Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Fika

Idag har vi varit och lekt med Johannes syskonbarn och bjudit på fika. Vi behövde nämligen någon att bjuda på med tanke på hur mycket vi bakat.

 

20140928-171541-62141150.jpg

Det var inte det lättaste att ta bilder då det var små händer framme hela tiden. Hihi.

 

20140928-171540-62140087.jpg

20140928-171540-62140442.jpg

De ljusa kakorna är enligt DETTA recept (men använd smör istället för margarin pga margarin borde aldrig någon äta någonsin). Ni måste prova, sååå goda! De mörka kakorna är enligt samma recept fast med kakao i degen och hackat nougat ovanpå. Också gott!

 

20140928-171540-62140773.jpg

Kladdkakan är enligt DETTA recept, kakan blev faktiskt mycket bättre denna gång. Vi tog i pyttelite bakpulver, så kakan sjönk inte ihop lika mycket. Men som alltid tycker jag att vi borde haft inne den kortare tid. Men jag skulle ju helst bara vilja hälla smeten i formen och sen äta utan att ha den i ugnen alls.

Ni vet problemet jag hade med ”var ska skulle göra av all Dumle jag fått hemskickad”. Ja, det problemet finns inte mer. Borde typ skicka en faktura till dem för all gratisreklam, haha.

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (26)

  • Myhrans

    |

    Åh men jag dör så gott det ser ut! Ja din reklam för dumle funderade faktiskt då jag blev så sugen på dumle att jag köpte hem två förpackningar som jag tryckt i mig under helgen. Så otroligt gott ju!!

    Svara

  • Emma

    |

    Varför bör man inte äta margarin?

    Svara

    • Egoina

      |

      Jag kanske kan skriva om det någon gång, men googla 🙂

      Svara

    • Lina

      |

      Smör är en naturlig produkt som är bra för oss människor, margarin är något av det mest onaturliga som finns. Framställningen av margarin är en jättelång och äcklig process. Det innehåller bensinrester, genomgår tvättning och blekning med massa snuskiga grejer, och dessutom innehåller margarin mängder av tillsatser.

      Svara

      • Egoina

        |

        Tack Lina 🙂

        Svara

        • Matilda

          |

          Smör innehåller ju mjölk och hur naturligt är det att dricka mjölk från en annan art? Knappast!

          Svara

          • Egoina

            |

            Haha, ja det kan man ju tycka. Hur som helst tycker jag väl att det är bättre med ”onaturlig mjölk från annat art” än margarin. Men vill man klaga så kan man, alltid hittar ni något 😉 Puss!

      • Robert

        |

        Blev också ”övertalad” att sluta med margarin nu i veckan. 🙂

        Svara

  • Emmy

    |

    Åååh vad gott allting ser ut!

    Svara

  • Johanna

    |

    Bästa tipset för en kladdig kladdkaka är att INTE vispa ägg och socker. Rör bara ihop det med en slev och skippa bakpulver, med både det och vispande får du in luft och den kompakta kladdigheten försvinner lätt! 🙂

    Svara

    • Egoina

      |

      Ahh tack 🙂

      Svara

  • Robert

    |

    Sitter och dreglar här. 😛

    Svara

  • Ida

    |

    Vad gott det såg ut! Så mumsigt :D. Duktig på att baka ju!

    Svara

  • Caroline

    |

    Thank god! Någon annan som använder smör istället för margarin <3

    Svara

  • Ylva

    |

    Åh vad gott det ser ut! 🙂

    Svara

  • D. DeMarkey

    |

    ha ha alltså det börjar bli farligt att komma in på din blogg med alla godheter du visar upp. Vilken frestelse, men jag är stark och står emot. 🙂

    Svara

  • Jämtlandshanna

    |

    Va mysigt med fikasällskap. Jag har också bakat i helgen. Har blivit så inspirerad av dig 🙂 Bakade bullar igår och nu har det blivit grahamsbullar.
    Kram

    Svara

  • Madeleine

    |

    Ett asbra recept på dödligt goda kakor är annars detta:

    100 g skållad sötmandel
    25 st mariekex
    200g smält margarin
    2,5 dl socker
    2 ägg
    1 ask noblesse

    Sätt ugnen på 200 grader
    Kör mandel och mariekex i matberedare.
    Blanda ner övriga ingredienser.
    Fördela smeten i 30 folieformar.
    Grädda ca 10 min.
    Lägg genast på en noblesse. Ställ sedan in dem i kylen en stund.
    Förvaras bäst i frysen för att sedan tas upp en stund innan man äter. (Eller så lägger man alla i kylen och äter upp samma dag.) (Brukar bli så.)

    Du kan tacka mig senare genom att fortsätta vara en going.

    Svara

  • Sara

    |

    Hahaha! Trodde du lagt falukorv på kakorna först, och tänkte WTF!? Fick lov att kolla en extra gång

    Svara

  • kajsa

    |

    Jag kan ju inte hålla mig nu, men alltså något i Dumleskepnad som är himmelskt gott är dumlesnacks!! (i bar-variant, mycket mer kola, otrolgt viktigt!… och att den är färsk!)
    Kolan har en mer fugde-ig konsistens än vanlig Dumle, vilket gör den AMAZE!

    Svara

  • Tove

    |

    Väljer man rätt margarin blir det ju betydligt nyttigare än smör. Dessutom är man snällare mot vår kära miljö.

    Svara

  • Fanny

    |

    Om man ville baka endast EN sak av alla de dumle-relaterade bakverken du gjort, vilken borde man prova isf? 😀 H. en som endast besitter en dumle påse just nu.

    Svara

    • Egoina

      |

      Skulle nog säga dumlegömmor 🙂

      Svara

  • Rebecka

    |

    Haha trodde det var skinka på dom ljusa kakorna först! Haha orkar inte!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv