade på dem men när de inte förstod hinten knöade jag mig genom dem och satte mig några platser ifrån. Arg som ett bi!
    Ska åka och kolla på moppe i helgen.

    Svara

    • Hanna

      |

      Haha! Det hände mig på bussen nyligen också! Visst mysigt med hångel… Men typ mot någon annan. Jag blev sjukt obekväm.

      Svara

  • Robert

    |

    Det är väl lite med det här med vad som passar sig rent socialt. Man har ju ändå sin privata sfär. 😛

    Svara

  • Kameratrollet -fotograf+i+Skåne

    |

    Ett enkelt nej är även det en service som i rätt tonläge kan va effektivt om man vill distansera sig från omgivningen.

    Svara

  • Sara

    |

    Haha åh ja hade en liknande händelse igår. Satt och fikade med några kompisar på ett tomt fik. Min ena kompis satt ensam i en stor soffa och vi satt i soffan bredvid. Då kommer det in en snubbe (som liknar Johnny Depp lite) och hälsar och sätter sig bredvid min kompis. Vi bara: Jaha? Och visst hade det väl kunnat vara trevligt om han pratade med oss men han bara satt där och sa ingenting. Ibland så skrev han lite, ibland drack han lite kaffe och ibland så la han ner boken och kollade på oss… Typ som att han var en del av samtalet. Så himla awkward…. xD

    Svara

    • Egoina

      |

      Hahaha! Märkligt 🙂

      Svara

  • Viktoria

    |

    Om någon skulle gå förbi mig och säga att jag är vacker skulle jag nog inte ta illa upp. Har nog aldrig hänt då jag alltid har taggarna utåt när jag är ute bland folk så ingen vågar nog haha 😉 Men skulle någon ta tag i mig skulle jag bli förbannad. Bara mina närmaste får komma så nära inpå. Jag lider visserligen av ”torgskräck”, känner stort obehag av att vara bland mycket folk. Jag går på marknader, mellandagsrean och Ikea en lönehelg men jag får mer eller mindre panik varje gång! 😛

    Svara

  • Jackie

    |

    När främmande karlar gett mig komplimanger så är det på våren. De blir väl lite extra glada då.
    Det kunde ju varit en surtant som tycker att ungdomar jämt tar upp säten och ville markera, men jag förstår, befinner man sig i en ”besvärlig” sits så är man inte sugen på att snacka!
    Ha en trevlig dag!

    Svara

  • linnea

    |

    Du gillar ju uppenbarligen inte folk som kommer fram till dig på stan och säga att du är vacker, men vad tycker du när vi läsare skriver en kommentar om ditt utseende då? Vet att jag själv sagt att du var fin i håret någon gång, tog du illa upp av det också? :/

    Svara

    • Egoina

      |

      Nej då 🙂 det inkräktar inte alls 🙂

      Svara

  • linda

    |

    Alltså du är ju tydligt en bitch innerst inne så var det även utåt då? Är bussen tom och någon vill sätta sig bredvid dig när du har en massa paket – SÄG ÅT PERSONEN ATT DET INTE PASSAR. Inte så svårt kanske?

    Svara

    • Egoina

      |

      Ursäkta? Vilken otrevlig kommentar.

      Svara

      • N

        |

        Regina, jag gillar din blogg och respekterar dig mycket! Denna kommentaren var otrevlig men helt ärligt så är inlägget du just skrev också rätt otrevligt. Speciellt när du klankar ner på folk som ”luktar” utan att veta någon som helst bakgrund.

        Kram

        Svara

      • Erika

        |

        Jag håller med henne. Du är otrevlig men när någon ät trevlig mot dig så skriver du skit om det i din blogg också. Jag skrev vad jag tyckte om att man beter sig så men tydligen jobbigt att man inte tycker som du eftersom du inte godkände den. Du kanske inte ska skriva i en offentlig blogg om du inte kan ta en diskussion och att man tycker olika.
        Ps. Bra blogg annars, nej just det. Förlåt. Du blir ju kränkt av komplimanger. Jag tar tillbaka det DIREKT.

        Svara

    • Amanda

      |

      Haha, jäklar vilken otrevlig kommentar! Nästan så det blir komiskt 🙂

      Regina, jag förstår dig precis och hade reagerat likadant i båda fallen. Kram!

      Svara

  • Hannah

    |

    Men det är väl förståeligt! Jag tycker det är trevligt med människor som pratar med mig i kollektivtrafiken. Men om jag hade massa saker att släpa på och var trött efter en lång arbets- eller skoldag skulle jag bli tokig om någon tog plats bredvid mig i en tom buss bara för att prata så att jag fick ha min packning i knät. Påträngande vid fel tillfälle och inte alls kul!

    Svara

  • Veronica

    |

    Orelaterad fråga. Men jag tänkte ta ut min pstav efter att haft mens i 3v nu och när jag bokade tiden för uttagning var barnmorskan väldigt negativ och sa att pdator var ett garanterat sätt att bli gravid och man har det mycket bättre med pstav. Men jag känner att det inte kan vara nyttigt att blöda i tre veckor vilket händer till och från och lady comp och pearly ska ju vara lika säkra.

    Hur ska jag bemöta denna barnmorska när jag ska ta ut staven? Hjälp!!

    Svara

    • T

      |

      Sa hon att det var ett garanterat sätt att bli gravid? :O Hjälp… Börja med p-dator om DU VILL 🙂 Försök prata med andra mer öppensinnade barnmorskor, och läs på om det på internet. Försök vara neutral i frågan och tänk på vad som skulle passa just DIN kropp bäst. Inte vad samhället säger att man ska använda bara för att ”det är så det har varit och är och blabla”. Jag skulle nog ringa tillbaka och avboka mötet med just denne barnmorska, och ”kräva” att få ett möte med en annan barnmorska. Hoppas du tillslut kan hitta en barnmorska som du ”klickar med” och litar på 🙂

      Svara

      • Egoina

        |

        Tack för svaret T. Jag instämmer 🙂

        Svara

  • My

    |

    Alltså, killar som tror att det är trevligt med att killar går fram/skriker efter en osv. De kan ju inte att vi tjejer är på helspänn hela tiden pga de övergrepp vårt kön utsätts för.

    Svara

  • Linnea

    |

    Det är bara helt enkelt så att det är sjukt avvikande att byta plats i en nästintill TOM buss till en plats BREDVID någon, Punkt. Hallå vad vill hen???

    Svara

  • Sandra

    |

    Det är ingen som får inkräkta på en personal space utan vidare, så du har all rätt att känna som du gör! Man ska inte behöva le bara för att, men det är ju svårt när man väl är i dessa situationer, det förstår jag. Stå på dig!

    Svara

  • T

    |

    Jag förstår dig precis! För några veckor sedan var jag ute och joggade (med hörlurar) när en man på cykel plingade och bad mig ta ut hörlurarna för att prata med mig. Jag fortsatte springa, men svarade när han pratade med mig. Han gav sken av att vara snäll, men jag tyckte det var konstigt att han frågade om mitt namn, var jag kom ifrån osv. Sedan gav han mig komplimanger (som jag ej tog på allvar då jag som sagt sprang, osminkad och säkert röd i ansiktet av ansträngningen) och det var då det började bli obehagligt. Han bjöd ut mig på fika. Jag sa nej. ”Är du gift?” frågade han. Jag sa nej. Då sa han att jag inte hade någon anledning att säga nej till honom. Jag blev förbannad och sa till på skarpen att NEJ JAG VILL INTE. Då vände han med sin cykel. Jag stannade och skakade i hela kroppen, jag kände mig utnyttjad på något sätt. Han tyckte att han ”hade rätt till mig” bara för att jag inte var gift. Detta skedde mitt på ljusa dagen. Fy fan för vissa människor som tror att de har rätt till vad som helst, till vem som helst. Ibland trivs man bäst med att vara själv och vill inte ha några komplimanger från totala främlingar.

    Svara

    • Cecilia

      |

      Men vadå? Du var ju inte gift, klart som fan du borde vara intresserad av honom då liksom!? Jävla creepy typ. Jag hade nog sprungit en extra omväg hem också av rädsla att han följde efter mig för att få reda på var jag bodde… Alternativt tokspurtat sista biten… o_O

      Svara

  • Ehlin

    |

    OMG fattar precis vad du menar, fick nästan lite ångest av att läsa det här! Så fruktansvärt jobbigt när folk inte förstår signaler elr inkräktar ens space, gaaaah. Blir fruktansvärt obekväm å det känns obehagligt!

    Svara

  • Rebecca

    |

    Förstår dig! Det här med att främmande människor ska slänga kommentarer. Bor i Spanien och det händer väldigt ofta att killar stirrar och säger något (guapa, preciosa m.m.). Det är INTE ok.Även om man börjar vänja sig vid det så blir jag fortfarande irriterad på det. Har nog aldrig hänt i Sverige, men här är det vanligt. Känner mig obekväm när jag går själv på gatan. Inte för att jag tror att det ska hända mig något, men just av denna anledningen, att folk ständigt ska säga såna saker. Lyxproblem kanske någon skulle säga, men det handlar inte om det. Tror du förstår vad jag menar och att du håller med mig om detta.

    Svara

    • jhs

      |

      Jag har också bott i Spanien men jag upplevde de aldrig som obehagligt. Alla sa ju så, mina killkompsar, busschauffören, abuela, tjejkompisar. Lite som man sa fröken förut även i Sverige 🙂 Fransmän därimot…. Taxichauffören fråga som den naturligaste saken i världen om jag inte kunde betala i ”natura” äckelgubbe!

      Svara

  • Linda

    |

    Jag är alltid trevlig när jag är ute bland folk, ( vet ej om jag borde vara det mer ) häromdagen så vad jag i affären efter skola o skulle köpa blöjor, inne i affären så släpper jag väg för en kille med barnvagn. Han säger hej o jag säger hej hej tänkte väl inte så mycket mer på det utan tänkte att han sa så som ett tack typ.. Aa vad jag hade fel denna kille stod sen utanför affären när jag kom ut.. Å väntade på MIG.. Han säger hej o säger att han vill prata med mig för att jag är så vacker, jag säger inget o går vidare Å han följer efter mig.. Får panik det e mitt på ljusa dagen men va fasiken vem gööör sååå??? Små springandes till bilen o väl inne i bilen säger jag till mig själv.. LINDA SLUTA VA SÅ TREVLIG HEELLLL TIDEN…!

    Svara

    • Cecilia

      |

      Det är inte ditt fel, inte fel att vara trevlig. Det är han som är problemet. Så kan han inte göra.

      Svara

  • Maria

    |

    Mitt space*

    Svara

  • Nina

    |

    Jag skulle definitivt inte ta illa upp om en tjej kom fram och gav mig en komplimang för mitt hår t.ex, det har hänt att jag fått komplimanger av tjejer i min egen ålder för något plagg jag har på mig eller mitt hår och då har det inte alls känts obekvämt och jag har faktiskt blivit glad för komplimangen! Däremot män. Såfort jag ser en man som är påväg mot mitt håll med ett leende på läpparna känner jag rent spontant ”nej och vad fan vill DU!” Just för att det hänt några gånger för mycket att män tar sig friheten

    Svara

  • linda

    |

    Ungefär som en man (+40) häromdagen på pendeln som börjar prata med mig.. det är helt tyst förutom vi, så alla hör ju vad vi säger.. bla blaa 1 miljon frågor om min bebis… ”-Och allt gick bra på förlossningen?” Ehhh vad är det för fråga att ställa till en okänd människa? Kul om jag hade svarat ärligt liksom, jo tack jag sprack rätt mycket och fick djupa vaginala bristningar som syddes med ”flertalet stygn” men det gick bra mannen! PRATA INTE MED MIG hahah!

    Svara

  • Polly

    |

    Usch. Är så förbannat trött på män och blir ännu tröttare när jag läser det här. Folk som försvarar sådant beteende kan ta sig i brasan.

    Svara

  • Nina

    |

    Det känns aldrig obekvämt när en tjej kommer fram och ger mig en komplimang för min jacka eller mitt hår eller liknande, jag blir glad för komplimangen men alltså, när en man bara ler mot blir jag typ irriterad haha, såfort en man är påväg mot mitt håll så känner jag rent spontant ba nej och vad fan vill DU. Typ så. När jag var singel var det inte riktigt lika illa då kunde jag tycka det var trevligt om killen var i min ålder och såg trevlig ut men alltså nu!!! Kanske är det för att jag har pojkvän eller för att jag efter x antal år som utsatt butiksbiträde bara är TRÖTT på alla ”snälla komplimanger” och ”trevliga samtal” med män i olika åldrar att göra. Jag har vid flera tillfällen fräst av manliga kunder för att dom kläckt ut sig opassande kommentarer på min arbetsplats. Senast var det en ung kille som jobbar på torget mittemot min butik (säljer frukt och grönsaker där) som kom in och erbjöd mig jordgubbar, jag sa tack men nej tack och en äldre dam som var i butiken just då totalt bröt ihop av skratt när killen snopet gått ut! Det var nog den enda gången jag tyckt synd om en kille i en sån situation, vi jobbar ju tio meter ifrån varandra, stelt!!!!

    Svara

  • Malin

    |

    Fy förstår dig! Just att han tog tag i dig, INTE okej.
    Jag blir alltid påhoppad av folk som vill snacka o umgås (random människor, speciellt nu när man är mamma) och det är ju för sjutton omöjligt att säga nej till saker ibland. Min kompis gav mig bästa tipset! Bara att säga; ”Du får ursäkta, men jag gillar inte människor.” Sen får man garanterat va ifred!

    Svara

  • Madde

    |

    Heter det inte mitt space?

    Svara

    • rebecca

      |

      Regina har ju en förmåga att vrida på de där. Vem kan glömma mitt choklad liksom 😉

      Svara

      • Sara

        |

        Haha jo men det är en dialektfråga. Alla formulerar sig olika i hela Sverige. Jag är en sån som kan få för mig att även skriva i dialekt ibland. Då blir det förbannat fel när någon från en annan delgav Sverige läser 😉

        Svara

  • Tove

    |

    Hej! Alltså jag funderar bara över annonsen du har över ditt inlägg, är det tänkt att den ska åka ner och täcka dina inlägg när man kommer in på din sida?

    Svara

    • Egoina

      |

      Nej. Vilken annons gör det?

      Svara

      • Robert

        |

        Har också tänkt på att designen på din blogg har varit lite ur slag nu på slutet. 😛

        Svara

      • My

        |

        Jag vet tyvärr inte vad det är för annons för jag blir bara irriterad när den kommer men för mig kommer den bara när jag läser på plattan, inte datorn.

        Svara

      • Tove

        |

        Den från refunder.se, i alla fall gör den det när jag öppnar dina inlägg i min Mac! Har varit så i några veckor nu. Händer samma sak när jag läser från telefonen (iPhone), men där är det inte lika märkbart som i datorn. Använder Google Chrome som min webläsare om det ska göra någon skillnad? Tack för en fantastiskt fin blogg förresten, när jag ändå är igång och kommenterar kan jag ju passa på att nämna det!

        Svara

        • Egoina

          |

          Vad konstigt! Så är det inte för mig (använder mac med firefox och safari med min iphone). Ska kolla upp det! Tack så mycket 🙂

          Svara

          • T

            |

            Hamnar för inläggen för mig med, skitirriternade xD Inte bara din blogg som har så, utan har märkt det på flera. Hatar dem reklamerna…

          • Egoina

            |

            I’m on it. Tack för att ni sa till 🙂

          • Sara

            |

            Hamnar där för mig med. Försöker varenda gång trycka bort den med det där gråa krysset annonsen har men då går man in på sidan. Gaaah!

      • Pia

        |

        Den med en bild på dig.

        Svara

    • Louise

      |

      Mmmm det är så irriterande 🙁

      Svara

  • Ulrika

    |

    Jag tycker du är helt ute och cyklar, jag skulle aldrig göra exempel nummer 1 eller 2 men skulle heller inte reagera som dig om det hände mig. Men alla kan ju inte vara på samma sätt och alla är vi olika, och tur är väl det.

    Svara

  • Cecilia

    |

    Män glor på mig jämt och ständigt. Om någon på stan skulle få för sig att ta i mig så som killen gjorde på dig hade jag blivit jävligt förbannad och skällt ut den. Ingen har rätt att ta i mig. Jag avskyr när män glor. Jag älskar kläder och har mycket snyggt på mig och gillar att känna mig snygg men jag har absolut inget behov av att få bekräftelse av en man. Verkligen INGET behov alls. Det är inte så att jag är en drottning som ingen får se åt men att kolla mer än 2 sekunder är oförskämt.
    ”Look but don’t make your eyes strain” liksom.

    Svara

  • Fia

    |

    När jag pluggade utomlands hade jag varit och handlat mat i en affär cirka 1,5 kilometer bort, och när jag traskat tillbaka till campus är det någon som ropar på mig. När jag vänder mig om står där en kille som säger att jag är vacker och undrar om han får bjuda mig på en drink. Det visar sig sedan att han hade sett mig i butiken och hade följt efter mig hela vägen hem. Behöver väl knappt säga att en obehaglig känsla infann sig ganska snabbt.

    Svara

  • Nikki

    |

    Låter ungefär som situationer vi skapade när vi läste psykologi på gymnasiet och skulle bryta normer bara för att se vad som hände och hur folk reagerade… haha.

    Svara

  • özlem

    |

    Håller inte med dig tyvärr i det här. Jag blir bara lycklig av att folk vill prata med mig. Och ibland tänker jag på att vissa människor kanske lever ensamma och ALDRIG pratar med någon, om man dessutom skall akta sig för att råka störa någon människas ”space” så känns det väldigt sorligt. Jag tänker att det är inte svårare än att säga. ”Jättetrevligt att du vill prata men jag måste få vara ensam just nu” exempelvis.

    Och jag förstår att du inte gillar kommenterar som ”snygg bak” osv. men att han säger att du är vacker känns inte alls som samma sak, men det är ju olika vad man tycker.

    Svara

    • M

      |

      Håller med! Jag skulle bli jätteglad om någon sa jag var vacker!

      Svara

      • Lisa

        |

        Jag med 🙂

        Svara

    • Erika

      |

      Håller verkligen med. Förstår mig inte alls på det här med att man ska vara så lättkränkt nu förtiden

      Svara

  • ISA

    |

    Skulle bli glad av komplimangen av killen, men det där med tanten på bussen.. gah blir tokig!! man gör inte så!! vi är svenskar för tusan, haha

    Svara

  • Rebecca // Vad (m)ens?

    |

    Relaterar verkligen! Har dessutom ett jobb som går ut på att jag pratar med människor hela dagarna, så när jag sitter på bussen hem från det är det sista jag vill att prata och behöva vara trevlig mot ytterligare okända människor.

    Svara

  • Alexandra

    |

    Inte samma sak kanske, men häromdagen åkte två killar på en moped mot mig, saktade in och halvskrek ”tjena sexiga bruden!” Kände mig riktigt förolämpad och typ smutsig.. trots att det egentligen är en komplimang.

    Svara

  • Jessica

    |

    Haha något som är värre än komplimanger är när någon påpekar något negativt… 🙁
    Vet för några år sen när jag jobba på restaurang så skulle jag bara in på morgonen och hjälpa till att storstäda, så åkte dit osminkad och mjukiskläder (handlar om en sträcka från bilen till restaurangen på 10 meter) och två yngre killar går förbi och säger högt ”fyfan vilken okryddad brud’ och kollar på mig. Hahaha hjälp asså..:D

    Svara

    • Linnea

      |

      Men fy va vidrigt sagt :s som att tjejer mååste fixa sig 2 timmar varje morgon för killarnas skull

      Svara

  • Cecilia

    |

    Usch, sånt är så obehagligt! Hatar att man som tjej ska behöva vara spänd hela tiden så att inte någon kille utsätter en för något. Ingen ska behöva vara orolig för fysiska eller psykiska påhopp. För en tid sedan var det en kille som stod och stirrade på mig och min vän tills det att vi hade passerat honom.

    Angående bussen förstår jag absolut att du blev irriterad. Jag är blyg och reserverad mot främlingar (vissa uppfattar mig till och mig som dryg p.g.a. detta) så att prata med någon jag inte känner är inget jag önskar. Speciellt inte om de liksom ”tvingar sig på en” genom att sätta sig bredvid en på en nästan tom buss. Thanks god att jag har körkort numera och slipper kollektivtrafik.

    Hoppas resten av dagen blir bättre. Kram! 🙂

    Svara

  • Ebba

    |

    Ah, jag blir så irriterade på kommentarer som ”Jag ville bara säga att du är vacker” och liknande. Men JAG kanske inte är intresserad att höra av random män/killar vad de tycker om mitt utseende. Vad ger dem rätten att kommentera hur jag ser ut?!

    Svara

  • Em

    |

    Håller med dig fullständigt! En fråga bara, varför bytte du inte plats? 🙂 Det gör jag när sånt händer haha.

    Svara

    • Egoina

      |

      Kunde inte, det var ett ”staket” (en glasskiva typ) framför mig och jag hade alla paket, så kunde inte röra mig när hon satte sig där. Kom knappt av bussen, haha.

      Svara

  • Tove

    |

    Hahaha omg tänker genast på avsnittet i 30 rock där Liz Lemon använder samma taktik som du pratar om. Här får du lite asbra inspo till hur du kan få mera space: https://www.youtube.com/watch?v=G2xUwnIpzas

    Svara

  • Aida

    |

    Han sa att du var vacker? Blir bara glad när det finns män som går fram till en och säger en fin komplimang, istället för att stalka en på facebook, mesigt…
    Aja man är ju olika 🙂
    Det är typiskt svenskt det du känner iallafall…
    kalla människor

    Svara

  • Åse

    |

    Åh, jag tycker så synd om dig! Jag tycker själv att det är väldigt jobbigt när främmande män vill prata med mig, och ännu värre när de rör vid mig. Jag hade ett undantag, när en man hälsade på mig och sa ”You look very pretty today” (jag hade haft mitt fjärde 10-timmarsskift och var halvdöd), och min första tanke var ”åh nej, inte nu” men han log bara och gick iväg. Det är enda gången då jag upplevt att det var okej, för det var inte påträngande eller jobbigt och även om jag inte tycker att män ska ge utseendebaserade komplimanger till kvinnor, så var det ändå trevligt att få en komplimang just den dagen och så lät han mig vara ifred efter jag sa tack. Men många gånger finner jag det väldigt jobbigt och obehagligt, män som inte släpper fram mig, ropar efter mig eller vill prata trots att vi inte känner varandra. Hade en främmande man som ville diskutera ett mord som hade hänt i samma stad (Bristol, England) med mig en morgon och jag blev så sjukt obekväm. Vem fan börjar en konversation med en främling om hur de hittat ett uppstyckat lik, följt av ett tal om dödsstraff? Usch.

    Svara

  • anna

    |

    Såg att nån annan skrivit om systrarna knaves podd och jag tänkte också på det när jag läste ditt inlägg. ”The Day game”. Kanske bara ett sammanträffande.

    Svara

  • Elin

    |

    Detta har egentligen inte med inlägget att göra men jag funderar lite på din p-dator. Tidigare så har du nämnt att du ser det som en självklarhet att du och din partner delar lika på kostnader för preventivmedel. Betalde din pojkvän alltså halva kostnaden för din p-dator?

    Kraam!

    Svara

    • Egoina

      |

      Nej, för jag fick den. Men precis innan jag fick den hade vi bestämt att vi skulle köpa en (verkligen ett sjukt och lägligt sammanträffande att de hörde av sig) och då sa vi att vi skulle dela 50/50. Inget konstigt tycker jag, man är ju två om att ha sex.

      Svara

  • Karin

    |

    Haha, jag förstår dig. För några månader sen var det en främmande kille som dök upp och sa att jag var vacker och ville bjuda mig på fika. Blev väldigt obekväm och smickrad på samma gång. Plus att jag ville mest skratta åt situationen. Men lite glad blev man ändå. Lite kul för självförtroendet och så.

    Svara

  • Modevärlden

    |

    Haha det här var det konstigaste jag har läst. Jag önskar verkligen att jag råkade ut för det mer för jag tycker det är HEMSKT att vi svenskar inte pratar med varandra. Och om man inte känner för det så kan man faktiskt säga det. Vad är vi så rädda för?

    Missa inte att kika in på http://www.modevarlden.se där ni hittar massor av inspiration inom mode och inredning.

    Kram Johanna

    Svara

  • Jos

    |

    Antar att du känner lite såhär ”bajs på allt”-känsla efter killen, kanske. Eller annat som kanske hänt.

    Men tänkte spontant att situationen med kvinnan påminner om krönikan du skrev, med nagelbyggaren och att vilja prata av sig med någon. Vilket du då verkade ha en annan åsikt kring.
    Men antar att det beror på vilket humör man har olika dagar 🙂

    Kram

    Svara

    • Egoina

      |

      Ja lite, förstår hur du menar. Men mer att det var så påträngande. Jag kunde gärna pratat med henne, men hon satte sig så nära och var så PÅ, det var det som var jobbigt. Men förstår ju att det inte var något ont i henne och det var nog hela situationen som gjorde att det blev jobbigt 🙂

      Svara

  • Karina

    |

    Det är tyvärr kvinnor som du som gör att våra män inte vågar approacha eller ge oss komplimanger längre. Vad sägs om att ha blivit glad över en trevlig kommentar och sagt tack istället? Det var inte direkt någon som antastade dig. Han sa för fan att du är vacker. Skärp dig.

    Svara

    • Polly

      |

      Men du är ju helt jävla väck, människa. Skärp dig själv.

      Svara

      • K

        |

        Tack för en vettig argumentation. Den var topp.

        Svara

    • P

      |

      Det är inte bara en ’komplimang’ eller något en ska vara ’glad’ över. Hela tiden blir vi kvinnor överrösta med information som i princip säger att vårt värde som människor baseras på hur knullbara vi är. Hela tiden påminns vi om att det är det yttre som räknas. Ouppnåeliga skönhetsideal vart du än vänder blicken. Allt handlar om fasaden, ansiktet, kroppen. Vi blir bedömda konstant och aldrig är det bra nog. Herregud, det är sådan press på unga tjejer och kvinnor idag att väldigt många utvecklar ätstörningar och förstör sina kroppar i hopp om att passa in och bli accepterade. Så vet du vad? Jag behöver iallafall fan inte en till åsikt, en till ovälkommen bedömning av mitt yttre från en total jävla främling (som dessutom tar sig friheten att ta mig i armen?!). Alla andra gör ett redigt jävla jobb ändå. FUCKING SPARE ME.

      Svara

      • K

        |

        Du kanske ska vara lite mindre ful, så slipper du vara så hatisk också.

        Svara

        • Cecilia

          |

          Tyckte ditt egna svar till Polly kunde passa här:

          ”Tack för en vettig argumentation. Den var topp.”

          Lägg ner sådana där idiotiska och elaka kommentarer, de leder inte till något gott och ingen lär lyssna speciellt mycket på dig om du inte kan komma med något mer konstruktivt.

          Svara

    • Erika

      |

      Håller HELT med. Men det tydligen ok på krogen. Helt jävla sjukt!!!!
      Kanske hade varit bättre om det var mörkt ute och han var full. Ja JÄTTE kränkande att få en komplimang. Det var inte så att han kommenterade hur hon såg ut, smal, tjock, blek mörk. Han sa bara enkelt att hon var vacker. Så jävla trött på lättkränkta svenskar. Snälla sätt dig i en garderob ensam resten av livet om allt är så jävla kränkande.

      Svara

    • Linda

      |

      Sluta med skuldbeläggandet! Bara sluta! Det som beskrivs är en upplevelse. Man kan ge komplimanger på bra sätt, och på dåliga. Personligen ger jag själva fan i vad random snubbar tycker om mig och vill inte ha påpekande om utseende what so ever. Andra vill det, om det upplevs positivt. Om det inte upplevs positivt att hålla fast någon för att ”ge komplimang” så är det inte personen som utsätts som gör fel.

      Svara

      • Erika

        |

        Det är lite det som är grejen med såna som dig tyvärr. Att du inte håller dig till så det faktiskt var. ”Höll fast” exakt var i texten stod det att hon lev fasthållen? Det var antagligen mer så att han snuddade hennes arm för att han skulle säga något till henne…
        Du är väl en sån typ då antar jag som skulle skrika att du blev våldtagen om någon gav dig en kram.
        Hade det varit en tjej som gav henne en komplimang så hade inlägget handlar om att tjejer borde vara mer så mot varann och att hon blev så glad. Men nu bara för att det är en kille så ska det vara kränkande. Han ville liksom inte ligga med henne. Herre jävla Gud alltså

        Svara

  • Annica

    |

    Jag känner lite så här:

    Ta inte tag i en person om det inte är för att säga att hen har tappat något.
    Gå inte fram och random prata med en person om hen bär på något/ser allmänt upptagen ut/har hörlurar i öronen, om det inte är för att hen har tappat något, eller du tror att hen behöver hjälp med att bära.

    Det jobbigaste när jag bodde i Paris var att folk (killar) random kom fram och skulle prata med en, slängde ur sig diverse ”komplimanger” som ”sexy”/”beautiful” eller skulle följa med en när man var ute och gick. Det är nog en svensk mentalitet, men det behöver inte vara fel för det?

    Svara

  • Angelique

    |

    Tack för det inlägget! Det händer mig väldigt ofta att jag får kommentarer från främmande män och jag hatar det verkligen! Men det känns som att många inte förstår vad det är som är så störande med det, typ som att ”han sa ju nånting snällt”, men när frågade jag den mannen om att bedöma mitt utseende? Ska man inte kunna gå på stan utan att främlingar utan att skämmas bedömer ens utseende? Iförrgår var det en kille som tafsade på min rumpa på krogen, och det är långt ifrån första gången MEN denna gången hände det när jag höll min pojkvän i handen, hur kan ens de mest dumma perversa killar tro att det är ok? En annan grej som jag avskyr är när man promenerar utomhus och så passerar man en man som helt plötsligt passar på att viska nåt nästan i ens öra när man går förbi varann, usch! Eller när en kille tittar på min pojkvän och ger honom tummen upp rakt framför mig typ som för att berömma min pojkvän för att han har lyckats få mig, som att jag vore nån vacker sak utan nånting mellan pannbenen. Fyfan alltså, kan bli så arg över hur män dagligen objektifirerar kvinnor på det här sättet.

    Svara

    • Ella

      |

      Utan någonting bakom pannbenet*.

      Svara

  • xCarrox

    |

    Tycker inte alls du gnäller, hade reagerat likadant exakt. KRAM

    Svara

  • Zlatan

    |

    ha ha

    Svara

  • Linnea

    |

    Jag är precis likadan på bussar. Okända gör ingenting (så länge det är fullt) men när det kommer en person man halvkänner får jag panik. Senast igår gömde jag mig för en person som jag aldrig har nått att prata om med. Det måste ha sett superlöjligt ut, o man märker ju själv när någon tittar ner i telefonen medvetet för att slippa hälsa. Typ ”oj jag såg dig inte”. Hahhaha. Är annars väldigt social av mig. Men på bussar, nej. Jag vill ha min lyssna-på-musik-och-titta-ut-genom-fönstret-bubbla. Tror många känner så!

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha igenkänning! 🙂

      Svara

  • Linda

    |

    Varför blir många rent av hatiska när ämnen som detta tas upp? Vi är olika och vill bemötta olika. Är det okej för tanten och killen att agera som de gör, så är det okej att reagera när man utsätts för det.

    Jag hade reagerat precis som dig, Egoina. Det har inte bara med kultur att göra utan även personlighetsdrag. Jag tycker dessutom det är intressant att killar känner att de bara måste påpeka utseendet. Som om deras åsikt spelar någon roll alls.

    Svara

  • Johanna

    |

    Jag råkar alltid ut för personer som är pratglada och oftast de dagar som man är sur och inte vill prata med någon. Det är som att folk dras till en. Jag tycker det är svårt att hantera det, speciellt när folk blir påträngande som när jag skulle åka buss och en kvinna börjar prata med mig på hållplatsen, sätter sig bakom mig i bussen, kliver av på samma hållplats fast det var mer logiskt att hon skulle kliva av på hållplatsen innan och följer mig nästan till porten. Då kan jag känna obehag och irritation. Så du är inte ensam om det 🙂

    Svara

  • Linda

    |

    Vidrig kille. Råkar aldrig ut för sånt själv, kanske är jag ful Vem vet. Men jag brukar säga att jag har ”kommer du nära mig sliter jag kuken av dig”-ustrålning. Skaffa dig en sån

    Svara

  • Nathalie - Träning i London

    |

    Du kan ju alltid prova ”the face”? Jag har, och det funkade typ 😉 https://m.youtube.com/watch?v=8wRXa971Xw0

    Skämtåsido jag har inga problem med att få diverse komplimanger. Speciellt när jag är på gymmet och någon berömmer min form, senast var det mina benmuskler. Förra veckan t.ex så stoppade en kille mig utanför mitt kontor och frågade om jag ville ta en kaffe någon dag. Jag kände att det var modigt av honom att fråga, och han respekterade mitt ”nej” och önskade mig en trevlig dag. Jag tycker att det är lite befriande att våga bjuda ut någon mitt på gatan på dagtid, och inte bara en fyllekväll på krogen.

    However så gillar jag inte när främmande människor tar i mig, eller när de vägrar ta ett ”tack men nej tack”. Som när jag hade en anställd (manager) på en stormarknad som förföljde mig i affären och flertal gånger sprang efter mig på kundparkeringen för att bjuda ut mig. Efter fjärde gången lämnade jag in ett klagomål.

    Svara

  • janne helen

    |

    Du borde ha ”bitchy resting face” (it’s a thing, google it!).
    Jag har det (genetiskt), ingen vill nånsinn prata med mig eller sitta bredvid mig på bussen. Lite jobbigt när alla på jobbet tror att jag är sur, men man kan ju inte få allt här i världen 😉

    PS: läskig/vidrig kille.

    Svara

    • louuise

      |

      hahaha, vet precis hur det känns!!!

      Svara

Lämna en kommentar

Arkiv