Hur man gör stora symboler på Snapchat

Min vardag » 26 april, 2015 » 23:05 20 kommentarer /

Någon frågade hur man gör stora symboler på Snapchat och jag vet att jag fick frågan av en kompis häromdagen också, så jag tänkte att jag förklarar in case någon har missat.

 

IMG_1585.PNG

Skriv text eller symbol och sen klickar ni på det stora T:et uppe i hörnet, där den blå pilen pekar.

 

IMG_1586.PNG

Då blir symbolen/texten stor. Klickar man på T flera gånger ändras det igen och blir centrerat eller litet igen.

 

IMG_1587.PNGMan kan också flytta den med fingret dit man önskar och göra symbolen större/mindre/rotera genom att använda fingrarna.

 

Sådärja.

/Dagens Snapchatskola.

 


19 personer gillar detta!

Vad vill ni se mer av?

Min vardag » 26 april, 2015 » 22:2717 kommentarer /

Jag fick en insikt precis. Om en månad är jag klar med det här! Den slutgiltiga inlämningen är den 25 maj. Det kommer bli tufft fram tills dess, men det är ju faktiskt inte så lång tid kvar. Jag försöker visualisera hur det kommer att kännas efteråt.

Det jag har mest ångest över är bloggen. Jag vet att jag inte presterar så bra som jag borde och vill. Ni får gärna komma med idéer om vad ni vill att jag ska blogga om! Vad tycker ni mest om? Vad vill ni se mer av? Vad är tråkigt? Vad är bra?

 

IMG_1588.JPG

Just nu. Testund och Nutella med sked.

 

16 personer gillar detta!

Helgen

Min vardag » 26 april, 2015 » 19:155 kommentarer /

Denna helg har jag 1) bokat in massa intervjuer till min uppsats, 2) sett helt galet mycket Suits, 3) hängt med L’Etang, 4) införskaffat mig ett munsår, 5) inte lagat mat en enda gång och 6) sovit. Ändå bra. Förutom det där med munsåret då. Alltid samma sak när jag är stressad.

Vad har ni gjort?

 

IMG_1531.JPG

IMG_1532.JPG

Bjuder på två bilder från när jag roade mig på Snapchat.

 

12 personer gillar detta!

Svar på några av era senaste kommentarer

Frågor & svar, Min vardag » 25 april, 2015 » 21:3322 kommentarer /

Lusläste lite gamla inlägg i din blogg (stalker som jag är) och såg i en frågestund att du skrivit att du vill ha barn ganska snart. Detta var alltså 2009, hur ställer du dig till det idag? =)

-  Haha! Så har det nog varit ända sedan jag var 18 år, att jag tänkt att jag “snart vill ha barn” (snart = det vill säga inom några år). Men jag har väl blivit mer realistisk med tiden och förstått att det här med att planera framtiden inte riktigt fungerar. Det är omöjligt att veta nu vad man vill om fem år. Det är klart att man kan ha en uppfattning, men sen när de fem åren har gått känner man kanske inte alls som man trodde att man skulle göra. Jag var helt säker på att “vid den här åldern kommer jag veta vad jag vill göra och vid den här åldern kommer jag ha mitt drömjobb och vid den här åldern kommer jag vilja ha barn”, men det funkar ju inte så. Dels för att man inte bestämmer allt själv och dels för att det inte är säkert att man är redo för det man trodde man skulle vara redo för. Jag trodde liksom att det var något magiskt som skulle hända, att man vaknar en dag när man till exempel fyller 25 och bara “nu är jag vuxen”. Men man är ju precis samma person, haha. Jag tar det som det kommer. Just idag vill jag inte ha barn. Jag vill snarare jobba, resa, köpa boende och lägga alldeles för mycket pengar på mat. Men vem vet vad jag vill om två år. Det får vi se då.

 

HUR gör du dessa fina lockar? Med plattång eller locktång? Vilken locktång isf? Och sen?Jag äger en plattång som också ska gå att göra lockar med, ser dock förjävligt ut när jag testat trots att jag provat många gånger och tittat på tutorials eller hur det stavas..

- Jag lockar med plattång, men funderar lite på att köpa en locktång för att jag tycker lockarna blir finare. Det är inte svårt att locka med plattång, det är bara att öva. Kanske lätt för mig att säga, jag verkar ha lite talang för det där om man ska lyssna på mina vänner som blir lika chockade varje gång jag fixar deras hår. Ska se om jag vågar mig på ett klipp så att jag kan visa er :)

 

På tal om något helt annat: köpte inte du ett par kilklackar från Tommy Hilfiger någon gång? Hur var de? Sköna? Bra kvalité? De har ju himla många snygga grejer men vill inte köpa något om de är obekväma eller går sönder fort. :P

- Ja. Ett av mina bästa köp tror jag! Jättefina och hur sköna som helst. Längtar tills det blir varmare och jag kan ha dem!

 

20140601-163009-59409720

(Hittar inte originalbilden på skorna, så ni får det här bildkollaget).

 

Har du något tips på hur man tar sig igenom långa perioder av att inte ses? Min pojkvän är i kina till midsommar och det är rätt jobbigt med tidsskillnaden (när jag är ledig är det natt där) plus att internet där inte är jättebra.

- Är sämst på långdistansgrejer. Men något jag tänker är viktigt är att låta varandra vara delaktiga i varandras liv. Då menar jag inte bara att prata en gång om dagen och fråga “vad har du gjort idag”, utan att höra av sig ofta, även om smågrejer. Om det hänt något kul, vad man tänker på, den där söta hunden man såg, vad man lagar till middag. Att man fortfarande “delar varandras vardag” utan att man gör det. Annars tror jag det är lätt att man glider isär.

 

Fick veta igår att jag behöver glasögon (yey pga kommer se sjukt smart ut!) och tycker dina bågar är skitfina! Vart har du köpt dem och vet du möjligtvis vad de heter? Har försökt kolla runt lite på olika bågar men det är verkligen en djungel utan dess like.

- Mina är från märket Archipelago of Scandinavia. Tycker om dem jättemycket! Men råder dig att testa massor av bågar eftersom de som är fina på andra kanske inte är fina på dig eftersom alla har olika ansikten. Jag har en väldigt litet ansikte (enligt min optiker, haha), så mina glasögon är inte så stora som vanliga “mediebrillor” är, men ser ändå stora ut pga litet ansikte. Vet inte om du förstår vad jag menar, men iaf: testa. Jag har spenderat hela dagar med att gå runt i olika glasögonbutiker och testat bågar. Ta bild med telefonen och jämför. Be någon annan ta bild på dig också så att du får en uppfattning om hur glasögonen ser ut på långt håll. Hoppas du hittar något bra :) Och ni som har frågat angående bilder på mina glasögon, jag veeeet. Har inte glömt! Jag lovar! Det är bara så mycket just nu och just glasögon-bilder är inte prio. Pliz forgive me <3

 

Varför umgås inte du och Izza längre?

- Jag bor i Skåne och hon i Stockholm. Jag har fullt upp, hon har fullt upp. Inte konstigare än så. Men tänker på henne ibland, så himla fin människa den där <3

 

20040_10150091511035626_2531136_n

20040_10150091511080626_1832991_n

 

Hej fina du!
Jag och pojkvännen fick nyss reda på att vi ska bli sambos nästa lördag (känner mig så jäkla vuxen!). Jag älskar verkligen din stil på inredning och det hade vart asnajs om du gjorde verklighet av planerna med en inredningskategori när du orkar och hinner :D Kram, du äger! <3

- Åh tack! Vad glad jag blir! Jag tänkte visa upp några tavlor jag beställt i ett inlägg snart (ska göra en tavelvägg ovanför soffan). Kanske skapar en kategori då! Annars tycker jag det är lite tråkigt med inredning just nu eftersom jag inte vill bo i just denna lägenhet så länge till. Så det kommer mer på den fronten när jag flyttar :) Grattis till samboskapet förresten!

 

Vad tyckte du om bönpasta? Hur smakade den? Bönigt?

- Bönpasta är gott. Men det gör sig bäst till något och inte bara i sin ensamhet. Det smakar inte pasta helt och hållet, men heller inte jättebönigt (haha, vilket ord).

 

På tal om Vänner, måste bara fråga. Kan du inte ge din åsikt om när Ross var otrogen mot Rachel? Tycker du det var “okej” av honom för att dem var “on a break” och att Rachel överreagerar eller att Rachel har rätt som blir sur? :)

- Jag känner såhär: Ross kämpar för att det ska funka trots hennes jobb och jag tycker att Rachel borde varit lite mer bekräftande så hade de kanske sluppit hela svartsjuke-grejen, men samtidigt är Ross lite väl överdrivet svartsjuk och “på”. Jag förstår dock Ross att han blev väldigt sårad när Rachel vill ha en paus och jag förstår att han tänker att det är slut. Sen pratar de ju i telefon och samtidigt som det blir helt fel och att det är olämpligt att Mark är där borde Ross istället kanske försökt höra vad Rachel sa (för hon sa ju att hon ångrade sig). Men jag förstår ju på ett sätt att han reagerar som han gör. Det värsta i det hela är nog ändå att Ross tänker ljuga istället för att erkänna vad som hände. Det är under all kritik, det är helt sjukt att han kan vara så egoistisk.

 

18 personer gillar detta!

Inte på riktigt

Min vardag » 25 april, 2015 » 19:3723 kommentarer /

Den här grejen i Greys. Jag pratade med Johannes igår och försökte få honom att förstå att jag faktiskt mår dåligt över det. “Serien har varit med mig nästan hela mitt vuxna liv”, försökte jag förklara. “Karaktärerna är ju mina kompisar”. Men han bara babblade om att “det inte är på riktigt”. Alltså ÅH. Jag “längtar” till samma sak händer i en serie han gillar. Så ska jag sitta där och bara “alltså det är inte på riktigt”. Obs! Läs inte kommentarerna i detta eller förra inlägget om ni inte sett avsnittet än så slipper jag låta bli att publicera kommentarer med spoilers.

Jag har precis varit på ett event J har hjälpt till att fixa och nu ska jag sätta mig med min kära L’Etang bok. Drottning av PR. Spännande lördag minsann.

 

IMG_1571.JPG

 

9 personer gillar detta!

Hemma

Min vardag » 24 april, 2015 » 19:4761 kommentarer /

Jag bestämde mig för att stanna hemma. Det är tråkigt och jag är ledsen, men det känns bättre så och att jag har kul när jag åker till Berlin.

Jag såg precis det senaste avsnittet av Greys Anatomy och !!!!!!!!!!!! Ska inte spoila något….men alltså !!!!!!

Ni vet när ni vet. Ha en bra fredag!

 

IMG_1560.JPG

Jag och Betty måste lätt skaffa en sån här.

 

37 personer gillar detta!

Jag är ju där hela tiden

Konversationer, Min vardag » 24 april, 2015 » 13:525 kommentarer /

Mamma: Brukar du köpa kaffe på Espresso House?

Jag: Hehehehe “näääeee”.

Mamma: Va?

Jag: Jaha.

Jag: Jag trodde det var en pik.

 

32 personer gillar detta!

Dåligt samvete hur jag än gör

Min vardag » 23 april, 2015 » 23:3868 kommentarer /

Handledningen gick bra idag. Vår handledare tyckte att ämnet var bra och intressant och gav bra feedback och tips. Men vi fick frågan och vi har som plan att lämna in arbetet i juni… Det har vi ju såklart tänkt, men vi fick rådet att inte göra det som det ser ut nu (för att vi ska slippa ett U). Det beror helt enkelt på att vi inte kommit så långt som vi borde vid det här laget, men handledaren sa också att det nog kunde gå om vi gjorde ett ryck. Det känns så himla jobbigt. Det är klart att vi skulle kunna fixa det till råmanusinlämningen som är den 12 maj, men vi inser också hur mycket det krävs, och att få rådet att kanske inte lämna in gav oss en spark i rumpan och en realitycheck.

Så jag vet inte hur jag ska göra med resan till Norge nu. Jag skulle egentligen åkt imorgon och stannat till måndag, men jag känner att jag inte har tid. Jag är så stressad. Det är jobbigt för jag mår skit oavsett hur jag gör. Stannar jag hemma kommer jag må dåligt över att jag inte får träffa min familj och för att flera av dem tagit sig tid för att träffa mig, men åker jag mår jag dåligt över att jag är stressad och att det är så mycket jag borde göra. Min faster var hur gullig och förstående som helst och tyckte att vi skulle skjuta på det bara, men jag vet inte. Mår så dåligt. Vill inte göra någon besviken och får så dåligt samvete.

Jag ångrar så mycket att jag bokade en långweekend till Berlin nästa vecka. Det hade jag aldrig gjort om jag visste att det skulle vara såhär och den resan kan jag inte direkt boka av. Var så naiv när vi bokade resan för några månader sedan och tänkte att “ja, det är ju inga problem”. Alltså åh. Kan jag klona mig själv i tre delar och göra olika saker på olika platser tack? Vill inte vara med längre.

 

IMG_1552.JPG

22 personer gillar detta!

Jag behöver min space

Min vardag » 22 april, 2015 » 23:00151 kommentarer /

På väg hem från biblioteket hämtade jag ut några paket varav ett var stort och tungt och när jag skulle ta bussen hem så stannar en kille mig, han liksom tar tag i min arm och stannar mig. “Ehh hej?”, undrar jag. “Jag ville bara säga att du är vacker”, säger han. Alltså va? Visst att sånt händer när jag festar eller att killar ropar det på gatan, men att ta tag i min arm sådär för att säga det mitt på ljusa dagen? Så obehagligt.

Irriterad som tusan satte jag mig på bussen. Bussen var nästan tom och jag satte mig längst bak där ena sätet var sönder. Eftersom det var sönder kändes det okej att ställa paketen bredvid mig, ingen vill ändå sitta där tänkte jag, och dessutom var det ju nästan ingen folk. Vi åker 20 meter och sen flyttar en kvinna sig från sin plats och vill sitta sig bredvid mig. Jag flyttar upp paketen och väskan i knät och blir sjukt obekväm. Jag menar, bussen är helt tom och hon väljer att sitta bredvid mig när jag har så mycket saker och dessutom på ett söndrigt säte. Hon börjar prata och prata och prata. Inte otrevlig alls och ville väl säkert bara ha sällskap.

Jag kanske låter som världens mest gnälliga och ni kanske tycker att “killen bara ville vara snäll” (där håller jag inte med, men det vet vi ju redan) och att kvinnan “bara ville ha någon att prata med”. Men jag får panik när främlingar inkräktar på min space sådär.

Jag börjar nästan tänka att jag ska sluta se så “trevlig” ut. Att jag förstår folk som luktar. Kanske är det en strategi att inte duscha (obs ej folk som inte har något val, menar de som struntar i det). Kanske har de kommit på hur man blir lämnad ifred? Kanske jag ska sluta le?

Jag pratar gärna med folk, men inte sådär påträngande. Får panik. AAAHHHHH. Aja. Tack för att jag fick gnälla av mig.

 

77 personer gillar detta!