Det är inte så att ägget legat lite över vattenytan? Då sitter skalet verkligen fast i äggen och det blir jättesvårt att skala dom.
Annars funkar det faktiskt att göra ett litet hål uppe på ägget, och ett litet hål där nere, sen blåser man kraftigt i det ena hålet och ut kommer ägget ur det andra hålet. Det fungerar dock bara om äggen är varma! 😀
Ett tips, när du sköljt dem(låt dem ligga kvar då)/innan du sköljer dem i kallt vatten, ta en kniv och slå ett litet hål i skalet. Det blir 100ggr lättare att skala ägget då ;D
Det är ett tecken på att ägget är väldigt färskt! 🙂 Vi har höns hemma och tar man ett helt nyvärpt ägg, kokar det och skalar det så ser det precis ut som på din bild. Det sitter liksom fast i skalet. Är det lite äldre, men fortfarande fräscht såklart, är det mycket lättare att skala för då har mer luft kommit innanför skalet! 🙂
Simona
| #
haha #äggskalarrookie
Svara
egoina
| #
Haha minst sagt!!
Svara
Filip
| #
Det är inte så att ägget legat lite över vattenytan? Då sitter skalet verkligen fast i äggen och det blir jättesvårt att skala dom.
Annars funkar det faktiskt att göra ett litet hål uppe på ägget, och ett litet hål där nere, sen blåser man kraftigt i det ena hålet och ut kommer ägget ur det andra hålet. Det fungerar dock bara om äggen är varma! 😀
Svara
Robert
| #
Inte bra, inte bra. 😉
Svara
Sophie
| #
Rulla ägget hårt på diskbänken så att skalet knäcks nästa gång så ska det nog gå bättre 🙂
Svara
cornelia
| #
Jag SUGER verkligen på att skala ägg. Fattar inte hur man gör, haha…
Svara
Marie
| #
Ibland blir äggen väldigt lättskalade, ibland väldigt svårskalade. Fattar inte varför.
Svara
Kattis
| #
Färska ägg brukar vara skitsvåra att skala. Försök med ett lite äldre nästa gång så ska du se att det går bättre! 🙂
Ps. Kul fakta: Ägg har lååång hållbarhet. Håller 1-2 MÅNADER _efter_ bäst före-datumet.
Svara
Helena
| #
Äggoina! Bäst!
Svara
Jessica
| #
Ett tips, när du sköljt dem(låt dem ligga kvar då)/innan du sköljer dem i kallt vatten, ta en kniv och slå ett litet hål i skalet. Det blir 100ggr lättare att skala ägget då ;D
Svara
Hanna
| #
Vet inte huruvida det stämmer, men har hört att ”nya” ägg är svårare att skala än de som legat i kylskåp ett tag. Du får börja köpa gamla ägg, haha 🙂
Svara
Jossan
| #
Ju färskare ägget är desto svårare är det att skala det!
Svara
Jessika (Fillös)
| #
Det är ett tecken på att ägget är väldigt färskt! 🙂 Vi har höns hemma och tar man ett helt nyvärpt ägg, kokar det och skalar det så ser det precis ut som på din bild. Det sitter liksom fast i skalet. Är det lite äldre, men fortfarande fräscht såklart, är det mycket lättare att skala för då har mer luft kommit innanför skalet! 🙂
Svara
totti
| #
Skölj i kallt vatten innan du skalar!
Svara