Svar på några av era senaste kommentarer

Frågor & svar, Min vardag » 30 augusti, 2015 » 15:33 En kommentar /

Hej egoina!
Kan du ge lite break up tips? Vet att du precis gått igenom det och jag är i samma sitts. Hur tar man sig igenom det? Vi har 6 riktigt bra år i bagaget men nu håller allt på att krascha. Hur blir man glad igen? Hur går man vidare?
Hälsningar, en förvirrad och ledsen tjej!

- Det viktigaste är klyschan: tid. Bryt kontakten och acceptera att det gör ont och att det tar tid, men att du kommer må bra igen. Till och med bättre än vad du gjorde tidigare. Jag skrev en krönika på ämnet för något år sedan. HÄR hittar du den (förlåt för dåliga bilder, hoppas det går att läsa ändå). Tycker den är aktuell fortfarande. Där har du en “guide”. Kram! <3

 

Du som faktiskt har en utbildning i kommunikation och marknadsföring. Vad tycker du om domen mot Miss lisibell? http://www.expressen.se/noje/misslisibell-falls-for-smygreklam-i-video/

Tror du att fler bloggare kommer bli dömda? Jag tror att, speciellt de yngre, inte fattar eller förstår det här med reklam. speciellt reklam riktat mot barn.

- Jag tycker det är bra att det tas på allvar och att någon faktiskt fälls. Det finns regler att följa när man gör reklam i sociala medier och det är många som inte följer dessa. Genom att någon faktiskt fälls kan man hoppas på att folk generellt kommer skärpa sig. Sen just i hennes fall vet jag inte vad jag tycker, följer inte henne och vet inte hur “grovt” detta var. Jag menar, jag ser hela tiden diffus marknadsföring på Instagram och i bloggar och tycker ibland att det är helt galet att inte fler “åker dit”. Det gynnar ju alla att regler följs. Det är ärligare mot konsumenterna och dessutom skulle det nog göra att marknadsföring i sociala medier skulle tas mer på allvar. Det är ju väldigt lönsamma och inflytelserika kanaler. I längden skulle det också kunna göra att den typen av medier får högre status, precis som Bloggkommentatorerna nämnde, vilket i sin tur skulle göra det dyrare för företag att marknadsföra sig där. Det är ju helt galet om man jämför med till exempel vad en tryckt annons i ett magasin kostar jämfört med ett sponsrat inlägg i en blogg, och ofta når också till exempel bloggen ut till fler och har mer “kraft”. Men sen tror jag också att det behöver vara tydligare vad det är som gäller, många vet nog inte helt hur reglerna för spons, betald exponering osv ser ut, speciellt yngre människor på sociala medier, och det är ju väldigt tråkigt.

 

DSC08769

 

Egoina hjääälp! Det är så att jag har flyttat till en stad jag ska börja plugga i, och jag är så ledsen och har så mycket ångest att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Kan inte förstå hur jag ska kunna överleva här och plugga i tre år. Har du några tips som kanske gör det enklare att börja plugga alltifrån själva pluggandet, vänner, och att flytta hemifrån? Kram!

- Åh, jag har fått så många liknande kommentarer, så du ska veta att du inte är ensam. Det är sååå vanligt att känna så. Jag säger såhär: ge det tid. Det tar tid innan man kommer in i klassen, vänjer sig vid de nya rutinerna och den nya staden. Det är inte konstigt att ha ångest och vara vilse i början – det är ju läskigt! Tänk positivt och fake it until you make it i en månad till. Känns det fortfarande skit då så kan du överväga om du ångrar dig och vill hem. Då har du i alla fall försökt! Om det är någon med liknande erfarenhet som känner igen sig så kommentera gärna :)

 

Hej!
Jag har följt dig länge. Du är min kompis, bara det att du inte vet det. Missförstå mig rätt nu men det känns lite skönt att du inte verkar ha någon partner nu. Jag känner mig mindre ensam. Men är ändå så trött på singellivet. Hur gör man för att hitta någon? Har hört “sluta leta så händer det” för många gånger. Det går inte! Var är bäst att “leta”? Hur gör du när du känner dig ensam?

Vill avsluta med att tacka för att du delar med dig av dig själv och dina erfarenheter! Du är toppen!

- Åhhh men du är min kompis också <3 Haha, jag förstår vad du menar. Jag är så tacksam över att jag har kompisar som är singlar, det känns mindre ensamt. Inte så att jag inte unnar dem att träffa någon, men ändå, av egoistiska skäl är jag glad över det. Det är lite sant det här att det händer när man slutar leta (tänker som i DENNA krönika). Men alltså, om man vill träffa någon är det ju inte så att man bara kan ligga hemma och vänta på att det plötsligt ska ske. Man måste ju träffa människor. Det bästa är väl egentligen att dra sig till miljöer och hobbys man gillar och träffa någon på så sätt (tänker det är bättre än typ en nattklubb), men om det är omöjligt för dig att träffa någon på det sättet (vilket det är för de flesta) så rekommenderar jag dejtingappar och dejtingsidor. Ta en kaffe med olika snubbar och se vad som händer. :D Lycka till! När jag känner mig ensam hör jag av mig till Lina. Så himla synd att vi inte är gay alltså. Haha!

 

DSC09025
 

Hej! Nu ska jag fråga dig.. du är ju smal, tränar du eller håller du dig smal ändå? :-)

- Jag tränade mycket en period innan examensarbetet, sen tog uppsatsen sån tid att jag inte hann med och sen orkade jag inte börja igen. Jag tränar inte förutom att jag är ute och går ibland, och jag äter vad jag vill. Jag går upp och ner i vikt mycket beroende på humör. Är jag deppig äter jag dåligt till exempel. Men jag vet inte alltså, har inte vägt mig på många år så jag har egentligen ingen aning. Försöker fokusera på att må bra istället.

 

Hej, du som ändå äter ute ganska ofta. Hur mycket dricksar du? Tycker det är så jobbigt det där. Särskilt när det liksom blir att man får följa med till kassan (?) och betala själv med kortet, då säger de ju typ (o knappar in) hur mycket det blir bara. Och lunch vs middag ute – middag är ju mer eller mindre praxis att man dricksar, men hur ska man egentligen göra på lunch?

- Jag dricksar cirka aldrig när jag äter lunch ute. Det beror såklart på vilken restaurang det är, men om det är vid lunchtid och om det blir som du säger att man betalar vid kassan så känns det konstigt att ge dricks. Men är det ett restaurangbesök eller ett “finare” ställe på lunchen dricksar jag alltid såvida jag inte är totalt missnöjd. Det brukar bli cirka 10 %, mer eller mindre beroende på hur nöjd jag är.

 

IMG_4090

 

EGOINA! Jag har lite panik: jag ska börja studera på universitet. På distans, dessutom. Hur skriver man akademiskt, höll jag på att säga? Jag är relativt bra på svenska språket och har the basics, men jag känner mig ändå väldigt nervös. I och med att det är distans, liksom. Hur vill de ha exempelvis dokument skrivna? Är det times new roman som gäller, som på den gamla goda tiden? Storlek 12 antar jag? Etc etc etc. Gud, min hjärna…

- Det finns böcker om hur man skriver akademiskt, men tänker att om du är “bra på svenska språket” är det inga problem. Det viktiga är att skriva korrekt, undvika slang och ord som “alltså” och “man”, uttrycka sig koncist och att det man vill säga är tydligt. Det är alltså inte meningen att man ska prata över huvudet på folk, men språket ska ändå hålla en relativt hög nivå. Det brukar alltid finnas guider på hur uppgifter ska vara skrivna, om inte så fråga. Annars skulle jag rekommendera times, strl 12 och 1,5 radavstånd som standard. Lycka till! Det kommer gå skitbra!

 

Alltså, jag tänker alltid “vad skall jag ställa för fråga för att den skall komma med på “svar på senaste kommentarer”.
Hur töntigt och löjligt det än låter, så tycker jag att det är häftigt (jaaag veeeet) när ens fråga står där i centrum med fet stil. (Jaaag veeeeet).

Men, om du klickar på min ip-adress, ser alla kommentarer jag skrivit? (Inte för att jag kommenterat så mycket, men ändå, du vet)

Om du fick byta namn, vad skulle du byta till då? (Om frågan redan är ställd, diskvalificera denna. Abort abort)

*försöker komma på en rolig fråga*

Om du var tvungen att välja mellan att se en man med getingskägg eller en tupp som spelar schack, vad väljer du?

Sista: hur kan du inte gilla Ross? Jag blir så ledsen, för jag älskar Ross :( .

- Haha. Gullig du är :) 1) Ja, jag kan se alla kommentarer från samma ip. 2) Oj, bra fråga. När jag var liten tyckte jag om namn som började på J och skulle gärna vilja heta Jennifer. Idag är jag ändå glad över att jag har ett annorlunda namn. Sen kan jag faktiskt välja att ha ett fejknamn när jag till exempel beställer taxi. Haha. Orkar inte att de säger “va?” och sen ändå uppfattar fel namn. 3) Tupp som spelar schack, lätt! Läskigt med så mycket getingar ju. 4) Har svarat på denna fråga HÄR. Hahaha, en parentes bara. När du skrev “abort abort” kom jag att tänka på en scen i Scrubs där JD säger typ “abort the babies” till en präst och så blir det helt fel, men prästen svarar typ “I am pro choice”. Någon som sett?

 


6 personer gillar detta!

Valpmys

Min vardag » 30 augusti, 2015 » 13:516 kommentarer /

Jag har fått hänga med sötaste valparna i helgen. Alltså åh. Är typ avundsjuk på mig själv. Så mysigt!!! Nu har de öppnat ögonen, börjat gå, busa, leka och vifta med svansen.

 

Processed with VSCOcam with c1 preset

IMG_5176

IMG_5169

IMG_5168

IMG_5178

Jag lade mig på golvet och så bad jag min kusin “hälla” alla valpar på mig. Varför finns det inte ställen dit man kan gå och få umgås med hundvalpar egentligen? Jag hade kunnat betala för det. Det är som terapi.

 

l_70767293

HÄR hittar ni annonsen om någon vill se fler bilder, eller kanske bor i närheten av norska gränsen och är inne på att skaffa en Jack Russell terrier.

 

22 personer gillar detta!

När det är för sent

Krönikor, Min vardag » 29 augusti, 2015 » 14:2050 kommentarer /

Eftersom jag är upptagen med att hänga i Norge tänkte jag att ni kan få läsa förra månadens krönika i Veckorevyn så länge. Den handlar om en relation jag hade för längesedan. Tack för alla fina ord om den förresten, ni som kommit fram till mig på stan och så. Blir lika förvånad och glad varje gång.

Hoppas ni gillar!

 

DSC09861

DSC09866

DSC09868

DSC09870

103 personer gillar detta!

Gårdagen

Min vardag » 29 augusti, 2015 » 10:239 kommentarer /

Igår hade vi grillkväll hemma hos min kusin.

 

FullSizeRender(2)

FullSizeRender

Jag såg ut såhär.

 

IMG_4985

*blink blink*

 

IMG_4984

I väntan på maten ville en annan kusin ta bilder på folk eftersom “det var så fint ljus”. Alla ställde upp.

 

IMG_4978

Här är bilden på mig. Fint ljus indeed.

 

IMG_4983

Vi hade dukat för att sitta ute. Men när solen började gå ner blev det höstkallt.

 

IMG_4980

Men då kom vi på den briljanta idén att hänga för lakan med klädnypor, så att det åtminstone blev vindstilla.

 

IMG_4982

Hur svenskt (och norskt dådå) kan det bli?!? “Det är sommar och då SKA man sitta ute, spelar ingen roll om det är kallt”.

 

IMG_4981

Vi satte oss till bords och prydnaden var så hög att vi knappt såg varandra. Haha. Det är väl tur att vi vet hur vi ser ut.

 

IMG_4979

Sen åt vi mat, dessert, drack en drink och visade upp diverse aktuella klipp för varandra. Förresten, den norska filmen bölgen som kom ut igår verkar ju jättebra. Någon som sett? Efter det åkte vi hem till min faster och myste med valpar, men det förtjänar ett eget inlägg.

 

24 personer gillar detta!

Plus och minus just nu

Listor & punkter, Min vardag » 28 augusti, 2015 » 13:3412 kommentarer /

- Skar mig mitt i handflatan igår på en glasskärva som jag missat när jag städade upp ljuslyktan jag slog sönder. Aj.

+ (Men är så lycklig över att jag dammsög upp massa glasskärvor. Nu måste ju garanterat alla spindlar där inne vara döda liksom).

+ Har tjänat cirka ingenting de två senaste månaderna eftersom sommaren är dålig business för bloggen, men nu när hösten kommit igång har det också ordnat sig på den fronten. Skönt!

- Kanelbullen jag köpte på Espresso House till min bussfärd var torr : (((

+ Valparna (som min faster har) har öppnat ögonen!!! Som det ska valpmysas i helgen!

- Chauffören plockade bort reserverat-skylten nu när vi stannade i Göteborg.

+ MEN. Ingen satte sig här!!!!!

 

IMG_4764

Woooh. Happy times.

 

28 personer gillar detta!

På bussen

Min vardag » 28 augusti, 2015 » 11:2211 kommentarer /

FullSizeRender

Jag kör en favorit i repris. Haha. Antagligen kommer mitt dåliga samvete ifatt mig i Göteborg, men aja. Dessa två timmar är guld värda.

 

FullSizeRender(2)

Älskar förresten att jag åkt buss så mycket att jag nu vet exakt vilka säten som har eluttag. Det finns nämligen inte vid varje säte. Bussexpert = jag.

 

33 personer gillar detta!

Dagens shopping

Min vardag, Ytligt » 27 augusti, 2015 » 17:4716 kommentarer /

Jag shoppade lite småsaker idag som torrshampoo, deodorant och sånt där, men även kläder “till mitt nya jobb”. Det är väl kanske en aning överdrivet att köpa kläder till ett jobb jag inte fått än, men om inte annat kan jag väl sitta hemma och se viktig ut.

 

DSC09849

Har nämligen velat ha en sån här hög kjol länge nu. Det är så konstigt med storlekar. Jag fick ta XS, men den var ändå lite stor. Men sen kan jag ha typ XL i andra underdelar. Vad händer? Nog för att min kropp är oproportionerlig, men komigen. Från H&M.

 

DSC09852

Kostymbyxor är också något jag har velat ha ett tag. Köpte helt vanliga svarta från Lindex. De gjorde sig inte bra på bild, men ni fattar grejen.

 

DSC09859

När jag ändå var på H&M passade jag på att spana in deras nya smink. Eller är det nytt? Det kanske bara är förpackningarna som är nya? Köpte en ögonskugga och ett läppstift. Jag tycker det är så svårt att köpa rätt nyans på läppstift förresten, känns som det alltid ser annorlunda ut i butikens ljus än vad det gör hemma sen. Ganska irriterande. Ja. Ni hör. I-landsproblem nummer ett. Typ som när jag var i Norge senast och vi satt och diskuterade om det är finast med glödlampor som har gult ljus eller glödlampor som har vitt ljus i säkert 45 minuter. Då har man inte många problem i livet.

 

30 personer gillar detta!

<3

Min vardag » 26 augusti, 2015 » 22:1836 kommentarer /

Det blev en lång PW med Lina idag. Jag tänker ofta att det hade varit helt omöjligt för mig att bo i en stad som inte har hav. Finns ju inget bättre än att gå längs med havet. Jag tror att jag hade saknat det. Hur känner ni som inte har det? Ni kanske inte ens tänkt på att det är något att sakna? Det kanske är som för mig med syskon. Jag har ju aldrig haft några, så jag har inget att jämföra med.

 

IMG_4748

IMG_4746

IMG_4747

IMG_4744

IMG_4745

 

Jag fick ett tråkigt dödsbesked ikväll. Jag ska till Norge till helgen för att gå på släktträff. Det var planerat eftersom en släkting till mig var sjuk och inte hade så långt kvar. Men nu har han gått bort och det är så sorgligt att det skedde innan festen. Såklart väldigt sorgligt i allmänhet också. Vi visste inte riktigt om det skulle bli av ändå och jag har varit osäker på om jag ska åka eller inte. Men familjen bestämde precis att vi skulle ha träffen ändå, så det blir av. Det är om inte annat fint att alla samlas till en minnesstund. Kom ihåg det alla, livet är skört. Ta hand om er <3

 

50 personer gillar detta!

Dagens lunchdejt

Min vardag » 26 augusti, 2015 » 17:2729 kommentarer /

Idag var jag och lunchade med Toby. Jag och Toby har “känt” varandra i cirka sex år. Han hade också en blogg då och vi pratade ibland. Han bor i Luleå, men är i Skåne på semester nu, så vi såg till att äntligen träffas. Så sjukt det där. Det kändes verkligen som att vi kände varandra, som att jag var och lunchade med vem som helst annan av mina vänner. Bloggvärlden alltså <3

 

FullSizeRender

Vi bestämde oss för att luncha på Olearys. När vi satte oss ner kommer det plötsligt världens mest påträngande svettlukt som vägrade försvinna. Jag tittade runt om mig för att upptäcka “boven”, men det var nästan tomt på restaurangen. Jag vågade inte säga något in case det skulle vara Toby, men till slut utbrister han “Alltså…luktar här inte svett?”. Haha! Så vi började gå runt inne på Olearys och liksom lukta för att se var det kom ifrån. Vi förstod ingenting och vet fortfarande inte vad det berodde på. Men till slut blev det så illa att vi fick byta bord och satte oss i den andra delen av restaurangen istället, och där slapp vi svettlukten som tur var.

 

FullSizeRender(2)

Toby bloggar inte längre, men funderar på att börja igen. Annars kan man hitta honom på Instagram där han skriver mycket om LCHF bland annat. @tobyshh

 

IMG_4686

Vi tog en wefie innan vi åkte hem. Vi kom fram till det här: selfie = en person, wefie = två personer, groupie = fler än två personer. Någon som kan bekräfta?? Sen pratade Toby om gayfie också, men det är inte så användbart för mig kanske. Haha.

 

30 personer gillar detta!