En liten update

Min vardag » 23 maj, 2015 » 01:08 27 kommentarer /

IMG_2021.JPG

 

Jag behövde en paus från hela spektaklet med att skriva C-uppsats och lämnade min grotta för ett glas vin ute bland *riktiga människor*. Så busigt. Nu är jag tillbaka igen och en färdig uppsats börjar ta form. Vi har dock upptäckt att den är ALLDELES FÖR KORT fortfarande. Haha, alltså jag förstår inte hur det kunde hända ordbajsarna nummer ett? Jag trodde att de resterande dagarna skulle gå åt till att sålla, men nejdå.

Morgondagen kommer handla om att få fram mer teori och mer analys, vi tänker dock kvalitet framför kvantitet, annars får det vara. Men det ska nog gå. Sen kommer söndagen handla om småfixande, se över referenser, innehållsförteckning och annat kul. Låter enkelt, men det kommer ta såååån tid. Sen på måndag ska den in OCH JAG ÄR FRI. Egentligen känner jag väl inte att vi är helt redo för att lämna in på måndag, men vad har vi att förlora? Ja visst, det kommer bli rätt så pinsamt på opponeringen. Men I can take it. Eller så är jag för självkritisk, vet inte. Tack för att ni är fina, tålmodiga och peppande! <3

 


62 personer gillar detta!

Antingen eller

Min vardag » 22 maj, 2015 » 00:5923 kommentarer /

Sedan jag fick mina glasögon är det ingen som påpekat det. Alltså ingen. Jag går till skolan och träffar människor, men ingen har sagt något. Jag tänker att jag antingen ser väldigt ful ut och att folk därför undviker ämnet. Eller så har de inte lagt märke till det och tror att jag alltid haft glasögon.

Som med Chandler:

 

1

2

3

4

5

6

7

8

123 personer gillar detta!

Update

Min vardag » 20 maj, 2015 » 11:2912 kommentarer /

Hej! Tänkte mest kika in och let you know hur det är med mig. Min blogg kommer inte vara sådär superkul denna vecka tyvärr.

Jag mår bra och det går framåt, men jag fryser så mycket hela tiden. Blodcirkulationen älskar väl inte att sitta framför en dator dygnet runt tänker jag… Igår virade jag in mig i täcke och filt och satte mig på golvet där solen lyste in och skissade på vår analys för hand. Det är svårt att få den att gå ihop med en röd tråd utan att det känns som att alla ämnen bara är staplade på varandra. Nu är den ganska bra, men fortfarande för kort. Den ska ju utgöra hälften av uppsatsen. Jag tänker dock att vi lika gärna kan ta bort lite teori. Uppsatsen MÅSTE ju inte vara 40 sidor, så länge vi får svar på våra frågor är det ju lugnt.

 

IMG_2007.JPG

30 personer gillar detta!

Nu kör vi

Min vardag » 18 maj, 2015 » 20:1782 kommentarer /

Vi hade vår sista handledning på uppsatsen idag. Det gick ändå helt okej. Hon avrådde inte från att gå upp i juni, men det är myyyyycket som behöver göras. Överväldigande mycket. Den slutgiltiga uppsatsen ska in om en vecka. En vecka! Så om ni inte hör så mycket från mig den närmsta veckan vet ni varför.

Jag pendlar mellan att tänka att “jamen en vecka är ändå rätt lång tid, det klarar vi” till att panika totalt. Det går i vågor.

Idag och imorgon ska jag få ihop 10 sidor analys (hjälp) och Betty ska kötta teorin. Jag kände att jag behövde vin. Tänker att om jag ska ordbajsa analys är det en fördel att inte vara helt nykter. Men hade tyvärr glömt mitt leg så kunde inte köpa. Johannes blev min räddare i nöden.

 

IMG_2003.JPG

Titta! Hur gulligt? Grattis på måndagen. Hehe. Jordgubbsvin. Så somrigt!

Vill inte höra massa moralpredikningar om hur jag inte borde dricka vin på en måndag och så vidare. Nu är alla medel tillåtna.

 

140 personer gillar detta!

Shoppingen från Berlin

Min vardag, Ytligt » 17 maj, 2015 » 16:4042 kommentarer /

Jag vet att jag är sen på det, men här kommer bilder på shoppingen från Berlin. Jag har tagit bild på allt förutom det ni redan sett och fyra t-shirtar samt ett par solglasögon som jag gav till Johannes (han blev mycket glad). Jag ursäktar redan mitt *modellande* samt “produktbilderna”…JAG VET JU INTE HUR MAN GÖR.

Men allt för er, liksom.

 

DSC08375

Köpte dessa jeans på Primark. De är lite “glansiga” i tyget, även om det inte syns, och jag drömde mig bort om hur jag skulle kunna använda dessa på kontor med skjorta till. Jaaaa…måste ju få jobb först. Men man kan ju drömma.

 

DSC08376

Tyvärr var de lite för stora. Kunde inte gärna prova på Primark liksom, ORKA köa till provrummet. Och så såg det ut såhär när jag tog bort klisterremsan. Man får vad man betalar för. Heh. Klistret gick dock bort i tvätt, men det hade knappast gått att köpa dem för att använda samma dag innan man tvättat (nu vet jag ju att man inte ska det pga farliga kemikalier i kläder) (men OM man är en sån living-on-the-edge-person dådå).

 

DSC08438

Hittade dock perfektaste jeansen på Forever 21. De är svarta även om det inte ser ut så på bilden och lägg märke till längden!!!! De är perfekt långa för mig. Det händer aldrig. Jag måste alltid vika upp jeans längst ner. Jag misstänker därför att det hade varit ankeljeans på en annan. Haha. Perfekt ju. Varför köpte jag inte 20 par? : ((((

 

DSC08476

DSC08487

Dessa två klänningar fick också följa med mig hem från Forever 21. De är dock i det kortaste laget och bilderna togs efter att jag tvättat dem och då blev de ÄNNU kortare. Lite typiskt. Så fina annars! Älskar axlarna på den längst ner.

 

DSC08513

En t-shirt från Forever 21. Den är i lite tjockare tyg och kort. Jag vill så gärna hitta en perfekt vit midjehög vippig kjol att bära till denna på min avslutningscermoni. Ingen lycka ännu, men jag letar!

 

DSC08385

DSC08390

DSC08391

Skor och väskor från Primark. Väldigt användbart till sommaren känner jag.

 

DSC08388

Och den här då! Jag kommer ju vara sötast på midsommarfesten.

 

DSC08511

En t-shirt från Primark. Gillar “spetsen” längst ner.

 

DSC08517

En blus från Primark. Färgen!!! <3

 

DSC08489

Såhär söt är jag med den på. Haha.

 

DSC08399

Köpte underkläder på Primark. Orkade inte prova och BHn var tyvärr för stor. Trodde 34 skulle funka runt om, men har så löjligt liten midja så det gick inte. Någon som vill ha? BHn har sjuuukt mycket push-up och är i storlek 34B, matchande trosor i storlek 36. Kan skicka som present till någon! <3 Tråkigt om det inte används ju. Mejla! Obs! Det var först till kvarn och setet är borta.

 

DSC08429

Köpte solglasögon på en liten affär som jag inte minns vad den hette. Älskar modellen, men det jag inte såg i affären är att de är lite genomskinliga (på bilden ser de helt genomskinliga ut, men ser ej ut så i verkligheten).

 

IMG_1985.JPG

Såhär ser de ut på. Känner mig som en filmstjärna och älskar jätte-glasögon, men skulle önska att man inte såg mina ögon.

 

Det var nog det. Det kändes nog mer än vad det var. Eller så har jag blivit shoppingblind, vet inte.

 

38 personer gillar detta!

Gulle

Min vardag » 17 maj, 2015 » 14:0222 kommentarer /

Om inte detta är kärlek så vet jag inte. Johannes silar yoghurten för att jag inte tycker om klumpar.

 

IMG_1992.JPG

104 personer gillar detta!

Jag kämpar

Min vardag » 17 maj, 2015 » 12:4035 kommentarer /

Jag provade sushi igår, men jag förstår fortfarande inte grejen. Jag försöker tycka om sushi, men alltså risklumpar med fiskbitar på? Jag förstår inte! Förutom att jag tycker att tång/alg-grejen som är runt maki är vidrig så smakar allt helt okej ändå. Jag förstår bara inte hypen. Men det är väl som allt annat, att man får öva. Precis som att jag övade på att äta ostar, oliver och att dricka vin. Nu älskar jag det. Jag vill också komma till den där “sushi-uppenbarelsen”.

 

IMG_1982.JPG

IMG_1989.JPG

Fint är det i alla fall.

 

22 personer gillar detta!

Mjukglassmaskin och tips tack

Min vardag » 16 maj, 2015 » 20:2097 kommentarer /

Vi hittade bästa presenten. En mjukglassmaskin! Johannes sms:ade sin syster och frågade om det var okej och hon svarade att “så länge det inte skadar någon får ni köpa vad ni vill”. Men alltså, mjukglassmaskin. Hur awesome? Hade varit drömpresenten till mig när jag fyllde fem år i alla fall. Det ska bli kul imorgon.

Nu är vi hemma och ska sätta igång med våra uppsatser. Vi funderar på om idag är dagen så vi provar sushi för första gången. Jag antar att vi kommer banga ur, men vi får se.

 

IMG_1974.JPG

Köpte en ögonskugga på Make up store idag efter tips från er. Den är brun, men liiite åt det gråa håller och därför perfekt till contouring (färgen heter smog) (försökte ta en bild på själva skuggan, men färgåtergivningen blev helt fel). Jag gör bara väldigt försiktig shading och då fungerar solpuder bra, men ni har rätt i att det kan bli lite för mycket organge om man ska ta mycket. Tack för tips! Den verkar grym.

Jag tänkte att jag skulle fråga er om en annan sak, ni som är experter. Jag vill ha tips på världens bästa concealer! Jag har främst tänkt använda den under ögonen, men också för att täcka annat. Jag vill alltså inte att den ska vara för trögflytande, men ändå väldigt täckande. Har ni något grymt förslag? Tack, tack.

 

52 personer gillar detta!