Spindelskrämma

Uncategorized » 1 oktober, 2014 » 22:47 11 kommentarer /

62953

 

Titta vad jag hittade! Såhär står det:

“Elektronisk avskräckare som håller fritt från spindlar. Täcker en öppen yta upp till ca 25 m2. Avskräckaren sänder ut ett ultrafrekvent ljud som påverkar spindlar och andra krypande insekter. Spindlarna undviker att vistas i utrymme där ljudet finns. Ofarlig för barn, katter, hundar, fåglar och fiskar”.

 

Alltså snälla, snälla, snälla säg att den funkar? Någon som har testat? Någon som har en? Någon som vet om det är sant?

 


11 personer gillar detta!

Onsdag

Uncategorized » 1 oktober, 2014 » 21:4811 kommentarer /

Vilket lat dag jag har. Jag har sovit jättelänge och sett film halva dagen. Men nu har jag varit lite vettig och gjort ett monogram som jag ska presentera på ett seminarium imorgon. Fick panik när jag loggade in på kurssidan och vår lärare skrivit att hemtentan ska in på måndag, var nämligen övertygad om att det var på torsdag nästa vecka. Såg framför mig hur helgens planer bara slogs i spillror. Men sen uppdaterade läraren igen om att han skrivit fel. Pjoh.

Jag har en så dålig vecka spindelmässigt. För någon timme sedan sprang världens största äckliga grej på golvet och J fick hantera situationen. Alltså VAD skulle jag göra om var vore ensam? På riktigt? Vad skulle jag tagit mig till??? Vill inte vara med mer. Vad vill de mig? Bara sluta.

 

20141001-213928-77968700.jpg

 

15 personer gillar detta!

Några bilder från min dag

Uncategorized » 1 oktober, 2014 » 00:1613 kommentarer /

20140930-235431-86071455.jpg

Mamma kom förbi och hjälpte mig att röja lite i förrådet. Där är kaos eftersom jag inte vågar gå in eftersom jag är rädd för att där ska vara spindlar. Finns spindlar i källarförråd liksom? Eh ja.

 

20140930-235431-86071607.jpg

20140930-235457-86097000.jpg

Som vanligt var det fik-tisdag med mina tjejer. Bästa vi kommit på!

 

20140930-235457-86097594.jpg

Plötsligt kom en man fram till vårt bord. Han kallade sig “andlig ledare” och gav oss broschyrer. Älskar de där klassiska paradis-bilderna. Alltid samma. Glada färger, människor från en massa olika ursprung och en regnbåge. Det fattas dock ett snällt djur som någon klappar på. Typ ett lejon.

 

20140930-235459-86099732.jpg

Sen åkte jag hem till Johannes, stackarn är sjuk och jag är ändå ledig. När jag skulle sätta mig på bussen gick sätet SÖNDER. Alltså vadå pinsamt? Det liksom lossnade och jag trillade. Jag reste mig fort, rörde inte en min och satte mig någon annan stans. Undrar vad folk tänkte. Måste sett ut som att det där händer mig hela tiden.

 

20140930-235459-86099602.jpg

Tog med en stackars-sjukling-present. Eller present och present, vi fick den i goodiebagen på Blogawards. Smakbetyg: Gott, men inte wow.

 

25 personer gillar detta!

Då hoppar jag av jorden nu då

Konversationer, Uncategorized » 30 september, 2014 » 20:4320 kommentarer /

Mamma: Det här med att du är så rädd för spindlar.

Jag: Mm.

Mamma: Det är rätt dumt att vara rädd för just spindlar.

Mamma: För du vet väl att man aldrig är mer än en meter från en spindel?

Mamma: Alltid. Oavsett om man inte ser dem.

Jag: Tack. TACK SÅ VÄLDIGT MYCKET FÖR DEN INFORMATIONEN.

 

82 personer gillar detta!

Aldrig hormoner igen

Uncategorized » 30 september, 2014 » 14:2078 kommentarer /

DSC03811

 

Jag slutade med p-piller för många månader sedan och har sedan dess använt mig av billingmetoden. Vi ska inte börja diskutera det och hur dum i huvudet jag är (som kommentarerna brukar lyda). Faktum är att jag varken vill eller kan stoppa i mig hormoner och kopparspiral är inte ett alternativ. Det har fungerat bra för mig att hålla koll på min egen cykel, men det känns såklart lite riskfyllt. Därför provar jag just nu en p-dator!

Jag vill gärna vara en del i att sprida kunskap om hormonfria metoder. Många vet inte att en kvinna endast är fertil cirka 5 dagar varje cykel och många känner inte ens till vad som händer i kroppen och när man egentligen har ägglossning. Jag vet att det finns kvinnor som plågas av p-piller när de faktiskt inte behöver göra det och vissa vet inte ens om att det är hormonerna som får dem att må dåligt. Jag kan säga att jag är en helt annan människa utan.

Jag har använt min p-dator i snart en månad och är väldigt nöjd. Det känns bra att ha en “second opinion” som jag kan lita på. Varje morgon när jag vaknar mäter jag min temperatur och så får jag ett resultat. Grönt om det är fritt fram och rött om jag är fertil. Sen kan man välja hur man vill göra utifrån det. Avstå, kondom eller ja, helt enkelt försöka bli gravid.

Pearly är 99,3 % säker (alltså lika säkert som kopparspiral och hormonella preventivmedel) och helt utan biverkningar! Den är dock väldigt dyr, så jag ska recensera den så ärligt jag kan så att ni som överväger att köpa en kan göra ett bra beslut. HÄR kan man läsa mer om Pearly.

Mina tankar såhär långt: Jag hade svårt att förstå hur den fungerade i början. Jag tycker själv att jag är väldigt bra på att förstå engelska, men blev ändå väldigt förvirrad av bruksanvisningen som följde med. Men så googlade jag och hittade en svensk bruksanvisning på hemsidan och då var det genast lättare. Jag började med att föra in min mensdata, man kan lägga in historik upp till 99 dagar bak i tiden, vilket inte var några problem för min del eftersom jag hållit koll själv och har allt uppskrivet. För att aktivera mätning för nästa morgon måste man ställa ett larm till nästa morgon (man behöver inte använda Pearly som väckarklocka i fortsättningen, men man kan om man vill). Så enkelt var det att komma igång och sedan dess har jag använt den. I början fick jag många gula dagar eftersom den fortfarande höll på att lära sig min cykel och inte kunde ge mig ett säkert resultat. Det var jag beredd på, därför blev jag förvånad när mina gröna dagar kom så snabbt.

Positivt: Slipper hormoner!! Mycket enklare än vad jag trodde. Datorn är liten, väger ingenting (den är som en större tamagotchi ungefär..haha, hej 90-tal) och väldigt lätt att förstå sig på med hjälp av bruksanvisningen. Jag stoppar “antennen” i munnen varje morgon och inom en minut får jag ett resultat.

Negativt: Det är viktigt att komma ihåg att mäta varje dag innan man gått upp sängen, det är nämligen basaltemperaturen som ska mätas så man får inte ha aktiverat sig. Jag har glömt bort att mäta en dag, vilket ändå är rätt bra för att vara mig måste jag säga. Jag trodde att jag skulle glömma typ varannan dag. Jag lägger den bredvid min telefon som är det första jag ser när jag vaknar, så jag antar att det är därför jag kommer ihåg. En negativ sak är att man måste mäta under en tidsintervall på +-3 timmar. Detta kan bli lite knepigt om jag går upp sent på helgen och tidigt i veckan. Till exempel om jag skulle mäta klockan 07.00 på fredag morgon så får jag mäta senast 10.00 på lördag morgon, men jag har löst det genom att sätta ett tidigare larm och sen somna om.

Jag återkommer med vad jag tycker och hur jag tycker att den fungerar när jag testat den ett tag till. Ställ gärna frågor så svarar jag på dem i ett inlägg.

 

72 personer gillar detta!

Jag som en sim

Uncategorized » 30 september, 2014 » 10:215 kommentarer /

Jag skulle till tandläkaren klockan 09.00 idag, men vaknade 08.45. Jag skyndade mig upp, tog på mig joggingskorna, sprang och lyckades vara där 09.00. Bra jobbat! Eller bra joggat kanske.

Undersökningen gick bra och jag blev även nersänkt till den första nivån i min tandläkarförsäkring igen. 45 kronor i månaden är det ju helt klart värt att gå till tandläkaren “gratis”.

Förresten! Min klasskompis praktiserar i Stockholm och hade fått i uppgift att välja ut några bloggare som fick bli sims-gubbar (simmar?). Så valde hon mig. Haha, så kul!

 

DSC03715 DSC03719  DSC03722

DSC03797

 

35 personer gillar detta!

Det värsta jag vet

Uncategorized » 29 september, 2014 » 22:1167 kommentarer /

Jag var med om något av det värsta jag vet precis. Jag skulle vädra lite (påminn mig om att aldrig göra det igen!) och när jag skulle stänga fönstret såg jag att det satt en spindel precis vid öppningen. Jag vågade inte stänga eftersom jag var rädd att den skulle komma in och ja, av det uppenbara skälet att jag inte ville gå så nära.

Jag övervägde mina alternativ. Hårfön, vattensprejflaska eller dammsugare. Inget kändes riktigt bra, så det slutade med att jag byggde en lång grej att peta med, ett pokingdevice som i Vänner. Jag tejpade ihop små kartonger jag hittade:

 

20140929-203903-74343923.jpg

 

Jag tänkte såklart inte putta på den och ta in hela pet-grejen igen, utan jag tänkte slänga ut hela skiten. I en timme stod jag och försökte samla mod till mig att göra det. Tog även en shot (hade bara Baileys hemma, så ovärt) och till slut tänkte jag “nu jävlar”. Jag försökte putta ut den, men planen gick åt helvete och som tur var hade jag dammsugaren bredvid mig och fick använda den.

Usch alltså. Jag skakar fortfarande. Och dammsugaren lär jag väl få ha på hela natten. Tänker att den blir väldigt varm och att äcklet inte kan krypa ut igen? Jag vill egentligen inte att den ska dö, men alltså vad är mina alternativ? Usch, usch, usch. Tyck att jag är töntig eller vad ni vill, men hade någon erbjudit mig en spindelfri värld mot att tio år hade tagits bort från min livstid så hade jag inte tvekat. Kanske till och med fler år.

 

56 personer gillar detta!

Älskar kollektivtrafik

Uncategorized » 29 september, 2014 » 20:5110 kommentarer /

Idag är en sån typisk dag då jag hatar kollektivtrafik mer än någonting annat.

1) bussen var sen i morse och jag missade mitt tåg 2) på nästa buss hamnade jag bredvid en kvinna som i telefon beklagade sig över hur väldigt förkyld hon var (svårt att hålla andan en hel bussfärd) 3) när jag skulle åka buss i Malmö så klämdes jag i dörren 4) när jag skulle åka hem igen var all trafik inställd i två timmar 5) när jag väl hittat ett tåg som gick stannade det plötsligt inte i min stad utan jag fick hänga i Kävlinge en stund 6) när jag väl kommit hem gick det inga bussar från tåget, så jag fick gå.

 

20140929-204432-74672809.jpg

20140929-204431-74671935.jpg

20140929-204431-74671766.jpg

Kul dag. En massa väntande, promenerande och Skånesafari. Och jag som egentligen kände för att stanna hemma när jag vaknade idag, men övertalade mig själv att gå ändå. Det var knappast värt en föreläsning om kungliga monogram och många timmars restrams. Ibland är jag för klok för mitt eget bästa.

 

29 personer gillar detta!

Egen frisör

Uncategorized » 29 september, 2014 » 00:1410 kommentarer /

Jag brukar sova med fläta för att slippa ha hår överallt. Jag frågade J om inte han kunde fläta mitt hår och det ville han gärna.

 

20140929-001341-821450.jpg

20140929-001416-856732.jpg

 

Ändå fint. Är väl inte så farligt att det sticker ut lite hår här och där. “Jag har faktiskt inte tre händer”, sa han. Och det är ju helt sant.

 

41 personer gillar detta!