Back to reality

Min vardag » 3 augusti, 2015 » 18:36 Ingen kommentar /

Idag slutar de flesta ha semester och återgår till jobbet som vanligt. Jag tänkte göra samma sak. Men, jag behöver idag också (haha, knappt bra att vara sin egen chef). Så imorgon är jag tillbaka. Hörs då!

 

DSC09069

 


17 personer gillar detta!

Överrraskning i biosalongen

Min vardag » 2 augusti, 2015 » 15:1018 kommentarer /

Igår var jag på Pinchos…igen. Haha, lite pinsamt, men Rebecca hade aldrig varit där och jag tänkte att det behövde vi ändra på. Efter det gick jag, Rebecca och Madde på bio och såg Magic Mike.

Alltså jag har ju sett att alla går och ser den filmen på sociala medier, men jag hade ingen aning om vad den handlade om eller vad det var för typ av film. Blev minst sagt chockad. Jag trodde att det typ handlade om magi eller en trollkarl baserat på namnet, så var det inte riktigt.. Tjejerna verkade tycka att jag bott under en sten som inte hade koll och jag får nog hålla med.

 

IMG_4013

FullSizeRender

29 personer gillar detta!

“Dejt”

Min vardag » 1 augusti, 2015 » 16:1938 kommentarer /

Vet ni vad jag gjorde igår? Jag var på “dejt” med en tjej jag aldrig träffat innan. Vi har pratats vid via Facebook och igår bestämde vi att vi skulle ses. Ganska nervöst ändå, det kunde ju gått precis hur som helst. Tänk om man inte klickar? Tänk om det blir awkward? Regeln för en dejt är ju att planera något mer lättsamt än en middag, typ som en fika så att man inte behöver sitta genom dessert och grejer om man känner att man egentligen vill hem. Men vi bestämde oss för middag och drinkar. Som tur var blev det jättetrevligt och det var ju inte en dejt-dejt.

Jag känner verkligen att jag behöver göra nya saker och det är kul att träffa nya människor, så jag får väl utmana sig själv lite. Vi drack drinkar och åt tapas på Pinchos och pratade om allt mellan himmel och jord, fast kanske mest serier och uppsatser. Kul med någon med samma referensramar, haha.

 

IMG_4002

Vi började med en rabarbermojito i väntan på vårt bord. Vi chansade och gick till Pinchos trots att det var fullbokat och vi inte hade bokat. De fixade ett bord till oss, vi fick bara vänta lite. Men det gör ju ingenting när det finns drinkar, hehe. Alla drinkar jag provat på Pinchos har varit bra. Det känns lite farligt när man beställer via en app bara. Jag menar, ett klick och sen får man sms om att den är klar.

 

IMG_4001

Samma sak med maten. Det är farligt enkelt att bara klicka. Går ni dit så prova svamprisotton. Så god!

 

41 personer gillar detta!

Hej!

Min vardag » 31 juli, 2015 » 19:1023 kommentarer /

Förlåt att jag inte hänger här. Jag har helt ärligt inget kul eller vettigt att säga er. Några tips på vad jag kan blogga om? Annars får jag typ blogga om att jag ser serier och bilder på vad jag äter fram tills mitt liv blir mer intressant igen. Typ så får det bli.

 

FullSizeRender

Upptäckte att mitt hår börjar bli ganska långt ändå. Det är därför jag fuskar och bara lockar topparna. Orka.

 

22 personer gillar detta!

År före. Lätt.

Min vardag » 30 juli, 2015 » 16:0727 kommentarer /

Låt mig dela med mig av en sak som stört mig rejält i snart ett dygn. Jag funderar på att köpa en ny dator och har därför tittat runt lite. Jag reagerade på det här på applestore:

 

Skarmavbild 2015-07-30 kl. 15.55.23

Alltså va? Det är den sämsta slogan jag någonsin sett. Låt mig påminna er om att den engelska ser ut såhär:

 

Skarmavbild 2015-07-30 kl. 15.55.00

Fyndig och ändå talande.

 

Men den svenska har de alltså översatt rakt av utan en minsta tanke? Det finns så mycket annat de kunde skrivit på svenska som också kunde varit fyndigt och ändå talande, men istället har de bara översatt. Om de nu ville vara lata kunde de väl ändå skrivit “År före. Lätt.” istället. Det vore i alla fall lite bättre, för då hade det i alla fall känts som att de försökt.

Det är väl antagligen min utbildning som gör att jag blir orimligt irriterad över det här, men ett varumärke som Apple behöver inte anstränga sig – det säljer ändå. Det är just det som stör mig. Istället för att hitta en översättning eller en ny slogan på svenska som är bra vilket inte hade tagit så mycket, tid, energi eller pengar (åtminstone i Apples värld, komigen, de har råd), så väljer de att bara översätta. För att de kan. Varför bry sig när det säljer ändå.

 

44 personer gillar detta!

Några random bilder bara

Min vardag » 28 juli, 2015 » 22:1421 kommentarer /

FullSizeRender kopia

Jag tänker att om man ska klottra *värsta dissen* kan man väl i alla fall planera bättre så att man slipper avstava den?

 

DSC09307

Tips tips! Godaste cidern just nu. Grönt te, honung, litchi. Ja, men ni hör ju. Bästa!

 

2

Vill vara här igen!!!! Men det är jag inte : (((

 

IMG_3973

Printscreen på en film där bästa Viktor gick med på att spela in en personlig hälsning till min kompis förskolebarn som älskar honom.

 

FullSizeRender kopia

Här är jag och luktar på en läsares hår, tydligen. Använde “ta bort röda ögon” effekten förresten. Blev ju sådär…haha.

 

IMG_3895

Ja, men ni ser.

 

FullSizeRender(3)

Vem kunde tro att denna jacka skulle bli mitt bästa köp på typ hela året? Det är en ofodrad parkas, köpte den på en outlet för några månader sedan. Det är som att jag redan då visste att det skulle bli en sugig sommar.

 

FullSizeRender(2)

Jag och Jacob spelade in små “sketcher” på min Snapchat efter lite vin i lördags. Vi tyckte att vi var så himla roliga då, kanske inte lika roliga dagen efter. Här är han Jon Snow förresten.

 

23 personer gillar detta!

Kantarelltoast

Min vardag » 28 juli, 2015 » 19:389 kommentarer /

Alltså jag orkar inte så tragiskt vädret är. Det bara öser ner. Jag fick tvinga iväg mig själv på olika ärenden. Men titta vad jag gjorde till lunch, kantarelltoast! Det var visserligen inte svenska kantareller, men det fick vara okej ändå. Behövde lite tröst, genomvåt och allt.

 

DSC09504

DSC09498

DSC09509

DSC09499

Tips: Ta smör i stekpannan först när svampen “vattnat av sig”. Tips 2: Olivolja, balsamvinäger och salladskrydda är allt man behöver till en sallad egentligen.

 

17 personer gillar detta!

Fixarvecka

Min vardag » 27 juli, 2015 » 23:0013 kommentarer /

Denna dag då. Jag lyckades laga min router och jag har sökt ett jobb jag vill ha. Dubbelyaj. Det är segt med jobbsökandet under sommaren, det kommer inte ut så mycket bra och jag är kräsen, så jag har knappt sökt något. Men det löser sig så småningom tänker jag.

Det är en rätt ensam vecka för min del. Lina och Sara har åkt till Grekland, Jacob håller till i Malmö och andra kompisar är antingen bortresta eller har börjat jobba igen, så det är tråkigt ur egoistisk synpunkt. Men jag har ändå saker jag behöver ta itu med, så det är kanske lika bra. Sen så har jag ju Modern Family också nu när Netflix funkar igen. Älskar alla karaktärer i den serien.

 

IMG_3764

Bjuder på denna bild som min kusin snappade mig. Jag var 13 år här. Ser ni blomklämmorna i håret? Minns att det var så trendigt, haha.

 

18 personer gillar detta!