Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Egoina! Jag är i desperat behov av hjälp. Jag och min sambo kommer förmodligen gå skilda vägar. Jag vet att han är en riktig douchebag men ändå så är mitt hjärta krossat och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Den senaste tiden har han betett sig konstigt och inte velat komma hem, och ett par av hans vänner har gett mig hintar om att han kanske är otrogen mot mig. Jag är nästan hundra på att han faktiskt är det, men han nekar. Nu säger han att han ska lämna mig för att jag tror att han är otrogen, trots att han inte nekar det, trots att han gömmer sin telefon och fb från mig, trots att han skulle “hjälpa en tjej” och jag absolut inte fick följa med. Han skyller allt på mig, att han gett mig chans att inte tjata så nu ska han hämta sina saker och sticka. Han använder detta som en anledning mot mig och jag vet att om jag inte tagit upp mina misstankar så hade detta aldrig hänt, vi hade fortsatt ett par veckor till innan nästa bråk. Han hade inte haft kulorna att säga till mig att det är slut. Därför klandrar jag mig själv.

Hela min värld har kretsat kring honom och jag har förlorat många vänner på grund av det. Det känns verkligen som att jag inte har någon kvar nu. Jag är bara 20 år gammal och ensam i denna värld, ingen kontakt med mina föräldrar, en riktig bra vän och nu inte heller någon sambo. Trots att han är en jävla idiot som förmodligen ljuger och är för feg för att säga sanningen och istället skyller på mig så är jag totalt krossad. Jag är dessutom arbetslös och utan honom vet jag inte hur jag ska betala hyran. Hela min värld har rasat och jag behöver råd. Det känns som att jag aldrig kommer bli hel igen, som att jag aldrig kommer att komma över detta.

– Du hör ju själv att det här måste ta slut? Du ska inte vara med någon som behandlar dig såhär. Det känns som att du håller kvar bara för att du inte vet vad du ska ta dig till utan honom. Lyssna nu på mig: Jag LOVAR att du kommer att bli hel igen. Jag vet att det inte känns så och att man tror att det aldrig kommer att kännas bra igen. Men jag hoppas verkligen du litar på mig när jag säger att det kommer att göra det. Och inte bara det – det kommer att bli tusen gånger bättre! Ta dig ur det här nu. Det kommer att vara pissigt och jävligt ett tag, men sen blir det bra igen. De praktiska sakerna som att betala hyra kommer du att lösa. Är det din lägenhet? Det är inte så att du kan flytta hem till någon tills du har råd att ha något eget? Kan någon hjälpa dig med hyran en stund? Försök göra vad du kan för att hitta ett jobb så att du kan stå på egna ben. För just nu känns det som att han kan behandla dig precis hur han vill, och du har ändå kvar honom för att du ”behöver honom”. Ta upp kontakten med din familj och dina vänner om du vill. Försök i alla fall vända dig till någon du känner dig trygg med. Hur som helst kan jag lova dig att du inte är ensam. Vi är många som gått genom det här. Kära läsare, kan inte ni ge lite stöd och pepp i kommentarsfältet till den här tjejen? Kanske det är någon i en liknande sits som också behöver en vän? ♥

 

Läste idag att Lindahls smaksatta kvarg innehåller lika mycket socker som i en 150 grams marabou-choklad. Blir iofs en halv marabouchoklad om du delar det sådär :) Men ändå, tycker det är så himla trist att det måste pumpas i socker i allt man äter :(

här läste jag det: http://jagharviljan.se/blog/2014/10/11/kvarg-vilken-sort-skall-jag-ata/

– Ja, jag såg att detta spreds hejvilt på sociala medier. För det första: Vem tusan äter en hel sådan burk med kvarg på en gång? Jag delar upp en stor burk på säkert fyra gånger. För det andra: Om man ska jämföra korrekt, dvs per 100 g, så innehåller marabou-choklad 58g och kvargen 14g. Så jag tycker att det blir lite snett i det inlägget. Men sen måste jag säga att jag tycker det är så konstigt att folk blir förvånade över att den smaksatta kvargen innehåller socker? Den är ju jättesöt?

 

Tycker du är så himla lik Dreama Walker från Don’t trust the bitch in apartment 23! Kan du se likheterna??

:D

– Nja. Är jag verkligen det? 🙂

 

134047

 

 

Vad har hänt?! Bloggen svämmar över av massa najs maträtter och recept nu ju! Me likeee haha ^^

– Åh vad glad jag är att du gillar. Har varit osäker på om jag ska lägga upp recept och mat. Tänker att det är tråkigt? Men jag älskar ju mat, så det blir nog så.

 

Är det verkligen behörighetskrav när man läser ett program? Det känns som ett jättedåligt upplägg, missar du en tenta så får du alltså inte börja med nästa kurs? Blir som en ond cirkel tillslut ju :s

– Det är inte behörighetskrav inför varje kurs, men det ligger några spärrar utplacerade i programmet. Vilket ofta är rätt rimligt eftersom vissa kurser kan man inte helt hänga med på om man inte klarat några grundläggande grejer innan.

 

Har också hamnat i en liten depperiod… Det är så HIMLA tråkigt. Folk bara “Gör nåt kul då!”, men allt som brukade vara kul är liksom inte det längre. Vad ska vi göra åt det här alltså?

– Ja, men jag vet inte? Jag tänker att det är för att det blivit så mörkt helt plötsligt och att vi snart vänjer oss? Men allt suger just nu. Känner mig så deppig. Skönt att inte vara ensam <3 Vi får ses allihop och deppa tillsammans.

 

hej jag behöver hjälp. min kopmpis ska ha maskerad och temat är typ “gissa vilken film jag är?” man ska alltså klä ut sig till någon i en film att det är självklart vilken film det är. vad ska man klä ut sig till? skit svårt juuu :(

– Hmmm. Avatar? En superhjälte? Kick-ass tjejen? Din favoritskådespelerska? Någon Disney-figur? Finns ju jättemånga roliga.

 

Alltså ditt hååår! Så himla fint! Jättesnygg färg och så ser det så lent och friskt ut. Vill typ klappa på det

:D

Vad använder du för produkter?

– Tack så mycket! Jag är så besviken eftersom färgen typ försvunnit (färgade det mörkare för några veckor sedan). Har inte riktigt råd att färga igen på ett tag och vågar inte göra det själv. Jag har alltid bara använt vanligt shampoo och balsam från typ Ica, men på sistone har jag använt Palett från Maria Nila och jag tror ändå jag märker lite skillnad på att det inte är lika frizzigt. Men det kan också vara för att jag inte blonderar mitt hår lika mycket som förut och att jag försöker låta bli att tvätta det för ofta.

 

20141021-214353-78233082.jpg

 

Har ett litet ilandsproblem egoina! Jag har en pojkvän som min familj inte träffat en (tidsfråga) iaf hur kommer en på roliga dejt idéer? Fika har blivit standard :(

– Haha, jag vet inte. Vi är alltid så tråkiga och typ bestämmer att vi ska se film. Men vi lyckas alltid ha roligt och göra knäppa grejer ändå, så det är ju tur. Ni kan gå en promenad? Gå på bio? Ha picknick på golvet hemma hos någon? Spela biljard? Gå och köp frozen yoghurt? Besök ett museum? Finns mycket man kan göra 🙂

 

Hej fina du!!
Jag och mina vänner funderar på att åka till Malmö och partaja på nyårsafton, jag tänkte ifall du har någon koll på hur det är där då? Vi är från en småstad så har inte så bra koll på storstäderna. Tror du att vi skulle tycka det var nice? Har du några tips om vad man gör eller vart man går ut en sådan kväll?
Kram och tack för en bra blogg!!!

– Min erfarenhet är att det inte är så kul att gå ut på nyår, alla är liksom på hemmafester. Många ställen har inte ens öppet. Men jag vet faktiskt inte alls hur det är i Malmö. Är det någon av mina läsare som vet? 🙂

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (43)

  • J

    |

    Till tjejen som frågar om nyår i Malmö: Vissa nattklubbar i Malmö brukar ordna nyårsmiddag och sen är det nattklubb efter det såklart! Jag har varit på ett sådant event en gång, och det var det bästa nyårsfirandet ever för min del 🙂 Blir eventuellt ett sådant i år också, håller på att spana efter event nu, men de brukar komma ut lite sent… Men håll koll på nattklubbarnas hemsidor! 🙂

    Svara

  • Robert

    |

    Hoppas att det löser sig för tjejen i den översta frågan. Hon förtjänar bättre än att vara ihop med den där killen. 🙂

    Svara

  • Jenny

    |

    Kommentar till tjejen med första frågan, relationsproblemet. Jag är i liknande sits som dig. Jag har en sambo som jag inte är lycklig med på grund av hur han behandlar mig, psykiskt alltså. Alla mina vänner säger jag ska göra slut med honom och det som hindrar mig är ungefär som du känner tror jag. Vart ska jag ta vägen? hur ska jag få tag på ny lägenhet? Framför allt kommer han bli sårad. Jag är lycklig nog att ha vänner jag kan bo hos under tiden. Jag tror att du trots allt säger att du inte har dessa vänner så riskerar du inget genom att fråga dem om kan hjälpa dig med boende. Angående hyran och pengar så förstår jag det är en sjukt jobbig sits men sånt löser sig. Gör absolut ditt bästa för att finna jobb, vänd dig till arbetsförmedling och liknande företag och organisationer som hjälper människor med ekonomisk skydd och hjälp. Du måste tänka på dig själv, ditt mående. Som Egoina säger, du kommer må bättre över det här efter ett tag, du kommer inse hur han var mot dig (som du redan gör). Jag önskar dig all lycka och hoppas verkligen på att det löser sig för dig. Ta hand om dig, du klarar det här!

    Svara

  • Linnea

    |

    Du med idiotsambon : Dra! Så fort du kan. Jag har också varit i en liknande sits, bodde med en kille jag aldrig ens va kär i (vet inte varför..) som fick mig att må skit genom att alltid, alltid trycka ner mig. Och jag lät honom. Idag är det typ 5 år sedan och jag undrar om han drogade mig under ca 2 år eller vad som hände där egentligen som gjorde att jag var kvar då. Du är stark, du är värd bättre. Du kan! Heja dig.

    Svara

  • Lina

    |

    Haha, jag har också sett det där om kvargen och blir så förvånade över att folk reagerar. Men det kanske bara är jag som läser innehållsförteckningen på allt jag köper, men gör man inte det borde man ju allafall reagera på smaken. Det smakar ju riktigt sött!

    Och till fina du med sambon – det kommer bli bättre. Att du insett att han är en idiot (förlåt) är faktiskt ett väldigt stort steg som gör att det förhoppningsvis kommer bli något lättare. Du kommer att må skit, men det är helt okej, glöm inte det. Gråt, skrik, deppa, ät glass, gör precis det du känner för, men var inte rädd för att be om hjälp om du behöver det. Försök ta upp kontakt med familj och eventuella vänner om du vill det och behöver någon att prata med. Annars får du höra av dig till mig om du vill, jag är seriös med detta (jag är bra på att lyssna, på att prata också om du vill det). Jag har inte gått igenom det du gör, men jag har haft en period i livet där jag gick igenom en hel del skit och var på botten ett bra tag. Jag kom ur det, och det kommer du också att göra <3

    Svara

    • A

      |

      Åh jag blir så varm av det ni alla skriver ❤️ Det har nu gått cirka två veckor sen jag skickade den där kommentaren i ren och skär panik! Och det är helt amazing vad dessa två veckor har gjort för mig. Jag har fått jobb (!!) lyckats ta mig ut och träffa nya människor gjorde så mycket för mig, jag fick liksom nytt hopp om livet. Jag satt och lyssnade på Medinas ”se på mig nu” och då bara klickade något i mitt huvud. Han kan dra åt helvete!!! Sättet han var behandlat mig under vårt förhållande var verkligen så oacceptabelt, jag vet att jag förtjänar bättre. Visst är det fortfarande svårt, även fast han är en idiot saknar jag honom. Lägenheten är min, och jag har inte haft någon annanstans att ta vägen och lägenheten har en uppsägningstid på 3 månader. MEN jag tog fakriskt kontakt med soc ang försörjningsstöd och de har varit otroligt stöttande! Livet börjar lösa sig för mig och de är så skönt. Visst gråter man då och då men jag vet att jag är stark och kan klara mig själv ❤️

      Svara

      • Egoina

        |

        Alltså så glaaaad jag blir!!! ÅH! :’) Det kommer bli så himla, himla bra alltihop. Jag lovar! Det är okej att gråta. Var ledsen, arg och besviken. Det måste man. Sen släpper man skiten sakta men säkert, och plötsligt vaknar man en dag utan den där klumpen i magen. Så stolt över dig <3 Och jag är så glad över att du inser vilken liten skit han är. Hoppas allt rullar på nu! Kram!

        Svara

      • Cams.

        |

        Hey, hojta till om du behöver en vän. Finns.

        Svara

      • Emma

        |

        Åh heja dig! Så grym du är! <3 Kommer bli fantastiskt!

        Svara

      • Jeanette

        |

        <3

        Svara

      • Cecilia

        |

        Så glad jag blir att läsa att allt börjar ordna sig för dig. Ta hand om dig nu!❤

        Svara

      • Lina

        |

        Åh såg inte du skrivit innan jag själv kommenterade att Egoina skulle ge dig min mailadress.
        Så jävla bra du är! Skit starkt av dig! Kan säga att jag vet hur det känns till en viss procent, vet hur det är att vara med någon men egentligen förtjäna bättre. Tyvärr är du duktigare än mig när det kommer till valet du gjort. Men om det är något så kan du maila mig på: edfeeeldt@hotmail.com . Ta hand om dig! ❤️

        Svara

      • Hannah

        |

        Hurra!

        Svara

  • sussie

    |

    Blev så ledsen när jag såg kommentaren om tjejen som hade problem med sin sambo. Vet inte vad jag ska börja, ska försöka fatta mig kort. Min mamma gick bort i cancer i Januari i år, hennes ord och råd har alltid fått en plats i mitt hjärta & vet du vad hon alltid sa till mig när jag berättade om ett komplicerat kill förhållande? (Likt din) Värdesätt ALLTID dig själv först. Det kommer svida som bara fan ett tag, du kommer gråta, du kommer vara arg, du kommer känna dig ensam, du kommer sakna & längta. Jag vet att det är så. Men lyssna på Regina & mig. Jah LOVAR att det kommer gå över. Du är din egen person, du FÖRTJÄNAR att vara lycklig. Du förtjänar en man/kille som gör dig lycklig. Kärlek är det finaste du kan uppleva, låt inte den där douchebagen ta ifrån dig den möjligheten att uppleva det någon gång. För du kommer känna det en dag. Jag lovar! Kom igen gumman, sträck på dig, va självsäker & säg till dig själv att du förtjänar ALLT du vill ha. För det gör du. Världen är din, du är bara 20 år. Embrace it & få det du innerst inne vet att du förtjänar. Stor kram på dig.. / Sussie

    Svara

      • sussie

        |

        Vad gulligt att du svarade med ett hjärta haha

        Svara

    • A

      |

      Så fina människor det finns i denna värld! Att jag skrev en kommentar och att ni underbara människor tar er tid och svarar på den, fantastisk ❤️

      Svara

    • Emma

      |

      Jag har en kompis som det precis tagit slut mellan hon och hennes kille, och hon är jätteledsen. Vet inte om hon vill vara med honom, men vill inte vara ensam heller. Så jag vidarebefordra detta till henne och jag tror det var precis vad hon behövde. Så himla bra skrivet av dig!

      Svara

  • Lisa

    |

    Du med sambon: Ta mod till dig och lämna honom. Du förtjänar inte att bli behandlad såhär och du kommer bli tio gånger starkare utan honom. Det kommer kännas svårt och tungt och rentav förjävligt men du kommer ta dig ur det och allt kommer ordna sig för dig. Jag är själv i den arbetslösa situationen men jag bor hemma och jag förstår hur kämpigt du har det men jag ber dig ~ flytta hem till någon du känner eller se om du finner någon som vill ha en rumskamrat tills du har råd att bo ensam! Och försök att hitta på någonting som hjälper ditt självförtroende och som gör dig starkare. Se om du kan börja jobba med telefonförsäljning till exempel eller på något telebolag som behöver support. Det är jättetråkigt och ett skitjobb men du får in pengar och du lär dig att prata i telefon och vara en problemlösare och du hjälper framför allt ANDRA och det om något kommer stärka dig! Eller sök in på några kurser som du kan läsa antingen på distans eller någon kvällskurs där du bor i språk eller vad du än är intresserad av. Då kommer du träffa jättemycket människor som du kommer bli vän med! Eller varför inte jobba som volontär?

    Det finns så mycket som kommer hjälpa dig på vägen men du måste bli av med din sambo för att kunna gå vidare. Om du vill skriva med någon kan du nå mig här pinguin_rule@hotmail.com och jag dömer dig inte vad du än säger. Jag blir vännen genom datorn som du kan prata med när du än vill och om vad du vill.

    Kram och du KOMMER klara det här.

    Svara

  • M

    |

    Den första kommentaren träffade mig direkt i hjärtat, aj vad ont det gjorde att läsa det där. Jag själv hamnade i en liknande sits idag. Min kille sen två år tillbaka ha gått bakom ryggen på mig, ja Gud vet hur många gånger!!! Fick det kastat i ansiktet att han gått bakom ryggen på mig flera gånger. Fast bevisen finns där, klart och tydligt nekar han till ALLT. Som typ ett exempel är att han sitter liksom och kysser en annan tjej på en bild av 1000 på semestern jag betalade för att unna honom. ”Det va ingen kyss” ”hon tvingade mig att kyssa henne” ”ingenting ha hänt ju”. Det värsta av allt är att han anklagar mig för att vara otrogen efter allt han ha gjort, fast jag inte ens ha kollat på en annan kille. Be a man och stå för vad du gjort?

    Grejen med detta är att jag för en gångsskull insett att han ha gjort mig en tjänst nu och jag ha fått nog. Jag måste respektera mig själv sluta ge människor chanser om och om igen. Det ger dem liksom bara ännu en chans att förstöra mig mer och mer för varje gång. Jag få ta och plocka upp alla tusen bitar han ha krossat och börja om på nytt. Jag ha klarat mig själv utan honom innan och kommer göra det igen. Allting ordnar sig till slut och jag hoppas att du hittar en lösning i det hela för du är värd så mycket mer än han!

    Svara

    • Egoina

      |

      Usch! Försök vara stark! Man förtjänar att vara lycklig och bli behandlad bra!

      Svara

  • Lina

    |

    Till tjejen med killproblemet. Om du bor i Örebro eller närheten så tar jag gärna en fika med dig nån gång! En kompis kan alltid vara bra att ha! 🙂
    Och när det gäller pengarna kan socialbidrag vara en stor hjälp en period. Det är ingen skam att be soc om hjälp, det är det de är till för
    Och kom ihåg att du är den viktigaste personen i ditt liv!

    Svara

  • Sara

    |

    Du måste fortsätta lägga upp recept! 😀

    Svara

  • Jackie

    |

    Jadu Egoina, detta är varför din blogg är bäst och har de bästa läsarna. Jag blir helt rörd av alla kommentarer! Ha en fin dag alla!

    Svara

    • Egoina

      |

      Håller med! Så himla bäst är ni <3

      Svara

  • Julia

    |

    Till tjejen som vill gå ut i Malmö: Moriskan är det enda som känns värt på nyår tycker jag, vi var där förra året och det var PROPPFULLT, riktigt kul. Men de stänger redan 03 så efter det finns det inte särskilt mycket att göra + svårt att ta sig hem (om man inte har bokat in sig på något hotell eller vandrarhem).
    Vet inte hur det står till med andra klubbar på nyår men Etage brukar ha öppet längre. 🙂

    Svara

    • LInda

      |

      Jag tror att de flesta större klubbar har öppet på nyår, likt Etagé. Nu är det några år sedan jag var med i utesvängen i Malmö men då brukade det vara bra på nyår. Min erfarenhet är att många är på hemmafester till midnatt och ger sig sedan ut till dansställena.

      Precis som Julia skriver så får ni dock kolla upp övernattningsmöjligheter.

      /Linda

      Svara

  • bec

    |

    Jag såg att du skrev att din bruna hårfärg försvann så fort, ett tips är att köpa en färgbomb. Den kadtanjebruna är jättefin och färgbomben är en inpackning med toning i som ttvättas ur efter några tvättat men flaskan räcker llänge så det är bara att bättra på när färgen börjar tvättas ur eller bli matt.
    Den heter revlon nutri color cream. Och finns på de flesta webshoppar, billigast är fyndiq.se

    Kul om du testar 🙂 lycka till med ditt hår 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Jag provade en brun färgbomb en gång och då gick mitt hår i en rosa ton som inte gick bort, haha. Så vågar inte!

      Svara

  • linnea

    |

    Till dig med sambon: jag är i precis samma sits typ! Jag och min kille sen 3 år tillbaka bestämde oss för att flytta isär förra veckan. Och även fast jag egentligen ville det så känns det ändå skit. Det känns ändå som att jag sumpade hela förhållandet när det faktiskt var så att han var dum mot mig. Och trots att det känns som att livet suger nu så är jag stolt att jag tog steget och flyttade. Även om själva grejen att packa ihop alla mina saker och säga hej då till 3 år ihop var det värsta jag gjort så är jag stolt att jag var ärlig och snäll mot mig själv och lämnade en kille som faktiskt gjorde mig illa i hjärtat. För varje dag blir jag starkare trots att jag ibland bryter ihop. Jag lovar att om jag klarade av det så gör du det med!!!!!

    Svara

  • Jenn

    |

    Hej bästa Egoina! Jag vill först börja med att säga att jag älskar din blogg, du är så innovativ och dina inlägg är verkligen one of a kind. En inspiration för alla =)

    Jag har undrat en sak sen jag läste ett inlägg av dig då du skrev att du kan vara ganska blyg och lite tillbakadragen när man först träffar dig. Därför undrar jag med tanke på din utbildning osv hur du känner inför redovisningar och alla muntliga föredrag ni har i skolan? Tycker du det är jobbigt på något sätt? Och har du några tips? Jag är inte alls blyg eller tillbakadragen (vad folk säger iaf) och det är väl inget jag själv skulle säga att jag är men jag har svårt för att stå framför folk och känna mig bekväm i det. Alla säger att det inte syns ett dugg att jag är nervös eller att det ser ut som jag tycker det är kul men helt ärligt så hatar jag det, tycker inte om det någonstans men tyvärr är det ju ett måste i både skolan och yrkeslivet (till viss del iaf) så har du några tips och råd? är så nyfiken på hur du ser på allt det där.

    Stor kram och keep up the good work! :*

    Svara

  • hilda

    |

    Fler recept! 😀 Det älskar vi!

    Svara

  • Sandra

    |

    Till dig med sambo-problemer. Det låter inte som om din kille har rent samvete. Min ex gjorde samma sak, och alla mina alarmer var igång, men valte inte att tro på vad hela min krop skrek. I dag vet jag bättre, och han har också bekräftat något av det jag har gått runt och gissat länge. Inte allt, dock. Att veta att man har rätt, gör det tyvärr inte lättare. Det gör fortfarande jävligt ont, och jag gråter fortfarande i bland. Han gav mig otroligt dårligt självförtroende, och jag tvivlar fortfarande på om jag någonsin kommer mig över honom och törs lita på en ny kille. Men jag VET att vi inte mådde bra ihop, även om vi älskade varann. Vi var inte bra för varann, och om man har kommit så långt att man mår så dårligt som det låter som ni också gör, så är det kanske bäst att gå skilda vägar. Allt nytt är skrämmande, men det ska nog gå bra 🙂

    Svara

  • Julia

    |

    Till tjejen med det otrogna fanskapet. Jag vill bara säga att du är bäst. Du är helt fantastisk och underbar och du förtjänar att behandlas som en juvel. Dumpa idioten!

    Jag tror att de flesta av oss har upplevt förhållanden som får Hannibal att framstå som en drömkille. Men jag lovar och svär att efter att man har gråtit ut och bränt upp vartenda kort och klippt sönder varenda jävla tröja så känns det bättre. Livet kommer inte bara ordna sig utan det kommer att bli 1 000000000000000000000000000000000000000000 gånger bättre och du kommer att bli lycklig. Kom ihåg att du aldrig är ensam. KRAMAR <3

    Svara

  • Rebecca

    |

    jo, jättekul med mat och recept! det enda som inte är lika kul är väl att det aldrig blir lika gott när en själv lagar något som det ser att vara när du har slängt ihop det 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha aw 😉 Kanske ska försklara mer noggrannt 🙂

      Svara

  • Lina

    |

    HJÄLP MIG!! Vill komma i kontakt med personen som skrev den första kommentaren. Kan du kanske ge henne min mailadress?
    Känner igen mig i hennes situation och kanske kan vi hjälpa varandra i detta. Hemskt att hon inte har någon, alla ska iaf ha någon att luta sig mot.

    Svara

  • sara

    |

    Hej tjejen som ska göra slut med sin kille, som för övrigt övrigt är ett absolut måste. Mitt tips är att söka restaurang jobb, det är lätt att få o då kan du försörja dig själv. Annars sök till ett program eller kurser för att få csn så du kan ta hand om dig själv, kurser via din kommun på Gymnasie nivå/ KY nivå har inga specifika start datum dem startar efter ditt behov, det finns säkert massa spännande kurser du vill läsa inför framtiden 🙂 Säg upp lägenheten direkt om det är din o du inte har råd med den själv, även efter du fått en inkomst. O leta upp en ny billigare eller ett rum eller sov hos en kompis innan du får nåt eget. Alla har gått igenom en hemskt break up så det finns nog många som kan tänka sig att ställa upp om du förklarar läget. Du behöver inte honom och det tror jag du vet innerst inne, du ska leva med dig själv hela livet så se till att prioritera dig själv och ditt välmående först! Det finns vänner, jobb,lägenheter, upplevelser och äventyr överallt som väntar på dig, just nu är det han som sätter stopp för det och ju fortare du blir av med honom desto fortare kan du hitta dig själv och bli lycklig. Om du behöver någon att prata med o inte tyckte jag verkade totalt korkad kan du maila mig på saraskalstad@Hotmail.com ha en bra dag!<3

    Svara

  • Hannah

    |

    Hej tjejen som SKA göra slut med sin kille!

    Jag har varit där du är, inte riktigt men ungefär. Var tjugo år gammal och fast i ett väldigt dysfunktionellt samboförhållande med en våldsam och svartsjuk kille. Att göra slut med honom tog nästan kål på mig psykiskt och satte mig i en fruktansvärt krånglig ekonomisk situation.
    Ovanpå allt var jag fast i en del av Skåne där min familj inte fanns och trodde inte att mina vänner som jag försummat pga förhållandet (svartsjukan) ville veta av mig. Blev så småningom av med lägenheten och flyttade till en stad där jag inte kände någon. På riktigt. Visste inte vem en endaste människa var här. Mitt i allt det här jobbiga var det det bästa jag har gjort för mig själv.
    Du förtjänar bättre. Du klarar av att rida ut den här stormen. Du är inte ensam. Du kommer att tacka dig själv i slutändan för att du var så förbannat stark. Egoina får gärna ge dig min mailadress om du vill ha någon att prata med eller bara vill skrika av dig.

    Så här ska du inte ha det. Absolut inte under några som helst omständigheter.

    Svara

  • Felicia

    |

    Tjejen i översta frågan: JAG HAR VARIT DÄR! Alltså nästan exakt samma sits. Mitt ex var också ett svin, jag tror aldrig han var otrogen, men han ville nog det och i slutet av förhållandet var han precis sådär – gömde mobil och facebook. Han skyllde alla fel på mig. Men hur kan allt vara bara en persons fel när man är två i ett förhållande? När jag lämnade mitt förhållande lämnade jag hela mitt liv. Kille, lägenhet, möbler, katt, allt. Det är nästan så du måste göra, bara lämna honom. Skit i att det kan bli knepigt med hyra och sånt, det finns ofta bidrag att söka, eller hjälp att få från vänner. OCH TA KONTAKT MED DINA VÄNNER, for reals, jag kontaktade alla de vänner jag förlorade pga honom och försöker bygga upp de relationerna igen, för vänner är jätteviktiga. Många förstår dessutom när man förklarar hur ens situation varit. (Mitt ex var väldigt svartsjuk och trodde jag legat med hela världen. Jag kunde knappt ha kontakt med tjejkompisar.) Det är jättejobbigt att gå igenom en separation, jättejobbigt att ta upp kontakten med vänner man svikit, jättejobbigt att tänka sig en jävla framtid för allt känns bara svart. Men man kommer igenom det. Dessutom lär man sig så sjukt mycket av sånna här erfarenheter, och man inser att man är tusen gånger starkare än vad man trott innan. Du kommer klara det här, och precis som någon annan ger jag ut min mailadress ifall du behöver ha någon att prata med: felicia.backvik@gmail.com

    Kram ♥

    Svara

  • LInda

    |

    Till tjejen med killen som behandlar henne illa: du har fått många fina svar redan och jag hoppas att det ordnar upp sig för dig.

    Jag har själv varit i en destruktiv relation med en man som både fysiskt och psykiskt misshandlade mig. Jag känner igen en viss del av retoriken som din pojkvän för; att han på något sätt skuldbelägger dig vilket i sin tur säkert handlar om att han gör fel och har dåligt samvete för det. Detta spelar dock ingen roll; han behandlar dig dåligt och jag hoppas att du kan hitta styrkan att ta dig ur relationen. Att bli isolerad är alldeles för vanligt, det tycks vara särskilt vanligt bland unga tjejer och det är något som jag också känner igen. På så vis blir man exklusiv för den kille man lever med samtidigt som han kan leva sitt liv som han själv känner för. När jag tog mig ur den relationen så var det många, många kompisar som slöt upp vilket jag nog aldrig hade trott. Det fick mig att hitta modet att ta det sista steget.

    Du kommer att hitta tillbaka till dig själv, men det främsta du måste göra är att lämna personen som har plockat isär dig. Det kommer att bli jobbigt och göra ont – men under de premisser som du beskriver så vågar jag hävda att livet kommer bli mycket bättre för dig när du väl kommer ut på ”andra sidan”.

    Lycka till,
    /Linda

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv