Fyra saker som gör mig irriterad

Listor & punkter, Min vardag » 31 januari, 2015 » 13:37 Ingen kommentar /

1) Människor som äter saker som luktar i kollektivtrafiken. Alltså VARFÖR? Varje gång jag kliver på tåget luktar det ägg/leverpastej/köttbullar. Orkar inte. Ja, jag vet. Ovanligt att jag klagar på kollektivtrafiksmänniskor. Men känner att jag borde fylla på denna lista.

2) När man är hos gynekologen och hen ber en hoppa lite längre ner med rumpan. Man bara jaaaa, jag vet, du säger alltid det. Jag SKAAAAA. Jag ska bara hinna hoppa upp i stolen överhuvudtaget. Chilla.

3) När man är skitstressad till bussen och springer som en idiot för att hinna med och springer förbi någon som börjar heja på en?! Typ “komigen, du klarar det!!!! Du hinner!!”. Alltså när jag springer till bussen vill jag helst inte att någon ska lägga märke till mig alls och vill verkligen inte ha någon pepp från främlingar.

4) När man handlar på systemet och knappt hinner ställa upp sina varor innan personen i kassan frågar efter legitimation. Alltså komigen? Kan jag få ställa upp mina flaskor först, tack. Ibland har de kampanjer där man får en present om man lyckas visa leg innan de ber om det. Hahaha. Mm. Eller hur. Som att det skulle hända. …..Eller är det kanske så att man faktiskt ska visa leg innan man ställer upp sina varor på bandet? My mistake i så fall.

 


17 personer gillar detta!

Kvällens nöje

Konversationer, Min vardag » 31 januari, 2015 » 01:236 kommentarer /

Är i badrummet och hör att Johannes skriker.

 

Johannes: Men ORKA!!!

Jag: Vad är det?

Johannes: Jag skulle krocka med grisen på tunnan, men det gick inte.

Johannes: Det går egentligen ju.

 

Haha. Så låter vårt samtal här hemma. Vad vi spelar? Jo, Looney Tunes på Ipad. Någon annan som spelar?

 

20150131-012010.jpg

 

10 personer gillar detta!

Istället för tacoköttfärs

Min vardag » 30 januari, 2015 » 19:5122 kommentarer /

Jag mådde illa för några månader sedan efter jag ätit tacos och sedan dess har jag haft svårt att äta det. Det var lite pinsamt på Saras bjudning när vi drack fördrink och pratade om saker vi förätit oss på och jag sa att det inte känns som att jag kan äta tacos längre…och så var det vad hon skulle bjuda på. Så dum jag kände mig. Jag åt ändå och det var såklart gott, för tacos är ju gott. Men jag blir aldrig sugen på det längre. Efter att jag mådde illa av det så kopplar jag ihop tacos med att må illa.

Så när Johannes föreslog att vi skulle ha tacokväll (vilket han tjatat om i flera veckor, men jag säger bara nej) så föreslog jag att vi skulle ha kyckling istället.

 

DSC06174

Hittade den här spännande grejen som vi provade.

 

DSC06176

DSC06180

Inte helt fel!

 

29 personer gillar detta!

Fredag

Min vardag » 30 januari, 2015 » 11:0310 kommentarer /

Jag har världens fredagskänsla idag! Det kändes dessutom som att det var vår när jag vaknade, men sen kom jag ut och mötte snö som blivit regn. Men aja. Glad ändå!

Har världens bästa skoldag. 10-15. Älskar det. Två timmar – lunch – två timmar igen. Inte en för lång dag och det känns samtidigt värt att åka hit. Kan inte hela mitt liv vara så? Jobba 10-15. Jatack.

 

IMG_9827.JPG

29 personer gillar detta!

Menyn bestämd

Min vardag » 29 januari, 2015 » 22:0433 kommentarer /

Trodde aldrig att jag skulle säga detta, men fy vad trött jag är på mat. Har suttit och letat inspiration till min bjudning i flera timmar nu. Jag har äntligen bestämt mig för tre rätter och temat blir havet. Vad jag ska laga får ni se nästa helg. Jag ska provlaga en grej redan nu i helgen eftersom jag aldrig gjort det innan. Ska bli kul! Är det någon som har tips på en aktivitet vi kan göra? Malin hade amerikanskt tema och beerpong på sin bjudning vilket var jättekul. Jag vet inte vad jag kan ha. Fiskedamm? Känns ju sådär kul, haha.

Jag hämtade ut min tenta idag förresten. Ni vet den där tentan som var en spärrtenta och jag kände att allt var kört? Haha, jag klarade den precis. Jag fick exakt godkänt. Vilken jäkla tur. Så nöjd med det!

 

IMG_9822.JPG

54 personer gillar detta!

DAGENS

Listor & punkter, Min vardag » 29 januari, 2015 » 16:0022 kommentarer /

Dagens roligaste: Elisabeth tyckte att det är så formellt att Johannes heter Johannes + efternamn i min telefon, så jag funderade lite och sen bytte jag till “Lille Poo”. Hahaha. Jag orkar inte så gulligt. Så nu kan vi inte sms-bråka eftersom det skulle bli helt fel om Lille Poo började skriva massa arga saker.

Dagens pinsamma: Hur sämst jag och Elisabeth var på redovisningen. Vet inte vad det är med mig och engelska. I huvudet låter det skitbra, men sen när jag ska prata söddenli it saonds så stjupid.

Dagens outfit:

 

IMG_9821.JPG

Fast det är nu. När jag var i skolan hade jag jeans och grejer.

 

Dagens oproduktiva: Har sett Real Housewives of New York, the Little Couple och Top Model på tv istället för att göra något vettigt sedan jag kom hem från skolan. The Little Couple är i och för sig bra.

Dagens planer: Svara på mejl, planera rätter till min bjudning, skriva och jobba med olika grejer.

Dagens besvikelse: Jag spontanbokade en hotellövernattning till mig och J fredag-lördag för jag tänkte att vi behöver lite lyx. Men så kom jag på att det inte alls passar bra i helgen och fick avboka igen. Så tråkigt. Såg fram emot hotellfrukost. (Och ett badkar).

37 personer gillar detta!

Stressdag

Min vardag » 28 januari, 2015 » 22:4215 kommentarer /

Jag som trodde att detta skulle bli en lugn dag där jag bara skulle “fixa lite småsaker”. Mm. Visst. Det blev kaos och jag har stressat runt som en idiot hela dagen. Ingen har gått min väg. Avbokade nästan yogan också för att det inte kändes som att jag skulle hinna. Så ironiskt ändå. Jag går på yoga för att stressa ner, men blir istället skitstressad över att ens hinna med det.

 

IMG_9788.JPG

Kändes som att jag förtjänade en kladdkaka efter middagen. Johannes syster alltså. BÄSTA.

 

IMG_9797-0.JPG

Man får slicka pappret.

 

IMG_9716.JPG

Köpte det här teet häromdagen. Det låter ju mer fantastiskt än vad det är vilket var väntat, men gott.  Dessutom så bekvämt med påsar. Inte alls miljövänligt eller ekologiskt, men kan inte vara wonderwoman hela himla tiden.

 

28 personer gillar detta!

Fixardag och dyra knäckebröd

Min vardag » 28 januari, 2015 » 11:5213 kommentarer /

Idag har jag min fixardag. Måste ringa massa samtal och ta tag i saker som hängt efter mig länge. Bland annat så har min tandställningstråd lossnat igen. Alltså vad är det med den??? Orkar inte. Jag är inte ens oförsiktig längre och skulle aldrig få för mig att äta till exempel ett äpple utan att skiva upp det. Jaja. Så irriterande.

På tal om att äta. Jag köpte knäckebröd från LCHF-klubben. De har varit så hypade på min Instagram så jag blev nyfiken på vad grejen var. Jag såg dem på Ica och ett paket kostade över 80 kronor! Det är ju helt sjukt? Jag tänkte att då måste de verkligen vara goda. Men nä.. De är goda, men inte över-80-kronor-goda. Speciellt inte när det är så enkelt att göra goda knäckebröd själv, lågkolhydrat eller ej.

 

DSC06134

21 personer gillar detta!

Framförhållning

Min vardag » 27 januari, 2015 » 18:2487 kommentarer /

Jag kom precis hem från skolan. Jag stannade kvar efter föreläsningarna och förberedde mig till ett seminarium vi ska ha på torsdag. Det är inte världens största seminarium, vi ska bara hålla en presentation på tio minuter och opponera lite. Allt är dock på engelska, men jag är så van vid att göra bort mig på engelska nu så I don’t care. Eftersom jag redan är klar betyder det att jag får en “ledig” dag imorgon. Woho. Ska ta tag i tusen todo-punkter som jag skjutit upp.

Nu ska jag på tisdagsfika med tjejerna. Vi har bestämt oss för att åka på en weekend någonstans om några månader och ska planera/boka det nu. Vi funderar på Berlin, men om det är någon som har ett supertips på var fem tjejer borde åka på weekend så speak now or forever hold your peace.

 

DSC06112

35 personer gillar detta!