Framförhållning

Min vardag » 27 januari, 2015 » 18:24 52 kommentarer /

Jag kom precis hem från skolan. Jag stannade kvar efter föreläsningarna och förberedde mig till ett seminarium vi ska ha på torsdag. Det är inte världens största seminarium, vi ska bara hålla en presentation på tio minuter och opponera lite. Allt är dock på engelska, men jag är så van vid att göra bort mig på engelska nu så I don’t care. Eftersom jag redan är klar betyder det att jag får en “ledig” dag imorgon. Woho. Ska ta tag i tusen todo-punkter som jag skjutit upp.

Nu ska jag på tisdagsfika med tjejerna. Vi har bestämt oss för att åka på en weekend någonstans om några månader och ska planera/boka det nu. Vi funderar på Berlin, men om det är någon som har ett supertips på var fem tjejer borde åka på weekend så speak now or forever hold your peace.

 

DSC06112


21 personer gillar detta!

Svar på några av era senaste kommentarer

Frågor & svar, Min vardag » 27 januari, 2015 » 11:4539 kommentarer /

Hur tycker du att en ska göra om en vill ha sex med en kille som tycker att kondomer är jobbigt och kommer med massa undanflykter, typ som “det gör ont”, “det är osexigt”, “det är så fumligt att trä på” osv?
Jag vill verkligen vara duktig och använda kondom, men samtidigt när en är “in the moment” vill en ju inte avbryta sexet om det skulle visa sig att killen inte vill ha kondom, utan då blir det lätt att en kör utan i alla fall… Känner mig så jobbig och gnällig om jag försöker övertala killen att använda kondom, så det blir liksom fel åt båda hållen, så skulle bli jätteglad för lite tips på vad jag kan säga/göra!

- Ja… Alltså. Jag tycker att du ska vara “jobbig och gnällig” (vilket du absolut överhuvudtaget inte är!!). Det kanske är fumligt och osexigt, men fan så mycket bättre än att få en könssjukdom. Men ont ska det väl inte göra? Låter konstigt. Jag förstår ju att kondom inte är superkul för någon (finns dock de som inte alls har något problem med det). Men när man riskerar oönskad graviditet eller könssjukdomar så finns det liksom inga alternativ, tycker inte du ska köra utan bara för att inte vara “besvärlig”. Man kan ju överväga andra alternativ om det är en fast partner, men om det är kondom du föredrar ska han respektera det. Jag måste säga att jag inte tycker det är rimligt att du ska behöva övertala killen att använda kondom. Det är inget man ens ska behöva argumentera om. Vad är det för en idiot? Är han sån hade jag nog bara sagt hejdå.

 

Letar du lägenhet i Landskrona eller funderar du på att byta stad? Hoppas du hittar något! Håller tummarna :)

- Jag letar i Helsingborg för tillfället. Det är ju lite dumt just nu eftersom jag inte vet var jag kommer att jobba efter examen. Men jag gillar Helsingborg. Tack!! :D

 

Jag förstår inte varför det snackas så mycket skit om p-piller. :/ Hur p-piller påverkar var och en är individuellt. Det som funkar för vissa, kanske inte funkar för någon annan.. Alltså kom igen, man kan inte veta om det är bra eller dåligt för en om man inte testar.. Dumt att gå miste om erfarenheten, eftersom det faktiskt kan vara positivt..

- Förstår vad du menar, men vill också påpeka att biverkningarna kan vara väldigt illa. För att ta mig själv som exempel så blev jag djupt deprimerad, så deprimerad att jag inte ville leva längre. Sen har jag upplevt andra mer eller mindre allvarliga biverkningar med andra p-piller. Det är klart att man kan få en positiv upplevelse av att äta p-piller eller ingen alls. Jag vill bara inte att någon ska behöva gå genom det som jag upplevde. Jag menar inte att “snacka skit” om p-piller. Jag är bara ärlig. Jag tycker att det negativa måste lyftas också, samt visa att det finns andra alternativ. Sen får alla ta egna beslut.

 

Åh vart helt kär i tröjan, så snygg! Vart har du köpt den?!

- Beställde den från H&Ms hemsida för något år sedan. Tack :)

 

IMG_9689.JPG

 

Haha alltså jag blir alltid så förvirrad av dina konversations-inlägg! Jag läser alltid replikerna som att varannan är du och varannan är den andre personen men du har för vana att dela upp vissa repliker i två fast det är samma person som säger båda! Varför gör du det? Varför skriver du:
“Johannes: Blabla.
Johannes. Blablabla bla..”
Istället för att slå ihop replikerna:
“Johannes: Blabla. Blablabla bla..” ?? Har undrat det här ett tag nu/ tjej utan liv haha :)

- Haha! Det är för att skapa lite mer “effekt”, så att det blir en liten paus. Personen sa inte det i samma svep liksom, det är en ny replik. Det är därför jag delar upp det. :)

 

Har en fråga, är det du eller Johannes som äter vid den “låga” delen av bordet. Haha lite konstig fråga kanske men har alltid undrat! :D

- Jag. Man får alltid det sämsta när man är minst/kortast. T.ex sitta längst bak i trånga bilar pga “mina beeen får inte plats buuuhuuu”. Vi borde göra någon form av revolution vi kortisar!!

 

Hej!
Tänkte fråga hur du tänker kring vart köttet kommer från när du äter ute. Frågar du då och väljer du då en annan rätt? Vet att du tänker mycket på det när du handlar i vanlig mataffär med ekologisk och svenskt. :) Kram på dig

- Helt ärligt så tänker jag inte alls. Jag tänker bara att jag ska välja det jag är mest sugen på. Det är så svårt det där, att “vara en bra människa” och göra perfekta val hela tiden. Jag försöker, men kommer aldrig vara 100%. Som till exempel när jag går på restaurang. Men det är ju klart att jag till exempel valt svenskt kött framför annat kött om det stått på menyn, jag frågar dock inte.

 

IMG_9697.JPG

 

Undrar inte du varför Ross och Rachel inte tog Monica och Chandlers lägenhet när dom flyttade? Ross bor ju bara i en två och deras var större. Så hade Emma fått ett eget rum. Det är helt ologiskt att dom flyttar ut!!!!

- Haha. Men Ross har väl också två rum (en trea)? Jag tänker på när Rachel var inneboende där när hon var gravid, då hade de ju varsitt sovrum. Så rent storleksmässigt behöver de inte flytta.

 

Hej! Jag vill bara säga att jag tycker du är så bra på det du gör och jag gillar din blogg. Jag har dock en sak jag vill ha hjälp med och du kommer med så bra svar så jag hoppas du vill hjälpa mig.
Jag och min pojkvän har varit tillsammans i 2 år snart. För ca 2 veckor sen började han bete sig konstigt och jag fick reda på att det var för han känner att vi inte passar ihop längre och vill ta en paus. Vi pratade, han var ensam och 3 dagar efter sa att han inte kände så längre. Jag blev såklart förstörd när han sa det så efter det gick jag runt och mådde skit hela tiden. Grät och var rädd att han skulle lämna mig. Igår kände jag att något var fel men han sa att allt var okej. Jag kände på mig att det inte var det och tillslut bröt han ihop och började gråta. Sedan sa han att han ville göra slut, av samma anledning som ovan. Jag vill inte det och jag vill kämpa för oss. Jag bad om en paus, vilket vi ska ha ett tag nu. Men jag tror inte jag kommer klara det. Jag är en person som behöver närhet. Och att vara ifrån varandra och samtidigt inte veta/kunna göra nånting åt den andras känslor dödar mig. Jag vill bara få slut på lidande och avslutat vårt förhållande nu. Men samtidigt vill jag vänta och se om vi kan fixa det. Men det känns som om jag inte kommer lita på honom då, eftersom han ljög för mig och sa att allt var bra i flera dagar. Snälla hjälp mig!

- Förstår att det är jobbigt. Vet inte riktigt om jag kan hjälpa dig tyvärr :( Men ska skriva hur jag tänker. Jag brukar tänka att om det är något konkret fel i förhållandet, t.ex. man ses för lite, bråkar för mycket, stör sig på något och så vidare, då kan man lösa det (i de flesta fallen i alla fall). Men om det är känslorna som tar slut är det svårare att reparera. Som det verkar utifrån vad du skriver är det vad som hänt för din kille, han vet inte om ni passar ihop längre. Förlåt om jag låter hård, men jag hade nog tolkat det så. Kanske har han en svacka eller är inne i en dålig period eller vad som helst och kanske en paus skulle få honom att komma till insikt om “vad han har”. Jag vet inte. Men det jag vet är att du måste tänka på dig själv. Ta den här pausen och bygg upp dig själv och ditt liv. Vad vill du ha? Vilken typ av människa vill du vara med? Det är så lätt att man bara blir ledsen och går och väntar på den andra partens “beslut”. Som att man inte längre är en del av det. Det är du ju! För även om han nu skulle säga att han vill vara ihop så är det som du säger, hur ska du kunna lita på honom? Det finns två alternativ efter pausen: antingen så gör ni slut, eller så går ni vidare tillsammans och släpper vad som hänt nu. Det är lättare sagt än gjort, men ett förhållande funkar inte om man går runt och är orolig. Oavsett vad som händer så kommer det bli jättebra. Det lovar jag! <3

 

åh vart har du köpt soffan och vad heter modellen? :D

- Min soffa är från Mio. Minns tyvärr inte! :(

 

DSC06014

 

18 personer gillar detta!

Min dag såhär långt

Min vardag » 26 januari, 2015 » 18:1328 kommentarer /

IMG_9730.JPG

Tänkte att jag skulle gå upp tidigt “äta frukost i lugn och ro och läsa artiklar”. Mmmm.. HAHAHA. Eller hur. Vaknade svintrött och snoozade en miljard gånger. Såhär såg jag ut precis innan jag gick till bussen.

 

IMG_9751.JPG

Hade föreläsning i kriskommunikation. Campus kaffe alltså. Hatkärlek.

 

IMG_9769.JPG

Sen hem igen för att i vanlig ordning byta om och sätta upp håret. Johannes ville också vara med på bild. Heh. Jag har köpt ett nytt mobilskal förresten. Det förra jag hade fick jag hemskickat och det stod “chocolate, coffee, pancakes” på det. Choklad och kaffe i all ära….men pannkakor? Jag vet inte? Pannkakor är väl okej, men gillar inte det tillräckligt mycket för att ha det på mitt mobilskal. Så tröttnade på att vara pannkakstjejen och impulsköpte nytt på Hemmakväll i lördags.

 

DSC06100

Bestämde mig för att göra fläskfilégryta. Här är alla ingredienserna förutom en paprika och kryddor. Provade en ny italiensk kalvfond. Väldigt pesto-ig.

 

DSC06104

Grytan tog form.

 

DSC06108

Maaaaat.

 

IMG_9763.JPG

Vi åt framför tvn och tittade på Homeland. Är på säsong tre nu. Jag alltså. Vadå serieknarkare.

 

Nu ska vi göra lite kaffe för att piggna till sen ska vi plugga. Har en miljon artiklar att läsa i denna kurs och är det något jag hatar så är det artiklar. Det är ord och meningar, men mycket mer än så förstår jag inte. Är väl en vanesak kanske.

 

24 personer gillar detta!

Nyårslöften 2015

Min vardag » 25 januari, 2015 » 23:5244 kommentarer /

Jag tänkte att jag skulle berätta om mina nyårslöften. Jag vet att jag är sent på det och jag kan verkligen stryka att jag måste sluta skjuta upp saker från listan då jag redan misslyckats. Men här är mina tankar och löften under 2015. Högt och lågt:

 

Rutiner. Jag har bestämt (eller jag och J har bestämt, för han är högst delaktig i det här) att jag ska gå och lägga mig senast 01.00 på och stiga upp senast 09.00 på vardagar. Det är svårt för mig, nattmänniska som jag är. Men att sova vid 01.00 och gå upp vid 09.00 känns ändå okej, så det ska jag försöka hålla.

 

Norska. Jag känner att jag verkligen behöver uppdatera och förbättra min norska. Den försvinner mer och mer för varje år och det är riktigt jobbigt nu. Jag känner inte att jag kan vara mig själv när jag hälsar på min familj – för jag kan inte uttrycka mig fritt eller som jag vill. Det är så frustrerande. Egentligen är det bästa att vara i Norge ofta och länge, för varje gång jag varit där känner jag att norskan är så mycket bättre, men tyvärr har jag inte tid och möjlighet till det. Så därför funderar jag på att se norska tv-program, lyssna på ljudböcker och lyssna på norsk radio eller podcasts. Har ni tips så tar jag gärna emot! Nästa steg blir att läsa norska, men jag tror att det ger mig mest att lyssna. Tyvärr har jag inte hittat något bra att lyssna på ännu, men som sagt: tipsa gärna!

 

Sushi. Det här är väl kanske inte så livsomvälvande. Men 2015 ska vara året då jag provar sushi – på riktigt. Jag har ju som ni vet bestämt mig för att jag inte tycker om det och ska jag vara ärlig så mår jag illa av bara tanken. Men jag har ju faktiskt aldrig ätit sushi på en proffsig restaurang. Så jag har bestämt att jag ska prova det på riktigt och ge sushin en ärlig chans. Sen vet jag.

 

Ordspråk. Det här har väl egentligen lite med mitt intresse att göra, precis som när jag ville lära mig vad olika typer av blommor betyder, deras antal samt färg (ingen kan någonsin sända mig ett dolt budskap i en bukett, hehe). 2015 blir året då jag lär mig vad ordspråk egentligen betyder. Jag vill lära mig de fullständiga ordspråken och vad de faktiskt betyder och var det kommer från. Man säger ju oftast bara en förkortad del av ordspråk och det är inte alltid att allmänhetens uppfattning om uttrycket ens stämmer. Till exempel har jag hört att “blod är tjockare än vatten” egentligen betyder precis tvärtom då man egentligen syftar på fostervatten. Vet inte riktigt. Är det någon som vet?

 

Uttryck. Jag och Johannes har så många dåliga vanor i hur vi pratar. Den stora grejen 2014 har varit att vi satt in en extra vokal i ord. Till exempel “triangelen” och “cirkelen”. Vi gjorde även det i ord där det inte ens funkade bra, som “bollelen” (bollen). Till slut blev det så illa att jag nästan blev förvirrad över vad det egentligen heter. Triangeln eller triangelen?  Ibland fick jag även en impuls av att rätta människor. De bara: “Jag har ont i axeln”. Jag: “Du menar axelen”. Så.. Ja.. Det måste upphöra.

 

Mat. Fortsätta utmana mig själv och laga mycket mat och nya saker jag inte gjort. Måste bland annat bli bättre på skaldjur, fisk och att baka. 2015 händer det!

 

Vad är era nyårslöften?

 

DSC06072

44 personer gillar detta!

Tillbaka till stenåldern

Min vardag » 25 januari, 2015 » 20:1815 kommentarer /

Johannes lånar min Internetsticka under helgen och det känns som att jag lever på stenåldern. När jag skulle äta tidigare idag var jag tvungen att planera tillagningen efter ett program på tv-tablån för att ha något att äta till. Det är ju sjukt hur snabbt man blir bekväm med Netflix och en Apple-tv, men alltså VAD GJORDE JAG INNAN? Just nu bloggar jag med Internet på telefonen, men tyvärr är det inte obegränsat och jag kan inte streama med det. Aja. Jag överlever. (Typ).

 

DSC06088

DSC06094

Jag gjorde vegetarisk pyttipanna idag. Jag skulle ljuga om jag sa att det var jättegott, men det var okej. Inte världens smakupplevelse direkt. Jag köpte färdigskurna rotfrukter och sen skar jag upp svamp som jag hade i. Antar att det både är billigare och godare att köpa rotfrukter och skära upp själv, men ibland vill man ha det enkelt. De var inte frysta i alla fall. Usch, klarar inte av frysta grönsaker. De får så konstig smak. Eller är det bara jag?

 

15 personer gillar detta!

Söndag

Min vardag » 25 januari, 2015 » 15:1511 kommentarer /

Jag startade dagen med en powerwalk med Lina längs havet. Det var så soligt och fint att jag inte ens behövde använda massa filter på min bild. Det ni! Sen hängde jag med henne och storhandlade, väldigt praktiskt då hon har bil. Har planerat lite vegetariska maträtter framöver. Det behövs då det blivit väldigt mycket kött på sistone.

 

IMG_9710.JPG

 

Och nu till det ni alla väntat på! Antar att ni legat sömnlösa hela dagen för att ni varit så olidligt nyfikna på om det blev morotskaka eller kladdkaka. Trumvirvel……. Det blev morotskaka. Tyvärr. Det fanns dock semlor och en massa annat, så det gick ingen nöd på mig direkt. MEN! När jag skulle gå fick jag med mig en hel påse med små kladdkakor!! Hur gulligt?!

 

DSC06081

Jag är väldigt kräsen vad gäller bakverk. Men dessa är jättegoda. De är perfekt kladdiga och smakar mintchoklad.

 

37 personer gillar detta!

Tyckte väl att han blev lite väl exalterad

Konversationer, Min vardag » 24 januari, 2015 » 15:1622 kommentarer /

Jag: Det finns en Sia-outlet i stan!

Johannes: Finns det?!!???

Jag: Ja! Ska vi gå ner och titta på lite inredning en dag?

Johannes: Jaha…

Johannes: Jag trodde att du menade glassmärket.

 

119 personer gillar detta!

Kalas

Min vardag » 24 januari, 2015 » 13:048 kommentarer /

Nu ska vi på kalas till Johannes syskonbarn som fyller ett år. Hans syster är verkligen bäst på att baka. Jag hoppas att hon bjuder på kladdkaka och han hoppas på morotskaka. Får se vem av oss som “vinner”. Håll tummarna för kladdkaka!

IMG_9689.JPG

42 personer gillar detta!

Glömsk

Min vardag » 23 januari, 2015 » 22:2413 kommentarer /

Alltså denna dag. Säg något som INTE gått fel. Jag tror aldrig någonsin vi varit så förvirrade och glömska. Johannes glömde ett diskställ som han skulle ge sin bror, jag glömde presentcheckar vi skulle handla mat för, jag glömde bort att ta med ett påslakan som jag skulle byta (den egentliga anledning till varför vi ens skulle till Ikea), vi glömde köpa ägg…..och ja sen är det en massa saker till men det har jag glömt. Hehe. Såklart. Till slut så kändes det bara som vi kunde ge upp dagen. Inget gick rätt.

Hoppas på en mindre förvirrad dag imorgon!

Jag fick en efterlängtad ost och kex-kväll. Grejen är att J inte gillar ost. Negativa: Vi har aldrig ostkväll. Positiva: Mer till mig. Han gillar dock mozzarella, så vi fixade ihop  mozzarella med tomat, olivolja och pesto. Gott! Skulle haft basilikablad på också…men vet ni? Vi glömde köpa.

 

DSC06075

DSC06076

34 personer gillar detta!