Pasta med lövbiff

Jag styrde upp mat trots att jag kände mig sådär pepp på att laga något idag. Men man blir ju faktiskt glad av god mat.

Det blev bönpasta med en gräddsås med svamp och lövbiff i. Egentligen hade jag tänkt ha lövbiffen till någon wok-wannabe-rätt, men det kändes som en gräddig-pasta-sås-dag idag. Sådeså. Tog lite av vad jag hade i kylen och det blev awesome.

 

DSC06506

DSC06508

 

Pasta med gräddig sås med lövbiff och svamp

Lövbiff

Matlagningsgrädde/vanlig grädde/whatever

Gul lök

Vitlök

Fond

Champinjoner

Parmesan

Vitlöksbonjour

Kryddor

 

Strimla lövbiffen och stek i smör tills den är klar, lägg den åt sidan. Stek lök, champinjoner och pressa i vitlök. När det är klart häller du i grädde, lövbiffen, fond, kryddor, färskost, parmesan och annat kul om det önskas. Ät. Var glad!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (29)

  • Robert

    |

    Namnam… Smarrigt! 😉

    Reply

  • Hannah

    |

    Då har du improviserat dig rakt fram till en biffstroganoff typ ☺️

    Reply

    • Egoina

      |

      Där ser man. Gott i alla fall 🙂

      Reply

      • Hannah

        |

        Mycket! 🙂 (tips om du tycker om det och faktiskt skulle vilja göra det till en typisk biffstroganoff är att ha lite dijonsenap i såsen. Sjukt gott!!)

        Reply

  • Sten sture

    |

    Alltså egoina. Det är typ plågsamt att läsa din blogg när du varje dag slänger upp en massa animalier. Du bor ju knappast hemma, du lagar ju din egen mat och har ju ett val, varför väljer du då att köpa grejer som så uppenbart går ut över andra?? Det tar ju andras liv.
    Blir lite förtvivlad, ser upp till dig så mycket i övrigt och det känns så underligt att se någon så beundransvärd som du göra så samvetslösa val D:

    Reply

    • Egoina

      |

      Läs inte då. Sköt du ditt så sköter jag mitt. 🙂

      Reply

      • Sten sture

        |

        🙁

        ”It’s okay if you want to have jewish friends, but you should respect my right to kill them.”

        ”It’s okay if you want to liberate your slaves, but you should respect my right to have them.”

        ”It’s okay if you want to respect women, but you shoukd respect my right to abuse them.”

        Den så kallade ”Sköt du ditt så sköter jag mitt”-logiken.

        Reply

        • Egoina

          |

          Okej, det där var över gränsen. Kommer inte godkänna dina kommentarer något mer. Ha det bra!

          Reply

          • Emma

            |

            Bra att du säger ifrån Egoina!

            Exakt detta är anledningen till att folk är emot veganer/vegetarianer. Man ska aldrig tvinga andra att tro som en själv. Jag är själv vegetarian men skadas inte av att se dig äta din mat. Det ser ju till och med gott ut!

          • Egoina

            |

            Ja, men eller hur. Jag förstår att folk vill vara vegetarianer och är emot industrin. Men att jämföra det med kvinnomisshandel, slaveri och förintelsen? Inte ok. Tack! Tar gärna emot bra vegetariska recept 🙂

      • Hannah

        |

        Haha alltså, skrattar för att ditt svar är så självklart men enkelt. Svårare än då är det ju inte! 🙂

        Reply

    • t3ssi

      |

      Öööööööööh är allt jag kan säga till dig..

      Reply

  • Simon

    |

    Vad för fond?? 😀

    Reply

    • Egoina

      |

      Använde oxfond 🙂

      Reply

  • Amanda

    |

    Tips! Pressa inte vitlöken, hacka i mindre bitar istället så smakar det mer. Sett flera kockar på tv göra så och det blir faktiskt aningens bättre 😀

    Reply

  • ISA

    |

    åh, bandpasta är ju sjukt gott alltså!

    Reply

  • Sandra

    |

    Visst är bönpasta bra??? Älskar det 🙂

    Reply

  • Julia

    |

    Jag har precis läst klart din krönika i Veckorevyn, den om att alla behöver en vän. Den var så himla bra så jag fick tårar i ögonen när jag läste sista meningen! Du skriver verkligen på ett sätt som berör. Vill inte att du ska sluta skriva krönikor i VR!!!
    Ville bara säga det, kram!

    Reply

    • Egoina

      |

      Åhh vad glad jag blir. Tack <3

      Reply

  • Sofia

    |

    Tack för tipset!
    Blir att testa detta idag till middag.

    Reply

  • Lova

    |

    Hej! Jag undrar vilken bönpasta du använder och var du köpt den, det ser väldigt gott ut! 🙂

    Reply

  • Elin

    |

    Vad tyckte du om bänpasta? Hur smakade den? Bönigt?

    Reply

  • Daniela

    |

    Detta måste jag testa!!

    Reply

  • Karre

    |

    Åå ska göra till mina föräldrar i helgen! Tack!

    Reply

  • Sara

    |

    Provade att göra den till mat igår! Säger bara herregud vad gott! 😀 bra tips!

    Reply

  • Gabriella

    |

    Vilken fond? Kalv?

    Reply

  • Greta

    |

    Heaven is for reeeeeeeal!

    Reply

Lämna en kommentar

Arkiv