Trött tjej

Min vardag » 3 oktober, 2015 » 18:50 En kommentar /

Det är helt galet som jag sover ikapp under helgen. Idag sov jag till 15.00 och övrig tid har jag legat i soffan. Men jag antar att jag behövde det.  Jag såg filmen Medicinen i morse förresten. Jag kan förstå de som inte tycker den är bra, men jag tyckte den var sevärd. Tips!

Ikväll har jag och tjejerna bokat bord och vi ska ut och äta tapas. Jag vill dricka vin också. Ha en underbar lördag alla!

 

DSC00420


17 personer gillar detta!

Idolbingo

Min vardag » 2 oktober, 2015 » 14:3939 kommentarer /

Någon som ska se Idol idag? Jag ska! För att göra programmet lite roligare tänkte jag att man skulle kunna spela bingo.

 

Saker att ha med i bingon:

Varje gång…

• Anders Bagge säger “Såhär är det”.

• Alexander Bard bedömer någons utseende eller klädsel.

• Laila Bagge säger “Jag kan säga såhär”.

• Alexander säger “2015″.

• Bori puttar på Pär/ lyfter upp honom eller är allmänt övertänd.

• Laila säger “shit”.

• Laila avbryter Alexander för att han är olämplig eller tar för mycket plats.

• Laila säger “jag vet inte vad Alexander hörde/såg…men”.

• Anders på något sätt nämner att han varit gift med Laila.

• Någon i juryn säger “hemma i tv-soffan”.

• Någon i juryn säger “om jag vore en tonårstjej/kille vore jag kär i dig”.

 

Have fun! Och fyll gärna på bingon så kanske vi kan sammanställa och göra faktiska bingobrickor till nästa fredag.

 

107 personer gillar detta!

Matlåda på vift

Min vardag » 1 oktober, 2015 » 12:148 kommentarer /

Alltså här kämpar jag med mina matlådor varje dag och vad tror ni händer? Jo, det var så mycket folk på tåget igår att jag satte min påse som jag hade matlådan i under sätet för att den inte skulle vara i vägen. Jag kom fram till Malmö central, går av tåget, började gå mot bussen och kommer på att…JUST DET! MATLÅDAN!!! Den glömde jag visst på tåget. Det var som på film, jag såg tåget åka iväg och bara “noooooooo”. Där åkte matlådan iväg till Danmark på nya äventyr och jag fick snällt bege mig till jobbet utan mat.

Jag jobbar i ett industriområde och alltså inte centralt så att man kan “gå ut och luncha”, så jag var ganska trött på mig själv. Tänkte att jag skulle behöva gå och vara hungrig hela dagen eftersom jag varit så klantig. Men som tur var finns det tydligen en restaurang nära mitt jobb, så jag gick dit och köpte med mig en dagens.

 

FullSizeRender(3)

 

Tyvärr hade min matlåda varit godare än vad maten på bilden var, men det är ändå tryggt att veta att det finns ett alternativ om jag till exempel skulle vara för trött för att fixa en matlåda en dag. Eller ja….också om jag skulle vara förvirrad och faktiskt ta med en matlåda men skicka den till Köpenhamn istället.

 

39 personer gillar detta!

Vad gör man om man aldrig vet?

Krönikor, Min vardag » 30 september, 2015 » 12:2935 kommentarer /

Ett nytt nummer av Veckorevyn är nu i butik, vilket betyder att jag kan publicera förra månadens text. Lustigt nog berör den lite samma tema som kampanjen i måndags. Den handlar om “vad ska du bli när du blir stor” och vad man gör om man helt enkelt inte vet.

Hoppas ni gillar!

 

DSC00548

DSC00552

DSC00555

DSC00558

37 personer gillar detta!

Sista dagen

Min vardag » 30 september, 2015 » 07:5127 kommentarer /

Idag är en sorglig dag. Det är nämligen min sista dag med studentrabatt : ((((

Jag har köpt löjligt många finkaffe på sistone bara för att utnyttja rabatten innan den försvinner (och för att jag går upp innan 06.00 på morgonen) (och för att jag har en kvart att slå ihjäl på Malmö central).

 

Processed with VSCOcam with c1 preset

IMG_5710

Jag har förresten kommit på värsta smarta grejen. Som ni kanske minns att jag nämnde får man ju inte alltid en sån där sleeve och personalen blir sur när man frågar efter en. Så jag har helt enkelt sparat en i min väska som jag återanvänder! Bra för miljön* och mina supertöntiga händer som tydligen inte ens klarar av att hålla i en latte.

*Jajajaaa, jag skulle kunna ta med en termos hemifrån med kaffe som jag bryggt själv så vore det ännu mer miljövänligt, sådär, nu besparade jag er den invändningen.

 

38 personer gillar detta!

Fin lösning på det hela

Konversationer, Min vardag » 29 september, 2015 » 19:3030 kommentarer /

Ytterst viktig diskussion på kontoret idag.

 

Jag: Men om ananas i plural heter “ananas”, vad heter det i bestämd form i plural då?

Kollega 1: Ja, man kan väl inte säga: “dom ananas”?

Jag: Dom ananaserna?

Kollega 1: Dom ananasarna?

Jag: Dom ananasfrukterna?

Jag: Fast nej, det är ju fusk. Men kan man säga: “jag ska köpa dom ananaserna”?

Kollega 2: Köp äpple.

 

116 personer gillar detta!

En sån dag

Min vardag » 29 september, 2015 » 08:1011 kommentarer /

Idag verkar vara dagen då ingenting går rätt. Jag har ändå en ganska stor marginal till mina byten på morgonen, men just idag klaffade ingenting och allt var precis lagom sent så att jag skulle missa nästa. Dessutom satt jag bredvid en man på tåget som stank sprit. Inte sådär jättekul klockan 07.00 en tisdag (eller någonsin kanske). Det här med körkort var det ja…

 

IMG_5712

Såhär såg jag ut igår när jag fikade med tjejerna. Fönsterselfie utanför någons trapphus. Hade mina *snabba skor* på mig.

 

IMG_5708

Yoloade och tog bakad potatis med räkröra istället för kycklingröra som jag alltid tar. Stort misstag. Alltså jag vill prova nya saker och inte hamna i samma “rutin”, men det är så svårt vad gäller mat. Blir ju alltid besviken när jag provar något annat än vad jag brukar äta.

 

27 personer gillar detta!

När vi ändå är inne på ämnet

Min vardag » 28 september, 2015 » 20:5610 kommentarer /

Tack för att alla fina kommentarer. Haha, jag visste att ni skulle reagera på min dialekt! Visst är det knäppt ändå när man hör en bloggare prata på riktigt? Man läser ju texten med sin egen dialekt och tänker att hen pratar så.

På tal om att plugga så blev jag så väldigt, väldigt glad över kommentaren nedan. Glad för din skull Sofia <3

 

Skarmavbild 2015-09-28 kl. 20.43.10

47 personer gillar detta!

Gör ditt val

Min vardag » 28 september, 2015 » 10:2941 kommentarer /

GÖRDITTVAL_TWITTER_EGOINA

 

För några veckor sedan blev jag tillfrågad om att vara med i en stor kampanj som Allastudier.se har tillsammans med Metro och idag kan jag äntligen visa er resultatet! Kampanjen går ut på att uppmuntra folk att söka till universitet och högskola och jag känner mig så smickrad och hedrad över att de valde mig som en av profilerna.

Att plugga är det bästa jag gjort (även om det till tider inte alltid låtit så här..haha). Att få träffa likasinnade, att få nörda in mig på det som jag tycker är roligt och att det dessutom ledde till att jag fick ett jobb som jag älskar är bland det bästa som hänt mig. Vägen till vad jag har velat göra har inte varit rak eller lätt alla gånger, jag har ångrat mig många gånger på vägen. Det är inte alltid lätt att veta “vad man vill bli”. Vissa har det klart för sig redan från barnsben, medan andra måste prova sig fram. Det fina är ju att vi kan göra det och att vi har möjlighet till så bra utbildningar här i Sverige. Oavsett vad som händer framöver är jag glad över att jag gick en utbildning och att jag tog examen, det har verkligen utvecklat mig som människa.

Tryck HÄR för att se mitt klipp och besöka Allastudier.se som är Sveriges största utbildningssajt (eller titta på det nedan). Gör ditt val idag! Om ni vill ansöka till universitet eller högskola är sista ansökningsdag den 15 oktober!

 

83 personer gillar detta!