Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Och ändå kallas jag Äggoina

Jag tror det märks att jag inte brukar skala ägg så ofta.

 

 

0

Spåra från din sida.

Kommentarer (14)

  • Simona

    |

    haha #äggskalarrookie

    Svara

    • egoina

      |

      Haha minst sagt!!

      Svara

  • Filip

    |

    Det är inte så att ägget legat lite över vattenytan? Då sitter skalet verkligen fast i äggen och det blir jättesvårt att skala dom.
    Annars funkar det faktiskt att göra ett litet hål uppe på ägget, och ett litet hål där nere, sen blåser man kraftigt i det ena hålet och ut kommer ägget ur det andra hålet. Det fungerar dock bara om äggen är varma! 😀

    Svara

  • Robert

    |

    Inte bra, inte bra. 😉

    Svara

  • Sophie

    |

    Rulla ägget hårt på diskbänken så att skalet knäcks nästa gång så ska det nog gå bättre 🙂

    Svara

  • cornelia

    |

    Jag SUGER verkligen på att skala ägg. Fattar inte hur man gör, haha…

    Svara

  • Marie

    |

    Ibland blir äggen väldigt lättskalade, ibland väldigt svårskalade. Fattar inte varför.

    Svara

  • Kattis

    |

    Färska ägg brukar vara skitsvåra att skala. Försök med ett lite äldre nästa gång så ska du se att det går bättre! 🙂

    Ps. Kul fakta: Ägg har lååång hållbarhet. Håller 1-2 MÅNADER _efter_ bäst före-datumet.

    Svara

  • Helena

    |

    Äggoina! Bäst!

    Svara

  • Jessica

    |

    Ett tips, när du sköljt dem(låt dem ligga kvar då)/innan du sköljer dem i kallt vatten, ta en kniv och slå ett litet hål i skalet. Det blir 100ggr lättare att skala ägget då ;D

    Svara

  • Hanna

    |

    Vet inte huruvida det stämmer, men har hört att ”nya” ägg är svårare att skala än de som legat i kylskåp ett tag. Du får börja köpa gamla ägg, haha 🙂

    Svara

  • Jossan

    |

    Ju färskare ägget är desto svårare är det att skala det!

    Svara

  • Jessika (Fillös)

    |

    Det är ett tecken på att ägget är väldigt färskt! 🙂 Vi har höns hemma och tar man ett helt nyvärpt ägg, kokar det och skalar det så ser det precis ut som på din bild. Det sitter liksom fast i skalet. Är det lite äldre, men fortfarande fräscht såklart, är det mycket lättare att skala för då har mer luft kommit innanför skalet! 🙂

    Svara

  • totti

    |

    Skölj i kallt vatten innan du skalar!

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv