Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Recept på blomkålssoppa

En del av er önskade recept på blomkålssoppan jag gjorde på min bjudning. Er önskan är min lag. Jag älskar den och tycker man lika gärna kan äta den som huvudrätt istället för förrätt.

 

DSC02650

Här är ingredienserna, förutom kycklingbuljong som jag missade att få med på bilden. Om någon har svårt att se är alltså ingredienserna: grädde, blomkål, schalottenlök, vitt vin (det ser rött ut på bilden, men är vitt, jag lovar), vit tryffelolja, potatis, bacon och parmesanost. Och ja just det, kycklingbujong också. Damn you buljong, glömmer hela tiden.

 

DSC02653

Börja med att skala och skära allt i småbitar. Jag går på känsla. Typ två potatisar och några schalottenlökar.

 

DSC02654

Och en jäkla massa blomkål dådå.

 

DSC02658Sedan ska det få fräsa i smör eller olja några minuter.

 

DSC02659

När det har gjort det häller man i en skvätt vin. Låt koka in två minuter.

 

DSC02661

Sedan häller man i önskad mängd grädde, vatten och buljongen som ni glömde ta bild på tidigare. Mer vatten än grädde, men här får ni också lov att gå efter eget smak och tycke. Låt koka tills det blir mjukt, typ en kvart, eller fyrtio minuter om ni har en dålig spis som jag.

 

DSC02664

 

DSC02666

Under tiden kan man riva parmesan. Hellre för mycket ost än för lite ost finns det ett talesätt som heter, följ det.

 

DSC02669

Man bara väntar och väntar och det är tråkigt, så man kan steka bacon också så länge. Det gör inget om den blivit kall är det ska serveras. Stek bara.

 

DSC02672

Snart så börjar potatis, blomkål och lökkompisarna bli mjuka och är redo för att….

 

DSC02674

…dödas av en stavmixer. Eller en vanlig mixer. Fast stavmixer blir nog ändå lättast.

 

DSC02677

Jag brukar vilja ha den såhär, alltså inte helt slät. Men det är ju en smaksak.

 

DSC02680

I med osten. Och salta och peppra.

 

DSC02682 2

Låt en pojkvän röra runt.

 

DSC02690

Sedan ska det serveras med bacon och tryffelolja, var försiktig med tryffeloljan för den kan lätt ta över smaken.

 

DSC02686

Tadaaa!

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (43)

  • Maria

    |

    Men herregud vad gott det ser ut!

    Svara

  • W

    |

    BÄSTA receptet ever, ny kategori kanske? 😉

    Svara

    • egoina

      |

      Ja, bra idé! Skapar en kategori 🙂

      Svara

  • Sofia

    |

    Tjena! Det är jag – ”det heter inte eftersom att” som skriver igen. Måste bara säga att du skriver sjukt underhållande och bra!! Keep up the good work, din blogg är GRYM 😀

    Svara

    • egoina

      |

      Tack!!! 😀

      Svara

  • Robert

    |

    Måste testa nån gång. 😛

    Svara

  • sanna

    |

    men gud vad gott det där såg ut. kommer så testa det en dag. vanligtvis när jag gör blomkålsmos så gör jag det extremt enkelt för mig. tar ett helt jävla hövve , hackar sönder. kokar upp tills det blir mjukt. häller av vattnet. i med massa citronpeppar och örtsalt och sen en skvätt grädde, en klick äkta smör och sen mixa tills det blir lite mosigt 🙂 mums som tusan men om jag någon gång ska göra det lite lyxigare, så ska jag verkligen testa din variant, såg gudomligt gott ut. blomkål is the shit. hahaha 😛

    Svara

  • Emma

    |

    Meeen människa vad göööör du? Stavmixer i en teflongryta?!

    Svara

    • egoina

      |

      YOLO…. hehe 😉

      Svara

  • Liv

    |

    Hej Egoina!
    Jag har nyss tagit studenten och kommer förmodligen börja studera på universitet ht 2014 eller vt 2015. Service management är ett av de program jag har kollat lite på. Men jag hittar inte intagningspoängen! Vet du vad det i snitt ligger på på betyg respektive Högskoleprov?

    Ha det bra och lycka till med allt!!

    Svara

    • egoina

      |

      Googla ”intagningspoäng” så brukar man kunna få upp listor 🙂

      Svara

    • cornelia

      |

      vhs.se, klicka dig vidare till statistik 🙂

      Svara

  • Regina

    |

    inte Charlottes Lök utan

    SCHA
    LOTTEN
    LÖK

    🙂

    Svara

    • egoina

      |

      Haha oj, missade att det inte ska vara något R med i ordet 😉 Ändrar!

      Svara

  • Kari

    |

    God morgon, jenta mi!

    Svara

  • Sofia

    |

    …som NI glömt ta kort på?! Ja, jo, jag har inte tagit kort på nån buljong jag heller…

    Svara

    • egoina

      |

      Precis, haha 😉

      Svara

  • Tina

    |

    Heej, älskar din blogg ❤️ ha det bra

    Svara

  • Ida

    |

    Men åh vad gott det såg ut! Damn nu är jag hungrig bara för det..

    Svara

  • Frida

    |

    Grana Padano är inte parmesan. Den äkta parmesanosten heter Parmigiano-Reggiano och den har en skyddad ursprungsbeteckning inom EU (även ordet parmesan är skyddat).

    Typ som att vanligt mousserat vitt vin inte får kallas champagne. You learn something everyday!

    Svara

  • Mika

    |

    SMARR! Och typ så mycket bättre/pedagogiskt skrivet/visat än alla matbloggar out there!!!? 🙂

    Svara

    • egoina

      |

      Eller hur!!! 😉

      Svara

  • Sandra - hotnailpolish

    |

    Mmmm, älskar soppa! Har du testat grön ärtsoppa förresten? Går jättefort och är jättegott!

    Svara

  • Paula

    |

    hur gör man om man inte har nån pojkvän då?

    Svara

    • egoina

      |

      Då kan man inte göra någon soppa….. Haha närå, rör själv vet jag 🙂

      Svara

    • Amanda

      |

      Hahahaha. Det funderade jag också på 😀 😀 😀

      Svara

  • rebecca

    |

    du som verkar gilla smoothies och soppa; investera i en vitamix vet jag! heelt sjuk mixer som kommer förändra ditt liv 😀

    Svara

    • egoina

      |

      Tack för infon. Ska definitivt köpa riktig nästa gång!

      Svara

  • Ellen

    |

    är det här icas recept? tycker om den, men om det här är en annan kanske jag ska testa den!

    Svara

    • egoina

      |

      Ingen aning faktiskt 🙂

      Svara

  • Tove

    |

    Är inte ett dugg intresserad av varken matlagningsprogram eller att laga mat. Ändå lyckades du göra detta inlägg intressant. Hur? 😛

    Svara

    • egoina

      |

      Haha tack, vilken komplimang 🙂

      Svara

  • Sandra -hotnailpolish

    |

    Klickade mig in här igen idag, ser att jag redan kommenterat?! Och att jag låter dryg!!? Förlåt, verkligen inte alls meningen!

    Kram 🙂

    Svara

  • Jenny

    |

    Nu är detta väldigt random, men jag måste bara säga att jag gjorde detta recept idag. OH MY GOODNESS! Så gott! Smakrikt, fylligt, mättande. Dessutom kan man ju variera detta recept. Jag ska prova med att bara köra på vatten nästa gång, ha i en chili eller två, och varför inte testa med typ broccoli? Åh, mums!

    Tack för att du delade med dig av detta recept, älskar när man kan göra lite som man vill. Har följt din blogg sen jag var en liten plutt! Kram.

    Svara

    • Egoina

      |

      Åh ja! Visst är det fantastiskt 🙂

      Svara

  • Rebecca

    |

    Det är jättegott med ädelost istället för vanlig ost också! 🙂

    Svara

  • Ellie

    |

    Alltså, detta är den bästa soppan! Googlar fortfarande blomkålssoppa Egoina när jag ska laga det 😀

    Svara

    • Egoina

      |

      ?

      Svara

Lämna en kommentar

Arkiv