Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Svar på några av era senaste kommentarer

Jag tänkte att jag skulle börja göra som Sandra Beijer gör att jag hädanefter svarar på kommentarer i inlägg också. Jag brukar försöka svara på era kommentarer i kommentarsfältet, men ibland kommer det några längre frågor och ibland hinner jag inte, så jag tänker att det vore enklare att samla några stycken i ett inlägg med jämna mellanrum. Det betyder dock inte att jag kommer att sluta svara bland kommentarerna, så ni kan fortsätta kika där.

 

Hei

Veldig bra at du tar deg tid til a svare alle sammen. Mye god info her. Det liker jeg. Jeg er norsk og lurte paa om denne Pealy er den samme som man finner pa http://www.hormonfritt.no Bare at dette er den norske leverandoren av produktet?

Takk for svar

Silje

– Du hittar Pearly på pfc.no. Men det finns många andra liknande p-datorer som säkert är lika bra! 🙂

 

Du verkar ganska klok i relationer. Det är så att min kille sen 4 år varit otrogen.. 2-3 gånger. Med olika tjejer då. Varför jag skriver 2-3 är för att jag inte kan bestämma mig om den sista räknas. Det var “bara” tafs.
Han har sagt det till mig efter varje gång och ångrar sig jättemycket. Han har ständigt skyllt på alkoholen (men inget jag accepterar). Han har fortfarande kontakt med dessa tjejer. Då de är hans arbetskamrater och vänner sen många år. Men han träffar dom inte. Eller, det gör han. Men han säger det inte till mig utan jag som är en grym internetstalker hittar alltid bevis på att han går ut och äter med dom osv (distansförhållande så han kan smyga med mycket)

Jag mår sååå himla dåligt. Något grymt. Så fort jag ser någon av deras namn så får jag panikångestattacker. Senast inatt satt jag och skakade och hyperventilerade pga det. Jag vill ju glömma, men det går ju inte. Jag är så himla känslig och verkligen genomhatar mig själv, jag ser inget bra med mig själv så är nog därför jag reagerar som jag gör.

Vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag har lyckats att inte tänka på det i sommar men nu har allt kommit tillbaka igen. Vad tycker du jag ska göra?

– Förlåt om jag kommer att låta hård nu men: DUMPA. Alltså seriöst, ta dig ur det där!!! Han är en riktig jävla idiot. Här har du några faktan: Han har varit otrogen flera gånger. Det betyder att även när han sagt att han ångrat sig jättemycket så har han gjort det igen och kommer med största säkerhet fortsätta så. Dessutom, en människa som tar ansvar för sina handlingar och ångrar sig skulle INTE skylla på alkoholen och skulle verkligen inte hålla kontakt med tjejerna. Han ljuger för dig och säger att han inte träffar dem när han gör det. Du kan alltså inte lita på honom. Och viktigast: Du mår dåligt. Du ska inte vara kvar i något där du mår så dåligt! Hur kan det vara värt det? Varför vill du vara med en människa du inte kan lita på? Ta smällen och må riktigt jävla dåligt för att ni gör slut istället, för det kommer gå över och sen mår du bra igen och den här skiten kommer inte tynga dig. Förlåt att jag låter så hård. Du är inte ensam om att stanna i ett destruktivt förhållande, så var inte hård mot dig själv. Hata inte dig själv. Försök vända dina tankar, tänk positivt om dig själv, även om det bara är små saker. Tänk på vad DU mår bra av och vad DU förtjänar. Jag tror inte att det är en person som sårar dig och inte respekterar dig. Nu räcker det. Gör det här för DIG. Kram <3

 

DSC03842

 

Åhh det där ser himmelskt gott ut!!! Har du något recept eller slängde du bara ihop det efter ögonmått? Vore guld om du ville dela med dig av recept (är totalt obegåvad på att improvisera i köket)! :D

– Tack! Recept är tyvärr inte min grej, jag kör alltid med ögonmått och går på känsla. Jag kan gärna bli inspirerad av recept, men sen vill jag göra det på mitt sätt. Jag tycker att det är mycket bättre att smaka sig fram, för det är ju individuellt vad man tycker om. Tycker inte du ska känna att du är obegåvad på att improvisera, inspireras av något och prova dig fram! Här har du nästan ett recept: Jag stekte upp en gul lök och ganska mycket svamp (valde champinjoner och skogschampinjoner för att de var finast i affären). Saltade och pepprade. Sen hällde jag i några deciliter matlagningsgrädde och lite kantarellfond. Pepprade lite mer. Jag rev en handfull parmesan och hade i. Gjorde såsen lite tjockare med redning. Sen stekte jag upp ännu mer svamp för att ha som garnering. Saltade och pepprade. När svampen nästan var klar hackade jag upp de grönsaker jag hittade i kylen, i detta fall paprika och haricot verts, och hade i också. Anledningen till att jag inte stekte grönsakerna så länge är för att jag gillar när de är krispiga. Jag rev ytterligare lite parmesan och hade på också. Sen åt jag hela kalaset med färskpasta. Gott!

 

Hej, SATAN att jag missade att fråga och hoppas innerligt att du hinner svara ändå.
1. Har alla alltid mens precis innan ägglossning? Använder en app för att hålla koll på min mens och enligt den har jag alltid ägglossning 2 dagar efter mens, 14 dagar innan nästa. Är det så för alla? För då underlättar det ju att hålla sig borta de 5 dagar som är innan ägglossning.
2. Övrig tid är alltså HELT HUNDRA säkra?? Eller? Du råkar inte ha en bra källa på det så man kan få en liten statesikkoll, det känns ju som att det är för bra för att vara sant. Sjukast av det alla är dock att varken jag eller mina vänner har någon koll på att det endast är 6 dagar man kan bli med barn.BORDE VARA EN SJÄLVKLARHET då det ändrar hela min bild av att stoppa i mig p-piller en hela månader när man ändå endast kan bli gravid 6 dagar. Sjukt och tack för en fantastisk blogg♡

– 1. Okej. Lite basic information. En ”normal” cykel är på ungefär 28 dagar. Första dagen motsvarar första mensdagen. Ungefär mitt i cykeln har man ägglossning (cirka dag 14), det vill säga mitt emellan sina menstruationer. Sedan kan såklart denna cykel variera från person till person, den kan till exempel vara längre eller oregelbunden. Att du skulle ha ägglossning två dagar efter mens låter väldigt osannolikt, jag är inte utbildad inom det här så jag kan inte avfärda det och säga att det är omöjligt, men jag kan i alla fall säga att det absolut inte är vanligt. 2. Den tid då du inte är fertil är helt hundra procent säker (medräknat några extra dagar pga spermierna), det går inte att bli gravid om du inte har ägglossning. Det är helt omöjligt. Ja, eller hur? Så var det för mig också, det ändrade hela min bild. Jag tycker att alla borde sätta sig in i hur menscykeln och kroppen fungerar. Tänk till exempel så många onödiga dagen-efter-piller som hade kunnat undvikas. Angående källor och statistik, jag vet inte vad du vill ha källa på? Pearl Index? Hur den fertila cykeln fungerar? Kliniska studier på användandet av p-dator? Försök googla själv, annars återkom igen så ska jag försöka hjälpa dig 🙂 Tack <3

 

Går du inte på Campus Hbg längre?

– Just nu har jag en valbar termin. Jag kommer att fortsätta på Campus igen efter jul.

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (19)

  • Danielle

    |

    Vad kul med svar på kommentarer. Jag gick precis och tänkte att jag skulle chansa på att fråga dig en grej, så det passar ju bra under det här inlägget då 🙂

    Jag funderar på att jobba i Norge nästa sommar som sjuksköterska. Jag är dock fruktansvärt dålig på att förstå norska (danska också, trots att vi skåningar tydligen ska förstå det danska språket som rinnande vatten) och är lite rädd av den anledningen. Jag måste ju kunna kommunicera med patienterna och personalen liksom..

    Och jag förstår att du inte kan ha lektioner i norska med oss här i bloggen (hur kul det än hade varit), så därför undrar jag om du har något tips på att lära sig språket? Se på norska serier eller filmer tänkte jag kunde vara en bra idé, men det ska ju helst vara bra serier/filmer så att man orkar titta också..

    Iallafall, vad tror du kan vara en bra idé, du som redan kan och allt?

    Svara

    • Emelie

      |

      Jag är nästan nyligen hemkommen efter att jobbat 1 år i norge. Var också rädd för att inte förstå ett ord av vad de sa, men efter ett tag kom det naturligt, blev till och med så att jag började prata lite norska ibland då jag var hem till Sverige. Men språket tycker inte jag var så annorlunda än det svenska, utom vissa ord. Kan till och med förstå danska efter detta året då vi hade danskar som jobabde där med 🙂

      Så oroa dig inte för språket, det kommer gå fint 🙂 Tycker du ska ta chansen att åka till Norge och jobba, jag själv lärde mig så mycket efter detta år.

      Svara

    • Mli

      |

      Det finns en app som heter Duolingo eller nåt sånt… Inte säker på om just norska finns med, men det är i alla fall en app där man får språklektioner i appen 🙂

      Svara

  • Elin

    |

    Till dig med den otrogna killen!
    Jag var i ett förhållande som du. Var tillsammans med en kille i fyra år, förlovade i två år, bodde tillsammans i 3 år och i 3 hela år var han otrogen mot mig ett flertal gånger! Och precis som du så är man internet expert och kom på han men förlät han varje gång. Men tillslut fick jag nog! Du mår själv inte bra av att vara i en sådan relation!! Försök ta dig ur det innan det går för långt! Jag hamnade på psykiatrin i två veckor när jag bröt med denna killen bara för att det var en sådan chock, psykiskt. Men nu, 6 månader senare är jag hur lycklig som helst. Jag kan se tillbaka och undra va fan jag tänkte med att stanna kvar i ett förhållande som höll på att ta död på mig mentalt. Jag har en ny kille som behandlar mig som en prinsessa och respekterar mig.
    Du kommer må piss och det kommer vara jobbigt men du kommer må bättre till slut ♡
    Kramar!

    Svara

  • Nina

    |

    Alltså TACK!!!! Svaret på frågan om mens/ägglossning och ppiller. Jag är såååå emot ppiller (piller öht!) och spiral och sånna preventivmedel. Jag skulle inte rekommendera folk att ligga hejvilt och inte ha lite koll, men man kan skaffa lite koll!! Folk blir typ arga och läxar upp mig när jag säger att jag är emot ppiller och sånt skit, men man borde fan läsa på lite! Jag har en app som heter Period Tracker (mensappen) och jag är i ett längre förhållande där vi inte planerar barn riktigt än, men jag tkr jag har koll genom den appen på allt! Jag känner minkropp. Just den appen ska man ge några två tre månader för att den ska lära känna kroppens menscykel, ägglossning och fertila dagar. Och sen ska man ju inte förlita sig 100% kanske och man ska ha i åtanke att det kan hända att man blir gravid ändå, men så är det med alla jäkla piller också. Det finns ju annat än appar man kan ha menskoll på. Ev om man är singel och typ faktiskt ligger runt hejvilt är sånt preventivmedel bra, men det känns som att man trutar på unga tjejer sånt väldigt lätt när det faktiskt är sjukt dåligt för kroppen. Det är min åsikt!

    Svara

    • C

      |

      Åh den appen är jättebra! Själv använder jag den för att ha koll på när jag ska ha min mens, och så är det bra för att kunna se när man ska ha den månaderna framåt. Rekommenderas till alla 🙂

      Svara

  • Anna

    |

    Även denna kommentar är riktad till dig med idioten till pojkvän.

    Jag har också varit där och förstår dig så väl. Jag och min pojkvän hade inget distansförhållande men oavsett lyckades han vara otrogen minst 3 gånger (såklart nekade han till allt/förminskade det till ”bara” en puss osv trots uppenbar bevisning gång på gång på gång). Han träffade och pratade även han med dessa tjejer, som även de var i hans bekantskapskrets och ljög om det hela vårt förhållande.

    Jag förstår precis din panikångest – hjärtklappningen bara hans mobil är i närheten och han döljer koden, deras namn dyker upp i ditt flöde eller när han glömt logga ut från Facebook. Svimfärdigheten i att man Kan hitta något man inte vill se, men Måste titta efter för att kunna fortsätta fungera. Trots ursäkter och att månader eller år passerat kommer den ångesten kunna välla upp närsomhelst. Och Pojkvännen kommer alltid tycka att du inte har rätt att vara så ledsen över något som inte är ”aktuellt” och något han redan blivit konfronterad för. Du kommer få bära smärtan ensam då han inte kan kan trösta eller läka det som redan är förstört, och alla utifrån sett kommer alltid tyckea du borde lämnat för länge sen. Så kommer det alltid vara. Alltid, alltid tills han är ute ur ditt liv.

    För mig tog det 2 år innan jag fann kraften att göra slut på riktigt, det var uppe på tal så oändligt många gånger, men just argumentet att otroheterna var ”dåtid” höll mig absurt nog kvar. För har man blivit så krossad och ändå stannat kvar ligger den lilla lilla prestige man har kvar just i att men näbbar och klor klänga sig fast vid att hålla honom kvar. Kanske egentligen för att veta vad han gör, lika mycket som för att man älskar honom.

    Du måste ta steget att lämna du med. Det kommer vara det absolut värsta och hemskaste du någonsin gjort, men i slutändan det finaste du någonsin kommer kunna göra mot dig själv. Du kommer må uselt, ångra dig och kanske skaka och hyperventilera av det länge, men då iallafall för en framtid som enbart gynnar DIG.
    Kärlek och styrka till dig <3

    Svara

  • a.

    |

    Till dig med otrogen kille: Snälla dumpa honom! lämna honom nu! mår så dåligt av att läsa att du får panikångest, skakar och hyperventilerar, att du ska behöva gå runt och vara orolig för vad du ska hitta på nätet… Du förtjänar inte detta, du är värd något mycket bättre och om du inte redan gör det så gå och prata med någon om hur du känner om dig själv. Önskar dig all lycka och sänder styrkekramar!

    Svara

  • Lisa

    |

    Till dig med frågor om menstruation: Jag fick min mens väldigt sent (jag var sjutton år) och i den åldern hade jag alltid min ägglossning på dag 14 men nu när jag har haft min mens i tio år kommer min ägglossning alltid på dag 9 vilket är irriterande eftersom min mens är väldigt utdragen och kan pågå väldigt länge men om min ägglossning inte kommer på dag 9 rubbas hela min cykel och blir längre än 28 dagar och allas cykler är som sagt annorlunda men du kanske borde prata med en gynekolog om det? Så det inte är någon rubbning? Inte för att jag säger att det är det men för säkerhets skull menar jag!

    Svara

  • Jackie

    |

    Jag vill tillägga en sak till tjejen med den otrogne killen: när du träffar nästa pojkvän, så behöver inte den killen vara en otrogen hund. Mao, gå inte in i förhållandet med tron att han ska bete sig som ditt ex. Svartsjuka är väldigt jobbigt för förhållandet och tär enormt. Jag tror de flesta killar är trogna men det är lätt att bli ärrad efter ett sånt förhållande, enligt min erfarenhet. Lycka till!

    Svara

  • Emma

    |

    Åå, bra idé detta! Får ju svar på en del ja undrat och sånt jag inte ens hunnit komma på att ja velat fråga än. Stooor tummen upp och kram! 🙂

    Svara

  • Malin

    |

    Eftersom att du känns så fruktansvärt smart och som att du har koll på det här med kärlek så måste jag fråga om din åsikt om en sak. Nämligen att vara vän med någon man varit kär i. Vad är dina tankar om det? Jag trodde nämligen att jag och en kille va påväg in i något seriöst när det kom fram att han inte längre kände likadant. Blev såklart totalt krossad och mådde rentav piss. Han va min första kärlek också och nu vill han vara vänner. Då vi är kollegor blir det naturligtvis så att vi ses och måste kunna prata. I början kändes det jobbigt men nu har vi ändå väldigt kul tillsammans, kanske ologiskt kul.. Många avråder ju en från att vara vän med någon man haft känslor för men dethär är en person jag verkligen inte vill förlora helt. Vi är väldigt lika och jag tycker väldigt mycket om att vara med honom. Men undrar samtidigt om det är dumt att ”hänga kvar”.. Just nu känns det inte som att det är något problem för mig att vara vän med honom men är rädd att jag lurar mig själv och tar skada i längden. Har du någon erfarenhet av detta eller vad tror du? Tack för att du är bäst!

    Svara

    • Mli

      |

      Jag har varit i TYP samma sits. Jag var tillsammans med en kille och han gjorde slut för att han ”inte kände samma sak”. Jag fick panik – hur skulle jag klara mig utan honom? Det hela slutade i alla fall med att vi, eftersom främst jag ville detta, fortsatte att umgås. Vara ”vänner”. Men vänner var vi nog aldrig även om jag försökte intala mig själv att vi var det så ville jag alltid längst inne ha honom, för mig själv. Jag gjorde ALLT för honom, för att han skulle inse hur ”bra jag var” och för att han skulle vilja ha mig tillbaka som flickvän. Så höll vi (jag…) på i ett år, innan han liksom förklarade berättade att han skaffat flickvän. Det gjorde, om möjligt, ännu mer ont än den gången han dumpade mig/förklarade att han inte hade känslor för mig…

      Summa summarum (eller vad heter det?) skulle jag nog säga att det är dumt att hänga kvar vid honom. Han har nog funderat mycket innan han berättat att han inte har känslor för dig, och har han det så lär han inte ändra sig. För honom är det lätt att vara vän, men för dig? Man lurar sig själv lite, försöker desperat hänga kvar till personen, men jag skulle nog säga att det är lite självplågeri… Man blir nog oftast bara mer sårad i slutändan. Tyvärr.

      Lycka till med allt 🙂

      Svara

      • Malin

        |

        Uh det sved ju att höra.. Fy vad jobbig situation du beskrev och det låter tyvärr som att jag gör samma sak. Hela tiden gör jag snälla småsaker som han uppskattar väldigt mycket. Får se hur detta slutar, lät ju hemskt att behöva höra att killen skaffat ny flickvän.. Tack så himla mycket att du tog dig tid att svara i alla fall, väldigt uppskattat! 🙂

        Svara

  • Caroline

    |

    Åh, alltså detta med p-dator! Har käkat p-piller länge men orkade verkligen inte mer nu. Har testat kopparspiral tidigare men fick ta ut den första pga att den vridit sig och den andra drog jag ut själv av misstag med min menskopp (tydligen inte helt ovanligt). Hade precis (verkligen precis) börjat med NaturalCycles när du publicerade inlägget om Pearly och någon dag senare inlägget med kommentaren om NaturalCycles. Tycker att det är så svårt att bestämma nu om jag ska ge NaturalCycles en chans eller gå över till Pearly – fattar inte riktigt skillnaden? Tycker dessutom att Pearly är dyr och lady-comp är ju ännu dyrare men kanske bättre? Kan inte du fixa rabatt hos Naturafemme nu när du recenserat Pearly i bloggen? 😀

    Svara

  • Mli

    |

    När kommer svaren från frågestunden du hade? Eller har jag missat dem?!

    Svara

  • Evelina

    |

    Toppenbra idé!

    Svara

  • kris/hon med idiot till pojkvän

    |

    Alltså, alla ni som kommenterar svar till mig, och Egoina, ni är helt extremt underbart bäst! Så mycket kärlek till er alla 🙂

    Det är såå jobbigt att vara i den här situationen. Jag som person, innan honom var redan då osäker, utan självförtroende och trodde att alla hatar mig. Så det är så svårt att slita sig från någon som påstås älska en, även fast han nu kanske inte gör det. Jag var nämligen placerad hos en familj när vi träffades så jag förklarade min situation direkt så han visste vad han gav sig in på. Om det nu är så att han tröttnat på mig, men inte själv vågar göra slut för risken att såra mig. Jag är såå himla rädd för att vara ensam, kan vara därför jag inte riktigt vet vad jag ska göra.

    Nu har jag mått så kasst över det här att jag inte kunde gå på ett av mina slutprov, som tur är kunde jag boka om det. Men känns så illa att det ska påverka så mycket.
    Ord kan inte förklara hur mycket jag älskar den människan, av hela mitt hjärta och tusen gånger om. Men det gör så ont att veta att han inte gör det tillbaka. Alltså ursäkta för kaoset. Men det är lite så det är i mitt huvud för tillfället. Det är 100 olika saker som snurrar runt hela tiden.

    Jag pratar med en psykolog någon gång per månad. Men jag vågar inte prata om det här då jag tycker det är så läskigt. Jag är uppväxt med att hålla allt för mig själv så har svårt att öppna mig för folk som står rakt upp och ner framför mig och ber om att få veta allt skit.
    Alla mina vänner gillar honom så mycket också. Och jag vill inte riktigt att de ska veta att vi har problem. Så pratar inte med dem heller. Så det är mig själv, och nu i detta kommentarsfält som jag öppnar upp mig till haha. Lite jobbigt ibland.

    Ni är bäst!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv