Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Hej bästa Egoina! Jag vill först börja med att säga att jag älskar din blogg, du är så innovativ och dina inlägg är verkligen one of a kind. En inspiration för alla =)

Jag har undrat en sak sen jag läste ett inlägg av dig då du skrev att du kan vara ganska blyg och lite tillbakadragen när man först träffar dig. Därför undrar jag med tanke på din utbildning osv hur du känner inför redovisningar och alla muntliga föredrag ni har i skolan? Tycker du det är jobbigt på något sätt? Och har du några tips? Jag är inte alls blyg eller tillbakadragen (vad folk säger iaf) och det är väl inget jag själv skulle säga att jag är men jag har svårt för att stå framför folk och känna mig bekväm i det. Alla säger att det inte syns ett dugg att jag är nervös eller att det ser ut som jag tycker det är kul men helt ärligt så hatar jag det, tycker inte om det någonstans men tyvärr är det ju ett måste i både skolan och yrkeslivet (till viss del iaf) så har du några tips och råd? är så nyfiken på hur du ser på allt det där.

Stor kram och keep up the good work! :*

– Hej! Åh tack, vad glad jag blir! 🙂 Ja, jag kan vara blyg och reserverad till en början, men det är oftast med människor som jag bryr mig väldigt mycket vad de tycker om mig. Typ som med min pojkväns familj, nya vänner, medarbetare på praktiken och så vidare. Jag är liksom rädd för att göra fel, eller rädd för att inte bli omtyckt. Det är egentligen så dumt, men det är så jag funkar. Jag måste liksom ”känna av läget” innan jag kan vara mig själv. Men när det gäller att hålla redovisningar och jobbrelaterade saker så går jag liksom ”in i en roll”. Det är svårt att förklara, men jag tänker inte på mig själv som mig själv. Skulle det bli fel så tar jag inte det personligt. Jag har till exempel jobbat mycket med kundtjänst och både ringt och tagit emot samtal från främlingar. Jag tycker att det är jättejobbigt att ringa sådana samtal annars (typ till tandläkaren), men när jag är på jobbet går jag liksom in i en roll och då är det inte alls jobbigt.

Angående tips. När vi ska redovisa i skolan så brukar jag tänka att alla måste göra det. Vi sitter i samma båt liksom. Det gör att det inte känns lika jobbigt. Sen är det faktiskt så att det oftast inte syns om man är nervös, man tror det, men det gör det inte.

 

När får vi se hur toningen blev??

– Så fort någon kan ta bild på mig utomhus och bakifrån. Kan inte göra det själv. Måste ju bli rättvist ljus och vinkel. Jag är nöjd tror jag! Ska nog göra det en gång till och låta toningen sitta i lite längre, för det blev lite mesigt tycker jag.

 

Hur är det med Mac-datorerna? Är det värt att satsa på en sån? Och vilken ska man köpa, finns ju massa olika…

– Alltså jag vet inte. Jag är fortfarande inte övertygad och har haft en i typ fem år. Jag tror att det är viktigt om man ska jobba med media (då de flesta använder Mac och man borde vara van vid det) och sen kanske också om man behöver använda tunga program. Sen är det ju det här att en Mac kostar mycket mer, men min erfarenhet är att en Mac håller mycket längre. Min dator är inte sämre idag än vad den var när jag köpte den och då är jag jättedålig på att sköta om den. Det har jag aldrig upplevt med en pc. Vilken man borde köpa vet jag inte, en Macbook Air verkar vara standard? Jag har en Macbook Pro.

 

DSC03909

 

Vad tycker du annars om den nya säsongen av Greys Anatomy? Jag vet ju att du har varit en lojal följare länge så skulle vara intressant att höra din åsikt. själv är jag besviken, känns som att serien bara har sitt bästa bakom sig och bara upprepar tidigare intriger och konflikter numera. tyvärr men inte alla serier kan klara sig till tio säsonger så tjusigt som Vänner gjorde.

– Jag är också besviken. Men alltså jag älskar Greys ändå. Hoppas serien fortsätter för evigt även fast det inte är lika bra. Karaktärerna är mina kompisar och jag bryr mig om dem och vill veta hur allt går. Men om de skulle sluta på topp borde de lagt ner innan flygplanskraschen eller innan George blabla (vill inte spoila).

 

Hej jag undrar om du har problem med smärta under dina hälar med tanke på att du har vita prickar där, jag har nämligen också det och undrar om du tänker på något speciellt för att inte få ont eller om du lever på som vanligt? är nämligen orolig att jag ständigt kommer ha ont.. du är grym!

– Haha nej. Alltså det där är så konstigt? Vad är det för något ens?? Jag märker inte av det alls förutom att det ser konstigt ut. Jag har liksom vita bubblor på hälarna när jag trampar ner foten. Fattar ingenting. Borde kanske göra något annorlunda. Det har varit där så länge jag kan minnas och går inte bort. Men har du ont tycker jag att du borde gå till läkaren, låter ju inte bra!

 

Skulle du inte kunna berätta lite mer kring din utbildning? Typ: vad läser du för program (har du säkert redan sagt men jag har glömt:( )? vilka kurser läser du? vilken kurs som varit svårast/lättast/tråkigast/roligast? Vad kan man jobba som efter och vad vill du helst jobba som? Är du en sista-minutare när det kommer till tentaplugg eller pluggar du lite typ varje dag från kursstart? Kommer du börja söka jobb innan du gått ut eller efter? :)

Tack för en lärorik och kul blogg!

– Jag läser strategisk kommunikation. Man kan jobba med kommunikation i alla dess former. Till exempel med PR, marknadsföring, webb, sociala medier, kommunikatör för en kommun osv osv. Jag vet faktiskt inte helst vad jag vill göra. Jag vill nog gärna arbeta med ett varumärke eller kriskommunikation. Vi har läst väldigt många olika kurser, till exempel: marknadsföring, PR, varumärkeskommunikation, retorik, kommunikationsdesign, organisationskommunikation, språkstrategi, makt och medier, ekonomistyrning och så vidare. Den tråkigaste kursen enligt mig var organisationskommunikation och den roligaste var nog PR, makt och medier. Den sistnämnda tyckte jag nog om eftersom jag hade noll förväntningar. Jag är en sista-minutare tyvärr. Men stress gör att jag presterar bäst 😉 Jag kommer nog börja söka lite innan tror jag!

 

Tack för en härlig blogg Egoina! Ville bara säga att hårfärgen framhäver verkligen dina blåa ögon och jag gillar hur du sminkar dig! Kan du berätta för oss vilka sminkprodukter du använder (foundation, mascara osv)?

– Tack, tack! Jag använder mineralfoundation, ögonbrynsskugga, eyeliner och mascara oftast. Ska jag på fest använder jag gärna ögonskugga också. Jag såg att någon frågade efter ett sminkinlägg, borde kanske fixa det!

 

DSC04145

 

Måste berätta en kul grej… Skulle in å läsa på din blogg men lyckades googla “egoina” istället. En av de relaterade sökningarna var “egoina lår”
Hahahaha sjukaste. Vem fan googlar på dina lår? :)

– Haha! Det beror antagligen på att jag hade en ”lår-kampanj”. Det är en lång historia. Men med hjälp av er och bilder ni skickade in lade jag upp bilder på olika kroppsdelar i min blogg för att visa på att alla ser olika ut och att det är så det ska vara – det finns liksom inte något som är rätt eller fel. Men jag lade ner det efter ett tag för att jag helt enkelt inte orkade att det överallt, och även på min blogg, ska fokuseras på hur kroppen ser ut och inte ser ut. Ge oss en paus liksom!

 

Alltså du har säkert fått den här frågan ca tusen gånger förut, men eftersom jag är någorlunda lusfattig student och sliter huvudhåren av mig varje vecka pga vad jag ska laga till middag och hur det ska bli någorlunda billigt så kan jag ej låta bli. Hur lyckas du hålla någon form av budget och hur kommer du på olika saker att laga hela tiden? Vad är ens en rimlig budget till ett ensamhushåll? Känns som att antingen så kör jag nudlar en hel vecka eller så försöker jag med krångliga + dyra recept, finns knappt en mellanväg. HUR LYCKAS MAN? Mvh matfrustrerad läsare

– Jag tror jag lägger mellan 1000-2000 kronor på mat varje månad. Men då räknar jag med alla andra inköp också i mataffären (t.ex. toalettpapper, tvål osv) och jag räknar bort när jag äter ute. Tricket till att få det billigt är att göra mycket mat om gången och frysa in. Planera maten efter vad som är billigt. Hittar jag till exempel billig ekologisk köttfärs så lagar jag en chiligryta, hittar jag billiga grönsaker gör jag en soppa och så vidare. Försök tänka att din kropp faktiskt behöver näring, så även om nudlar är billigt är det faktiskt inte hållbart att äta det veckorna i ända. Just nu är det skördesäsong och mycket frukt och grönsaker är billigt – passa på! Angående krångliga och dyra recept, alltså man måste ju inte följa recept till punkt och pricka. Inspireras av dem och se vad du hittar, men om receptet till exempel tycker att du ska köpa ett paket med persilja endast för garnering så kan man ju skippa det.

 

Jag har testat att göra såna pannkakor förut men de blir bara helt smaklösa. Klassiska pannkakor är ju inte så smakrika heller men bättre i alla fall. Kanske borde testa kanel/kardemumma också, men njaa… Har man bara ägg och banan, inte typ socker eller nåt alls (förutom kryddorna nu då)?

– Nej, jag har bara banan och ägg. Ibland smaksätter jag med kanel och kardemumma. Jag håller med om att de inte är så goda, men det blir gott när man har saker till. Det hör till saken att jag inte tycker om vanliga pannkakor heller. Samma sak där, jag måste ha massor av tillbehör, först då tycker jag att det är gott. Så jag gör bananpannkakor för att det är enklare, ett mindre projekt än att göra pannkakssmet liksom.

 

DSC03971

 

Hej egoina! Har ett argumenterande tal som ska vara klart tills måndag men har inte börjat än, tänkte fråga dig om du har tips på vad man kan skriva om? Förutom abort, vegetarian, dödsstraff, dödshjälp.. Jag tänkte du skriver ju krönikor osånt där!
Hoppas på svar

– Haha, ja det är ju standardämnena. Jag har läst mycket retorik och jag tycker nog faktiskt att det är roligt när man tar något som inte är så allvarligt och nästan löjligt. Typ ett argumenterande tal om varför man inte ska lämna kvar smörkniven på smörpaketet i kylen. Men det allra roligaste är att ta ståndpunkten man egentligen inte tillhör, till exempel om du är för dödsstraff – välj då istället att argumentera mot. Då lär man sig verkligen att plocka fram argument och så vidare, när det inte är lika självklart.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (26)

  • Ella

    |

    ”bubblorna” på fötterna är fett som har spridit ut sig och varenda människa har såna (om man inte har haft fotriktiga skor sedan man var liten typ) 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Men varför syns det inte på andra då? 🙁

      Svara

      • Ella

        |

        På de flesta över 20 syns det,vissa måste bara trycka ner foten hårt haha. Jag kan typ sätta en mjuk kudde mot mina fötter så syns det…. Du borde starta en ”bubblor på fötter” – kampanj. 😉

        Svara

        • Louise

          |

          Kan ni inte lägga upp bild? Aldrig sett eller hört talas om fenomenet.. Är nyfiken!!

          Svara

    • Kajsa

      |

      What?!? Jag visste inte ens att folk brukar ha ”fettbubblor” på fötterna pga varken jag själv eller nån annan i min närhet överhuvudtaget haft det problemet. Och då är ändå fotriktiga skor sällsynt här omkring.

      Svara

  • Hanna

    |

    Angående argumenterande tal så håller jag med om å ta nått lite ”löjligt” eller vad man ska säga, då brukar man få ganska mycket uppmärksamhet. Senaste gången jag hade ett sånt tal valde jag ”varför snowboard är bättre än skidor” å det fick jag MVG på och där fick jag just kommentar om att det var ett roligt, ovanligt och intressant ämne just för jag valde nått som inte var så allvarligt. Ett tips är att gå all in å verkligen komma på seriösa argument, annars kan det nog bli lite halvdant 😉

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha! Vad bra!

      Svara

  • Lili

    |

    Jag har framfört ett mycket omtyckt argumenterande tal om broccoli, på universitetets svenskinstitution. Det går att argumentera för eller emot i princip vad som helst! Ta något du har känslor för (jag ÄLSKAR broccoli), så går det lättare.

    Lycka till =)

    Svara

  • Josefine

    |

    Testa att blanda i blåbär (gärna lite mosiga) direkt i pannkakssmeten, och låt bli att använda elvisp när ni vispar. Mycket saftigare och godare bananpannkakor på det sättet!

    Svara

  • Emma

    |

    Hej!
    Första gången jag kommenterar men tänkte att nu har jag min chans att skina.
    De vita bubblorna är ”fett” från din fettkudde i hälen. Det händer de flesta i åldern 20 plus och är bara att fettkudden har gått sönder lite och läcker. Men det är inget farligt sålänge man inte har ont av det 🙂
    Så nej du gör inget fel, du är helt normal!

    Svara

  • amanda

    |

    När kommer nästa krönika? Eller lägger du inte ut dem längre? Älskar dina krönikor 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Jag har glömt! Men har skrivit upp det, så ska fota dem snart 🙂

      Svara

  • Maja

    |

    Håller med om det där med argumenterade talet, jag höll tal om varför man ska blinka i rondeller och det gick suveränt 😉 (kanske för jag hatar folk som inte blinkar i trafiken, så då blev det rätt lätt också haha) och min kompis höll om särskrivningar för det hatar hon. Ta några lättsamma ämnen men som man ändå känner att man brinner för! Då är det lättare att komma på argument men blir inte lika seriöst 😀

    Svara

  • ronja

    |

    Jag såg kommentaren i inlägget om fattig student. Ett hett tips är boken ”skippa nudlarna” billiga, mättande och nyttiga recept. Dessutom har hon som skrivit boken räknat ut kostnaden för varje portion 🙂 super bra!

    Svara

  • Louise

    |

    Ett tips till fattiga studenter är att köra på Ica student! Gjorde det när jag pluggade. Man får dubbel bonus på allt man handlar i butiken och extra erbjudanden och sånt. Finns säkert mer förmåner men de kommer jag inte ihåg nu.

    Svara

  • Athena

    |

    Till personen med ont i hälarna: Det går att leva ett smärtfritt liv! Det finns mjuka ”kilar” att lägga i skorna och man kan även använda sporttejp för att liksom skapa en ordentlig fettkudde igen. Googla Fat Pad Syndrome för info & behandlingstips 🙂 Jag har haft samma problem sen jag va typ 12!

    Svara

  • PrinsessaVanessa

    |

    Kul läsning 😀 Tack för den!
    Hoppas att du har haft en fin helg.
    Kram.

    Svara

  • Lina

    |

    Jag drömde att vi blev superbra kompisar inatt! Du var supertrevlig!

    Svara

  • Julia

    |

    I mina bananpannkakor har jag mosad banan, ägg och lite keso. Blir mer mättande och roligare. Sen äter jag med mer keso till, och ibland bär eller sylt. Nu lät det kanske lite överväldigande med all keso, men jag tycker det blir gott. Inte smaklöst i alla fall, som någon skrev att bananpannkakor är.

    Svara

  • Lisa

    |

    Har också vita ”bubblor” på hälarna när jag trampar ner. Det är för att fettkuddarna i hälarna gått sönder.. fick hålfotsinlägg när jag var yngre för det.

    Svara

  • linnea

    |

    Vilken är din favorit kändis och varför? 🙂

    Svara

  • ab

    |

    När jag gör bananpannkakor lägger jag till lite vaniljextrakt, bakpulver (för fluffighet) och mjöl (tycker smeten blir för tunn utan). Jag steker i olivolja och serverar med honung.

    Svara

  • Carro

    |

    Hej! Här kommer recept på världens godaste bananplättar!!!

    1 dl havregryn, börja med att mixa dem till de blir ett ”mjöl”
    Ha sedan i 2 st äggvitor
    En halv banan
    Lite bakpulver
    Ev lite vaniljsocker

    Stek i smör och ät med keso, hallon och kokos!

    MUMS

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv