Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Lunch på Vapiano

Vi mötte upp Daniel och Sarah för en lunch på Vapiano! Så mysigt att ses annat än på events och galor, man hinner prata på ett helt annat sätt. De båda är så gulliga är roliga. Jag är ju lite utanför den här bloggbubblan eftersom jag inte bor i Stockholm, så det är kul att catcha up lite.

 

DSC06905

DSC06908

DSC06901

DSC06904

Jag vet att jag kommer att bli typ halshuggen på grund av scampin. Det stod att den var certifierad och jag vet inte riktigt vad det innebär. Men jag lovar att jag aldrig äter det annars, var bara så sugen idag. Pliz forgive me <3

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (14)

  • Felo

    |

    Det är helt okej att äta scampi nu mera. Den är inte svartlistd längre 🙂 pga det så säljs det ju i Ica-affärer etc nu mera, det gjorde det ju inte när räkan var svartlistad 🙂

    Svara

    • Nina

      |

      Att den är svartlistad eller inte har ingen betydelse. Scampin, eller odlingen av den, påverkar miljön sjukt mycket. Det huggs ner väldigt värdefulla skogar, förstörs ekosystem och människor tvingas flytta på grund av odlingen. Bara för att vi ska få äta räkor. Det finns inget som rättfärdigar konsumtionen av scampi. Inget.

      Svara

      • Terese

        |

        Om det inte finns något som rättfärdigar konsumtion av scampi så finns det inget som rättfärdigar konsumtion av kött överhuvudtaget. Det går inte att enbart skylla miljöpåverkan på en liten (jätte) räka. All köttkonsumtion leder till de faktorer som du lisar.

        Svara

        • Kattis

          |

          Fast just scampiodlingarna görs på platser där regnskogen finns, då jorden där är perfekt för just scampiodling. Var tror du regnskogen tar vägen? Aa just det, det skövlas. Vad tror du händer med koldioxiden som fångats upp av den numer skövlade regnskogen? Aa just det, det släpps ut.
          Vad tror du händer med människorna som bor där regnskogen skövlas? Ajjamen, de får ta sitt pick och pack och flytta.

          Så att jämföra scampi med övriga djur är helt befängt.

          MEN

          att scampiräkan är certifierad innebär att den är odlad på ett schysst och hållbart sätt. Vilket innebär att Regina kan äta dessa jätteräkor med hyfsat gott samvete!

          Svara

      • Frida

        |

        Jag jobbar precis bredvid denna odling i Uppsala, och har pratat lite med ägaren. Hela odlingen är invigd nu, ch han förklarade hur de odlade på ett miljövänligt sätt med filter och hela baletten. Jätteintressant faktiskt, googla på vegafish så kan man läsa mer där 😀

        Svara

  • Madde

    |

    Deras scampi är ok att äta de väljer råvaror som är bra 🙂 och så grymt goda mumsigt värre 🙂

    Svara

  • Robert

    |

    Smarrigt! 😉

    Svara

  • Maria

    |

    http://m.naturskyddsforeningen.se/vad-du-kan-gora/stod-oss/skippa-scampi-radda-mangrove

    Inte meningen att skuldbelägga här men den är ff svartlistad enligt Naturskyddsföreningen! Så bara för att den säljs betyder det inte att den är ok att äta :(. Samma med palmolja tex, helt åt helvete dålig hantering av regnskog vid odling men det finns ff i väldigt mycket vi äter! Nu var ju din certifierad så då kanske det är en annan grej.

    Svara

  • Cecilia

    |

    Vad trevligt det måste kännas att träffa bloggkollegorna. 🙂

    Känns kul att se dig och Sarah umgås, ni två är mina favoritbloggerskor! 🙂

    Svara

  • Nina

    |

    http://m.naturskyddsforeningen.se/vad-du-kan-gora/stod-oss/skippa-scampi-radda-mangrove

    Om Naturskyddsföreningen fortfarande varnar för att äta scampi så finns det inget som talar för att räkorna ska/kan ätas. Att Ica säljer dem har ingen betydelse, Ica vill tjäna pengar. Gör en god gärning och skippa scampin.

    (Obs, inget ont mot dig Egoina. Reagerar på den referensfattiga åsikten att räkan är okej att äta bara för att Ica säljer den)

    Svara

  • Karre

    |

    Tycker allt är okej ute. =)

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv