Frukost

Vem behöver äggkoppar när man har shotglas? Menar det!

 

20140530-131330-47610557.jpg

 

Min pojkvän tog bort skalet. Alltså wtf?? Vem gör så? Det är väl lättare att äta med skalet på (förutsatt att man knackar av toppen) (hehe, daah). Eller tar alla bort skalet? Är det jag som har noll koll, ovan äggätare som jag är?

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (56)

  • Robert

    |

    Jag tar också bort skalet, så du har noll koll. 😉

    Köpte Lindts Caramel och Seasalt förut. Ditt fel alltihop! 😉 Den chokladen var inte dum. 😉

    Reply

  • Zandra

    |

    Tar alltid bort skalet med 🙂 men när man var liten var alltid skalet kvar överallt & farfar delade alltid ägget på mitten, som en kiwi 😉

    Reply

  • Malin

    |

    Jag brukar oxå skala ägget, för av någon anledning så trots att jag plockar bort toppen från ägget så får jag ändå skal i munnen.

    Jag ville bara säga att du är grym, och att jag öppnar din blogg kanske 10 ggr/dag för att hoppas få läsa någon ny ”världsnyhet” 😉

    Reply

  • Ebba

    |

    JA! Jag tar alltid bort skalet haha… Jag trodde alla gjorde det.. 😉

    Reply

  • Jennie

    |

    Du är inte ensam om att bara ta bort toppen av skalet! Har dessvärre aldrig sett någon som tar bort hela???? Konstigaste

    Reply

  • Mallan

    |

    Man knackar av det, du är galet rätt på det 😀

    Reply

  • Fanny

    |

    Mycket lättare att äta med skal i alla fall om man ska äta ägg så xD

    Reply

  • Matilda

    |

    Haha för mig brukar det vara tvärtom… Använder äggkopparna som shotglas.

    Reply

  • sophia

    |

    Eller hur?!
    Samma sak hemma hos oss. Jag knäcker av toppen och äter som man ska göra och min sambo tar bort hela skalet och äter sen. Om man tar bort allt så behöver man väl inet en äggkopp (alt. shotglas) när man ska äta det.. eller?

    Reply

    • E.K

      |

      Hehe jag ser det som tvärtom. Om man har skal behöver man ju inte äggkopp (ägget har ju redan en ”kopp”) medans om en skalar bort allt då måste ägget sitta i något för att jag inte vill hålla direkt i ägget 😉

      Reply

  • Kat

    |

    Efter att ha läst lite om kaoset mellan en bloggerska och hennes ex har jag en fråga till dig, som jag hoppas är OK att jag ställer.

    Är du aldrig nojig, med tanke på att du ändå är en ”offentlig person”, när förhållanden tar slut? Att killen exempelvis vänder sig till flashback eller liknande? Rädslan ska givetvis inte begränsa någon (offentlig som privat) utan jag undrar mer om tanken har slagit dig 😀

    Reply

    • Egoina

      |

      Jag känner väl att ingen jag varit ihop skulle kunna göra en sådan sak. Fast man vet såklart aldrig. Har dock inget intressant att dölja vad gäller bloggen, företag etc (antar att du syftar på Foki). Men det är klart att jag är orolig eftersom jag är ”offentlig”, men det gäller ”vänner” också. Fast man kommer aldrig från det där, jag vet att folk snackar om mig och har bara, tyvärr, lärt mig att acceptera det.

      Reply

  • Elin

    |

    Tycker det blir äckligt på något sätt om man tar bort skalet, många runt mig skalar dock. Men inte jag! 😀

    Reply

  • evelina

    |

    Haha, om man garanterat vet att ägget är hårdkokt är det väl ok att skala av hela…I guess. Men vad händer om det är löskokt? 😛

    Reply

    • Kattis

      |

      Men nog har man väl koll på om ägget är såpass löskokt att vitan rinner..? haha det kan ju bara vara någon minuts koktid. När väl vitan stelnat är det ju inga problem? :O

      Reply

  • Sofia

    |

    Nepp, din pojkvän gör fel man ska inte ta bort allt skal!

    Reply

  • Sara

    |

    Jag skalar ALLTID hela mitt ägg 😀 haha

    Reply

  • Maja

    |

    Tar alltid bort allt skal. Man vill ju inte råka äta det haha 🙂

    Reply

  • Sandra

    |

    Jag tar bort allt skal, vill ju inte råka äta skalet .. 😉

    Reply

  • Emma

    |

    Beror väl på hur man äter äggen, hårdkokta eller med rinnig gula osv 🙂
    Vad som är lättast. Är gulan lite lös så blir det kanske slafsigt om man tar bort hela skalet.

    Själv äter jag dock hårdkokta, men tar bort hela skalet och äter sedan ägget som ett äpple typ, alltså med handen och utan äggkopp och sked 😉

    Reply

  • Malin

    |

    Skalar alltid äggen, för jag är så himla dålig på att slå av toppen :’)

    Reply

  • Me

    |

    Haha skalar hela!! 🙂
    Inte gott o äta skal…

    Reply

  • Make the seconds count

    |

    Jag föredrar att ha ett helskalat ägg i äggkoppen mest för bekvämlighetens skull. Jag har inte alltid tålamodet att äta ägget med en liten tesked, så halvvägs är det skönt att veta att jag bara kan stoppa in resten i munnen på en gång utan att behöva oroa mig för skal! 😀

    Reply

  • Sara

    |

    What??? Man SKA ju ta bort allt skal! Jag håller med din pojkvän!:)

    Reply

  • Hanna

    |

    Har du typ mat-asperger? 😉 Nej, men jag skalar alltid kokta ägg. Har inte ens tänkt på att man kan göra på något annat sätt, haha!

    Reply

    • Caroline

      |

      Mat-aspergers? hahahahaha 😀 jag dör

      Reply

  • Maria

    |

    Jag brukar med skala hela ägget 🙂

    Reply

  • Tove

    |

    Vi gör alltid tvärtom på hemmafester. Av någon anledning har folk aldrig shotglas hemma, men äggkoppar däremot… Funkar utmärkt! 🙂

    Reply

  • Linnéa

    |

    Fast behöver man göra på ett speciellt sätt? Det tycker jag i alla fall att vi ska kunna unna oss – att själva välja hur vi äter våra ägg utan allmänna riktlinjer… 😉

    Reply

    • Egoina

      |

      Vem har sagt att Egoinas värld är en demokratisk sådan? 😉

      Reply

  • Ehlin

    |

    I min familj har vi alltid haft skalet på, delat ägget på mitten å sedan ätit ur det med sked. Men sett flera andra familjer som först skalat av hela äggskalet å sedan ätit. Such a waste of time jö! Svårt å äta löskokt ägg då med ju

    Reply

  • Elina

    |

    Jag använder inte äggkopp. Jag ”nackar” ägget med kniv (delar det på mitten) och äter sen del 1 och 2 med skalet som äggkopp ^^

    Reply

  • Citrin

    |

    Jag trodde inte någon använde äggkopp längre!! 😮 Varför gör man det? Det blir ju bara extra disk haha. Ägg äts med handen, eventuellt med gaffel, så det så. 😉

    Reply

    • hm

      |

      Inte om det är löskokt? Usch :p

      Reply

  • Frida

    |

    Jaa allt skal måste ju bort, får rysningar bara av att tänka på att äta med skalet kvar.. fy vad äckligt! Haha 😉

    Reply

  • Rebbi

    |

    Jag tar alltid bort skalet och den där hinnan innanför och då ofta halva vitan… Å andra sidan tror jag att jag har någon halvohälsosam fixidé när jag ska äta ägg.

    Reply

  • Hanna

    |

    Man tar bara bort toppen! 🙂

    Reply

  • Camilla

    |

    Min pojkvän och jag har exakt samma äggrutiner som ni! Jag knackar av huvudet och han pillar av skalet bit för bit, oavsett hur lätt- eller svårskalat det är. Resultat: Jag har alltid ätit färdigt före honom

    Reply

  • Julia

    |

    Jag tar ALLTID bort skalet, tycker att det är lättare att äta då. Plus att man slipper oroa sig för att äta skal, eller ja det kanske man kan råka göra ändå… Haha jag har väl kanske ingen superbra anledning till varför jag gör som jag gör 😉

    Reply

  • Amanda

    |

    Äter ägg precis som du, i snapsglas och tar bort toppen på skalet och äter ur själva ägget! 😉

    Reply

  • Sophie

    |

    Min pojkvän gör också så han tar bort allt skal,hur löskokt det än är haha så det är alltid lika kul att se på när han skalar av hela ägget och har halva på bordet.
    Själv tar jag bara bort typ hälften av skalen,alltså det på toppen mycket lättare att äta 😉

    Reply

  • Malin

    |

    Tar också bort hela skalet så är det bara att krossa i sig sen! Det är värt på hög nivå

    Reply

  • Sandra

    |

    Men åh, va smart med shotglasen (varför har jag inte tänkt på det tidigare??).. får aldrig tummen ur att köpa äggkoppar. Jag skalar alltid hela ägget för övrigt 🙂

    Reply

  • Frida

    |

    Alltså jag kan tycka att om ägget är hårdkokt så spelar det ingen roll om man lämnar halva skalet eller inte. Men har man det löskokt, så som jag gillar det, så ‘måste’ man lämna halva skalet och äta med sked. Fast å andra sidan vet jag folk (min systers partner bland annat) som stoppar in hela ägget i munnen, så ja han skalar ju naturligtvis ägget först hehe.

    Reply

  • kristin

    |

    Vi kör också på shotglas. . Fast på våra står det typ tequila, vodka osv.
    Ser bra ut på påskbilderna av min son med ett shotglas i högsta hugg på frukosten. . Haha

    Reply

  • Lina

    |

    hah! shotglas använder jag också, funkar hur bra som helst. självklart har man kvar skalet! jag knackar av toppen och låter resten av skalet sitta kvar, något annat är inte acceptabelt ;P

    Reply

  • ellinor

    |

    Det känns typ fruktansvärt vidrigt att ta bort allt skal, särskilt med tanke på att äggen är lite halvvarma och så (tänker på bakterier som frodas osv.) Så jag nackar alltid ägget och äter det så!

    Reply

  • Amanda

    |

    Jag tycker om den här bloggen men nu står det min pojkvän ööverallt,det blir så tradigt.. inget fel med din pojkvän men det men det finns ju synonymer.. ha de gött!

    Reply

  • Hanna

    |

    Det är väl klart att man skalar hela ägget!

    Reply

  • Filip

    |

    Jag tar bort allt skalet och äter ägget direkt i näven.
    Kom och hata!

    Reply

  • Sofia

    |

    Klart man tar bort skalet!

    Reply

  • Mikaela

    |

    Man skalar ju hela ägget:)

    Reply

  • .

    |

    Hahaha vad lustigt, jag och mina vänner brukar alltid använda äggkoppar som shotglas 😉

    Reply

  • Lina

    |

    Vi körde en likadan fast precis tvärtom i helgen. Vi shottade ur äggkoppar… Man tar vad man har 🙂

    Reply

Lämna en kommentar

Arkiv