Julklapp från chefen

Min vardag » 22 december, 2014 » 18:23 20 kommentarer /

Alla mina vänner har nu fått julklappar från sina jobb och jag började nästan bli lite orolig över att jag inte kommer få någon julklapp från mitt jobb. Men idag fick jag en! Alltså förstår ni vilken snäll chef jag har? Snygg, smart, charmig och rolig är hon också. Den bästa chefen man kan ha.

 

DSC05652

Jag fick en tröja, ett halsband och ett grönt te med smak av champagne och jordgubb. Det är som att hon vet exakt vad jag gillar. Superkonstigt.

 


75 personer gillar detta!

Fråga allt ni undrar över om p-datorer

Min vardag » 22 december, 2014 » 14:3448 kommentarer /

Jag lovade att återkomma med en recension när jag använt min p-dator en längre stund (här är mitt första inlägg). Nu har jag använt den i snart ett halvår och jag är fortfarande jättenöjd.

Jag mår mycket bättre och känner mig som en ny människa sedan jag slutade med hormoner. Jag och J pratade faktiskt om det häromdagen. “Minns du att jag kunde sitta och gråta helt plötsligt för ingenting”, sa jag. Som tur är händer det inte längre. Inte heller går jag runt och känner mig “gravid” hela tiden som jag gjorde när jag åt p-piller. Jag känner mig faktiskt mycket tryggare med min preventivmetod nu när jag har koll på allting och dessutom om jag skulle känna mig deppig kan jag snabbt räkna ut vilken tid det är på månaden och förstå att det kanske är därför, det känns som en trygghet.

 

DSC03811

 

Det jag kände var negativt med Pearly innan jag började använda den var följande: Den är dyr, jag var rädd för att glömma ta tempen för ofta, det kändes tråkigt med röda dagar och jag var rädd för att jag skulle ha svårt att mäta inom +-3 timmars intervall på morgonen eftersom jag inte har fasta rutiner varje dag.

Vad gäller priset så är det egentligen inte dyrt i längden. De p-pillerna jag åt kostade cirka 280 kronor för tre månader. Det blir 1120 kronor för ett år. Med tanke på att Pearly har en livslängd på 10 år och kostar 3700 kronor behöver man använda Pearly i knappt tre och ett halvt år innan det lönat sig kostnadsmässigt. Jag har bara glömt att ta tempen fyra gånger, så det har inte varit ett problem. Ja, det är tråkigt med röda dagar, men man kan göra annat..hehe..och det känns ändå sjukt värt det. Angående att det skulle vara ett problem att jag går upp vid olika tider varje dag så känns det faktiskt inte så jobbigt. Plus minus tre timmar är ändå ett ganska stort spelrum. Men vill jag sova länge på helgen så ställer jag klockan, mäter och sen somnar jag om igen. Jag väldigt nöjd och skulle aldrig i livet gå tillbaka till preventivmedel med hormoner.

Som ni minns fick ni fick ställa frågor som jag svarade på om min p-dator (här hittar ni det inlägget). Det var kul att ni var så intresserade och jag fick hur många frågor som helst. Men jag kunde ju tyvärr inte riktigt svara på allting. Så jag tänkte att det skulle vara kul att ni fick möjlighet att fråga experter, och skickade därför ett mejl till Naturafemme och frågade om de skulle kunna tänka sig att svara på era frågor och de ville de gärna. Så ta chansen att fråga allt ni undrar över. Är ni osäkra på om ni ska köpa en p-dator, undrar ni hur det fungerar eller har ni andra funderingar så fråga!

Ställ frågorna i kommentarsfältet här under så lägger jag upp deras svar om en vecka.

 

DSC05631

Förresten! I samarbete med Naturafemme fixade jag så att ni får 300 kronor i rabatt om ni anger egoinas2014 vid ett köp. (Koden gäller fram tills den 3 januari 2015).

 

HÄR kan ni läsa mer om p-datorerna Pearly och Lady-Comp.

 

20 personer gillar detta!

Att göra ingenting

Min vardag » 21 december, 2014 » 18:3935 kommentarer /

Jag har haft världens bästa helg trots att jag knappt gjort något. Igår var vi bara inomhus och såg på tv och spelade spel på Ipaden hela dagen (har totalt fastnat för två nya spel nu och vill inte göra något annat än att spela..haha). Vi kom fram till att vi i alla fall borde lämna lägenheten en liten stund, så vi åkte och bytte ut kolsyrepatronen i min sodastreamer. Vill ni veta något pinsamt? Det tog några månader innan jag förstod att man ska fylla på den, jag trodde att man tvungen att köpa en ny. De är ju jättedyra, så jag har inte riktigt förstått hur det är ekonomiskt försvarbart med en kolsyremaskin. Eh. Skämdes halvt ihjäl när jag fick veta att det inte alls är meningen att man ska köpa en ny varje gång.

Idag har vi också bara varit hemma och nu åkte J precis hem. Vi har haft så mysigt med kvalitetstid, sovmorgnar, långkok och mysfrukostar. Det var så länge sedan vi hade så mycket tid tillsammans och jag tror att vi båda uppskattade det. Så himla bäst det är att bara göra ingenting ibland.

 

IMG_8774.JPG

39 personer gillar detta!

Så fyndig

Konversationer, Min vardag » 21 december, 2014 » 14:018 kommentarer /

Jag: Åh nej!

Johannes: Vad är det?

Jag: Jag glömde diska plåten efter att vi hade bakat, så nu är det helt fastbränt.

Johannes: Det är ingen fara. Vi sätter den i vatten så löser det sig.

53 personer gillar detta!

Äntligen dags att äta

Min vardag » 20 december, 2014 » 18:249 kommentarer /

Nu tio timmar senare blev det dags att äta. Helt galet gott! Det verkligen smälte i munnen. Det godaste jag ätit på mycket länge. Här är några bilder så att ni blir sjukt avis:

 

DSC05615

DSC05623

DSC05624

45 personer gillar detta!

Present i julstrumpan

Min vardag » 20 december, 2014 » 15:37En kommentar /

Jag har skojat med J och pikat om att han måste komma ihåg att han ska ge mig en present i julstrumpan. “Glöm nu inte vad Sara sa”, har jag sagt. Till slut uppmanade han mig att känna efter i strumpan och jag hittade det här:

 

DSC05566

 

Till historien hör att han var skyldig mig 300 kronor. Men rolig som jag är sa jag “åh, tack. Glöm inte att du är skyldig mig 300 kronor förresten”. Hehe.

Någon timme senare uppmanade han mig att känna i strumpan igen:

 

DSC05602

 

Och då fick jag en present på riktigt! Lakrits med smak av habanero. Gulle.

 

35 personer gillar detta!

Pulled pork till middag ikväll

Min vardag » 20 december, 2014 » 13:549 kommentarer /

Vi gick upp tidigt idag och förberedde pulled pork som marinerat sig i kylskåpet hela natten.  Vi ställde in grytan i ugnen och sedan gick vi och lade oss igen. Vaknade några timmar senare av att det doftade så fantastiskt gott. Åh, jag vet knappt var jag ska ta vägen. Vill äta nu, nu, nu. Men den som väntar på något gott.

Vi tänkte ha inne den i ugnen några timmar längre än sist, tror att det kommer bli perfekt då. Annars så gör vi precis likadant förutom att vi valde en barbequesås med smak av chipotle, vi är ju chili-människor liksom.

 

DSC05606

Imorse.

 

DSC05609

Såhär ser den ut just nu.

 

18 personer gillar detta!

Det pinsammaste någonsin

Krönikor, Min vardag » 19 december, 2014 » 22:3126 kommentarer /

När vi ändå är inne på temat så publicerar jag min krönika som var i Veckorevyn nummer 11. Nummer 1 2015 är ute i butik nu förresten. Spring och köp!

Hoppas ni gillar!

 

DSC05574

DSC05583

DSC05580

DSC05582

 

45 personer gillar detta!

Blood mountain

Min vardag » 19 december, 2014 » 18:2024 kommentarer /

Idag var jag och tittade på Liv Strömquists utställning Blood mountain på museet. Jag har velat gå dit jättelänge, så idag slog vi slag i saken. Jag tycker att mens (och feminism såklart) är ett jätteintressant ämne. Utställningen bestod av små humoristiska serier blandat med fakta. Kul, och man fick sig några tankeställare.

 

IMG_8727.JPG

IMG_8752.JPG

IMG_8718.JPG

IMG_8728.JPG

IMG_8726.JPG

 

Det är sjukt hur tabubelagt mens är. Jag minns väl första gången jag skulle byta binda i skolan. Jag smög med mig bindan in på toaletten försiktigt så att ingen skulle se, sen satt jag på toaletten ansträngde mig så mycket jag kunde så att det inte skulle låta när jag öppnade bindan och rev loss remsan (tänk Mr Bean i kyrkan). Det var det hemskaste jag kunde tänka mig om någon utanför skulle höra vad jag sysslade med där inne. Tänk om någon skulle veta att jag hade mens liksom??? Är det någon som kände, eller känner likadant?

Jag skulle önska att mens inte var så tabubelagt och att det automatiskt inte kopplades till skam. Jag länkar Zara Larssons fina inlägg om det hela, HÄR hittar ni det.

 

101 personer gillar detta!